Kanadai Magyar Kultúrközpont - programok, hirek, informaciok

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Szalljal le rolam, sem ti, sem a jelenlegi vezetes semmilyen beszamolasi kotelezettseget nem erez felem, es hogy oszinte legyek , nem is nagyon erdekel kit mivel etettek.

Leirtam a tenyeket ami tortent, ez van.

Hogy Koszo es a jelenlegi vezetes nem talalt megfelelo epuletet ez idaig, naluk reklamaljal ne nalam, nem en keresek hazat hanem ok.

A canadahun ami programot es talalkozott szervezet azok mind sikeresek voltak, es hogy tud nem en vagyok se voltam a Mh kulturfelelose.

Ne oszd az eszt, talan annak ird akinek szanod a dorgedelmeidet es ne nekem.

Az igaz hogy soha nem szerettem a nagykepu dumat es a sertegeteseidet ezert magam is ellened szavaztam hisz a duman kivul alaposan hozzajarultal a MH ilyen eladosodasaba a remek senkit nem erdeklo programjaiddal.
Sem most nem szervezek programokat, sem nem jarok csak olyanra ami erdekel.

A memoriad eleg rossz a tagsag 90 % ellened es ellenetek szavazott, es a birosag is ellenetek dontott.
Lehet oda menni reklamalni.

Hogy a MH eladtatok ennek senki nem tapsolt, nem beszelve a feltetelekrol, amirol utolag ertesult a tagsag.

Ezen se lehet mar valtoztatni, meg ha a tobbsegnek nem is tetszett ez a mod ,a feltetelek, az ar stb.

Nem jo senkinek ,hogy meg mindig nincs haz, de egyben biztos vagyok ,hogy a penz nem folyik el, hanem becsuletes emberek kezeben van es ez megnyugtato minden magyar szamara.
Ezert is kaptak meg a tagsag tobb mint 90% -nak a bizalmat Szocs Klari es Koszo Mihaly csapata.
Minden nagy hord ereju dontesben a kozgyules fog donteni azaz a tagsag.

Szervezzel tovabbra is programokat ,hisz ez egy bevetel szamodra is, es rajongoidnak is oromet szerzel.
Minket meg hagyjal beken mert nem erdekel mit csinalsz , kit etetsz ,kit amitasz.
 

Parameter

Állandó Tag
Állandó Tag
?

Békén hagylak Melitta, ne félj. Félévente két beírás azért elmegy, nem?!
Mert tudod, azt nem szeretem ha valaki nem az igazat mondja. És te nem az igazat mondod!

Ha lesz idöd, azért nézz utána, hogy mi is volt az a bírósági ügy, jó?

Azt nagyon jól tudom, hogy a programjaim téged soha sem érdekeltek. Hidd el, nem is neked készültek, és ezután sem a te ízlésed szerint készítem azokat!
Egyszer valahol ezen a fórumon azt tanácsoltad , hogy Sass Józsit kellene ide elhozni. Javaslom; próbáld meg! Én úgysem fogom soha elhozni a Józsit.
Mi valami egészen mást csinálunk, amit viszont te nem hoznál ide soha. Ennyi!
És ha téged megnyugtat az a hit, hogy a programjaim senkit sem érdekelnek, akkor élj ebben a hitben, és légy nagyon boldog.
Megjegyzem, azért számolni még 50 éves fejjel is tudok!

És mivel nem "észt osztottam" csak egy kicsit elegem lett abból, hogy már megint a lerágott csontot ástad elö, és nem az igazat írod, ezért merészeltem megírni a véleményemet.
Tudod, ahogy te is csak a véleményedet írtad. Ez meg az enyém volt!

Most hosszabb idöre megint elbúcsúzom. Persze kíváncsian várom, hogy te mit fogsz tenni ezért a közösségért. Elvégre nem én találtam ki, hogy te itt 600 nézöt vonzó programokkal hencegtél.
Hát már nagyon várom, hogy rettenetesen nagy tehetségedet megvillantsd valahol.

Azt hiszem ha valaki osztotta az észt, akkor az te voltál. Igaz, nem sokra mentünk az eszeddel, mert eredményt még nem láttunk.
Már megbocsáss!

Ja, ha már benéztem hozzád, azért csak megkérdezem; mi ez a nagy néptelenség? Mi történt? Hova lett a csapat?

Bede Fazekas Zsolt
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Nyugodj meg a csapat meg van, szepen gyarapodunk is egyre tobben vagyunk.
Ezt a mecset lejatszottunk, kire is lehetne telt hazat csinalni, kit lenne erdemes kihozni.A telt haz nem volt celod soha ezt mar egyszer leirtad.
Akkor sem es most sem erdekelt a kozonseg igenye ,igy nyugodtan hozasd ki valamelyik varosi konytar elott zenelo utca zeneszeket, vagy a tanyavilagban a gemes kut mellett bazsevalo hegedu muveszt.

Gondolom ha majd lesz MH akkor a kulturos olyan programokat fog csinalni amire nagy erdeklodes lesz.

Sas meg igen kivalo muvesz, ha te nem is szereted de meg mindig nagyon sok embernek okoz kikacsolodast es mondhatom egy humor nagyagyu a magyar kabare vilagaba.

Soha nem foglalkoztam ezzel a uzlettel, Pufi volt aki az itteni igenyeket max figyelembe vette, es szervezett eloadasokat. Nagy ur lett, hogy meghalt ,mert ugy nez ki potolhatatlan munkat tett a magyar kulturaert Torontoba.
 

Arpiprimas

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Melitta

Elõször is, talán volt magamon kívül olyan tag aki azért volt ott elsõsorban hogy megtudja hogy hogyan állunk az új ház megvásárlásával. Koszó Misi riportja volt az egyetlen része az egész közgyûlésnek (a himnuszok eléneklésén kívül) amely zûrzavar nélkül lement.

