Hogyan szoktatod a cicát szobatisztaságra?

sacicica

Állandó Tag
5perce lehet,hogy írtam Mirmóról.El kell mesélnem,mi történt.Arra figyeltem fel,hogy Mirmó mindig felém fordítja a fenekét és keservesen nyávog.Úgy nézett ki, mintha el lenne törve a gerince.Megijedtem,kihívtam az állatorvost és elmondtam neki aggályaimat.Akkorát nevetett,hogy majd' leesett a székről!Felvilágosított, hogy a cicám egyszerűen férjhez akar menni!El is hoztuk hozzá a lakótelep hatalmas, fess kandúrját.A cicafiú azonban csak nekünk tetszett.Mirmó az első percben felzavarta az ablakpárkányra és 3 napig le sem engedte!Pécsre költöztem azon a nyáron bútorostul akváriumostul, macskástul.Cicáim kertes házba kerültek, ahol hűségesen megmaradtak nálam .Mirmó viszont már az első este "férjhezment" az első útjába kerülő félszemű, háromlábú kandúrhoz!Ki érti a macskák szerelmi életét?!
 

zsuzsi61

Állandó Tag
Sziasztok. Nálunk a családban is a cica nagy családtag , mindenki nagyon szereti. Majd teszek fel képeket rolla. zsuzsi61
 

goth

Állandó Tag
Igen, ez az orrbeledugós dolog , akármilyen "drasztikus", be szokott jönni...de még picikorban el kell kezdeni...
 

goth

Állandó Tag
Én is kiscicát keresek.
...érdekes máskor százszámra születnek, most meg...sehol semmi!!
Amúgy, ha valaki tud Veszprém környékén fekete kandúr cicust(picit), akkor szóljon!!!Köszönöm
 

mohacsiga55

Állandó Tag
Sziasztok!
Nekem egy közönséges házicicám van, Maszat a neve és három éves, ivartalanított kandúrka. Három hétig kórházban voltam, addig csak a fiamat és anyukámat látta. Amikor hazajöttem, szinte rám sem nézett, csak messziről lesett néha. Már kezdtem elkeseredni, hogy elfelejtett. Este azonban - és azóta minden este -, amikor lefekvéshez készülődöm, felugrik az ágyamra és nagyon-nagyon szeretjük egymást. Dorizik, bújik, törleszkedik, nózipuszit ad. Így hát megnyugodtam, hogy mégsem felejtett el.
Íme Őmacskasága :p, akit nagyon szeretek. A harmadik képen a mosogatóban ül, mert ő olyan cica, aki nagyon szeret pancsolni és vagy a mosogatóba mászik be inni, vagy a mosdókagylóba. Ilyenkor meg kell engedni neki a vizet, csurog a nyakára, de ez cseppet sem zavarja.
 

Csatolások

 • 021.JPG
  021.JPG
  57.9 KB · Olvasás: 3
 • 079.JPG
  079.JPG
  350.2 KB · Olvasás: 3
 • Kép 004.jpg
  Kép 004.jpg
  335.2 KB · Olvasás: 3

Jaszladany

Állandó Tag
Segítség!

SOS, Cicabarátok!

A szomszédomban már 10-re szaporodott a szerencsétlen, gazdátlan cicák száma, 2 felnőtt és 8 kiscica, akik még szopnak.
Kérek minden cicakedvelőt, aki tud valahogy segíteni az elhelyezésükben, vagy be tudna fogadni közülük, az segítsen!
A szomszéd eteti a mamákat, de retteg attól, hogy a cicák száma gyarapszik, és a többi, kevésbé emberséges szomszéd a cicák megmérgezését tervezi.
Odaadtam a cicabarát szomszédnak a macskamentők számát, meg néhány menhely számát, de azok is mind tele vannak.
Ha valakinek van ötlete, tanácsa a cicák megmentésére, azt is hálásan fogadom a cicák nevében is! :-(
 

EBelyus

Állandó Tag
Sziasztok!

Új kertes házba költöztünk, és szeretnénk cicusokat és kutyust is költöztetni az új birtokra. De aggódom, hogy hogyan fognak egymással kijönni. Milyen tapasztalatotok van ezzel kapcsolatban?
 

mohacsiga55

Állandó Tag
Sziasztok!

