Mit adtál ma?,és mi az Amit kaptál?

katus

Állandó Tag
Állandó Tag
BÁCSI és a kastély

Szürkület volt már amikor elindultam haza egy közeli kisvárosból,néhány kilóméterre van a falu ahova szántókon keresztűl lakatlan területen át kell haladni.Alig kiértem a városból,az utmentén egy kicsinyke alakot -vettem észre.Esteledett a szürkület fényeiben világitottak az autók lámpái.A kicsinyke bácsi kezeit nehéz teherként,egy egy szatyor huzta le majdnem a földet súrolva.Megálltam,megkérdezzem hova megy?Ragyogó mosollyal felelte,a kastélyba az otthonba,! Vakitóan hófehér ing,és a fekete legfeketébb árnyalatú öltönyben,kalappal a fején szájában félig elégett cigarettával nézett rám!,Tessék beülni mondtam,ő a táncosoktól megszokott lábmozdulattal eltaposta cigarettáját,terheit a lábhoz lerakva
fürgén beült mellém.Fejéről szinte sebesen lekapta kalapját,amit átfogott kezeivel.-A Mariska házánál voltam,itt halt meg bent még a nyáron,házát feltőrték,minden értéket elvittek, a könyvek ottmaradtak ezek nem kellettek senkinek sem,hát elhoztam őket.Közben befordultam a kastélyhoz vezető útra,lassan menve hogy hallgathassam őt.Az autóban terjengett a mély doh,és a bácsiból áradó örömteli lelkesedés.Kipirult arcal mesélte,hogy ezeket a könyveket,van aki bent eltudja olvasni.Megérkeztünk a kastély elé,itt a portánál aranyos jó lesz mondta.Azokkal a gyors mozdulataival kiugrott a kocsiból,fejére rakta kalapját,kivette kincseit a nehéz szatyrait, megköszönte,hogy elhoztam,és elindult a porta felé.Meg sem hallva szavaimat,hogy én köszönöm,amiért életem egy rövid szakaszán együtt utazhattam Vele.
Leengedtem az ablakokat még halljam hanját,csengve odaszolt a portásnak Karcsikám irjon be,megjöttem,azt nem kell hogy kocsival".Elindult a kastélyba befele,közben meredten néztem utána a kastélyt,mely a Nemesy család nyári lakhelyéül szolgált az ezerhétszázas években,most az
ilyen Nemes lelkek lakhelyéül nyújt otthont.Otthont azoknak akiknek nincs családjuk,azoknak akiknek van,de nem tudnak gondoskodni,vagy nem akarnak ezekről a megfáradt öreg testekről.Bácsi eltünt a nagy bejárati ajtó mögött,én még álltam a nagy díszes kapu előtt mely a kastély területét zárja le az úttól,ami az én számomra most az életbe vezet,de bentlakóknak ebből az életből kivezető útat jelenti.Emlékembe őrizve a bácsit,aki erejéből adott még két szatyor könyvnek,nekem viszont,megmutatott egy másik értekrendű képet magáról és arról a korról amiben élte életét.Szemeimben gyülekező könnnyek homályosá tették előttem az utat,amin haladhatok tovább.
 

vöry

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Tetszik ez a topic :) . Még csak dél van, de ma már adtam tanácsot, segítséget, néhány jó szót és sok mosolyt. Amit kaptam..... nos Reggel egy ellenséges és mogorva arc :-x (valami ilyesmi), és ha most észreveszik mit csinálok akkor az sem dicséret lesz.... de talán a nap végére történik valami csoda.....
;) ;)
 

manyacska

Állandó Tag
Állandó Tag
Most,így a nap végén,(M.országon este 19 óra van) ha összegezni kell az adott és kapott dolgolgokat, bizony szomorú lett a mérlegem. Kaptam törődést, türelmet, szeretetetj, ezzel szemben az én "adományom" vajmi kevés volt. Azt hiszem ezt a mérleget mindenkinek el kellene készitenie minden nap végén. Azonban erre -egészen idáig- én sm gondoltam.
 

katus

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon nagy szerettel köszöntök Mindenkit!Titeket akik ellátogattatok i
de,és természetesen azokat akik nem jártak itt még!
Kaptam egy levelet megosztom veletek!
Balogh Béla: A barátság
Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik,hogy valahol már tlálkoztunk.Mintha régen testvérek lettünk volna.Még inkább,mintha ikrek lettünk volna.S ezért a tralálkozás csak viszontlátás.Amikor pedig az ember barátjától elszakad,tudja hogy ez a távozás csak látszat.
Valahol együtt marad vele úgy,ahogy együtt volt vele a találkozás előtt.

Adtam,magamat aki én vagyok,amit a legjobb tudásom szerint adni tudok szeretetemet.
 

Hajnalcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Kaptam...

... egy nagyon kedves barátnőmtől, egy nagyon kedves levelet. Ő az, aki felhívott a hét végén is és erőt adott. Köszönöm!
Én pedig odaadtam ma az amúgy - számomra - fölösleges helyijárat jegyemet egy hajléktalannak, akit a sofőr jegy hiányában nem engedett fel a buszra.
További szép napot kívánok mindenkinek! :):)
Szia Katus!!!!!!:)
 

marslako

Állandó Tag
Állandó Tag
Remélem ma reményt tudtam adni valakinek, aki nagyon fontos nekem. Igyekeztem neki segíteni.
Kaptam sok napsütést és mosolyt.
 

icsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kaptam egyórás dumcsit a barátnőmtól telefonon,kétórás dumcsit a nagymamámtól élőben.Adtam gyógyszert a fél családnak,és finom kajákat a jelenlévő összes családtagnak . aki nincs itt arra gondolok egyfolytában.
 

VaZsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Jó tanácsot egy távol élö barátnömnek,szépszavakat és a segítség örömét.
 

exlexman

Kitiltott (BANned)
Tanulságot kaptam: Rájöttem, ha emberek kezébe hatalom kerül, elő tör a foguk fehérje és azt nem mások épülésére, hanem a másokal szembeni arogáns dühük kifejezésre juttatására használják!

El fogok gondolkozni azon, hogy hány korábban megsegített embertársam él vissza azza a segítséggel amit tőlem kapott és azokat akik méltatlanok rá, pellengérre állítom, és elveszem tőlük azt aminek birtoklásához hozzásegítettem!

Elveszem amit adtam: mert amit adtam jogot jelent mások megsegítésére!

Amit elveszek: Másokon virtuálisan élősködő személyes érdekeiket sem látó emberek, gátlástalan viselkedése!

..és lőn a reggel, helyre állt a béke az emberek között! :)
 

boholino

Állandó Tag
Állandó Tag
Fejfàjàst kaptam :) , tegnap este sok vendég volt :-D , de nem miattuk lett , hanem a borocskàtol !
 

csili

Állandó Tag
Állandó Tag
baráti szeretetet és segítséget, nem ezért,de adtam töltött káposztát ebédre, amit szeretettel tettem , és remélem a barátom mind megette
 
Oldal tetejére