Mért éppen Calgary?

tsz

Állandó Tag
Állandó Tag
Az egészségügyhöz: valóban katasztrófa. Átmeneti időszakot élünk, ahol egyrészt a neolib hatalmi körök és az általuk bekebelezett média az EÜ privatizáció szükségességét sulykolja egészségbiztositói extraprofitok bezsebelése reményében, másrészt a népek visitva tiltakoznak a privatizáció ellen, ha a határtól délre már megtapasztalt privát népirtásra (lásd Michael Moor: Sicko) gondolnak.

Ilyen gondok között sikerült odáig kanadának eljutni, ha nem vagy képes felismerni, diagnosztizálni és kezelni/gyógyszerezni saját problémáidat, bizol a kanadai orvosokban, kevés az esélyed, hogy megúszod.
A háziorvos nem érdekelt, tőle nyugodtan megdögölhetsz, még meg is könnyebbül, mert szegény túlterheltkémnek kevesebb lesz a páciense. A kórházi rendszer egy zárt maffia, kivülről nem kerülhetsz közéjük, belül meg már évek óta munkalassitási sztrájkot folytatnak, hogy saját túlterheltségüket igazolják. A beteg itt is csak kolonc, ami akadályozza a kellemes munkahelyi légkör kialakulását.

Pl. A CBC hozta a hirt:egy felmérés szerint néhány ezer prosztata-rák szűrt 50 feletti kanadai férfiból 48 találtatott rákosnak. Mindegyiken elvégezték a drasztikus prosztata-szabászati műtétet, de a felméréssel járó tüzetesebb vizsgálat kideritette, hogy 47 esetben a műtét elhamarkodott ill. felesleges volt, csak 1 esetben volt igazolható az életmentés... Cserébe viszont feltünően magas volt a műtéti mellékhatások (impotencia és inkontinencia, azaz vizelettartási képtelenség) előfordulása. A vicc, hogy simán el lehet képzelni, hogy a hir igaz...

Aztán itt van még a gyógyszer-lobby, az élelmiszer lobby, (amihez van néhány értelmes szava szendi gábor-nak (http://www.tenyek-tevhitek.hu/)). amik a profitért generációkat képesek meghizlalni, diabetesbe, infarktusba, öngyilkosságba kergetni vagy egyéb módokon megnyomoritani...

A "válsághoz": biztos igaz, elbagatellizálom, de mindenkinek a saját problémáival kell elsősorban foglalkozni. Nincs nagyon teteje annak a licitálásnak, hogy hol rosszabb, aki utcára kerül, annak egyénileg kell kitalálni, hogy az a jobb-e, ha megy, vagy az, ha marad.
Aki még dolgozik, annak jó figyelni az iparági ill. a területi tendenciákat, hogy felkészüljön az esetleges utcára kerülésre és az azt követő lépésekre. Nem hülyeség az elsődleges karrier mellett "alternativ karriert" találni és elvégezni a vonatkozó tanfolyamokat, amig vannak igénybe vehető források...
 

kecser

Új tag
ejjj... úgy látom az egészségügy mindenhol kényes kérdés...

Itt (Budapest) pont nem azért, mert nem foglalkoznak a beteggel... itt ténylegesen orvoshiány van, aminek komoly oka van.
NAGYON nincsenek megfizetve... így persze kénytelenek kiegészíteni az adózott fizut némi hálapénzzel, gyógyszergyári támogatással... (erről később), vagy fogják magukat, és kimennek Németországba, NagyBritanniába, az USA-ba... mindegy, csak innen nyugatabbra, ugyanis ott kb 9-10 szer annyi fizetést kapnak, mint itt.
A könyvelőm mesélte, hogy miután kiderült hogy a felesége rákos (12 helyen áttét... nagyon durva :-/ ) elkezdte figyelni a helyeket, ahova küldték, és az embereket.
Egy onkológus napi 30-35 beteget kezel. Pofátlanul körbekérdezett a váróban, hogy ki, mennyi pénzt nyom a doki zsebébe, kis borítékban.
a LEGKEVESEBB 10.000.- Ft volt.
Lehet szorozni-osztani. 4 hét*5nap*30-35 beteg, 10k/beteg... finom kis havi pénz jön össze... Ezek az emberek az életükért fizetnek. érdekes...