Sok kissebb dologról ment a hosszú duma (OK - demokrácia):
- mennyit keres a titkárnõ, könyvelõ, háznagy stb.
- mit csináljunk a másológéppel
- miért nem ugyan azok a számok szerepeltek Bánhegyi Zoli beszámolásában meg a papíron amelyet kezünkbe adtak? (Mert a Zoli beszámolása egész 2011-rõl szólt, a papár pedig csak egy részérõl. Ezt 3szor kellett elmagyarázni mert annyi volt a zaj.)
- nem lehetne leadni a nem-magyar könyvelõt és magyart tenni be helyette? (Kiderült hogy csak ez a könyvelõ vállalta a sok munkát amelyhöz nem volt sok idõ és jól és jó áron csinálta/csinálja a dolgát.)

Nagy, fontos dolog 2 volt:

1 - az új ház keresésének eddigi eredménye, illetve 6 házról beszámolás. Ebbõl a 6-ból kettõt láttak mint esetleges új KMKK-t.
Sajnos, az egyiknek az árát még nem tudjuk. Mind a kettõ a város északnyugati részén van. Arról is volt magyarázat hogy mennyibe kerülne építetni egy új házat - túl sokba.

2 - Fegyelmi Bizottság (FBB), 4 fõ téma:
a - egy tagnak az esetérõl aki nincs kizárva, de akitõl a
vezetõség elvette a pozicióját. Az FBB a tagot pártolja és
megcáfolja a vezetõség döntését.
b - 3 mult vezetõségi tagnak a kizárását követelte az FBB
c - 1 mult vezetõségi tagnak örökös kizárását követelte az
FBB. Ezt az Alapszabály nem engedi, pontosabban meg
sem említi ezt a lehetõséget. Az FBB ezért Alapszabáj
módositást kért, amelyet úgy akart elérni hogy a tagok
szavaznak a módositás mellett.
d - az FBB követelte hogy a KMKK készítessen egy "forensic
audit"-ot.

- A vezetõség mind a 4 témában ellenzi az FBB álláspontját.
- A vezetõség sürgõsebbnek tartja az új ház megvételét és a magyarság egyesülését mint az FBB által ajánlott cselekedeteket.
- Azért hozta az FBB a tagság elé ezt a négy pontot hogy a tagok tudjanak dönteni ezekrõl a kérdésekrõl.
- Az elnöknõ pedig azt ajánlotta szavazzuk meg azt hogy az FBB
szüneteljen amíg nincsen meg az új ház.
- Már annyira ment a dolog hogy az elnöknõ már azt is kimondta hogy ha pedig úgy szavazunk hogy ha jóvá hagyjuk az FBB döntéseit akkor hamarosan megrendezi a választási közgyûlést.
- Az egész FBB-vel foglalkozó része a gyûlésnek arra a szintre süllyedt hogy a türelemnek vége volt. Már attól féltem hogy valaki még megsérül de szerencsésen ezt megúsztuk.
- A közgyûlést (szerintem helyesen) lezárta az elnöknõ.

A házvételrõl - Sok tag ezt tartja a legfontosabb és legsürgõsebb feladatnak. Miért sürgõs? Elõször is azért mert hiányzik. De az is fontos tudni hogy a havi kiadás még így ház nélkül is több mint
$3 200 (évente majdnem $38 500.) Szoval a pénz az idõ múlásával hamarosan csökken. Az is tény hogy ahogy húzódik az idõ az emberek megszokják hogy nincs Magyarház és nehéz lesz vissza hozni õket.

A kizárásokról - ezek nem csak a kizártokat idegenítenek el hanem a baráti körüket, a pártolóikat. Kérdem azt hogy ha olyan gyûlésre amely a szép vasárnapi délután egy olyan házban van amely majdnem a metroállomás mellett van és részben az új ház keresésérõl szól csupán 95 ember megy el az állitólag 40 000 torontói magyarból, megengedhetjük magunknak azt hogy elzavarunk jó pár embert?

Az örökös kizárásról - az Alapszabályban nincs errõl semmi. Nekem kicsit fura a szabályt megváltoztatni visszamenõleg. Szoval hogy is megy ez? Én, a bíró, bûnösnek találom XY tolvajt akit maximálisan 5 évre küldhetem a tömlöcbe. De mivel utálom, most hogy már elitéltem visszamenõleg megcserélem a törvényt hogy felakaszthatjam. Micsoda??

A "forensic audit"-ról. Szerintem egy jó ötlet mert legalább tisztázná a helyzetet. Csak nagyon drága s most házat vennénk. Meg egy kérdés - mire lenne használva? Gondolom hogy esetleges perelésre. Ezen pedig az ügyvéd mindig a nagy nyertes.

Szoval a házvétel és az FBB által ajánlott dolgok között választani kell.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Eleg hangos volt a vita a moraj valoszinu ezert is ertettel felre par dolgot.
Veglegesen senki nincs kizarva es nem is volt, hisz ahogy irod az alapszabalyba nincs mod.
Nem is hangzott el ilyen lagalabbis en nem hallottam, lehet hogy esetleg egy tag ilyent javasolt vagy ajanlot,de ez az FBB-tol nem hangzott el.
A 4 alairo a volt vezetosegben Vaski, Szabo Kati, Mudlicne, es Toth Eva akirol szo volt es 5 eves kizarast hatarozott az FBB.
Ami elhangzott meg egy orokos tag , 3 panasza amit kivizsgaltak de bekeltetesre kerult sor vagy legalabbis megprobaltak.
Semmilyen szankciot nem alkalmaztak.

"forensic audit" ajanlotta /es nem kovetelte/ Torok Laszlo az anyagi azaz az $500 ezer dollar hitel + az evi bevetelek teteles ellenorzesere, nem olcso Kerekes mondta $100ezer-tol felfele...........

