Milyen Kanada bevándorlása?

baalazs témája a 'Montreal és környéke' fórumban , 2008 Április 30.

 1. baalazs

  baalazs Új tag

  Sziasztok! Valaki meg tudja mondani a Kanadába bevándorlók milyen arányban diplomások vagy magasan képzettek? Kerestem a statcan.ca-n és a Québec staton is de nem leltem - nem vagyok túl ügyes kereső.

  Ez azzal kapcsolatban vetődött fel, hogy ott van Toronto és ott van Montréal egymástól 500 kilométerre, mégsincs az, hogy Montréalba frankofónok Torontóba anglofónok mennének (pedig előbbiben keményebbnek látszódnak a nyelvi törvények miatt az anglofónok számára az életfeltételek). S gondoltam aki Montréalban munkát vállal angolul az valami multihoz megy dolgozni
   
 2. donna

  donna Állandó Tag

  Montreal meg ketnyelvu, az egyetem is mindket nyelven kinal kepzeseket. Igaz, mikor ferj oda jelentkezett, udvariasan azt irtak, minden szep, de jobban kedvelik a francia nyelvu palyazokat.
  Egyebkent pedig diploma nelkul nem konnyu osszehozni a szukseges 67 pontot. Csak ha ket nyelvbol viszel pontot vagy van munkaajanlatod.
  Az emberek tobbsege angol nyelvteruletre palyaz, pedig a quebeci felteteleket konnyebb teljesiteni - de kell hozza francia nyelvtudas, meg is adjak, mennyi a minimalis pontszam amit elvarnak.
  Viszont semmi se kotelez arra, hogy landolas utan ott is maradj, ezert nyilvan van aki azon a kapun jon be. Plusz mas az ugyintezesi eljaras, allitolag joval gyorsabb is.
   
 3. donna

  donna Állandó Tag

  Megjegyzem, van egy bevandorlasi forum ;)
   
 4. Katibogar

  Katibogar Állandó Tag

  Jó dolog ha van egy jó rakás diplomád, nagyot ugrik a dossziéd pontszáma, de ugyanazt elérheted a jó nyelvtudássl is. Vagy egy keresett szakmával.
   
 5. b.p.

  b.p. Állandó Tag

  http://www.canadahun.com/forum/f66-bevndorls.html
  http://www.canadahun.com/forum/t3612-bevandorlas-kanadaba.html

  Érdemes lenne a fenti linkeket megnézned, mert hatalmas információmennyiség gyúlt már össze. Ha újat indítasz, beleőszülsz, mire újra összeszeded! :)
   
 6. baalazs

  baalazs Új tag

  Nem akarok bevándorolni - kicsit hideg lehet arra:) De érdekel, hogy Montréalba miért mennek azok a bevándorlók akik igazából nem tudnak franciául, hisz Toronto ott van 500 kilométerre délnek... Néztem bevándorlási adatokat, s e szerint Québecbe 11%-a ment a bevándorlóknak 2006-ban míg Ontario-ba 25% felett, de ez a 11% kb kevesebb mint fele is az angolt használja!
  Plusz egy kínai házaspárból miképp tanulhat angolul akármelyik? A nyelvtörvények csak az alsóbb szintű iskolákra vonatkoznak?
   
 7. baalazs

  baalazs Új tag

  plusz mégvalami amit megint nem értek: Québec önálló bevándorlási politikát folytat 1960-as évek vége óta, plusz a 70-es években nyelvtörvényeket is alkottak, amelyek a franciát elvileg szigorúan védik. De akkor, hogy lehet könyebb a bevándorlás Québecbe mint máshova Kanadában?
   
 8. MIMIMIMI

  MIMIMIMI Állandó Tag

  :)

  itt szeretnék madj lakni, gyönyörű hely :)
   
 9. Pedroh

  Pedroh Állandó Tag

  fontos felfedezést tettem a városban: találtam két magyar hentesüzletet, rögtön egymás mellett a Ste. Laurent utczában - azt hiszem ellátogatok majd oda egy kis kóbászért :)
   
