Labdarúgó VB 2022 Katar

setni

Állandó Tag
Állandó Tag

2022 NOVEMBER 20., VASÁRNAP​

Katar- Ecuador 0:2

2022 NOVEMBER 21., HÉTFŐ​

Anglia- Irán 6:2
Szenegál- Hollandia 0:2
USA - Wales 1:1

2022 NOVEMBER 22., KEDD​

Argentína.- Szaúd- Arábia 1:2
Dánia- Tunézia 0:0
Mexikó- Lengyelország 0:0
Franciaország- Ausztrália 4:1
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Németország -Japán 1:2
már a német-japán csoportmeccs előtt arról szóltak a pletykák, hogy Manuel Neuer német csapatkapitány felveszi a FIFA által betiltott szivárványszínű karszalagot, a németek végül a tiltakozás más formáját választották

A kezdő sípszó előtti csapatfotózásnál valamennyi játékos a száját befogva jelezte, hogy nincs itt minden rendben, a kapus Neuer pedig egy szívecskés, de fekete-fehér karszalagot vett fel.
1669220761420.png
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Dánia tárgyalásokat folytat Angliával, a téma a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségből (FIFA) történő kilépés a szivárványos karszalag betiltása miatt – az elmúlt napokban ez az ügy kis túlzással több figyelmet kapott a katari világbajnokságon, mint maga a játék.

A hollandoknál is kicsapta a biztosítékot a FIFA döntése​

 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Az orosz labdarúgó-válogatott játékosai a közösségi médiában kívántak sok sikert „testvérnemzetüknek”, a katari világbajnokságon szereplő Szerbiának, amely Brazília ellen mutatkozik be a tornán. A szerbek ma este lépnek pályára az ötszörös világbajnok ellen a G csoport első fordulójában – írja az MTI.

Sok sikert a világbajnokságra! Hiszünk testvéreink sikerében
– tette közzé az orosz együttes saját közösségimédia-felületein.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Ugyan Kanadát 1–0-ra legyőzte Belgium, szerintünk a kanadai válogatott sokkal jobban játszott. A mérkőzés lefújása után a pályán mondott egy rövid beszédet John Herdman, a kanadai szövetségi kapitány. Amikor az ausztrál Foxsports újságírója megkérdezte, mit mondott a vereséget követően a játékosainak, Herdman nem habozott felidézni a lelkesítő beszédét. Azt mondtam nekik, hogy ide tartoznak.

És most megyünk, és megb****uk a horvátokat. Ilyen egyszerű
– elevenítette fel szavait a kanadai szövetségi kapitány.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
Lothar Matthäus szerint a katari világbajnokságon a Japántól elszenvedett szerdai 2–1-es vereséggel rajtoló német labdarúgó-válogatottat zavarja a „háttérzaj”, ami miatt a játékosok nem koncentrálnak megfelelően a sportszakmai feladatokra.

Az emberi jogokkal és a csapatkapitányi karszalaggal kapcsolatos viták, valamint az, hogy a szurkolók ihatnak-e sört, vagy sem, nem hagyják érintetlenül a futballistákat
– vélekedett a játékosként 150-szeres válogatott, világ- és Európa-bajnok szakember.
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag

Nem szívesen látnak kereszteslovag-jelmezt a katari stadionokban​

A futballvilág rasszizmusa ellen küzdő Kick it Out előre figyelmeztette is az angol szurkolókat, hogy kivételesen ne öltözzenek keresztes lovagnak a lelátón, mert sértő lehet a muszlimok számára. Láthatóan nem mindenki fogadta meg a tanácsot. (Mirror)
1669303333469.png
 

setni

Állandó Tag
Állandó Tag
A japán szurkolók már kétszer is az ujjuk köré csavarták a világot a katari világbajnokságon:

  • először a hazaiak videózták le hitetlenkedve, hogy a nyitómeccs után szemetet szedtek a lelátón,
  • majd bejárták a világsajtót és a közösségi oldalakat a képek, miszerint még egy olyan világraszóló siker, mint a németek elleni győzelem után is feltakarítottak a stadionban.
  • A labdarúgó-válogatott tagjai is folytatták jó szokásukat, feltakarítottak maguk után az öltözőben, makulátlanul hagyták ott a helyiséget. Sőt, még megfejelték azzal is, hogy ajándékot hagytak origamimadarak formájában. A játékosok egyébként hasonló rendet hagytak maguk után 2018-ban is, amikor 2-0-s előnyből kikaptak Belgiumtól a nyolcaddöntőben, de a csalódottság mellett maradt még erre is energiájuk.
  • 1669303995498.png
 
Oldal tetejére