MEGERŐSÍTÉSEK, varázs-mondatok

anet

Állandó Tag
Állandó Tag
SZERETET

"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma, vagy tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti. Vagyis a szeretetnek behunyt szemmel is érezhető jelenléte!"
Müller Péter
 

anet

Állandó Tag
Állandó Tag
" Inkább vagyok boldog, és nem csinálok semmit, minthogy csináljak olyat, amitől nem vagyok az. "
 

anet

Állandó Tag
Állandó Tag
" Életünk minden pillanata kockázat,amelyet a szeretet vagy a félelem vezérel.Ha sikerül a tudatosságot elérni akkor ezek a pillanatok felismerésekben fognak megnyilvánulni.Így minden pillanatban új világok nyílnak meg.Merj kockáztatni."
 

anet

Állandó Tag
Állandó Tag
“Minél kevesebb szabályt állítasz fel arra, hogy milyennek kellene lennie az életnek, és hogy másoknak hogyan kellene viselkedni, annál könnyebb boldognak lenned.” (Andrew Matthews - Hallgass a szívedre)
 

Zandra

Állandó Tag
Állandó Tag
"Mindenki azt hiszi, hogy a földi élet célja az, hogy teljesítsünk valami tervet. Senki sem kérdezi, hogy ez a terv az övé-e, vagy valaki más alkotta. Gyűjtik a tapasztalatokat, az emlékeket, a dolgokat, mások ötleteit, és többet gyűjtenek, mint amennyit elbírnak. És közben megfeledkeznek az álmukról" <o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
/ Paulo Coelho /<o:p></o:p>
 

Nicore

Állandó Tag
Állandó Tag
Ne aggódj semmin, hiszen, ha valamin tudsz változtatni tedd meg, ha nem, akkor pedig fölösleges aggódni miatta!
 
I

ionon

Vendég
Valóság vízcseppje álom
Álom valósága élet
Élet álma te vagy
 

khirra

Állandó Tag
Állandó Tag
"Gyöngédségre szomjazol?Köss békét a világgal,s a csillagok egyszerre szólni kezdenek hozzád,a fák erővel töltenek fel,a vizek elixírré változnak a tűz melegíteni kezd,s a megszelídült vadállatok lábaidhoz hevernek."

Szepes Mária
 

petzso

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi valós és mi nem? Ismerni a különbséget a valós és nem-valós között - ez az igazi bölcsesség, ez a megvilágosodás. Életünk legnagyobb eredménye pedig, ha meg tudjuk húzni a vonalat, ha különbséget tudunk tenni a létező és nem-létező között, ez az az út, ami a végső megszabaduláshoz vezet.

Osho
 

VManna

Állandó Tag
Állandó Tag
A világ egy nagy álom. Ennélfogva az ember aludja ki magát, ahogy csak tudja.
:shock: Nem én találtam ki, sajnos elfelejtettem a nevét.
 

Holdgyermek

Állandó Tag
Állandó Tag
“Valamennyi kezdeményező és alkotó cselekedetet illetően egyetlen alapvető igazság létezik – abban a pillanatban, amikor valaki határozottan elkötelezi magát, a Gondviselés is működésbe lép.” (Johann Wolfgang von Goethe)
 

Lilloo

Állandó Tag
Állandó Tag
A megbocsátás nem azt jelenti, hogy elnézed a másik személy viselkedését. Csupán azt, hogy nem vagy többé hajlandó magaddal cipelni a hozzá fűződő mérgező éréseidet és gondolataidat.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
 

Lilloo

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem lesz a tiéd, amiért könyörögsz, sem az, amit akarsz. Azért, mert éppen a kérésed rögzíti a hiányt, és ha kimondod, hogy mi után vágyakozol, azzal pontosan és csakis ezt az élményt, azaz az akarást hozod létre a valóságban.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
De ha előre köszönetet mondasz Istennek azért, aminek a megtapasztalása mellett döntöttél, legyen az bármi, akkor végeredményben elismered a létét. Ne könyörögj, hanem határozz, hogy úgy legyen. Neale Donald Walsch<o:p></o:p>
 

Mirdad

Állandó Tag
Állandó Tag
"Kérjetek és adatik."

Walsch Úr is biztos ismeri ezt a részt a Bibliából, ami nem másról szól, mint a "Titokról" - vagyis nagyon is lehet kérni, az a nem mindegy, milyen annak a kérésnek a minősége, a belső tisztasága. Milyen az ima irányultsága.

Az ima egy erőfelhívás: mint minden gondolatunk, óhajunk, felhív egy bizonyos választ, erőt: a neki megfelelő minőségű választ kapja.
Ha az ima önző volt, primitív, a válasz is az lesz. Ez ennek az igazi spirituális
magyarázata. A "Titok"-ból, és a divatos ezoterikus magyarázatokból "mindössze" a LÉNYeget felejtették ki:

MINDEN GONDOLATUNK IMA, az egész létezésünk mágia, mágikus (mágia=erők tana). Megerősítés, varázserővel bír minden érzés, gondolat bennünk. Ha ezt tudjuk, nem imákat keresünk, hanem tudatosságot.
Nem csak abban a pár percben figyeljük a gondolkodásunkat, hanem a lehető legtöbbször. Ima minden szavunk, gondolatunk. Minden a mi belső minőségünktől függ. Csak olyan erőket tudunk felhívni, ami a mi minőségünkkel, belső állapotunkkal harmonizál:

"A varázspálca az én. A varázsló semmi olyat nem tud elővarázsolni, ami ne
lenne benne a varázspálcájában."

Mikhail Naimy: Mirdad könyve.
 
Oldal tetejére