Kanadai Magyar Diaszpóra

deltaforce911 témája a 'Toronto és környéke' fórumban , 2018 Július 6.

 1. Sue Maros

  Sue Maros Tag

  Varga Istvan reklamal a kérdojelek miatt... Dombi Pal magyarazkodo cikket ir a Diaszpora Tanacs ulésén való részvétele miatt... Mi bántja öket?
   
 2. Sajnos a Kanadai magyar szervezetek es bizonyos szemelyek tulnyomo tobbsege a fidesz prostitualtja azert az alamizsnaert amit a magyar koltsegvetesbol a kormany erre fordit nyilvanvaloan szavazatokert es lojalitasert cserebe.
  Szanalmas egy banda mindket oldalon. Nem mellekes megjegyezni ,hogy ezeknek az embereknek a nagy tobbsege hataron tuli "magyar".
   
 3. deltaforce911

  deltaforce911 Állandó Tag

  "III. Az Alap bevételei:(Bethlen Gábor Alap)

  2. cím: Költségvetési támogatás

  A 2016. évi költségvetés tervezésekor az Alap bevételeit kizárólag költségvetési támogatás biztosította, melynek összege 11 807,5 millió forint. 2016-ben az Alap még további költségvetési forrásokat kapott, összesen 47 438,2 millió forint értékben, 11 kormányhatározat és a 2016. évi költségvetési törvény módosítása keretében."


  A ketelkedok es a felrebeszelok szamara itt van, hogy mibol gazdalkodik a Bethlen Gabor Alap: Költsegvetes = Magyarorszagon adokbol befolyt penz.
  Amikor egyesek mindenfele EU tamogatasrol beszelnek, szeretnenk latni az o hivatkozasaikat!
   
 4. Reszben igazad van abban, hogy ha a Kulturalis Tanács érdekei ugy kivánják, akkor nem riadnak vissza a szélsöjobb támogatásától sem. Abban sajna tévedsz, hogy helyismereti hiánybol támogatja a Kulturális Tanacs a MAG Tv-t. Nagyon is tudatosan. Szenthe Anna, Szöke csalad, ujabban Balla Sándor, aki helyi torontói vállalkozó "példamutatóan" támogatják az antiszemita MAG TV-t.
  De miért is csodálkozunk? Mindannyian a magyar adófizetok penzebol sütogetik a szalonnájukat:eek:
  Összeért aminek össze kellett érni.:hurra:
   
 5. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Hallottam Balla ur nyilatkozatat hat..........jobban is felkeszulhetne Canada ismeretebol hamar itt el jo par eve es nyilatkozgat.
  Sajnos nem szazezres a torontoi magyarsag hanem a legmagasabb 50 ezres letszam volt a torontoi es kornyeki magyarok szama, ami csak csokken borzalmas gyors utembe sajnos.
  Szinte minden mondata megcafolhato. BAj az hogy nincs senki aki helyretenne az eltevelyedett elmejet? miert nem szolnak neki vagy keszitik fel a kerdesekbol, hogy megtudja tanulni a valaszokat.
  Canada demokratikus orszag ,hogy ebbol semmi ne ragadjon ra semmi......hihetetlen.
   
 6. Mert o a Balla Sandor, a helyi Meszaros Lorinc es amit o mond az megkerdojelezhetetlen.A birkak meg kovetik.Ismeros a forgatokonyv.
   