Ez is velemeny,a MH vezetojetol ............. lehet kizarni felfuggeszteni barmelyik bizottsagot ,legyen az FBB vagy ellenorok vagy csoportokat,de ez nem szolgalja a megbekelest hanem a megosztast erositi.
Minden emberben van egy alapveto igazsagerzete, es akik az igazsagert kialltak, meg anyagi aldozatot is hoztak, azoknak, ez nem kielegito valasz.................vagy megoldas.
Nekik is van sok ismeros barat legalabb annyi, hanem tobb mint az elozo garnituranak .

Csak a pontossag kedveert irom le , a tortenteket , en nem szalltam be penzzel a birosagi koltsegekbe ,nehogy azt hidd hogy en azert emeltem szot ezekert az emberekert.

Az elszamolasrol amit kiosztottak a papiron meg a titkar amit felolvasott az elozo kozgyules jegyzokonyveben felsorolt elszamolas osszegei nem stimmeltek, es ezert szolt par ember.
Azaz egy szam se volt azonos.
A magyarazat a nov.-ig volt a jegyzokonyvben szerepelt szamok felolvassasa, a papiron meg dec vege eredmenyet lathattuk.
A kerdesek pl a konyvelo , hazmester stb mas roblikaba szerepelnek mint a felolvasott adatoknal, ez volt az egyik magyarazat , a tobb ugyvedi koltseg tobb helyen szerepel ami osszegbe sem stimelt es ezert kerdeztek ra, es pl a majusi 1 vagy az evi rendezvenyek programok amik voltak miert valtozott meg az osszeg novtol dec vegeig.
Nem nagy elteres volt $ 50 vagy 150 dollar de egy konyvelesnek pl egy magyar napok rendezvenyenel ugyazaz a szam kene szerepelnie mint a nov elszamolasban mint a decemberiben,hisz juniusban volt a rendezveny.

A berlemenyek raktarak es a rendezvenyekre az elnokno azt mondta meg ha $3500 $3800 is meg mindig olcsobb mint a volt hazat fenttartani ami havi $15-17000 dollar volt.
+ a penz utani kamatot mar kaptak ami $6000 volt.

Normalisnak tartom, megkerdezhetik a tagok ha valamit nem ertenek vagy nem vilagos valami.
Raadasul az elozo garnitura rossz vezetesi szisztemabol okulva,mar mindenki ovatos es probal korultekinto lenni es mindenre figyelni.

Azert a tagsagot csak nem akarja senki levaltani... merek bizni benne.:D
Mindnyajunknak a legfontosabb lenne az uj Mh megvasarlasa.
 

Arpiprimas

Állandó Tag
Állandó Tag
Van amire máskép emlékszem mint Te, Melitta.

Eleg hangos volt a vita a moraj valoszinu ezert is ertettel felre par dolgot. Lehet, de ahol Te ültél sem volt csendesebb - lehet hogy éppen Te értetted félre.
Veglegesen senki nincs kizarva es nem is volt, hisz ahogy irod az alapszabalyba nincs mod. Jelenleg igaz
Nem is hangzott el ilyen lagalabbis en nem hallottam, lehet hogy esetleg egy tag ilyent javasolt vagy ajanlot,de ez az FBB-tol nem hangzott el. Nem hallottad - nem csak hogy elhangzott tõlük, hanem még alapszabály módositást is kértek pont hogy a végletes kizárást el tudják intézni.
A 4 alairo a volt vezetosegben Vaski, Szabo Kati, Mudlicne, es Toth Eva akirol szo volt es 5 eves kizarast hatarozott az FBB. Igaz, de Vaskit véglegesen akarják kitiltani.
Ami elhangzott meg egy orokos tag , 3 panasza amit kivizsgaltak de bekeltetesre kerult sor vagy legalabbis megprobaltak.
Semmilyen szankciot nem alkalmaztak. Kirõl beszélsz? Ha Faragóról akkor a békéltetés nem sikerült. Ami biztos az hogy ebben az ügyben is a vezetõség meg az FBB nem egy húron penget.

"forensic audit" ajanlotta /es nem kovetelte/ Torok Laszlo az anyagi azaz az $500 ezer dollar hitel + az evi bevetelek teteles ellenorzesere, nem olcso Kerekes mondta $100ezer-tol felfele...........Igaz.

Ez is velemeny,a MH vezetojetol ............. lehet kizarni felfuggeszteni barmelyik bizottsagot ,legyen az FBB vagy ellenorok vagy csoportokat,de ez nem szolgalja a megbekelest hanem a megosztast erositi. OK - ezt mikor mondta? Mert vasárnap a MH vezetõje éppen az FBB ideiglenes felfüggesztést ajánlotta. Minden emberben van egy alapveto igazsagerzete, es akik az igazsagert kialltak, meg anyagi aldozatot is hoztak, azoknak, ez nem kielegito valasz.................vagy megoldas. Teljesen igaz - helyesen meg volt adva az alkalom hogy a közgyûlésen kifejezhessék a panaszaikat. De ez nem jelenti azt hogy szét kell verni a közgyûlést. Ha emlékszel rá, már az elnöki beszámoló elõtt/alatt is erre a témára akarta néhány ember átvinni a fókuszt.
Nekik is van sok ismeros barat legalabb annyi, hanem tobb mint az elozo garnituranak . Nem ez a lényeg, szerintem. Sokkal inkább az hogy nincsen annyi potenciális MH támogató hogy olyanokat tegyünk ami még jobban megosztja a magyarságot. Csak a pontossag kedveert irom le , a tortenteket , en nem szalltam be penzzel a birosagi koltsegekbe ,nehogy azt hidd hogy en azert emeltem szot ezekert az emberekert. Eszembe sem jutott.

