Ismerős keresése Kanadában

Vamonosz témája a 'Ottawa és környéke' fórumban , 2014 Február 3.

 1. Vamonosz

  Vamonosz Állandó Tag

  Üdvözlök minden kedves felhasználót,tagot!

  Keresek egy Kanadában(feltételezhetően Ottawa és környékén)élő magyar családot.Pesty vagy Pesthy(nem tudom, hogy írják pontosan) a családnevük.Pálnak hívják(-ták) az apukát.A felesége is magyar , a nagyobbik fiúk még Magyarországon született,de a kisebbik már kinn Kanadában.Ingatlannal foglalkozott(-zik) az apuka.Először is az a kérdésem,hogy valaki ismeri-e őket,vagy ha nem milyen módon találhatnám meg őket.Segítségüket előre is köszönöm.
   
 2. Pandora's Box

  Pandora's Box Állandó Tag

 3. Vamonosz

  Vamonosz Állandó Tag

  Köszönöm kedves Pandora's Box ,de nem erre gondoltam.Minen jót Önnek!
   
 4. Pandora's Box

  Pandora's Box Állandó Tag

  Kedves "Vamonosz",

  - "...milyen módon találhatnám meg őket?"
  -------------------------------------------------
  Erre válaszoltam egy működő megoldást!

  Amit gondolt, az sajnos nem "hallatszott ki" :)


  Minden jót Önnek is!

  Üdv: Pandora's Box

   
 5. Kitti32

  Kitti32 Állandó Tag

  Vamonosz, esetleg Facebook vagy Linkedin? A leirt informaciok alapjan maskeppen nem latok sok eselyt....
   
 6. Pandora's Box

  Pandora's Box Állandó Tag

  Kedves "Kitty32",

  Akiket keres a Forum-társunk, már nem fiatalok, ezért a ma népszerű internetes oldalakat vélhetően nem használják.
  Ezek helyett az oldalak helyett több siker "kínálkozik" a helyi (Ottawa) Rendőrségen vagy a Városházán, ezek telefonon, levélben, faxon elérhetőek.
  Keresni és megtalálni ezeket a "szerveket" az interneten, valóban csak pár kattintás az egérrel.

  Üdv: Pandora's Box
   
 7. Kitti32

  Kitti32 Állandó Tag

  Pandora's Box, mibol kovetkeztettel a keresett szemelyek eletkorara? Kivancsi vagyok, mert nekem ez nem jott le ennyi informaciobol. Akar az en csaladomra is igaz lehetne ( a nagyobbik gyerekunk meg Mo-on szuletett, a kicsi itt) es fiatalok vagyunk, hasznaljuk a Facebook-ot es a Linkedint is. :)
   
 8. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Talan fontos lenne a pontos neve, mert igy keresni valakit szinte lehetetlen.
  Az itteni templomok ,magyar hazak stb.
   
 9. Vamonosz

  Vamonosz Állandó Tag

  Kedves Fórum-társak!

  Arra gondoltam,hogy esetleg valamely Kanadában élő magyar ,aki itt fórumozik(feltételezve,hogy tartja a kapcsolatot itthoni ismerősével)hátha ismerhetné őket.Még az is felmerült bennem,hogy mivel "a régi időkben" hagyták el az országot ,nevet is változtathattak talán.Így aztán valóban fontos lenne a pontos név megadása,de ingatlanközvetítéssel gondolom nem sok magyar származású ember foglalkozik.De lehet ,hogy tévedek.
   
 10. szocske42

  szocske42 Állandó Tag

  Hat, en Montrealban 1 hetig kerestem kiado lakast, es ezalatt 2 magyar (szarmazasu) ingatlanosba futottam bele :)
   
 11. szerintem is próbáld meg megkeresni a teljes nevét!:)
   
 12. Tibiscus

  Tibiscus Új tag

  * Ottawában létezik Pesty nevezetü személy. De Vamonosz ne haragudjon, levele alapján miért gondolja, hogy bárki megadja csak úgy a kért adatot?
   
 13. Üdvözletem mindenkinek!

  Nem tudom, hogy jó helyen tapogatódzok-e, de szeretném megtalálni Nagynénémet, vagy az Ő gyermekeit. A Nagynéném neve Ottó Wéberné, született: Müller Erzsébet, a férje Ottó Wéber Erdélyi származású magyar. 3 fiú gyermekük született, melyből az egyik fiú autó szerencsétlenségben nagyon fiatalon elhunyt. Voltak itthon Magyarországon és itt tartottak gyászmisét az emlékére. Szeretném a tudomásukra hozni, hogy az édesapán Müller István az Ő nagy bátyjuk 2014. 07. 07-én elhalálozott. Többször is volt kint náluk az édesapán öccse, Müller János, sajnos már Ő is eltávozott közülünk. Az édesapám testvéreinek neve: Müller Erzsébet, Müller Etel, Müller Terézia, Müller József, Müller György, Müller János. Az Ő édesapjuk másodjára is megnősült első felesége (melynek leánykori neve: Rubos Erzsébet) halála után, így még két mostoha lány testvérrel szaporodott a család létszáma. A szülői ház Magyarországon, Tárnokon, az Arany János utcában volt, melyben végül az Én édesapán lakott haláláig, mivel testvérei lemondtak örökségükről az Ő javára. A nagynénémmel (akit mi csak Bözsinéninek hívtunk) és Ottó bácsival akkor találkoztam utoljára amikor a legkisebb lányom féléves volt 1990-ben.

  Amennyiben valaki tudna segíteni nagyon megköszönném, mert az édesapám hagyatéki tárgyalásán felmerültek problémák.

  Üdvözlettel és nagy köszönettel mindenkinek: Szalayné Müller Erzsébet,
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2015 Szeptember 20
 14. GolovicsMonika

  GolovicsMonika Új tag

  Kedves Fórumozók!
  Nagybátyámat keresem Sáskó Ferenc ( 1945.01.19. ). Utolsó ismert lakcíme, ami az interneten is fenn van: 400 Slater St 601 Ottawa ON K1R7S7 telefonszáma: (613) 230-4684. A számot évek óta nem veszik fel, nem értem, hogy miért a levelek visszajönnek. Ferencnek tudomásunk szerint nincs családja, rokona kizárólag a nővére, aki az én édesanyám. Évek óta próbáljuk felvenni vele a kapcsolatot a vörös kereszt segítségét is kérve, de nem kapunk választ és értetlenül állunk az információk előtt. Nagyon szeretnénk megtudni az igazságot és ebben partnert keresünk. Aki tud bármiben is segíteni, kérem keressen.
   

Megosztás