Kanadai Magyar Kultúrközpont - programok, hirek, informaciok

N

néptáncos56

Vendég
Sziasztok!

Dodi vagyok, most regisztráltam az oldalra, segítségeteket kérem abban, kit keressek, mert szeretnék kimenni magyar néptánc együttesekhez dolgozni (tanítani, és táncolni). Előre is köszönöm segítségeteket. Minden jót mindenkinek.
Dodi
 

klari

Állandó Tag
Állandó Tag
Sokan azert mentunk oda, hogy milyen uj haz vasarlasi lehetoseg van, nem a Vaski uggyel kivantunk volna meg mindig foglalkozni.
Kár, hogy egy, néhány tag által előre készült betervezett agenda határozta meg, hogy merre legyen terelve a gyűlés témája.
Ezzel nem szeretnék foglalkozni, de a következő kérdésekre szeretném felhívni a figyelmet.

BAlint behozott egy haz ajanlatot.
Ami jo lett volna ha tudunk valaszt kapni, de mar a kerdesre se maradt ido.

Az mondta hogy A Steeles felett 7 nel van ami kiesik Torontobol bar kozel van.
Idézek a Magyar Ház alapszabályából:
-1.2 Székház: Nagy-Torontó törvényhatóságában, Ontarió, Kanada-

Kerdes lenne a Mh vezetoihez az ado kedvezmenyt oda is szol vagy csak szuk toronto teruletere?
Egy teljes hétbe tartott, hogy megszerezzem az erre vonatkozó dokumenteket és áttanulmányozzam a benne lévő következményeket. Torontó területén belül van esély különböző feltételekkel.

Az is elhangzott hogy Misi mennyi penzt kap a haz vasarlas lebonyolitasaert?
Csak, hogy mindenki tisztában legyen ezzel, Koszó Mihály nem vállalta az ügynökséget hanem teljesen ingyen foglalkozik a házvételi lehetőségekkel a saját üzletét többször elhanyagolva.

Klariek meg lettek bizva a haz eladasanak veghez vitelevel es egy masik haz megvasarlasara.
Ez a cél. Viszont a ház további fenntartása attól függ, hogy a tagság milyen módon támogatja. Az igazgatóság célja az, hogy legyen elég hely az igényeknek, de amennyiben csak lehet, öneltartó legyen az új ház. Ezen dolgozunk.

Elnézést, ha nem írok be gyakran. Az időm is véges, és igazán nincs rá energiám, hogy nekilássak védekezni a rám hányt támadások ellen. Aki ismer az kihámozza az igazságot, aki pedig nem, annak hiába magyaráznék.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Klari
Egy jol iranyzott valasz elejet veszi a tamadasoknak es a feltetelezgeteseknek.

Nem beszelve felesleges idot energiat takarit meg mindenkinek, ha mar biztos tudva levo ,hogy a legjobb megoldas Torontoban maradni.

A joszandek sajna nem minden esetben sikeres foleg ha nem minden infot tudnak.

Mi itt nem bantottunk es nem is fogunk , itt mindenki tisztel, es megbecsul,szeret benneeket respektal mert tudjuk borzalmas nagy munkat csinaltok, es ezert ezer koszonet!
 

Arpiprimas

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves burgum

Szerintem, a házvásárlás sürgõs, mert az árak csak felfele mennek. A pénzünk pedig lefele (csökken.)
Tudomásom szerint, már az is megtörtént (egy párszor, a jobb alkalmakkor), hogy mikorrára megvehettük volna (megnéztük, letárgyaltuk, határoztunk), már elvitte elõlünk másvalaki.
Világos, hogy ez a lassú rendszer jó lehetett ezelõtt 40 évvel, de ma már nem megfelelõ (counter-productive). Fel kellene hatalmazni a vezetõséget arra, hogy ha talál egy megfelelõ épületet, azt azonnyomban vehesse is meg. Igazad van - a mindennapi KMKK vezetõséget már évekkel ezelõtt támogatni kellett volna (és most is!), rájuk bízva hogy találjanak helyet és valami módnak a létrehozását hogy a tagság rögtön rögtön meg tudja szavazni.
A továbbiakban megpróbálom felvázolni, minek kell feleljen meg a következõ MagyarHáz (a teljesség igénye nélkül - minden hozzászólás welcome - és a kerekasztali ülések is erre kellene koncentráljanak):
- nem túl drága;
- független épület (tehát, nem része valami complexumnak);
- adómentes zónába (Steelestõl délre, Islingtontól(?) (Brown's Line vagy Kiplingtõl?) Hiszen a metró végálomás Kipling.
keletre, Pharmacytól(?) nyugatra, a tótól?/Bloortól?/Eglintontól? északra);
- ipari zónában?
- komoly(?) parkoló területtel;
- aránylag(?) könnyenn módosítható belterülettel;
- kiadható termekkel;
- egyéb business lehetõségek?
- egy fõteremmel amely alkalmas arra amire használjuk (bálok, elõadások, ünnepélyek, esküvõk stb. Ezért is fontos hogy elég nagy legyen, színpadja legyen mert zenekaroknak is ünnepi meg színdarabi elõadáshoz is kell. Ennek akusztikája is fontos - magas menyezet fontos, meg egy beépített erõsítés rendszer is kell bele.
- iskolatermek
- Kodálynak alkalmas próbaterem meg tárhely
- könyvtárra alkalmas szoba
- stb.