Az elszamolasrol amit kiosztottak a papiron meg a titkar amit felolvasott az elozo kozgyules jegyzokonyveben felsorolt elszamolas osszegei nem stimmeltek, es ezert szolt par ember.
Azaz egy szam se volt azonos.
A magyarazat a nov.-ig volt a jegyzokonyvben szerepelt szamok felolvassasa, a papiron meg dec vege eredmenyet lathattuk.
A kerdesek pl a konyvelo , hazmester stb mas roblikaba szerepelnek mint a felolvasott adatoknal, ez volt az egyik magyarazat , a tobb ugyvedi koltseg tobb helyen szerepel ami osszegbe sem stimelt es ezert kerdeztek ra, es pl a majusi 1 vagy az evi rendezvenyek programok amik voltak miert valtozott meg az osszeg novtol dec vegeig.
Nem nagy elteres volt $ 50 vagy 150 dollar de egy konyvelesnek pl egy magyar napok rendezvenyenel ugyazaz a szam kene szerepelnie mint a nov elszamolasban mint a decemberiben,hisz juniusban volt a rendezveny. OK

A berlemenyek raktarak es a rendezvenyekre az elnokno azt mondta meg ha $3500 $3800 is meg mindig olcsobb mint a volt hazat fenttartani ami havi $15-17000 dollar volt.
+ a penz utani kamatot mar kaptak ami $6000 volt. De a pénz fogyik, amely azt jelenti hogy egyre kevesebb pénz lesz egy ház megvételére és így ha az árak rendszeresen felfelé mennek, a pénz pedig lefelé megy még kevesebbõl lehet majd választani.

Normalisnak tartom, megkerdezhetik a tagok ha valamit nem ertenek vagy nem vilagos valami. Én is.
Raadasul az elozo garnitura rossz vezetesi szisztemabol okulva,mar mindenki ovatos es probal korultekinto lenni es mindenre figyelni. És azt hogy az idõ múlásával nem enyhül a helyzet kinek az órrára húzod? Régebben még arról írtál hogy milyen békés, nyugodt közgyûlés volt amióta Vaskyék nincsenek hatalmon. Mi történt hogy oda jutottunk ki hogy "külsõ" támadás nélkül nem lehetett egy közgyûlést befejezni?

Azert a tagsagot csak nem akarja senki levaltani... merek bizni benne.:D Nem leváltásról van szó hanem szaparodásról.
Mindnyajunknak a legfontosabb lenne az uj Mh megvasarlasa.Akkor pedig engedjük meg a vezetésnek hogy addig amíg nincs meg az új ház addig az energiájukat, idõjüket erre szenteljék.[/quote]
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Draga Arpi!
Nem kivanok vitazni veled.Erdemes elolvasni az alapszabalyt.

Alapszabaly modositas az nem a kozgyulesen tortenik eloszor hanem valaki kidolgozza megvitatjak a vezetoseg, igazgatosag, jogaszok stb jovahagyjak es a kozgyules ele terjesztik es ott is megvitatjak, bejelentik az allamnak, jovahagyatjak stb.
Ez a folyamat kulon napirendi pont egy kozgyulesnek, hanem a fo temaja.
A javaslat tetel erre vonatkozoan ,meg nem valtozast jelent, mindenki tudja ,hogy sok tekintetben raferne a mai idokhoz igazitani az alapszabalyt hisz sok minden nem szerepel benne amit a ami idok diktalta helyzetek miatt jo lenne ha utmutatast adna. PL a haz vasarlasarol sincs egy szo se benne. A bizottsagok felfuggeszteserol se.

A Leventerol beszeltem.
Farago ugy valasza meg nem keszult el.

Ez is velemeny,a MH vezetojetol ............. lehet kizarni felfuggeszteni barmelyik bizottsagot ,legyen az FBB vagy ellenorok vagy csoportokat,de ez nem szolgalja a megbekelest hanem a megosztast erositi. OK - ezt mikor mondta? Mert vasárnap a MH vezetõje éppen az FBB ideiglenes felfüggesztést ajánlotta.
ugyazt irod le mint en.

Igy van ez idaig bekes kozgyules volt mind es normalis hangnemben kulturaltan folyt mindegyik.

Az en magan velemenyen is az volt,hogy perszonal ugyek nem a kozgyulesre tartoznak , nem kell lincs hangulatot teremteni.
Mert az ugyek anyagait reszleteiben nem ismeri a tagsag /bar megismerheti az irodaban rendelkezesere adjak/ezert valasztottak meg es kaptak megbizast az FBB, hogy vizsgalja ki az ugyeket, amit meg is tett, tobbszaz orat es hatalmas anyagot tanukat kihallgatott stb.
Tobbszor probaltak bekeredszkedni az igazgatosagi gyulesre,ez ugyben de nem volt ra mod, csak levelezesre, az is egyresze valahol elsiklott a titkarsagnal.
Raadasul en irtam a titkarnak pontosan ezt ,hogy nem a kozgyulesre kell vinni ezt az ugyeket es vitat generalni es donteni olyan ugyben amit maradektalanul a-z ig nem ismernek az emberek.
A vezetoseg dontott igy, hogy a kozgyulesre vigye az FBB, es vette napirendi pontba a FBB beszamolojat.
Annak se vagyok a hive ,hogy embereket pellengere allitsunk, ennek van modja, irasban elkuldik az anyagot, es idopont egyeztetes stb hogy szemelyesen megtargyaljak a vitas ugyeket vagy vadakat.

Szigoruan a magan velemeny, ha nincs conroll, marpedig Vaskieknal nem volt, akkor tortenhet meg, hogy senki nem allitja meg az amokfutast.
Fent van a 140 oldal izgatosagi jelentes sok sok igazgato alairasaval, megis megtortent a baj, crealt fals papirokkal es jo lobyval sikerult felvenni a bankot is megtevesztve az $500ezer -t, ami viszont alaasta es megpecsetelte a MH sorsat.
Innen mar nem volt visszaut,mert ez az osszeget kigazdalkodni nem lehetet, hiaba irtak es mondtak,hogy mibol jon a penz .....a valosag, hogy csak ment ki a penz, es elment a penz, az uj vezetosegnek nem volt mas valasztasa, mint amit csinalt, vegig vinni az atvett ugyet a haz eladast a closingot megcsinalni stb stb.

