Mit adtál ma?,és mi az Amit kaptál?

katus

Állandó Tag
BÁCSI és a kastély

Szürkület volt már amikor elindultam haza egy közeli kisvárosból,néhány kilóméterre van a falu ahova szántókon keresztűl lakatlan területen át kell haladni.Alig kiértem a városból,az utmentén egy kicsinyke alakot -vettem észre.Esteledett a szürkület fényeiben világitottak az autók lámpái.A kicsinyke bácsi kezeit nehéz teherként,egy egy szatyor huzta le majdnem a földet súrolva.Megálltam,megkérdezzem hova megy?Ragyogó mosollyal felelte,a kastélyba az otthonba,! Vakitóan hófehér ing,és a fekete legfeketébb árnyalatú öltönyben,kalappal a fején szájában félig elégett cigarettával nézett rám!,Tessék beülni mondtam,ő a táncosoktól megszokott lábmozdulattal eltaposta cigarettáját,terheit a lábhoz lerakva
fürgén beült mellém.Fejéről szinte sebesen lekapta kalapját,amit átfogott kezeivel.-A Mariska házánál voltam,itt halt meg bent még a nyáron,házát feltőrték,minden értéket elvittek, a könyvek ottmaradtak ezek nem kellettek senkinek sem,hát elhoztam őket.Közben befordultam a kastélyhoz vezető útra,lassan menve hogy hallgathassam őt.Az autóban terjengett a mély doh,és a bácsiból áradó örömteli lelkesedés.Kipirult arcal mesélte,hogy ezeket a könyveket,van aki bent eltudja olvasni.Megérkeztünk a kastély elé,itt a portánál aranyos jó lesz mondta.Azokkal a gyors mozdulataival kiugrott a kocsiból,fejére rakta kalapját,kivette kincseit a nehéz szatyrait, megköszönte,hogy elhoztam,és elindult a porta felé.Meg sem hallva szavaimat,hogy én köszönöm,amiért életem egy rövid szakaszán együtt utazhattam Vele.
Leengedtem az ablakokat még halljam hanját,csengve odaszolt a portásnak Karcsikám irjon be,megjöttem,azt nem kell hogy kocsival".Elindult a kastélyba befele,közben meredten néztem utána a kastélyt,mely a Nemesy család nyári lakhelyéül szolgált az ezerhétszázas években,most az
ilyen Nemes lelkek lakhelyéül nyújt otthont.Otthont azoknak akiknek nincs családjuk,azoknak akiknek van,de nem tudnak gondoskodni,vagy nem akarnak ezekről a megfáradt öreg testekről.Bácsi eltünt a nagy bejárati ajtó mögött,én még álltam a nagy díszes kapu előtt mely a kastély területét zárja le az úttól,ami az én számomra most az életbe vezet,de bentlakóknak ebből az életből kivezető útat jelenti.Emlékembe őrizve a bácsit,aki erejéből adott még két szatyor könyvnek,nekem viszont,megmutatott egy másik értekrendű képet magáról és arról a korról amiben élte életét.Szemeimben gyülekező könnnyek homályosá tették előttem az utat,amin haladhatok tovább.
 

vöry

Állandó Tag
Sziasztok!

Tetszik ez a topic :) . Még csak dél van, de ma már adtam tanácsot, segítséget, néhány jó szót és sok mosolyt. Amit kaptam..... nos Reggel egy ellenséges és mogorva arc :-x (valami ilyesmi), és ha most észreveszik mit csinálok akkor az sem dicséret lesz.... de talán a nap végére történik valami csoda.....
;) ;)
 

manyacska

Állandó Tag
Most,így a nap végén,(M.országon este 19 óra van) ha összegezni kell az adott és kapott dolgolgokat, bizony szomorú lett a mérlegem. Kaptam törődést, türelmet, szeretetetj, ezzel szemben az én "adományom" vajmi kevés volt. Azt hiszem ezt a mérleget mindenkinek el kellene készitenie minden nap végén. Azonban erre -egészen idáig- én sm gondoltam.
 

katus

Állandó Tag
Nagyon nagy szerettel köszöntök Mindenkit!Titeket akik ellátogattatok i
de,és természetesen azokat akik nem jártak itt még!
Kaptam egy levelet megosztom veletek!
Balogh Béla: A barátság
Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik,hogy valahol már tlálkoztunk.Mintha régen testvérek lettünk volna.Még inkább,mintha ikrek lettünk volna.S ezért a tralálkozás csak viszontlátás.Amikor pedig az ember barátjától elszakad,tudja hogy ez a távozás csak látszat.
Valahol együtt marad vele úgy,ahogy együtt volt vele a találkozás előtt.

Adtam,magamat aki én vagyok,amit a legjobb tudásom szerint adni tudok szeretetemet.
 

Hajnalcsillag

Állandó Tag
Kaptam...

... egy nagyon kedves barátnőmtől, egy nagyon kedves levelet. Ő az, aki felhívott a hét végén is és erőt adott. Köszönöm!
Én pedig odaadtam ma az amúgy - számomra - fölösleges helyijárat jegyemet egy hajléktalannak, akit a sofőr jegy hiányában nem engedett fel a buszra.
További szép napot kívánok mindenkinek! :):)
Szia Katus!!!!!!:)
 

marslako

Állandó Tag
Remélem ma reményt tudtam adni valakinek, aki nagyon fontos nekem. Igyekeztem neki segíteni.
Kaptam sok napsütést és mosolyt.
 

icsi

Állandó Tag
Kaptam egyórás dumcsit a barátnőmtól telefonon,kétórás dumcsit a nagymamámtól élőben.Adtam gyógyszert a fél családnak,és finom kajákat a jelenlévő összes családtagnak . aki nincs itt arra gondolok egyfolytában.
 

exlexman

Kitiltott (BANned)
Tanulságot kaptam: Rájöttem, ha emberek kezébe hatalom kerül, elő tör a foguk fehérje és azt nem mások épülésére, hanem a másokal szembeni arogáns dühük kifejezésre juttatására használják!

El fogok gondolkozni azon, hogy hány korábban megsegített embertársam él vissza azza a segítséggel amit tőlem kapott és azokat akik méltatlanok rá, pellengérre állítom, és elveszem tőlük azt aminek birtoklásához hozzásegítettem!

Elveszem amit adtam: mert amit adtam jogot jelent mások megsegítésére!

Amit elveszek: Másokon virtuálisan élősködő személyes érdekeiket sem látó emberek, gátlástalan viselkedése!

..és lőn a reggel, helyre állt a béke az emberek között! :)
 

csili

Állandó Tag
baráti szeretetet és segítséget, nem ezért,de adtam töltött káposztát ebédre, amit szeretettel tettem , és remélem a barátom mind megette
 
Oldal tetejére