"Macis napom" - van ma...

Georgina Bojana témája a 'Vad- és vadon élő állatok' fórumban , 2016 Március 30.

 1. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Többször olvastam, láttam hihetetlen, életre szóló barátságokról. A neten "szörfözve" találtam erre a videóra. Annyira kedves, olyan szívet-lelket melengető a látvány az "ölelésről", a szeretetről, ezt mindenkinek látnia kellene, akinek bármi okból rossz napja van. Jimbo a hatalmas medve különleges barátságot kötött egy férfival, Jim Kowalczik-val, aki hosszú évek óta gondoskodik a fogságban született állatról. Jimbo a New York államban található Otisville-ben él az Orphaned Wildlife Center nevű állatmenhelyen, amit Jim Kowalczik és felesége, Susan alapított évtizedekkel korábban.Nosza, akkor nézzük és gyönyörködjünk a macis videóban :cool:

  1. [​IMG]

   A non-profit szervezet vadon élő állatok, főként medvék rehabilitációjával foglalkozik és az a céljuk, hogy minél több állatot visszajuttassanak a vadonba. Néhány hozzájuk kerülő medve azonban már túlságosan hozzászokott az emberek jelenlétéhez vagy éppen betegséggel küzd, ezért őket már nem lehet visszaengedni természetes élőhelyükre, róluk életük végéig gondoskodnak. Jimbóval immár 20 éve foglalkozik Jim Kowalczik és az évek alatt rendkívül szoros barátság alakult ki közöttük. A férfi és a közel
   a hétszáz (!) kilós kodiak-medve sok időt tölt együtt, közben jókat játszanak és a medve mindig türelmetlenül várj a simogatást és a dögönyözést.

   [​IMG]

   [​IMG]

   [​IMG]

   [​IMG]

   Csodálatos barátságukba enged bepillantást az alábbi videó:

   A kodiak-medve (Ursus arctos middendorffi) a barna medve legnagyobb termetű alfaja. A jegesmedve mellett a legnagyobb testű szárazföldi ragadozó emlős a Földön. A hímek tömege általában 360-680 kg, a nőstényeké pedig 225-315 kilogramm között változik. A legnagyobb, ismert vadon elő kodiak-medve 750 kilogramm, a legnagyobb állatkerti kodiak-medve pedig 966,9 kilogramm volt. A kifejlett hímek felágaskodva elérhetik a 3 métert is :o. Főleg gyümölcsöket, bogyókat, kisebb gerinceseket eszik, de kiás egyes gumókat és gyökereket is. Ez a hatalmas medve a Kodiak-, Afognak- és Shuyak-szigeteken őshonos, melyek Délnyugat-Alaszka partjai mentén találhatóak. A kodiak-medve alapvetően kerüli az embert, de hírhedten kiszámíthatatlan viselkedése révén veszélyes lehet az emberekre. Szerencsére élőhelyük viszonylag gyéren lakott terület, így az emberekkel való találkozás lehetősége csekély.
   Jimbo esete egészen más, hisz ő már bocsként hozzászokott az emberek jelenlétéhez.:)

   [​IMG]

   
  vaczila és TücsökTímea kedveli ezt.
 2. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A jegesmedve, aki utánozza látogatójának minden mozdulatát...

  Teszi ezt a medencében, úszva. Az üveg túloldalán pedig az utánozandó látogató. Nagyon kedves, vidám ez a videó, nézzük meg! Egy amerikai állatkertben lakó jegesmedve ugyanis különös kapcsolatba került az egyik látogatóval. Tina Lewis és férje ellátogattak az állatkertbe. Látható, hogy a férfi nagyon hamar összhangba került a jegesmedvével, "aki" a férfilátogató minden mozdulatát leutánozta. A feleségnek sikerült lefotóznia a kedves "párost", akik egyszerre moccantak. A látvány is élmény!

  http://www.dailymail.co.uk/embed/video/1281909.html

  Kérném, a linkre rákattintani! :hurra: Amikor a jeges "maci" az üveg túloldalán moccan, akkor látni, milyen óriási a termete... Csodálatosan szép, tiszteletet parancsolóan hatalmas, mégis játékos, kedves. No igen, csak mindig ott legyen az üveg közte és a látogatók között...
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2016 Május 18
  vaczila és ladybug7spots kedveli ezt.
 3. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Pancsabocsok - amikor - rosszalkodnak!

  Mindent elkövetnek, hogy az állatkerti ketrecüket az ápolójuk ne tudja kitakarítani. Ez a két bocs, mintha összebeszélt volna, mint két rossz gyerek, érdemes rákattintani a linkre.
  Ez egy nagyon vidám - videó! :rohog:

  http://embed.indavideo.hu/player/video/3b50b2b61d/
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2016 Május 18
  vaczila és ladybug7spots kedveli ezt.
 4. TücsökTímea

  TücsökTímea Állandó Tag

  Az emberke se apróka :)
  Cezar Millannak is volt egy olyan ügyfele akinek a férje vad medvével bratyizott.
   
  vaczila kedveli ezt.
 5. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Stepan, a 23 éves házi-maci

  [​IMG]


  A történet igaz és a szeretetről szól.
  Oroszországban él egy házaspár, 23 évvel ezelőtt örökbe fogadtak egy 3 hónapos árva medvebocsot. A szeretetük 23 év óta nem változott, csak egy valami, a mackó mérete. Stepan, ez a neve a mackónak, elveszítette családját, akikkel a vadászok végeztek az orosz vadonban. Ezután pár hétig egyedül bóklászott az erdőben, míg a házaspár rá nem talált, csont soványan. A házaspár azonban úgy döntött, hogy befogadják a kis medvebocsot, ezzel megmentve a kis mackó életét. A mackó ma már 23 éves. Megmentőire úgy tekint, mintha csak a saját családja lenne.
  A mackó természetesen jó étvágyú, 25 kiló halat, zöldséget és tojást eszik meg minden egyes nap. Svetlana és Yuriy elmondása szerint a 23 év alatt egyszer sem viselkedett erőszakosan.

  [​IMG]

  Az orosz házaspárról és nem mindennapi házi kedvencükről egy rövidfilm is készült, aminek a segítségével még jobban betekintést nyerhetünk az életükbe:


   
  Melitta kedveli ezt.
 6. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Ezeket a fotókat nagyon szeretem, többször visszatérek és megnézem.
   

Megosztás