Új kertes házba költöztünk, és szeretnénk cicusokat és kutyust is költöztetni az új birtokra. De aggódom, hogy hogyan fognak egymással kijönni. Milyen tapasztalatotok van ezzel kapcsolatban?


Szia!
Nekünk volt régen egy német juhászunk, már két éves volt, amikor kaptam egy 7 hetes cicust. Soha nem bántotta, sőt annyira szerette, hogy csöpögősre nyalta a cicát :) A kis vakarcs macska meg nekitámadt, megkapaszkodott a kutya mellszőribe, az meg tűrte mozdulatlanul. Volt, hogy a kutya feküdt, a macska - már akkor néhány hónapos volt - ráfeküdt a hátára, belefúrta az orrát a kutya bundájába és úgy aludtak. De sorolhatnám még, mert tüneményesek voltak együtt.
Szerintem ha mindegyik kicsi, amikor összekerülnek, akkor remekül össze lehet őket szoktatni és nem bántják egymást. Vagy ha a kutya nagyobb és a cica pici, akkor is össze tudnak szokni.
Remélem sikerül a terved :) Jó cica-kutyatartást :)
Üdv: mohacsiga55
 

Tiffany13

Állandó Tag
Nekunk nem volt ezzel problemank mert az anyukajuk is szobacica volt, es tole tanultak meg egybol. Sot, amikor levittuk a cicainkat a telekre, nem voltak hajlandoak a kertben pisilni, bejottek a hazba es ugyanugy az alomba pisiltek...:D
 

gemva

Állandó Tag
Az első cicám, Macsi néha bizony a virágcserépbe piszkított-- erről nem sikerült leszoktatni. Idősebb korára pedig sajnos néha a szőnyegre-- valószínűleg olyankor, amikor úgy érzete, hogy az akkori rohanó életünkben nem babusgattuk eleget. De ezzel együtt nagyon szerettük és 16 évig boldog társunk volt.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Sziasztok!

Új kertes házba költöztünk, és szeretnénk cicusokat és kutyust is költöztetni az új birtokra. De aggódom, hogy hogyan fognak egymással kijönni. Milyen tapasztalatotok van ezzel kapcsolatban?

Szia!

Én is azt javaslom, hogy legyen a kutya is és a cica is kicsi. Akkor semmi gond nincs az összeszoktatással.
De ha ez nem lehetséges, akkor könnyebb a dolog, ha a kutya felnőtt, és a cica kölyök. Nálam is az öreg német juhászom gond nélkül összeszokott a kismacskánkkal. A cica imádta, dörgölődzött hozzá, mellette aludt, és a kutyának eszébe se jutott bántani.

Fordítva nehezebb volt a dolog. Ha a kutyus fiatal, és a macska felnőtt, azzal több a gond.
Mikor az öreg kutya mellé szereztünk egy másik kutyát, azt a cica nagyon nehezen viselte. Hetekbe tellett, amíg megszokta, de egy kicsit a mai napig bizalmatlan közöttük a viszony.
Ilyenkor fontos, hogy a kutya szót fogadjon, ha rászólsz, hogy nem szabad kergetnie a cicát. Akkor a cica hamarabb megszokja, ha látja, hogy nem kell félnie a jövevénytől. Mert a macskának hiába beszélsz. Régen volt egy ír szetterünk, soha nem bántotta a macskát, de a felnőtt cicusunk 12 éven át sem volt képes hozzászokni. Egész életében utálta. :(

Szóval az a tuti, ha a macsek mindenképpen kicsi.
 

hajmasii

Állandó Tag
Nekünk is van két cicánk: 6 és 7 évesek , ivartalanítottak. Bent laknak, de kijárnak. Szobatisztaságra soha nem kellett őket szoktatni, magukól tudták, hogyan kell. Micó (az öregebb) egyszer csinált csak műsort, három ládányi földet túrt ki. Persze én raktam az orra etlé. Meg az anyósnyelvet rágta végig, de úgy szerette, hogy fröcsögött a növény a fogai alatt. A mi cicáink a víz hangjától is rosszul vannak
 

katebene

Állandó Tag
Cicát szeretnék!

Sziasztok!
Kérlek segítsetek, hogy milyen szempontokat vegyek figyelembe, ha cicát szeretnék otthonra? Sajnos nincsen kertem, így szobacica lesz.
A segítségeteket előre is köszönöm!
 
Oldal tetejére