  Melitta és *Ferika* kedveli ezt.
 7. Ryerson

  Ryerson Kitiltott (BANned)

  egyet ertek mindket fenti velemennyel

  Hallgassuk

   
  *Ferika* kedveli ezt.
 8. Ryerson

  Ryerson Kitiltott (BANned)

  Utoljára módosítva: 2018 December 24
  Melitta, *Ferika* és Firga bácsi kedveli ezt.
 9. Nahát...a magyar adófizetok altal fizetett alkalmazottjaval (KCSP-Bethlen Gabor alap) interviewt csinaltat amit a magyar adofizetok altal tamogatott antiszemita MAG TV sugaroz. Mit Mondtam? Össze értek :dr_16:
   
 10. Azt mondja Balla úr: "Hálásak vagyunk a magyar kormánynak a támogatásért amit adnak, külön - külön a szervezeteknek. Ez természetesen nem arra van, hogy luxuskocsikat vásároljon valaki rajta..."
  Vajon miért kellett ezt kiemelten megemlíteni, hogy nem luxuskocsikra megy?
  El sem tudnám képzelni az urizálást, luxuskocsivásárlást, limo ride-ozást.
  Ja de... Ahogy a mellékelt fotó is mutatja. A jót könnyű megszokni.
   

  Csatolt fájlok:

 11. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Az nem érdekel, hogy az úgynevezett magyar házakba járnak-e anyaországbeliek vagy sem. Az viszont bosszant, hogy ezeknek a parazitáknak az otthon maradt családtagjaik szavazhatnak a mi jövőnkről, ráadásul őket is mi pénzeljük, meg ezeket is!
   
  *Ferika* kedveli ezt.
 12. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Mindeközben

  Az új Alaptörvényből kivették az Alkotmányos jogok közül a Társadalombiztosítást, ami azt jelenti, hogy adó formájában fizetünk nyugdíjadót és egészségügyi adót. Ezért azonban cserébe NEM JÁR semmi, sem nyugdíj, sem ingyenes egészségügyi ellátás, a kormány biztosít valamit, amennyit éppen kedve tartja: És simán megvonhatja bármikor, sőt hozzányúlhat az eddigi nyugdíjakhoz is.
  Kivették az alaptörvényből, hogy a befizetett nyugdíjjárulékért jár valami! NEM JÁR SEMMI!!!
  Akik most nyugdíjasok azoknak a kormány akár holnap minden további nélkül lecsökkentheti a nyugdíját akár 10-15-20-30%-al mondván válság van és most nem fizet! Nincs alkotmányos garancia semmire, nincs jogorvoslatért kihez fordulni, mert törvénysértést nem követ el a kormány.

  Hiszen az Alkotmányból kivették ezt a jogot.


  Kanadában, és még sok országban pedig minden szégyenérzet nélkül vigyorogva elfogadják a tőlünk megvont pénzeket! Szégyentelen mocsok mind mind egy szálig aki rajtunk élősködik!
   
  tornando és *Ferika* kedveli ezt.
 13. tornando

  tornando Őstag Ezüst támogató

  Ebből még az az érdekes.Ezt nem ma a rabszolga törvény körül tették.
  Hanem amikor az Ők alaptörvényét csinálták.
  És ezt a súlyos társadalmi kérdést nem vették észre az emberek közül a Fideszesek.
  Nekik nem számít vagy meg se értették mit tettek velük és velünk.
  És még ma se értik amikor még hozzájött a mostani ügy.
  Azt se értik miért vannak tüntetni kint, azok akik felfogták mi történik most.
  Nem értik mit jelent Az elég volt.
   
  Beka Holt kedveli ezt.
 14. Egyszer majdcsak véget ér a fidesz harácsolása,nem tartanak örökké ezek az autokratikus rendszerek sem. Ha nem lesz ezeknek magyarországról anyagi támogatásuk ugyanúgy fel fognak szívódni mint ahogy előkerültek a semmiből az elmúlt 4 évben.A torontói konzulátus megvette ezeket a suk-sükölve beszélő "magyar" embereket kilóra,hogy legyen szavazat nyilván semmi más érdekük nem volt velük.Disznóvágáson és az unalmas egyforma báljaikon kívül semmi másra nincs igényük.
   