Meg vagyok gyõzõdve, hogy nagyon sok szempontot kihagytam - hisz' nem vagyok real-estate szaki. De ha összetennénk a túdásunkat, kidolgozhatnánk egy nagyon profi igénycsokort, amivel biztos vagyok, hogy sikerre segíthetnénk a KMKK vezetõséget a mihamarabbi ÚJ MAGYARHÁZ megteremtésében.

Na látod, megint egyet értek veled. Csak egy pici hozzászólás.
 

Arpiprimas

Állandó Tag
Állandó Tag
"Az is elhangzott hogy Misi mennyi penzt kap a haz vasarlas lebonyolitasaert?
Klári válasza: "Csak, hogy mindenki tisztában legyen ezzel, Koszó Mihály nem vállalta az ügynökséget hanem teljesen ingyen foglalkozik a házvételi lehetőségekkel a saját üzletét többször elhanyagolva."

Sajnos, ez a kérdés magában egy évtizedekre viszzamenõleg létezõ KMKK-i
régi betegségének a folytatása. Amióta Endes László megszerezte a St. Claire-i házat nem volt olyan idõ hogy ne legyen valamilyen vád arról hogy XY lop, csal, sikkaszt stb. Személyesen nem láttam semmi bajt azzal hogy hogyan kezelte régen Endes úr. Azzal sem látnák semmi bajt ha Koszó Misi intézné el a ház vételét ha az abból kapott fizetést ajándékba adja a KMKK-nak úgy hogy csupán a ház fenntartására (downpayment stb.) legyen használva a pénz, s kapna az összegre egy nyugtát hogy az adójából le tudja vonni (akkor mikor meg van a KMKK adómentesége.) Nem csak hogy nem vádolnám, hanem nagyon is tiszteletben tartanám Misi-t (még jobban mint most.)
 

Fecó35

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Április közepén megyek Torontoba egy rövid időre, de szívesen ellátogatnék a Magyar házba. Ha van rá lehetőség, akkor szeretném megtudni a címet. Előre is köszönöm. F
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Mindig vannak programok , fel is teszik ide ,mikor milyen osszejovetel van.
Nyilt es enm privat party szoval johetsz barmikor amikor mar itt vagy.
 

Arpiprimas

Állandó Tag
Állandó Tag
Ne viccelj, Sheamus!

Hi!

Van mar valami fejlemeny haz ugyben?

Dehogyis! Ha nem vetted volna észre még mielõtt a volt vezetõség kidobásáról, megalázásáról stb. ment a szó itt egy pezsgõ élénk érdekes vita volt ezen az oldalon. Azóta nuku.

Most már hogy nincs kire dobni a sárt, a bosszúállók meg sem jelennek mivel a rombolás érdekelte õket de az építés már nem mivel ez sokkal nehezebb.

Ha találnak esetleges ingatlant amely megfelelne, gondolom hogy az hccc.org majd hirdeti. Talán.

Ami egy kicsit irónikus az hogy ennyire szépen már nagyon régen láttam együttmûködni a különbözõ helyi társaságokat, intézményeket. A KMKK, az egyházak, a mostani és volt Magyarház vezetõi, a média (2 hetilap, 2 TV, a rádió) stb. szépen támogatják ugyan azokat az elõadásokat. Fura, ugye? És ha van KMKK akkor inkább ostorozzák egymást.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Kedves Arpiprimas!

Jelenleg nincs Magyar Haz. Nem tudom milyen esemenyekrol kivannal is diskuralni, ha egyszer meg nem sikerult talalniuk megfelelo ingatlant?

