Látás vakoknak

Tothzoltan44 témája a 'Tudomány,Technika' fórumban , 2014 Május 17.

 1. Tothzoltan44

  Tothzoltan44 Állandó Tag

  Az első bionikus szem prototípusát egy ausztráli mérnökcsoport mutatta be június elején. A bionikus szem úgy működik, hogy egy chipet ültetnek a felhasználó koponyájába, majd azt egy szemüvegben található digitális kamerával kapcsolják össze. Bár a szemüveg jelenleg csak a kontúrok érzékelését teszi lehetővé alkalmazója számára, addig nagyon jó kilátások kínálkoznak arra, hogy a jövőben továbbfejlesszék. Mihelyt a kamera rögzít egy képet, a jel átalakul és vezeték nélkül a mikrochipbe megy. Onnan a jel pontokat aktivál abban a mikrochipben, amelyet az agykéreg látómezőjébe ültettek. A kutatócsoport abban reménykedik, hogy további lehetőségei lesznek a szemüvegnek, miközben könnyű, állítható és kényelmes a viselője számára. A valóban vak emberek 85%-a számára biztosan hasznos lesz.
   
 2. ildiko toth

  ildiko toth Állandó Tag

  Ez érdekes hír, csak az az elgondolkodtató, hogy mennyibe fog kerülni ez a szemüveg és akiknek szüksége lenne rá, vajon meg tudja e vásárolni.
   
 3. Aparadox

  Aparadox Tag

  szentek aurája.JPG 11 Saint Peter.jpg
  A jobb középkori festők szürkületeben látták a szentek auráját. A vakoknak még inkább kellene látni valamit, mert eme gyenge háttérsugárzást nem nyomja el náluk a fénylátás.
  Aparadox

  http://aparadox.hupont.hu/30/11-atomok-auraja
   
 4. stalkerwalker

  stalkerwalker Állandó Tag

  érdekel mikor lesz olyan mint a vidor a star trekben volt vagy 3d nyomtattó segítségével szintetikus szemeket és szerveket fogunk majd nyomtattatni vagy estleg valamilyen kibernetikus szem mikor lesz el érhető mindenkinek
   

Megosztás