  Kanada Világa kedveli ezt.
 15. Köszönjük az infót kedves Zsuzsa. Jó érzés azt tudni, hogy van olyan szervezet, amely nem tart igényt a magyar adófizetők pénzére és megtartja függetlenségét, ellentétben azokkal akik eladták lelküket a hatalomnak, és így szolgálják azt akkor is, ha teljesen megosztó amit csinálnak. Egyébként helyesbítésben említett szervezeteket nem is írtam bele a felsorolásba, valószínűleg azért mert tényleg nem kértek pénzt.
  http://kanadavilaga.com/2019/01/09/...ervezetek-a-magyar-allamkincstar-forintjaira/

  Azért van két kanadai szervezet, amely igaz aprópénzben, de legalább adott, és nem kért. Egy kárpátaljai magyar falunak adományoztak:
  http://kanadavilaga.com/2019/01/11/...l-egy-karpataljai-ifjusagi-haz-felujitasahoz/

  Azt kell látni, hogy a legnagyobbat a KMKT és Kalejdoszkóp szakított le a magyar emberekről plusz a Torontói Magyar Ház felújítása, összesen százmillió forint feletti nagyságrendben. De ha levonjuk a Torontói Magyar Ház felújítására kapott összeget, akkor is azt látjuk, hogy ez a két szervezet, illetve egy szervezet és egy nyomtatvány számszerűen a legtöbb esetben tart igényt ezekre a magyar pénzekre. A KMKT évente többször is . Érdemes lenne tételes elszámolást kérni az összes szervezettől a legrészletesebb formában, úgy mint pl. Balla úr váltónadrágja zsebeinek legmélyebb sarkáig!
   
  Firga bácsi és *Ferika* kedveli ezt.
 16. Sue Maros

  Sue Maros Tag

  Van még pár szervezet ami kimaradt a listádból..Bede-rádió3X, MagTV, Irószövetség stb
   
 17. Én csak azokat írhatom meg amiket a Bethlen Gábor Alap közzé tett és hivatalos, illetve korábban az ottawai nagykövetség adataiból dolgoztam, és írtam össze az elmúlt évek BGA (Bethlen Gábor Alap) támogatásait. Az, hogy Bede-Fazekas Zsolt mennyit és honnan kap, arról nincs információ - legalábbis a Bethlen Gábor Alap tekintetében. A KV cikk csak ennek az alapnak a pénzigényléseit szedte össze. Arról van infó, hogy a Független Magyar Torontói Rádió honnan és mire kapta a pénzt? Jó lenne teljessé tenni a listát, ha más alapokból is kapnak pénzt a kanadai magyar szervezetek, szimplán közszölgálati tájékoztatásként, hogy ki miből gazdálkodik, és mi valósul meg abból amire kérik a magyar emberek pénzéből elkülönített forintokat Kanadában.
   
  Georgina Bojana és Firga bácsi kedveli ezt.
 18. Ime a 2019-es Diaszpora-NER csapat magyarországrol jövõ támogatásai, még idõben az EP választások elõtt hahaha. Kellemes idõtöltést a böngeszesehez! Érdemes lenne a szervezetek neve mellé odatenni a személyek neveit is akik egyenlöek ezekkel a szervezetekkel. Biztos lenne egy-két meglepetes. Vagy nem??? :rolleyes2:

  https://bgazrt.hu/wp-content/uploads/2019/04/26_2019.04.12.-sz.-biz.-hat.-mell.pdf
   
  Firga bácsi kedveli ezt.
 19. A regi idokben ugy tanitottak, hogy az informacio ertelmezese a csoportositasban rejlik. Tanyasi raero nyugdijaskent csoportositottam a kanadai Diaszpora-NER jenek 2019-es juttatasait kanadai dollarban. Ime:

  Balla ur kozeli szervezetek/programok: $34,298 Ebbol $8,255 egy kanadai magyar uzleti katalogusra. Vajon ez egy uj kiadvany lesz, vagy a meglevo Corvina Directory tamogatasara kell. Itt ugyan borsos aron hirdetnek az uzletek dehat ismerjuk a "double dipping' fogalmat:)

  Meglepo, hogy az egyhazak tobb penzre tettek szert ($56,604), mint az Iskolak ($26,887) es a Tanc-csoportok ($23,585) egyuttveve

  Edmontonba $23,585, míg Winnipeg-be $21,226 kerult.

