Ide minden madarat,ami repül vagy fut.

atapata témája a 'Állatok' fórumban , 2009 Február 16.

 1. atapata

  atapata Kormányos Ritkán benéz Fórumvezető Kormányos

  Minden madár ,ami repül vagy fut,kicsi vagy nagy. Ami létezett a madarak ősétől a már kiveszett ,vagy védett ritka,szép,szines, szürke,háziasított,vagy vad. Ha élőhelye,szaporodása különleges füzz hozzá rövid tájékoztatót,esetleg vidám történetet.

  Csonttollu madár. Északi országokban költ. Magyarországra telelni jár,sokszor invázió szerüen ,majd évekig nem látni. Csatolás megtekintése 250348

  A nevét a faroktollai végén található rombusz alaku csontpikkelyektől kapta
   
 2. atapata

  atapata Kormányos Ritkán benéz Fórumvezető Kormányos

 3. BariZsu

  BariZsu Állandó Tag

  A fehér gólyát , ezt a csodálatos és nagyszerű madarat mindenki ismeri, még akkor is, ha esetleg valaki még nem is látta volna soha. Nem csak kecses, szolid megjelenése, hanem a hozzá kapcsolódó mondások, legfőképpen a gyermekáldással kapcsolatos hiedelmek tették a termékenység, boldogság, és hűség szimbólumává. Külső jellegzetességei, mint a fekete-fehér tollazat, hosszú pirosas-narancssárgás csőre, hosszú vékony lábai jól megkülönbeztetik más madaraktól. Állva kb. 100-115 cm magas, repülési szárnyfesztávolsága kb. 155-165 cm. A csőre 15-20 cm hosszú, erős és hegyes, hogy tudjon e ragadozó madár vadászni rovarokra, kisemlősökre, kétéltűekre és csúszó-mászókra fűben és vízben egyaránt.
  A gólyák neme külsőre nem különböztethető meg, legfeljebb csak annyira, hogy a hímek általában nagyobbak. A hímek súlya 3,6 kg, míg a tojók súlya 3,3 kg körüliek.
   
 4. atapata

  atapata Kormányos Ritkán benéz Fórumvezető Kormányos

  [​IMG]
  A bőség zavara


  A jégmadarak egész Európában honosak, így Magyarországon sem ritkák, de Közép-Ázsiában is nagy számban élnek. Vadászati módszerüket nemrég német fotósoknak sikerült megörökíteniük.

  <!------ END SENDBYEMAIL ------><!------ END PRINTPAGE ------>
   
 5. KóborAngyal

  KóborAngyal Állandó Tag

  madár csicsergés

  Szia a kép mellé, egy kis madár csicsergést is hoztam...élvezzétek a tavasz hangját![​IMG]
   
 6. atapata

  atapata Kormányos Ritkán benéz Fórumvezető Kormányos

  kipusztult madár

  Csatolás megtekintése 250595 Dodo Az ember pusztító tevékenységének jelképévé vált. Maritiuson és két másik szigeten élt a röpképtelen madár három faja.A legnagyobb képviselője egy méter magas volt és 20-25 kilógramm.A behurcolt állatok ,valamint a tengerészek pusztitották ki.
  Az utolsó példányokat a múzeumok és a magángyűjtók vásárolták fel.
  1801-re hivatalosan is kihalt,napjainkra a múzeumokban egy-egy láb és fej ,valamint csontok maradtak fent.
   
 7. atapata

  atapata Kormányos Ritkán benéz Fórumvezető Kormányos

  [​IMG]Mauritiusi vörös guvat. kihalt 1700 körül.
   
 8. marisza

  marisza Állandó Tag

  A SZÉNCINKE. Veréb nagyságú nagyon eleven madár. Feje búbja, tarkója, torka fekete s a fehér pofát szélesen kantározza, a kantártól a has közepén is végig széles fekete szügyellő pászta. Dolmánya eleven zöldes, farcsíkja, farka és szárnya szilvakék; a szárnyon fehéres rovott csík. Hasa a szügyellő pásztától kétoldalt szép elevenen sárga. Csőre rövid, erős, búzaszem alakú, barnás színű; erős lába kékes. <link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CMari%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p {mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Ő hirdeti a szőlőnyitást Borsodban, mondván tavaszkor:<o></o>
  Nyitni kék, nyitni kék, nyitni kék! (hangja csatolva)
  [​IMG]
  <o></o>
   
 9. BariZsu

  BariZsu Állandó Tag

  Sárga-kék arapapagáj


  Előfordulása


  Dél-Amerikában, Bolívia, Brazília, Kolumbia, Ecuador, Francia Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Trinidad és Tobago és Venezuela területén honos. Alföldi és folyók menti erdők, mocsarak, szavannák lakója.