100% biztos vagyok a Szocs Klari es Koszo Misi becsuletessegeben es tisztessegeben es ezzel nem vagyok egyedul.Ilyen nem fordul elo veluk mint az elozo garnituraval.
Azzal is tisztaba kell lenni,hogy ezek a valasztott tisztsegek es 2 evre szolnak. Meglehet es remeljuk meg is valasztjak oket ujbol.
de
utana mi lesz? ha megint egy amokfuto csapat jon be a valasztasoknal es esetleg az uj hazra hiteleket vesznek fel?ilyen olyan uruggyel?
A hibakbol tanulni kell, es okulni es megakadalyozni, hogy ismet abba a cipobe ne lepjunk bele megegyszer, amire rament a MH..

Az uj Haz megvetele a legfontosabb.
 

Parameter

Állandó Tag
Állandó Tag
Nyugodj meg a csapat meg van, szepen gyarapodunk is egyre tobben vagyunk.
Ezt a mecset lejatszottunk, kire is lehetne telt hazat csinalni, kit lenne erdemes kihozni.A telt haz nem volt celod soha ezt mar egyszer leirtad.
Akkor sem es most sem erdekelt a kozonseg igenye ,igy nyugodtan hozasd ki valamelyik varosi konytar elott zenelo utca zeneszeket, vagy a tanyavilagban a gemes kut mellett bazsevalo hegedu muveszt.

Gondolom ha majd lesz MH akkor a kulturos olyan programokat fog csinalni amire nagy erdeklodes lesz.

Sas meg igen kivalo muvesz, ha te nem is szereted de meg mindig nagyon sok embernek okoz kikacsolodast es mondhatom egy humor nagyagyu a magyar kabare vilagaba.

Soha nem foglalkoztam ezzel a uzlettel, Pufi volt aki az itteni igenyeket max figyelembe vette, es szervezett eloadasokat. Nagy ur lett, hogy meghalt ,mert ugy nez ki potolhatatlan munkat tett a magyar kulturaert Torontoba.

Ha majd lesz új ház, ha majd lesz új közösség, ha majd lesz új kulturos, és ha majd lesznek új programok, akkor értesíts bennünket!
Addig is, mi azért hozzuk a "tanyasi" müvészeket!

Bede Fazekas Zsolt
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Nekem mint kívülállónak, csak egy kérdésem lenne. Ha a havi $3800 kifizetéséhez a régi MH eladásából meglévő pénzhez kell hozzányúlni, miből lesz fenntartva az új MH, ha megveszik?

Tagdíjból? 2010-ben $9610, 2011-ben $17480 volt.

Iroda, fizetések, ellátás, űgyintézés költsége - 2010-ben $64,588, 2011-ben $44,282 volt, közművek... telefon, internet, könyvelő... nélkül!


/A 2011-es adatok talán a szeptemberi állapot, mert a sor tetején 2011.szep. szerepel, de a kimutatás főcíme, 2011. november 13-i állapotot mond. :confused: http://hccc.org/files/86/A_MAGYARHAZ_PENZUGYI_HELYZETE_2011_11_132.pdf /

Majd az állam segít? Nem akarok mindent bemásolni, de ha minden optimális, talán $25000 de 2011-nél én csak $1000 állami segélyt látok feltüntetve, erre megint csak nem lehet alapozni.

Rendezvények? Ha nagyon felfelé kerekítem, az éves nettó bevétel csak $25000 volt. Ez az összeg még a viták elrendezéséhez felkért ügyvédek költségét sem fedezi!

Bérbeadás? Egy jó helyen lévő és neves épület kiadását sem tudtuk/tudtátok megoldani, akkor most hogyan lehetne kiadni valamit, amit nem lehet fenntartani? A bérbeadás bruttó bevételéhez előbb ki kellene fizetni a számlákat.... és akkor talán a bérbeadásból származó nettó bevétel talán kb. $50000, de ez is csak egy nagy TALÁN!

Akármerre forgatom a számokat, az amire a tagságnak anyagi ereje van, nem haladja meg egy háromszobás-háromszintes családi ház fenntartását és azt is csak egy hatalmas jóindulat segítségével!

Egy vitás ügy, egy megrendelt könyvvizsgálat és a nem létező MH éves költségvetése, kirepül az ablakon!

Tizenezres tagi bevételnél arról megy a vita, hogy kinek és mihez van joga, milyen csoport milyen teremre/helységre tart igényt.....

Én mint kívülálló azt tartanám a legfontosabbnak, hogy legyen tagság aki/akik részt akarnak venni egy magyar közösségben és erre anyagilag is hajlandók áldozni. Na ez viszont nincs! Hogy miért? A válasz nagyon egyszerű. "Ha valaki azt akarja, hogy ne legyen feljelentve, tartsa magát távol a magyar közösségtől!" Ezt hallom és hallottam úton- útfélen. Politikai nézetek és sérelmek mentén kialakult csoportok marják egymást és a besúgóreflex még nagyon jól működik. A MH nem kultúráról és nemzeti összetartozásról szól, hanem a multról, mellveregetésekről,titulusokról és a politikáról. A ma aktív és jövedelemmel rendelkező fiatalság pedig erre nem kiváncsi. Lehet, hogy rosszul látom, de szerintem az emberek arra hajlandók áldozni, hogy jól érezzék magukat. Ebbe viszont nem tartozik bele, sem a "ki vagy ecsém", sem a mélymagyarozás, zsidózás, vagy neonácizás. Ha jól akarom magam érezni, összetelefonálunk vagy 10-15 havert és elmegyünk bárhová... ehez nem kel MH, csak három- négy összetolt asztal.....