  Az anyagilag talan legjobban teljesito torontoi Magyar Haz is kapott $7,075-t a Magyar Napok programra

  Meglepo, hogy amig Montrealnak (Egyhaz nelkul) mindossze $9,434 jutott, addig Windsornak $24,764, Kitchenernek pedig $14,151. ;)

  A magan-vallalkozasok is jol teljesitettek: a Niagara Falls-i Arpad Park osszesen $17,689 kapott, egy mississaugai Private School (CE Academy) juttatasa $15,330

  A Zsido kozosseg tagjai tudva levoleg reg elhagytak mar a Magyar kozossegeket, de egy szervezet (Emlekek Hatarok Nelkul) csak "beszerzett" $11,792 zsido gyokerekkel (is) rendelkezo gyerekek es szuleik szamara.:cool:

  A kanadai Diaszpora NER-Mediat tekintve a "Fuggetlen" Magyar Radio/Bede Fazekas Zsolt a gyoztes: $18,868 a juttatasa
  A MAG TV/ Kovessy Zsolt/Torok Erzsebet a masodik helyezett: $17,689. Ha ehhez hozzaadjuk az Iroszovetsegnek adott $8,255-t, akkor a Kovessy/Torok duo osszesen $25,943 -t kapott, mely az elso helyre emeli oket.:hurra:

  Ha a Kalejdoszkop Magazin/Dancs Rozsa medianak szamithato, o $12,972-vel a biztos harmadik helyezett.
  Balla ur negyedevente megjeleno Magyar Elet ujsagja $9,434 - negyedik helyezett (included in the $34,298)
  A Napjaink csaladi havilap az otodik helyre szorult, juttatasa $5,896.

  Gratulalunk.
   
 20. Lesz miből utazgatni Magyarországra ezeknek az ingyenélő léhűtőknek és dicsőiteni a fideszt milyen jól meg a magyaroknak.Közben meg a betegellátás romokban, nincs orvos, nincs szakember ott mert a nagy részük elment onnan. De vannak új stadionok fűnek-fának igaz a magyar foci a béka segge alatt van ettől függetlenül évek óta.
  Ma a magyar gazdaságot az a néhány, főleg német érdekeltségű autógyártó és egyéb ipari multi tartja életben valamint az EU-tól kapott pénzek aminek a felét ellopja Orbán oligarcha rendszere.
  Közben Balla urambátyám összefogva a helyi reformátussal építi a magyar adófizetők pénzéből a majd business alapon működő idősek otthonát.
   
  Utoljára módosítva: 2019 Május 13
  galeriy, Beka Holt és Melitta kedveli ezt.
 21. Tudositas:
  Facebook post-ok szerint ma este zajlik a KCSP (Korosi Csoma Program) osztondijasok "tiszteletere" rendezett buli Niagara Fallson az Arpad Parkban.
  Comment:
  Havi $3,200 fizetes utan miert kell még "tisztelegni" is ezek elott az emberek elott?
  Niagara Fallson, long-weekenden odavinni 20-25 embert (a szervezo Szente-csaladdal egyutt) az egyik legdragabb hetvegere, amikor a szallas $300 korul van egy ejszakara.
  A "tanari konferenciarol" mar ne is beszeljunk. Mert az is volt ugyanannyi resztvevovel.
  Feltetelezhetoen az Arpad Park tulajdonosainak is jol jott a rendezveny.

  Meddig mehet ez NER-orulet???
   
  Beka Holt és galeriy kedveli ezt.
 22. Beka Holt

  Beka Holt Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Nyomom a teszik gombot, bár rohadtul nem tetszik, csak jelzem, hogy olvastam.
   
  galeriy kedveli ezt.
 23. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

Megosztás