Lassan búcsúzhatunk a Swarovski kristályoktól?

Leáldozhat a nemrég még roppant népszerű Swarovski-kristályok kora.

Az idén százhuszonöt esztendős Swarovski forgalma várhatóan harmadával csökken idén. A kétmilliárd eurós bevételi mínusz pedig az alkalmazottak ötödének, hatezer embernek az elbocsátásával jár. A fájdalmas döntés meghozatalát nehezíti, hogy a Swarovski család több, mint kétszáz főt számlál, így a megszorításokról is velük kell egyeztetnie Robert Buchbauer vezérigazgatónak. Ahogyan minden döntéséről is, ami kábé megbénítja a cégfejlesztést.

Az egykor keresett és drága Swarovski kristályok
jelenleg kommersz holminak vannak elkönyvelve, a tízeurós pólókra ragasztott üveggyöngyökön ráadásul értékelhető haszna sincsen a cégnek. A luxusipar Swarovski által is megcélzott közepes árfekvésű termékeinek piacán durva túlkínálat alakult ki, amit a tiroli Wattensben működő üzem munkásai hamarosan minden bizonnyal érezni fognak.

Buchbauer bezárási és elbocsátási elképzeléseit

keserű szájízzel fogadta a család, szerintük sok tartalék rejlik még a piacban. Előbbi viszont felszámolná a minimális nyereségű nagykereskedelmet, mi több, háromezer saját üzletük jó részére is lakatot tenne.

Bloomberg

upload_2020-8-30_12-2-44.jpeg
 
Vagyis az árakkal nem szabad nagyon lemenni mert könnyen a bóvli kategóriába esnek.
Ugyan ez volt a suzukinál is elkönyvelték hogy olcsó kategória most már nehezen kapaszkodnak fel oda ahova bepozicionálták magukat.
 
A Swarovski elsősorban az optikában jeleskedik.....távcsövek,céltávcsövek,objektívek.A bizsu szintű ékszereik,ruháik csak valamelyik családtag agyából pattant ki.2018-ban voltam a Swarovskinál Absam-ban,éppen kb 50%-al bővítették a cég területét.
 
Oldal tetejére