Horgászsarok

prof

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem meg horoggal fogtátok! :idea:
Ollant még nem láttam, hogy botra kapot volna a harcsa. :shock:
 

prof

Állandó Tag
Állandó Tag
Csocsike.
Az 548-as kép izgalmas helyet mutat, azt szívesen megnézném, attól már csak a 672-es tetszett jobban. :D
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Prof
Teged is a lanyok jobban erdekelnek............mint a halak.
:lol:
EN meg ilyen nagy halat nem lattam :shock: mert ugyi a pecasok mindig azt mondjak hogy ekkora meg megnagyobb halat fogtak sose hittem nekik... :wink:
 
C

csocsike

Vendég
Latod latod, majd nyaron elviszlek capara horgaszni. Ott egeszkozelrol figyelheted az esemenyeket :D
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A capak lehet hogy birnanak .. 8) jokat harapni belolem de en meg is csak kihagynam ezt a talalkozast :roll:
 

palko

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon királyok ezek a képek Csöcsi!
Nincsenek közelebbi képek a horgásztársaidról?
Tudod mire gondolok... :wink:
 

prof

Állandó Tag
Állandó Tag
A hét vége nálunk hosszú lesz mert ünnep meg minden, lehet hogy lesz egy kis peca is. :D
A következőre meg szerveződik egy legyesszezon nyító túra. :D
Nálatok mizujs a vízeken? :?:
 
C

csocsike

Vendég
A hajdani nagy gardahalászatokra emlékeznek október végén Tihanyban, amikor megrendezik a Gardália - 2003 elnevezésű kétnapos rendezvényt.


- Tavaly hagyományteremtő szándékkal elevenítettük fel a balatoni halászélet egykori híres eseményét, a gardahalászatot, és az azóta eltelt időszak megerősítette a lokálpatrióták kezdeményezésének jogosultságát, hiszen nagyon sok hazai és külföldi vendég reménykedik abban, hogy részese lesz a Visszhang dombon megtartandó látványos gardasütésnek - közölte az MTI-vel Bors István.

Tihany polgármestere elmondta: a régi idők halászai számára ünnepet jelentett a balatoni őshonos halnak, a gardának a nagy őszi vonulása, amikor telelésre gyülekeztek nagy "bandákban" a tihanyi kútnál, ahol a legmélyebb a tó vize. Látóknak nevezett emberek járták a félsziget legmagasabb dombjait, és jelzésükre minden valamire való halász csónakba ült, és a gazdag halászzsákmány reményében kievezett a vízre. A hálók behúzása után népünnepély kezdődött, amikor szőlővenyigén megsütötték a gardát és megkóstolták az új bort.

Bors István jelezte: október 24-én, pénteken, halászléversennyel kezdődik a rendezvény és a művelődési házban gasztronómiai kiállításon mutatják be a legjobb halételeket. Délután a Ghymes együttes szórakoztatja a vendégeket.

A Gardália - 2003 második napján kezdetét veszi a gardahalászat. A vendégek a kifutó hajókról nézhetik a halászatot, és a halfogást ünnepi szentmise keretében áldja meg Korzenszky Richárd perjel a Bencés Apátságban.

Délután kezdődik a gardasütés a Visszhang dombon, új tagokkal bővül a tihanyi borrend, néptáncosok és énekesek lépnek fel, miközben a vendégek megkóstolhatják a tihanyi vendéglősök különleges specialitásait.
 

prof

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudod Csocsike hogy kell legyezve gardát fogni? :?:
Előszőr is kell egy hosszú szárú horog. :idea:
Aztán az ember kedvenc söre, de csak üveges jó!!!
:idea: :idea: :idea:
Óvatosan fel kell bontani a söricilint, vigyázva a kupakra hogy ne törjön meg, aztán a lehető leggyorsabban le kell guritani a tartalmát az ember hasába, nehogy más igya meg. :D
Az óvatosan leszedett kupakot aztán a horogra hajlítva rá kell nyomni, úgy hogy a horog öble felfelé nézzen. :idea:
Ezt aztán sima kegyes cajgal lehet dobálni, nem csak garda de egyéb halakat is lehet vele fogni. És ettől jobb légykötő módszer sincs szerintem. :lol:
 

prof

Állandó Tag
Állandó Tag
Hajrá!
Nekem amugy az egészben az tetszik a legjobban, hogy egy idő után már az ember szándékosan akarja beszekítani a "legyet" hogy készítsen egy újat. :lol:
 
C

csocsike

Vendég
Nem lesz pontytilalom a Balatonon
2004. február 4. 13:46

A Balatonon nem lesz pontytilalom május 2. és június 15. között, így a horgászok a mostani hosszú hétvégén is nyugodtan hódolhatnak szenvedélyüknek - tudatta Szakál Tamás, a Balatoni Halászati Rt. horgászati ágazatvezetője az MTI-vel.


Tájékoztatása szerint a törvényi előírások szerint a fenti időszakban pontyfogási tilalom lenne érvényben a Balatonon, ám tudományos szakvéleményt kérve, valamint saját tapasztalataik alapján kérvényezték a megyei halászati felügyelőtől a tilalom feloldását.

Az engedélyt megkapták, ugyanis a szakemberek szerint a horgásztilalom feloldása nem veszélyezteti az ökológiai egyensúly felbomlását, így nincs akadálya annak, hogy aki pontyot akar fogni, megtehesse.

Az ágazatvezető ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az egyéb fajokra vonatkozó tiltás a törvényben meghatározott időszakokra vonatkozóan változatlanul érvényben van.
 
Oldal tetejére