Röviden: Én úgy látom, hogy ha a MH életéből nem vonul ki a politika és a politikai uszítás, ha a MH nem a szórakozásról és kultúráról szól, akkor ki lehet írni, hogy VÉGE! A múlt "dicsőítését", legyen az bármelyik oldal.... a fiatalság nem fogja finanszírozni, vehettek bármit.

Csak egy ötlet, hogy ne legyek ennyire negatív...: - talán Korda helyett felkérhetnétek a Tomit, a sok híres magyar közül valakit, vagy kanadai gazdasági szakembert.... hogy elmondhassa, hogyan látja ma, Kanada vagy a kanadai fiatalok lehetőségeit..., valami okítást... mert a jővőnk az fontos és ITT. A Korda meg énekeljen CD-ről a vacsora közben. A múlt is érdekel /és tisztelettel meghallgatom/ de a jövőm megismerése mellett és nem helyette.
 

Sheamus

Állandó Tag
Állandó Tag
T Frank!

Ez tobb mint erdekes amit irtal,azzal kiegeszitenem talan jo lenne ha lehetoseg van ra olcsobban venni hazat mint amiert eladtak.
Az orokos vita meg senkinek sem tesz jot az ujak is elkerulik nagy ivben eleg azt Magyar foldon hallgatni.
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
T Frank!


Ez tobb mint erdekes amit irtal,azzal kiegeszitenem talan jo lenne ha lehetoseg van ra olcsobban venni hazat mint amiert eladtak.
Az orokos vita meg senkinek sem tesz jot az ujak is elkerulik nagy ivben eleg azt Magyar foldon hallgatni.

T Sheamus!

Én nem vagyok gazdasági szakember csak egy vállalkozó. Az árajánlatokban nem számolhatok feltételezett optimális helyzetekkel. Ha így tennék, már rég lehúzhattam volna a redőnyt.... de ez nem rólam szól.

Szerintem egy közepes családi házban, minimális átalakítással, lenne helye az irodának raktárral, ebédlő nappali összenyitva társalgó vagy könyvtár... és akkor még ott a basement. Lenne egy helység kisebb rendezvényre vagy családi összejövetelre is bérbe lehetne adni. A klubok beoszthatják a napokat, hogy kik mikor veszik igénybe....

Két ellentétes politikai beállítottságú csoportot pedig nem lehet egy fedél alatt tartani. Amióta létezik a MH ez még soha sem sikerült. Mindkét csoport szervezhetné magának a rendezvényeket.... ha van elég jegy lefoglalva... van érdeklődés... lehet helységet bérelni bárhol /de csak ha minimum nem veszteséges!/. A MH neve alatt két külön páholy. Nincs vita, nem is kell találkozni olyannal akivel nem érzed jól magad. Lenne lekötött anyagi tartalék !!!! Természetesen, bárki meglátogathatja a másik csoport rendezvényét... de ez nem kötelező és nincs vita, hogy mit keres egy .... vagy egy ... a MH rendezvényén.

Csak ötletelek és van aki továbbgondolja/fejleszti a lehetőségek jobb ismeretében.

Amit én tudok, hogy olajat a vízzel nem lehet keverni de önmagában mindkettő értékes! Béke kell!!! A régi dolgokat le kell zárni hivatalosan! /Ez lehet egy elfogadott jelentés is, de le kell írni és a tagságnak el kell fogadnia./ Ha kitör a csend, lehet toborozni és hirdetni, hirdetni, hirdetni. A fiatalság is meg fog indulni, ha félelem és lekicsinylés nélkül lehet valamihez csatlakozni !
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Fontosabb ugyeknel azert osszejon 200-300 MH tag.PL kozgyuleseknel.
Vannak nagy szabasu balok 300fo folott, ami a Mh rendezvenye.

Az erdelyi es a vadaszbal, kerteszbal 500fo folotti csoportok balja a bevetel is a csoporte ,igaz sok adomanyt adtak a Mh nak.

Soknak az a velemenye, hogy ano mikor ezt a hazat vettek az elozo egy kis meretu volt , es ahogy ide bekoltoztek, beindult a magyar elet duborgott.
Tobb tag ugy gondolja, ha megint lesz Mh akkor megint be fog indulni mindenki kivancsi lesz milyen stb.....

Van aki ugy gondolja nagyot kene venni ,mert ha a felet kiadjuk akkor a masikfelet amit hasznalnank szinte alig lenne koltsege.

A Mh ban volt iskola, Kodaly tanc csoport, konyvtar stb ami azert nem keves helyt igenyelnek.Szinpad is kell.

A konyha is fontos ami sok sok eloiras az uzembe helyezest tobbszaz fore fozni tobb fogasos eteleket, mosogatas hisz egy balnal tobbezer tanyer es edeny fordul meg, raktarak.

Az uj torvenyek a ZONA az is behatarolja mit is lehet vasarolni.
A legutobb latott fotok az elado epuletekrol jol neztek ki, remeljuk osszejon valamelyik.

Amit lattunk fotot oda nem fer be a hatalmas koronacsillar,amihez minden magyar ragaszkodik mert csodalatosan szep. Misi azt mondta meg lehet oldalni hogy a tetorol megoldhato.

Tokeletes epuletet ugy se lehet talalni , akkor epiteni kene egy minden igenyt kielegitot arra meg nincs eleg penz.
Fontos a parkolo es a megkozelithetoseg.
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Fontosabb ugyeknel azert osszejon 200-300 MH tag.PL kozgyuleseknel.
Vannak nagy szabasu balok 300fo folott, ami a Mh rendezvenye.

Kedves Melitta!

Ha akaratérvényesítésnél megjelenik 300 fő, akkor hogyan lehet, hogy a tagdíj bevétele 10 - 17 ezer dolcsi?