Hacsak arrol nem, hogy Dans Rozsa es ferje feljelentesekkel oregbiti a magyarok hirenevet, es nem am akarhol hanem egyenesen Mr Harpernal.

Igen kicsit csend van , volt March 15-i megemlekezesrol senki nem irt beszamolot, de ezek szeritn te sem voltal ott.

Reszemrol a canadahun radio marc,15 i unnepi musorat csinaltam es ezzel unnepeltuk a legnagyobb nemzeti unnepunket.
 

Arpiprimas

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Melitta

Kedves Arpiprimas!

Jelenleg nincs Magyar Haz. Nem tudom milyen esemenyekrol kivannal is diskuralni, ha egyszer meg nem sikerult talalniuk megfelelo ingatlant?

Hacsak arrol nem, hogy Dans Rozsa es ferje feljelentesekkel oregbiti a magyarok hirenevet, es nem am akarhol hanem egyenesen Mr Harpernal.

Igen kicsit csend van , volt March 15-i megemlekezesrol senki nem irt beszamolot, de ezek szeritn te sem voltal ott.

Reszemrol a canadahun radio marc,15 i unnepi musorat csinaltam es ezzel unnepeltuk a legnagyobb nemzeti unnepunket.

Hát igen - nincs Magyarház (épület) de van Magyarház (intézmény). Kezd izgatni engemet a nagy csend a nem-létezõ ingatlanról - gondolom hogy Téged is. Nem diskurálok, azonban. Ahogy mondod, a márciusi ünnep (KMKK rendezvény tudomásom szerint) a katolikus egyháznál volt megtartva. Ezt úgy hívják hogy összemûködés. A Kodály bál védnökei között találhatók a következõ nevek (is): Vaski Gábor,Szõcs Klára, Szabó Katalin. Ezenkívül a következõk mint Médiaszponzorok szerepelnek a programban: Független Magyar Rádió (Bede Fazekas Zsolt), Mag TV (Kövessy Zsolt), Magyar Élet (Somorjai Ágnes), Magyar Képek (Maros Zoltán és Koltai Andy), Storybook Photo Studios (Larissa Marks.) Szoval itt is a régi vezetõség is meg a mostani is segített meg a legtöbb magyar torontói média is. Sõt a mult és a mostani vezetõség több tagja jelen volt - képzeld el, még bicskát sem rántottak!

A Hungarian Boathouse Tavernában tartott eseményeket ki tartja/rendezi?

Az általad említett Dancs Rózsa feljelentésrõl semmit sem tudok. De sem az elõtti, sem ez a hozzászólásomnak nem az a témája.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Borzalmas nehez igazsagot tenni, hisz beleugorhatnanak olyan ingatlanba is amit kesobb megbannak,akkor az megfelelo lenne?
MInden aron hogy az elet el vegyek a kritikus hangoktol
"nem letezo ingatlan"

Meg nincs de dolgoznak rajta, es ami megnyugtato a magyarsagnak ,hogy megbizhato emberek vannak nem "jatszak" el a penzt ketes ugyletekre.
Nem fektetik be kecsegtetobbnel kecsegtetobb ajanlatokra ami esetleg kockara teszi a haz jovojet.
Ennek ara a turelem.

MIkor egy hazat veszel nagyon sok hazat megnezel ,rengeteg az ures jarat es bizony nagyon sok csak akkor dol dugaba mikor muszakilag szakemberrel megnezeted.
Akkor derul ki ,hogy takolmany az egesz csak show upra van eladasra kiteve.
Soknak zoning baja van.

Az elozo vezetoseg meg Szocs Bela intezte csak o 95 ingatlant nezett meg, utana jovo ember szinten nagyon sokat szoval nem egyszeru talalni olyant ami meg is felel az igenyeknek.

Kicsit kevered a dolgokat , mas a csoportok rendezvenye Kodaly Bal , mas a MH -i rendezveny pl marc 15 es mas a privat rendezveny te itt egybemosod oket.
Csupan csak a bevetel megy mindegyiknel mashova.
A Mh minden csoport rendezvenyen kepviselteti magat.
 

Arpiprimas

Állandó Tag
Állandó Tag
Jól tudom hogy nehéz megfelelõ házat találni. A baj az hogy teljes csend van a médiában. Még ha azt írnának hogy megnéztek erre/arra néhány házat de sajnos nem tatáltak még olyat ami megfelelne akkor talán nem idegeskednék ennyire, illetve más sem idegeskedne.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Ebbel egyetertek veled Arpi.