  Megjelenése

  Magassága 85 centiméter, testtömege 900-1300 gramm. Nyakának oldala, a hasa olajsárga, homloka és fejtető egy része zöld, csupasz pofafoltja krémfehér, háta és szárnya egy része kék. Csőre 6 cm hosszú. A nemek hasonlóak.

  Életmódja

  Különböző magvak, gyümölcsök, bogyók és rovarok teszik ki a táplálékát.

  Szaporodása

  Tavasszal költi ki 2-4 tojásból álló fészekalját. A tojó a költést egyedül végzi, a táplálásban mind a két szülő részt vesz.

  Tartása

  A leggyakrabban tartott araféle. Magyarországon minden állatkertben, ahol tartanak papagájokat megtalálható. Ezenkívül szinte az egyetlen ara, mely magángyűjtőknél is megtalálható hazánkban. Fogságban viszonylag jól tartható madár és elég kielégítő a szaporodási rátája is. A többi arafajjal ellentétben, e fajnál mára szinte teljesen kielégíthető a kereslet fogságban szaporított madarakkal, így a természetből való befogás a sárga-kék aránál nem jelentős mértékű.
   
 10. atapata

  atapata Kormányos Ritkán benéz Fórumvezető Kormányos

  Paradicsommadár

  A 17.-18.századi ,kalap és ruha tolldivat,mértéktelen madárpusztítással járt.Többek közt a Strucc ,Daru,Kócsag,de mindenféle madár,így a Paradicsommadár is,aminek a Pápua Új-Guineai őserdők nyújtottak némi menedéket.Nevezetes a hímek díszes tollruhája,valmint a jellegzetes násztánca.[​IMG] Csatolás megtekintése 250927
   
 11. atapata

  atapata Kormányos Ritkán benéz Fórumvezető Kormányos

 12. atapata

  atapata Kormányos Ritkán benéz Fórumvezető Kormányos

  Kócsag

  A Kócsagtoll is keresett volt egykoron. Ma a természetvédelmi területjelző tábla [​IMG]jelképállata.[​IMG][​IMG][​IMG]
   
 13. atapata

  atapata Kormányos Ritkán benéz Fórumvezető Kormányos

 14. atapata

  atapata Kormányos Ritkán benéz Fórumvezető Kormányos

  Sólyomfélék

  Kabasólyom [​IMG][​IMG]törpesólyom[​IMG]Aplomodo.... .Prérisólyom[​IMG]
   
 15. liloka8

  liloka8 Állandó Tag

  hozzászólnék

  szeretnék ügyes lenni ,küldenék madárkát,remélem sikerülni fog
   
 16. liloka8

  liloka8 Állandó Tag

  köszönöm ,ata ,látod tanulékony vagyok ,ők a rigó barátaim,nagyon rendesek,kellemes szép napot
   
 17. liloka8

  liloka8 Állandó Tag

  [​IMG]ittcsak megköszönte az ebédet ,azért nézett vissza
   
 18. liloka8

  liloka8 Állandó Tag

  jól nevelt
   
 19. atapata

  atapata Kormányos Ritkán benéz Fórumvezető Kormányos

  Szajkó,Mátyásmadár

  Pajkos madár,ügyes hangutánzó.[​IMG]
   
 20. atapata

  atapata Kormányos Ritkán benéz Fórumvezető Kormányos

  Nandu. Röpképtelen futómadár.

  130 cm magas,Délamerika füves pusztáin él.A hím költi ki a tojásokat
  [​IMG][​IMG]
  [​IMG][​IMG][​IMG]
   
  Jutka66 kedveli ezt.

Megosztás