és azokat az összeesküvés elméleteket meg sem említem, hogy a beteggel nem a legjobb gyógyszert etetik, mert az a gyógyszergyár nem "támogatja" a dokit.
hogy gyakorlatilag titkolják, hogy az aszkorbinsav sokkal jobb mint a kapszulában kapható C vitamin (pedig ugyanaz, csak 10-edébe kerül...) stbstb...

Hofi jól mondta anno, egy doki barátját idézve:
" az a fontos, hogy egészség legyen... meg beteg."

have a nice day ;)
 

csöpy

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok..

Lehet,nem idevaló ,de mégis ki kell írnom magamból..
Szóval az én kis családomat is elérte ez a hüle válság.. kirúgták a nejemet a munkahelyéről.
ezzel sajnos igen nehéz helyzetbe került a család,mert egy keresetből nem fogjuk tudni sokáig fizetni a kiadásokat :(
Holnaptól kereshetünk állást a nejemnek,ez szinte reménytelen. Itt,a megyében biztos nem fog találni..
a velünk szemben lévő korházban lenne ugyan felvétel,amolyan mindenesnek.
Namármost : 65 ezer forintért ??
persze,ha nem jön valami más,ezt is elvállalja..muszály..
tiszta hülyeség,hogy a dokik dögire jattoltatják magukat,a sima melós meg éhbérért melozzon..
Bocs,hogy belkotyogtam a témába..
 

Forgoszel

Állandó Tag
Állandó Tag
Elbocsátás számláló

Sziasztok!

Jó régen jártam erre felé;)

Válság, sajnos minden hol van. Jelenleg, Magyarországon, hivatalosan 34 921 embert bocsátottak el. Természetesen, ez a szám nem tartalmazza az egyébként is időszaki, alkalmi munkát végzőket, illetve azokat sem, akik feketén, nem bejelentve dolgoztak. Az, hogy ez most sok e vagy kevés, mindenki döntse el maga.

Egy biztos. Tavaly, a 3-4. negyedévben nem találtunk asszisztenst a Párom mellé. Most, hogy sima beszerzőt kerestünk 1 hét alatt 150 önéletrajz érkezett be, és még nem járt le a beküldési határidő. Ez, eléggé beszédes. Sokan, még állásban vannak. Nagy valószínűséggel a sűlyedő hajóról menekülnének.

És spórolni kell ezerrel! Minden fillérnek meg kell nézni a helyét legalább 100x.

Ami a magyar egészségügyet illeti, azt vagy tízezerszer kiveséztük már:D Semmi sem változott. Ha jó ellátást akarsz, akkor hálapénz, Telki Kórház vagy pl. az Istenhegyi Magánklinika. Esetleg, van ismerős orvos a családban, aki protekciózik veled. Egyébként meg, jó, ha továbbképzed magad, és imsered a betegségeket, és a tüneteket, hogy tudd diagnosztizálni magad. A legfontosabb pedig, hogy NE legyél beteg. Szóval, prevenció. Sajnos, ez még eléggé nem megy a magyaroknak, de majd csak rá lesznek kényszerülve ... ugyanis az eü. nem lett/lesz jobb ...

Üdv, Forgószél
 

duckli

Állandó Tag
Állandó Tag
T. Forgoszel!

Amit írtál azzal teljesen egyetértek, de azért, hogy mindenki, aki gyógyulni akar menjen a Telki vagy az Istenhegyi Magánklinikára, szerinted ezt hányan tehetik meg az országban?
Rendben, bizonyos körök megtehetik. Egyre élesebb a határ otthon, már nincs középosztály, csak q..va gazdag, szegény és nyomorult...

Akinek nincs munkahelye fizesse maga után az eü-t, ezzel csak aza abaj, hogy pl. aki eddig fizette, de kényszerűségből nem tud dolgozni, az miből fizesse? Miből menjen Telki-be?

Pl. élő példa: három fő 65 000-70 000 Ft-ból él, az apa nyugdíjas, az anya nem dolgozhat, mert férjét ápolja, a gyerek oskolás.
A szerencsétlenek napról-napra élnek, az anya miből fizesse maga után az eü-t? És még hány ilyen vagy még ennél rosszab sorban lévő család él, vagy próbál még élni az országban???
 