Most hogy nincs haz , kellene lenni idonek akar a sajtoigazgatonak akar a kozkapcsolatok igazgatojanak ,hogy bovebben tajekoztason a haz dolgairol.
 

Arpiprimas

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma volt a KMKK közbalhéja. Fegyelmi Bizottság van - fegyelem nincs. Kiabálás, személyeskedés, fenyegetés, öregasszonyok megfélelmitése, bosszúállás, kitiltási kisérlet......Elérte a mélypontját a tagságnak egy része. Kár. Végre nem is lesz elég magyar akit érdekeli a KMKK hogy el tudja tartani ha veszünk egy új házat. Még így is csupán 95en voltunk akik a közgyûlésre elmentünk. Már nem is csodálkozok rajta, hiszen ha idegeskedni akarok inkább megnézek egy jó krimi filmet.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A FBB az fuggetlen szervezet se ala se fole rendelt szerepe nincs se a vezetosegnek se az igazgatosagnak.
A kozgyules valasztja meg.
Ket FBB elnok lemondott csaladi ugyek miatt. Egyik betegseg miatt, masik Vancoverbe koltozik.

A volt vezetoseg negy alairo tagjat 5 evre kizarta a MH bol.
a rovid indoklas ,hogy tobbrendben megsertettek az alapszabalyt, ami ha csak a legutobbi ugyet emlitjuk amirol mindenkinek tudomasa van, nem tartottak meg a valaszto kozgyulest azaz szabotaltak es birosagra kellett menni a tagsag osszedobott penzen,/$16000/tobb ezer dollarert, /mikor a haz -500ezer dollar befagyasztott bank adossaga volt/

Tobb ezer dollarba kerult mire a birosag kotelezte oket az alapszabaly betartasara.

Az FBB nem vizsgalta a "hutlen kezeles" es egyeb anyagi termeszetu ugyet mert ehez sem felkeszultsege nincs, es a penzugyi igazgato hataskorebe tartozik.
Kimondottan az alapszabaly tobbrendbeli megsertesevel foglalkozott.

Az Elnokno kifogasa felelme pereskedestol az ami kiverte tegnap a biztositekot.

A FBB bekelteto bizottsag elsosorban nem a szankciokat kivanja es a buntetest eloterbe helyezni.

En magam az elozo kozgyulesen szemelyesen akartam atadni Szabo Katalinnak a /volt MH elnokenek/ a FBB bizottsag ra szolo anyagat de majdnem melegebb eghajlatra kuldott es nem vette at.

Sorolhatnam azokat a alapszabaly megserteseket amik itt a Ch mar olvashattuk ,pl jogtalan kizarasok minden targyalas nelkul , aminek a jelenlegi elnokno is szenvedo alanya volt, es meg minden olyan MH tag aki szot emelt a szabalytalansagok miatt targyalas nelkul kizartak. Maros, Szocs Klara , Turcsik, Kerekes stb.
A tetlegesegig Kovesi Zsolt ,Bandi bacsi, Pufira security rakuldese, holott engedellyel levo tv felvetel fizikai erovel valo megakadalyozasa stb......stb

Az FBB donteset tovabbitotta az igazgatosagnak , szemelyesen is es levelben is, meg decemberben.
Mint ahogy az Elnokno mi sem gyulolunk senkit es epiteni akarjuk a kozosseget de aki rombolta es tonkre tette, azt azert nem tudjuk meg nem tortette tenni a tenyeket.

A bizonyitekok, errol irasban jegyzokonyvekben tanukkal, es videokkal ano a kozgyulesen tortentek a tagsag elott zajlottak az alapszabaly csufos megserteseinek egyresze.
A masik resz nem publikus ,hisz nem kivanja, kivanta kitargyalni mert personal ugy es vedeni kivanta az FBB, a volt vezetoseg, szemelyiseg jogait.
Az FBBnek nem maradt mas megoldasa,mint a donteset a kozgyulessel kivanta volna jovahagyatni, amire nem kerult sor,mert a munkajat megkerdojeleztek es inkabb a feloszlatasat kivanja a vezetoseg, ami alapszabaly modositassal lehetseges csak.



A tanulsag .............elgondolkodtato.
Az a Mh tagsag aki zsebbe nyult es birosagra ment mert az alapszabalyt csunyan megsertettek az elvarja, hogy tobb ilyen lehetosege ne legyen annak aki ezt okozta.
Nem kivanja a MH jovojet megegyszer kockara tenni.