300 fő feletti rendezvények esküvők... vannak szervezve Torontóban, színpaddal, konyhával... de nem vesznek hozzá egy házat ami az év többi napján üresen áll. A kimutatás alapján amit bemásoltam, a bár és konyha /talán ez van egyben/ éves bevétele kb. 4000 dolcsi lehet. Hét rendezvény /amiben volt több nagyszabású is/ össz nettó bevétele $23,600.15. Ez a kettő együtt a takarítók éves bérét sem fedezi /2010-$40,913, 2011- $29,550/. Ez egy vicc.

Az erdelyi es a vadaszbal, kerteszbal 500fo folotti csoportok balja a bevetel is a csoporte ,igaz sok adomanyt adtak a Mh nak.

A csoport fizesse belőle a termet. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy azok a pénzek amik fenntarthatnák az épületet az a csoportok "zsebében" marad, a terem éves költségét pedig gazdálkodja ki az a két három "őrült" /már elnézést/ aki bevállalja a MH irányítását.

Soknak az a velemenye, hogy ano mikor ezt a hazat vettek az elozo egy kis meretu volt , es ahogy ide bekoltoztek, beindult a magyar elet duborgott.
Tobb tag ugy gondolja, ha megint lesz Mh akkor megint be fog indulni mindenki kivancsi lesz milyen stb.....

Akkor a csoportokna le kell tenni az asztalra egy éves tervezetet, hogy mennyi a garantált nettó árbevétel ami a MH pénztárába befolyik.

Ennyi embert tudunk mozgósítani... ebből ennyi garantáltan eljön... ennyi rendezvényre és ebből ennyi a nettó. Akkor az Elnöknő is tud számolni.... alapterület/éves költség.... szintjén.

Az igények mellé garantált számokat kell tenni, vagy megint az lesz, hogy van egy épület aminek a kihasználtsága és bevételei nem fedezik az éves fenntartási költséget. SZÁMOKAT!

A dübörgés pedig 56-miatt volt, és nem volt internet. Ma azt a TV-t nézem, vagy rádiót hallgatom amelyiket akarom. Akkor egy kis nótaszóhoz ki kellett hozatni egy prímást..... Nem akarok senkit megsérteni, de akik régen "dübörögtek", ma örülnek ha járnak és járjanak még közöttünk nagyon sokáig, de a mai "dübörgőknek" nem tudtok mit nyújtani. / A székemből olvasom a szegedi egyetem könyvtárának könyveit..../ Mit tudtok adni, amit csak a MH-on keresztül tudok elérni? Tudnátok, de ehhez váltani kell/kellene.

Miből lesz fenntartva az új MH?
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Vannak orokos tagok , akik $1000 dollar folott adtak azoknak nem kell tagdijat fizetni ezert van elteres.
A csoport rendezvenyeknel fizetnek terembert a haznak azt hiszem $2500-ert adtak ki.

A helyzet az hogy en nem vagyok a Mh kronikasa pontosan nem tudok mindenre valaszolni.

Tobb felmerest keszitettek mar az igenyekrol.
A jo programokkal csodakat lehet csinalni, es meg profitot is , Pufit tudom mindig peldanak hozni, minden rendezvenye nyereseges volt es telt hazas.
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Vannak orokos tagok , akik $1000 dollar folott adtak azoknak nem kell tagdijat fizetni ezert van elteres.
A csoport rendezvenyeknel fizetnek terembert a haznak azt hiszem $2500-ert adtak ki.

Kedves Melitta!

Csak azért írok itt a fórumon, mert bízom benne, hogy mások is elkezdenek számolni. Mint már említettem /Te pedig tudod/, hogy kívülállókén írok, nem tartozom egyik csoporthoz sem.... és nekem nem lesz sem jobb, sem rosszabb, bármit is vegyetek az új MH épületének.

A legnagyobb problémának azt látom, hogy érzelmi okok miatt, a tagság elvárásai nem a realitások talaján mozog.

Emlited, hogy az örökös tagok nem fizetnek tagdíjat.... de a tagság fennmaradó része is nyugdíjas kedvezményre jogosult, ha elcipeli az unokát akkor diákkedvezményre.... Kedvezmény van a terembérleten, kedvezmény van a kaján, innivalón és sorolhatnám. Ha minden árképzés úgy van megállapítva, hogy minimális a nettó bevétel, miből akarjátok fenntartani az épületet?

Tobb felmerest keszitettek mar az igenyekrol.
A jo programokkal csodakat lehet csinalni, es meg profitot is , Pufit tudom mindig peldanak hozni, minden rendezvenye nyereseges volt es telt hazas.

Ha egy rendezvényen egy magánember csinál 5000 dollár nyereséget, úgy, hogy a környező településekről is eljön a célközönség, mert nem valamelyik MH szervezte... akkor az órabére nem rossz. De ebből nem lehet fenntartani egy kulturközpontot, mert éves szinten talán 2-3 rendezvény ilyen.

Elnézést a hasonlatért, de egy szerető eseti teljesítmnyét, nem lehet felszorozni a házasság mindennapjaira. /természetesen ez csak a nőkre igaz:D/

A MH régen egy érzelmi igény kielégítésének egyedüli lehetősége volt. Ma az internet világában, már "1000" más módja van ennek az igénynek a kielégítésére. Mit tud adni a MH, amit mint élményt nem tudok elérni /kisgatyában/ a székemből? Közösséget? A közösséget 3-4 csoportra szedte a politika... és még a régi tagok sem bírnak ki egymással 30 percet anyázás és fenyegetés nélkül. Ez lenne a csábító csoda? Majd ha a gyerekek el akarnak menni és nem küldve lesznek.... a MH rendezvényére mint nemzeti kötelesség.... akkor majd lesz megint "dübörgés" és lehet alakítani a lehetőségeket az igényekhez. Addig viszont túl kell élni!