Forgoszel

Állandó Tag
Állandó Tag
T. Forgoszel!

Amit írtál azzal teljesen egyetértek, de azért, hogy mindenki, aki gyógyulni akar menjen a Telki vagy az Istenhegyi Magánklinikára, szerinted ezt hányan tehetik meg az országban?
Rendben, bizonyos körök megtehetik. Egyre élesebb a határ otthon, már nincs középosztály, csak q..va gazdag, szegény és nyomorult...

Akinek nincs munkahelye fizesse maga után az eü-t, ezzel csak aza abaj, hogy pl. aki eddig fizette, de kényszerűségből nem tud dolgozni, az miből fizesse? Miből menjen Telki-be?

Pl. élő példa: három fő 65 000-70 000 Ft-ból él, az apa nyugdíjas, az anya nem dolgozhat, mert férjét ápolja, a gyerek oskolás.
A szerencsétlenek napról-napra élnek, az anya miből fizesse maga után az eü-t? És még hány ilyen vagy még ennél rosszab sorban lévő család él, vagy próbál még élni az országban???

Kedves Duckli!

Nem azt írtam, hogy mindenki menjen a Telkibe vagy az IhMK-ra. A mondatban az is olvasható, hogy hálapénz és az is, hogy ismerős orvos.

Tökéletesen igazad van. Sok a szegény sorsú ember. De sajnos ez, a tényeken nem változtat és az eü. ellátás sem lesz ettől jobb:(

Egyébként, annyi pozitív tapasztalatom van, hogy azok, akiknek van munkahelyük, és a cégük fizet nekik ún. Egészség Pénztárat, azok, összevárnak egy nagyobb összeget, és elmennek valamilyen prevenciós vizsgálatra. Pl. manager szűrésre. Természetesen, ezt nem csak menedzserek vehetik igénybe, csak az elnevezése ez.

Egy ilyen prevencióval pedig eléggé sok minden bajt, plusz költséget meg lehet előzni.

A legnagyobb gond az, hogy a magyarok mindig nyavajognak meg irígykednek, keseregnek, a helyett, hogy tennének valamit. Én sem a Rotchild familybe születtem. 0-24 órában dolgozom. Tapasztalatom az, ha az ember akar valamit és kitartó, akkor eléri a célját.

De hát sokaknak egyszerűbb a langyos pisiben ücsörögni és onnan néha kikiabálni, hogy milyen nagyon rossz nekik ... :( Szóval, a magyar társadalom mentalitásán is lenne mit változtatni.

Üdv, Forgószél
 
Hello!

En is ki szeretnek koltozni Calgary-ba, ott lakik egy nagyon jo baratom, es munkahelyt is ahogy odaerkezek foghatok is neki...Az angol nyelv tudasom az eleg jo... :)
Azt szeretnem kerdezni hogy hol kapok legolcsobban repulojegyet, es hogy Calgary-ban egy lakas bere egy honapra mennyibe kerul...Kerestem az interneten repulojegyet de mind 1000 euro korul van.. es nekem augusztus vegeig annyit nem igazan lehetseges osszegyujtenem. Es meg ott van a penz amit meg magammal is kell vinnem... Es ugy tudom hogy most mar nem kell vizum kanadahoz, ugye ez igaz?

Elore is koszi szepen a segitseget.
 

füsti

Állandó Tag
Állandó Tag
Denes_Endre
a repjegy annyi amennyi, 1000CAD koruli ar nem is olyan rossz, en tavaly 1258CAD-ert vettem meg. Nezegesd minel tobb helyen, mas lehetoseg nincs. Azert azt ne vard el, hogy atrepitenek a vilag masik vegere olcson.
A lakberek altalaban 850-1200CAD kozott mozognak, de ha betarsulsz valahova lakotarsnak, akkor ez lehet 500CAD is.

Turista vizum nem kell, de meg igy is vissza fordithatnak. A legjobb ha a haverod kuld meghivot, meg igazloasokat, stb. Fel evig lehetsz itt a vizummal, de dolgozni NEM tudsz csak munkavallaloi vizummal!!!!!!

Amugy minden infot megtalasz itt, olvasgass egy kicsit.

Kalandra Fel!
 