 10. meli78

  meli78 Új tag

  Szia Pedroh! Te mikor mentél ki kanadába? Mennyire gyors a Qc-i ügyintézés? Esetleg nem tudsz valamit manitáról és Zlászloról? Őket azért keresem mert valamikor aug környékén intézték a q-i bevándorlást, és elég frissen él még bennük az ügymenet. Mennyire lehet francia nyelvtudás nélkül (mondjuk egy gyenge alapfokkal) pályázni? Kösz
   
 11. Genovese33

  Genovese33 Állandó Tag

  Szia Meli, bocs, hogy megint én válaszolok, összegyűjtöttem a quebec-i kivándorlással kapcsolatos infokat ide:
  http://www.canadahun.com/forum/showthread.php?p=1088612&posted=1#post1088612

  A másik, hogy francia nyelvtudás nélkül egyáltalán nem vándorolhattok ki oda, mert ez az egyik (legfontosabb) alapfeltétele a CSQ megszerzésének.
   
 12. Pedroh

  Pedroh Állandó Tag

  így van, francia kell, nekem Delf B1 vizsgám van, arra azt írták, hogy nem ártana a B2 sem :)

  egyelőre mint student vagyok, angol nyelvű képzésen Montrealban - többiekről nem tudok semmit, mert nem is beszéltünk soha
   
 13. meli78

  meli78 Új tag

  köszi, csak még mindig nem tudopk letölteni nincs elég hszem
   
 14. meli78

  meli78 Új tag

  amúyg meg már összevissza olvastam, mindent q-ről, és van olyan akinek alig kérték h beszéljen franciát, na meg hát kint is meglehet tanulni a nyelvet,
   
 15. meli78

  meli78 Új tag

  bocsi gyorsan irtam és a fiam is besegített a gépelésbe, kösz mégegyszer mindenkinek az infókat
   
 16. ManQCi

  ManQCi Új tag

  Én nulla franciatudással érkeztem, ahogy sokan mások is.
  Aztán itt elkezdtem tanulni, most viszont angolt használok a mhelyemen... Az ügyintézés ideje változó, függ attól is, milyen módon szeretnél jönni. 0-2 év?
   
 17. Genovese33

  Genovese33 Állandó Tag

  2007 előtt nem kellett nyelvvizsgapapírt felmutatni, elég volt az adatlapon egy 10-es skálán bejelölni, hogy mennyire megy a francia és az angol. Akkor még elnézőbbek voltak, ha valaki nem beszélt franciául, de most már nem. Ha nincs igazolható francia nyelvtudás (főjelentkező és házastárs együttesen), akkor nem fog keresztülmenni a CSQ kérelem, ez biztos.
   
 18. KDina

  KDina Állandó Tag

  Na utánaérdeklődtem két olyan embernél is,akik úgy jöttek ki ide Quebecbe,h nem beszélték semmilyen szinten a franciát,csak ide akartak jönni letelepedni,egyszerűen beadták a kérelmet és NEM kellett a francia és most SEM kell,csak alá kell írni egy papírt,h vállalod,h meg akarsz tanulni franciául és eljársz az INGYENES tanfolyamra.
   
 19. Pedroh

  Pedroh Állandó Tag

  nekem a bécsi követségen mondták, hogy 6 félév munkatapasztalat mellett minimum delf b1 kell, egyébként menni kell interjúra (ott meg elfenekelnek ha nem tudsz megszólalni)

  mondjuk 6-8 év munkatapasztalat után talán elég az alapfokú, de olyan nincs, hogy megmukkanni sem tudsz és megkapod az engedélyt (pár évvel ezelőtt talán még volt, most már nem)
   
 20. KDina

  KDina Állandó Tag

  Pedroh,azt tudom,h bár én ugye,mint írtam szponzorálással jöttem,de nekem is alá kell majd írnom egy papírt,h meg akarok tanulni franciául.
  Én semmilyen szinten nem beszélem.Max akkor nem Quebecet kell választani,de akiket megkérdeztem,1 éven belül jöttek ki úgy,h nem beszélték a nyelvet. Csak angolt.Nem tudom akkor. Mert interjún,sőt a kitöltendő lapon megkérdezik,h milyen nyelven szeretnéd. Mindenesetre ha itt most a letelepedésről beszélünk,akkor a letelepedési engedélyt Kanada kormányánák kell elküldeni először,ha ők elfogadják,akkor jöhetnek a Quebecre vonatkozó formanyotatványok.
   

Megosztás