A tegnapi kozgyules nem a megbekelest szolgalta hanem a megosztast .Ezek az emberek a tagsag nem tudom hany % mert nem emlekszek pontosan a szamokra, akik ano mindent megtettek hogy a MH alapszabalyanak ervenyt szerezenek, ezek az emberek es ez a tobbseg, ezt megdobbenve
tapasztaltak a tegnapi esemenyeket.

mas
Valahogy nem halljak, a mostani vezetoseg sem a tagsag hangjat, meg mindig nem tudjak, hogy a kozosseg es tagjai, nem a MH ellen vannak, hanem mellette, es nehezen megy le a torkukon a volt vezetoseg amokfutasa.

Kb a tenyeket irtam, ami elhangzott, kiegeszitve es reszletezve Arpiprimas beszamolojat.
 

Parameter

Állandó Tag
Állandó Tag
!

A FBB az fuggetlen szervezet se ala se fole rendelt szerepe nincs se a vezetosegnek se az igazgatosagnak.
A kozgyules valasztja meg.
Ket FBB elnok lemondott csaladi ugyek miatt. Egyik betegseg miatt, masik Vancoverbe koltozik.

A volt vezetoseg negy alairo tagjat 5 evre kizarta a MH bol.
a rovid indoklas ,hogy tobbrendben megsertettek az alapszabalyt, ami ha csak a legutobbi ugyet emlitjuk amirol mindenkinek tudomasa van, nem tartottak meg a valaszto kozgyulest azaz szabotaltak es birosagra kellett menni a tagsag osszedobott penzen,/$16000/tobb ezer dollarert, /mikor a haz -500ezer dollar befagyasztott bank adossaga volt/

Tobb ezer dollarba kerult mire a birosag kotelezte oket az alapszabaly betartasara.

Az FBB nem vizsgalta a "hutlen kezeles" es egyeb anyagi termeszetu ugyet mert ehez sem felkeszultsege nincs, es a penzugyi igazgato hataskorebe tartozik.
Kimondottan az alapszabaly tobbrendbeli megsertesevel foglalkozott.

Az Elnokno kifogasa felelme pereskedestol az ami kiverte tegnap a biztositekot.

A FBB bekelteto bizottsag elsosorban nem a szankciokat kivanja es a buntetest eloterbe helyezni.

En magam az elozo kozgyulesen szemelyesen akartam atadni Szabo Katalinnak a /volt MH elnokenek/ a FBB bizottsag ra szolo anyagat de majdnem melegebb eghajlatra kuldott es nem vette at.

Sorolhatnam azokat a alapszabaly megserteseket amik itt a Ch mar olvashattuk ,pl jogtalan kizarasok minden targyalas nelkul , aminek a jelenlegi elnokno is szenvedo alanya volt, es meg minden olyan MH tag aki szot emelt a szabalytalansagok miatt targyalas nelkul kizartak. Maros, Szocs Klara , Turcsik, Kerekes stb.
A tetlegesegig Kovesi Zsolt ,Bandi bacsi, Pufira security rakuldese, holott engedellyel levo tv felvetel fizikai erovel valo megakadalyozasa stb......stb

Az FBB donteset tovabbitotta az igazgatosagnak , szemelyesen is es levelben is, meg decemberben.
Mint ahogy az Elnokno mi sem gyulolunk senkit es epiteni akarjuk a kozosseget de aki rombolta es tonkre tette, azt azert nem tudjuk meg nem tortette tenni a tenyeket.

A bizonyitekok, errol irasban jegyzokonyvekben tanukkal, es videokkal ano a kozgyulesen tortentek a tagsag elott zajlottak az alapszabaly csufos megserteseinek egyresze.
A masik resz nem publikus ,hisz nem kivanja, kivanta kitargyalni mert personal ugy es vedeni kivanta az FBB, a volt vezetoseg, szemelyiseg jogait.
Az FBBnek nem maradt mas megoldasa,mint a donteset a kozgyulessel kivanta volna jovahagyatni, amire nem kerult sor,mert a munkajat megkerdojeleztek es inkabb a feloszlatasat kivanja a vezetoseg, ami alapszabaly modositassal lehetseges csak.



A tanulsag .............elgondolkodtato.
Az a Mh tagsag aki zsebbe nyult es birosagra ment mert az alapszabalyt csunyan megsertettek az elvarja, hogy tobb ilyen lehetosege ne legyen annak aki ezt okozta.
Nem kivanja a MH jovojet megegyszer kockara tenni.