OK... Koszi nagyon szepen a segitseget... Remelem osszetudom hozni a dolgokat... Habar csak 19 eves vagyok, de bejartam olaszorszagot, boszniat es horvatorszagot egyedul 1 ev alatt.... Akkor gondolom ez is osszejon... :)
 

füsti

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt azert mas szabalyok mukodnek, de sok sikert.
Ha van munkad, akkor van munkavallaloi vizumod is vagy csak a haverod szerzett melot, ebben az esetben ovatosan a fekete munkaval, itt nem toleraljak...
 

donna

Állandó Tag
Állandó Tag
Fusti, neked nem meseltuk, hogy apukamnak 817.40 CAD-ert vettunk jegyet? Persze
1 az epp tavaszi akcio volt
2 julius-augusztus a legdragabb.

Endre, ha szept elejen repulsz, tobb szaz dollarral olcsobb.
Menj ra az aircanada.ca-ra, regisztralj es nezd meg hogy BUD - YYC kozott mennyi egy returjegy. Lufthansa-val jossz, nem fapados, a legjobb deal ami most epp elerheto. En ma neztem szeptemberre, 1057 CAD korul volt.
Udv
Donna

Denes_Endre
a repjegy annyi amennyi, 1000CAD koruli ar nem is olyan rossz, en tavaly 1258CAD-ert vettem meg. Nezegesd minel tobb helyen, mas lehetoseg nincs. Azert azt ne vard el, hogy atrepitenek a vilag masik vegere olcson.
A lakberek altalaban 850-1200CAD kozott mozognak, de ha betarsulsz valahova lakotarsnak, akkor ez lehet 500CAD is.

Turista vizum nem kell, de meg igy is vissza fordithatnak. A legjobb ha a haverod kuld meghivot, meg igazloasokat, stb. Fel evig lehetsz itt a vizummal, de dolgozni NEM tudsz csak munkavallaloi vizummal!!!!!!

Amugy minden infot megtalasz itt, olvasgass egy kicsit.

Kalandra Fel!
 

füsti

Állandó Tag
Állandó Tag
De meseltetek, csak azert nem irtam le, mert ugy emekeztem en is, hogy ez tavaszra szol. Szoval az 1000 CAD koruli ar nem is oylan rossz...
 
Koszi a segitseget... Most talaltam repulojegyet 700 Euroert :) Mar csak a pappirokat kell elrendeznem. Remelem akkor augusztus vegen Calgary-bol irok a forumba.... :D
 

aranyhal0226

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok !
Keresek olyan családot ahol 14 év körüli gyermek van . Fiam június-júliust Calgary-ban tölti , persze szervezünk neki programokat , de jó lenne ha megismerhetne itt élő, vele egykorú gyerekeket .Angolt tanult az iskolában / informatikai szakközépiskolába fog továbbtanulni / . Köszönöm
 

aranyhal0226

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok !
Keresek olyan családot ahol 14 év körüli gyermek van . Fiam június-júliust Calgary-ban tölti , persze szervezünk neki programokat , de jó lenne ha megismerhetne itt élő, vele egykorú gyerekeket .Angolt tanult az iskolában / informatikai szakközépiskolába fog továbbtanulni / . Köszönöm
Nem szállást keresünk , mert mi Calgaryban élünk !
 
Sziasztok!
Én szeretnék kérdezni tőletek pár dolgot,ha valakiválaszolna azt előre is köszönöm.A barátnőmmel Írországban élünk 3éve,most gondolkozunk rajta,hogy Kanadába költözünk,természetesen munkavállalói vízummal.
a kérdésem az lenne,hogy a vállság ellenére,azért lehet még munkát találni könnyen? Nem fontos szakmába vágó,bármilyet?
Köszi!
 

füsti

Állandó Tag
Állandó Tag
a kérdésem az lenne,hogy a vállság ellenére,azért lehet még munkát találni könnyen? Nem fontos szakmába vágó,bármilyet?

Munkat lehet talalni, de meg mindig nehez. Egyre tobb helyen latni "now hiring" tablat, bar ez lehet hogy csak a kozelgo Stampede miatt van, de talan meg mindig igaz van hogy eloszor kanadait kell alkalmazniuk a munkaltatoknak.
Bar store-okban, kavezokban talan konnyebb talalni kulfoldikent munkat, mint magasabb pozicioban - nem tudom pontosan.

Sok sikert!
 
Oldal tetejére