Értem én, hogy csillár, festmények... emlékek, de ki fizeti a ház fenntartását ? Ki fogja fizetni, hogy legyen egy HÁZ, ahol majd XY huszadjára lássa a Kordát egy minimális belépőért? Ő nem, mert Ő már fizetett. Ha beszállok, magaménak érezhetem a MH-t? Soha!!!, mert az az Övék és nem a mienk... Ők adták össze! Tudom, hogy élesen fogalmazok, de nem megbántásból teszem. Pontosan értem az érzelmi kötődést, de akkor azt is érteni kell, hogy ha nem a Nagyim építette... akkor a jelenlegi felállás szerint, nem köt és nem köthet semmi érzelmileg a MH épületéhez és ez nem azért van, mert nem érdekel a Magyarság.

Én úgy látom, hogy kell egy központ, ahonnan lehet szervezni és ahol lehet tárolni a meglévő értékeket, fenntartási költsége pedig a minimum. Ha tudtok mellette venni egy két helységet/termeket, jól megközelíthető helyen, akkor az szerencsés. Ha nem, az sem baj. A rendezvény-szervezéssel megoldható és a pénzt le kell kötni, nem szabad felélni amit az Öregeknek köszönhetünk. Lehet venni pl. egy éttermet és kiadni... de ezt is csak óvatosan, az épület ára a fedezet a felhasznált pénzre....., működése csak is üzleti alapon és nem csak magyar vendégeknek... Ha a központ nem családi ház, akkor lehet egy bevásárlóközpont kisebb része. Ahol egy bankfiókot ki lehet alakítani, ott van hely irodának és egy nagyteremnek is... Fenntartható méretű épület kell. A központi iroda mellett, talán tovább tudjátok vinni a Mátyást.
 

Sheamus

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Frank!

Teljesen egyet ertunk!Felesleges csili vili nagy hazat vasarolni ha nem lehet fenn tartani.DE sajnos a Magyar ember olyan,hogy mindig nagyra csillogora vagyik.Es ha megkedezed mibol tartsak fenn akkor a valasz a vezetoseg megoldja hiszen azert let megvalasztva.Na ezen a mesen kellene tul lepni.Bar mennyire is jo a mostani vezetes csodat nem tudnak csinalni.Egy kisebb haz amiben van egy nagyobb meg talan ket kisebb terem job lenne.Es ahogyan irtad ki kell adni berbe nem csak magyaroknak hanem barkinek aki akar egy helyiseget.Minnel tobb bevetel annal konnyebb fentartani egy hazat.De tovabb megyek lehetne tobb kisebb hazat venni legyen nyugati es legyen keleti oldalon is egy club haz fele.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Van nyugaton es majdnem minden nagy varosban magyar haz.
Az igaz egesz eszak -amerika legnagyobb magyar haza volt a torontoi.
Ez a penz az itteni magyaroke es nem oszthato es adakozhato semmire csak egy itteni magyar haz vasarlasara.
Ezt egyertelmuen kozolte a Mh elnoke es elnokhelyettese melyet a tagsag tobb mint 90% tamogat es erre kapott felhatalmazast a tagsagtol.

Eleg nehez helyzet mert otlet van foleg ha van penz azt hova tegyek.
Jelen pillanataban tobb szakember /epitesz, gepesz/ stb es a Mh tagsagaval egyutt fogjak eldonteni mit mekkorat es mennyiert vesznek.

Velemenyt otletet lehet adni de ha ennyire nem ismered az itteni helyzetet ............hogy clubhazakat vegyenek.................az itteni hazat a magyarok vettek rengeteg munkaval. Ez az itteni magayrok tulajdona es az is fog maradni.
 

Sheamus

Állandó Tag
Állandó Tag
Hi!

De azert ismerem az itteni helyzetet DE mint irtad lehet otlet meg ha nem is tetszik.Ok elismerem nem volt jo de leirtam es vallalom.Es elhiszem vagyis tudom,hogy sokan dolgoznak a megfelelo hazon.
 

burgum

Állandó Tag
Állandó Tag
:p:p:p
Még a végén kiderül, hogy az Aykler-féle öregház lett volna a legjobb ötlet - természetesen lényegesen olcsóbban, mint az öregúr gondolta.
így vált volna a torontói magyarság megint szomszédjává a MagyarHáznak.
Mert a fiatalja most már inkább Erdélybõl jön, nem MO-ról, és kezdeményezéseik nem lévén szivesen látva, inkább máshova kapcsolódnak.
Annál is inkább hogy, akik a közzelmúltban szétverték a torontói magyarságot, úgy tünik, hogy büntetlenek maradnak (illetve talán valami kis válveregetéssel: "nana, máskor ne csinálj ilyet"). Hadd maradjon ez majd "felemelõ" maqyarság-leckének - értse belõle a következõ nagyügyes, hogy elverheti a maradék pénzt is következmény nélkül....
Mert csak azon múlik majd, hogy milyen varázsos speach-el bolondítja majd el a magyar buksikat... amivel tutti, hogy nem büszkélkedhet a mostani vezetõség....
Brávó!
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Kedves Frank!

Teljesen egyet ertunk!Felesleges csili vili nagy hazat vasarolni ha nem lehet fenn tartani.DE sajnos a Magyar ember olyan,hogy mindig nagyra csillogora vagyik.

Nem csak a magyar házak között volt a legnagyobb, hanem szerintem az összes torontói nemzetiség házai között is. Ha több épület lenne, /természetesen én Torontón belül értettem/ akkor is a torontói magyaroké lenne és nem pl. az ukránoké vagy gebineseké...
A többi nemzetiség is nagyon jól megvan több területen de központilag birtokolt és irányított épülettel.

... ha megkerdezed mibol tartsak fenn akkor a valasz a vezetoseg megoldja hiszen azert let megvalasztva.

A kérdés csak az, hogy mi van akkor, ha nincs aki elvállalja a vezetést, mert irreális dolgokat követelnek rajtuk. Csodákat lehet számonkérni, de hosszútávon nem kifizetődő.
 
Oldal tetejére