A tegnapi kozgyules nem a megbekelest szolgalta hanem a megosztast .Ezek az emberek a tagsag nem tudom hany % mert nem emlekszek pontosan a szamokra, akik ano mindent megtettek hogy a MH alapszabalyanak ervenyt szerezenek, ezek az emberek es ez a tobbseg, ezt megdobbenve
tapasztaltak a tegnapi esemenyeket.

mas
Valahogy nem halljak, a mostani vezetoseg sem a tagsag hangjat, meg mindig nem tudjak, hogy a kozosseg es tagjai, nem a MH ellen vannak, hanem mellette, es nehezen megy le a torkukon a volt vezetoseg amokfutasa.

Kb a tenyeket irtam, ami elhangzott, kiegeszitve es reszletezve Arpiprimas beszamolojat.


Melitta,

Nem lenne itt az idö, hogy abbahagyd a vádaskodást, a belemagyarázást, félremagyarázást, ferdítést...

Nézz már utána, hogy pontosan mi is volt az a bírósági tárgyalás!
Az elnöknö meg nem fél a bíróságtól, hanem van esze! És nagyon jól tudja, hogy miért nem érdemes bizonyítékok nélkül perelni.
Másodsorban pedig, azt hiszem Klári az elmúlt 12 hónap után nagyon sok dolgot másként lát velünk kapcsolatban.
Harmadsorban pedig, ellentétben veletek; ö azt szeretné, hogy valóban legyen végre valami megbékélés. Mert ez az iszonyú perpatvar nem vezet sehova. És tökéletesen igaza van!
Ezért aztán szívesen látjuk a rendezvényeinken. mint ahogy a volt Magyar Ház minden egyes tisztességes, békességet keresö tagját.

Az a légkör, ami a ti közösségetekben uralkodik, szavakkal le nem írható, ésszel fel nem fogható. Miután elment az ellenség, kreáltatok újabb ellenséget.
Közületek valaki be is jött a boltomba és szó szerint ezt mondta: "az ellenség nem mi vagyunk (mármint ök), hanem az új vezetés".
Mondja ezt annak, aki hat hónappal azelött még ö is támadott, mert akkor az kulturigazgató volt (mármint én).

Agyrém ez az egész! De ez a ti problémátok. Egyelöre.
Talán egy évvel azután, hogy Kerekes szavaival élve a "szemetet kitakarítottátok" a Házból, itt lenne az idö, hogy valami eredményt is felmutassatok. Nincs ház? Nem baj! Nekünk sincs házunk, ezért kibéreljük a templomokat, magyar étterembe szervezünk programokat, és így tovább.

Különösen neked kellene csipkedni magad Melitta, hiszen 600 személyes programokkal kábítottad a Canadahun látogatóit.
Hol vannak ezek a programok?
Hol van az a közösség, mely állítólag fellélegzett, miután elmentünk?
És megindult az alkotó munka!

X azt írta, hogy a "magyarság végre ismét visszavette kezébe sorsának irányítását".
Hát ez lenne az a sors?

Lassan belerokkan az új elnök, és az új vezetés abba, ami az elözöt is tönkre tette!

Milyen érdekes, hogy most türelemre inted azokat akik már szeretnének új Házat! Azt mondod a jó vásárhoz idö kell.
Amikor mi kerestük a megfelelö épületet, akkor lehülyéztél bennünket; hogy lassúak vagyunk.

De a Torontóban kerengö hírek szerint most aztán tényleg lelassul az ügy, mert sikerül Koszó Mihályt is kinyírni.

Mikor fog eljutni végre a tudatodig, és a cimboráid tudatáig, hogy valójában mi is történt velünk?! Amikor nekünk kellett hétröl-hétre, hónapról-hónapra elviselni azt, ami pl. ezen a vasárnapi gyülésen történt!

A közösség ma is a mi programjainkra jár, mert miután ki lettünk seperve; szépen folytattuk amit 15-20 éve csinálunk: kulturális , és szórakoztató programokkal ápoljuk a nyelvünket, hagyományainkat, és kultúránkat.

Hány programot szerveztetek idén?
És akkor még mindig a Vaski, Szabó és a többiek a téma!? Ugyan miért? Talán mert nincs jobb ötlet? Nincs bátorságod belevágni a 600 személyes rendezvényeidbe?

Milyen jogon taposol még mindig azokon, akik ma is teszik a dolgukat?

Ha másért nem, hát azért kapjatok a fejetekhez, mert maholnap a jelenlegi vezetöség is fejvesztve fog menekülni elöletek!

Bede Fazekas Zsolt
 
Oldal tetejére