Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Uhtimona

Állandó Tag
Állandó Tag
José Rodrizues dos Santos, Isteni formula-Einstein utolsó üzenete.

A történet: Az Egyiptomi Múzeum lépcsőjén, Kairó kellős közepén, Tomás Noronhát megszólítja egy vadidegen nő. A neve Ariana Pakravan, iráni, és nála van egy régi, kiadatlan kézirat másolata. Ezen egy furcsa cím és egy rejtélyes vers áll.

A váratlan találkozás életveszélyes kalandokba sodorja Tomást, amelyek során belekeveredik az iráni nukleáris válságba és az Albert Einstein legfontosabb, ám befejezetlen tudományos felfedezése körüli bonyodalmakba.

Egy szerelmi történet, egy árulás, egy könyörtelen hajsza, egy spirituális keresés során jut el az olvasó minden idők legmisztikusabb felismeréséig. A regény a legfrissebb és leghaladóbb szellemű fizikai, kozmológiai és matematikai felfedezéseken alapszik. Az isteni formula megdöbbentő utazásra invitálja az olvasót; az úti cél az idők kezdete, az univerzum lényege, az élet értelme.

Nem lehet letenni...
 

sklani

Állandó Tag
Állandó Tag
könyv

Daniel Keyes: Virágot Algernonnak

Kedvenceim egyike.

Charlie Gordon egy 32 éves férfi, akinek 68 az IQ-ja. A legnagyobb vágya, hogy "okos" legyen.
Aláveti magát egy operációnak, ami által megnövelik az intelligencia hányadosát. Az eljárást rajta próbálják ki először, előtte csak állatokon kísérleteztek.
Algernon, akin szintén egy ilyen beavatkozást hajtottak végre - egy szuperintelligens fehéregér...
 

isticsabi

Állandó Tag
Állandó Tag
Tristan Scwartz: A genovai méregkeverő - nagy kedvenc. Egy olasz család régi dolgairól szól, miközben a család feketebáránya az élet értelmét szeretné, vagy legalábbis a saját szerepét az életben megfejteni. Mindenképp érdemes elolvasni.
 

isticsabi

Állandó Tag
Állandó Tag
Chico Buarque - Budapest. Brazil mű. A könyv nagy erénye, hogy az író előtte sosem járt Budapesten, mégis szerintem aránylag pontosan írja le a várost, és főleg a nyelvet. És emellett, ez nagyon jó "reklám" Magyarországnak Brazíliában, a brazilok ugyanis míg Paulo Coelho-t besszellernek és üresnek tartják, addig Buarque-t nagyon szeretik a zenéje és a könyvei miatt.
Még a filmet sajnos nem sikerült megnéznem, de már egyszer arra is fogok időt szánni.
 

isticsabi

Állandó Tag
Állandó Tag
SERGIO BAMBAREN ROGGERO - The Dolphin – Story of a Dreamer.
Ez igazából egy mese egy delfinről, aki az álmát követi, hogy megtalálja a tökéletes hullámot. Gyerekeknek írták, és így természetesen eléggé szókimondó (kevésbé kell a sorok között olvasni), de ettől még szerintem nagyon sok értékes gondolatot tartalmaz. :) Akik spanyolul tanulnak, azoknak spanyolul is ajánlom, mert a nyelvezete egyszerű :)
 

Shanara

Állandó Tag
Állandó Tag
Neil Gaiman-Terry Pratchett: Elveszett próféciák
Imádtam elejétől a végéig. Jó nagyokat kacagtam rajta.
 

Kathlinee

Új tag
Charlaine Harris: True blood
Először a sorozatot néztem meg és most nagyon rákaptam a könyvre is.:) Már megvan az első, második, negyedik, hatodik, nyolcadik.:D
 

velkimama

Állandó Tag
Állandó Tag
Ben Sherwood: Rekordszerelem
.J. Smith rekordhitelesítőként dolgozik a Guiness Rekordok Könyve New York-i irodájában. Az évek során tanúja volt a világ leghosszabb összefüggő almahéjcsíkja lehámozásának, a legmesszebb repülő pezsgődugó kilövésének, a legtovább tartó csuklásrohamnak – ezernyi vicces vagy abszurd rekord születésének, és most nekifog, hogy elmesélje a valaha volt legnagyobb szerelem: saját szerelme történetét. Mivel egyre ritkábban sikerül szenzációs új rekordra bukkannia a jelentkezők ötletei között, J.J.-nek veszélybe kerül az állása. Kétségbeesésében lecsap egy igen különösen hangzó csúcskísérletre: valaki egy nebraskai kisvárosban azzal tölti az idejét, hogy módszeresen elfogyaszt egy Boeing 747-es repülőgépet.
 

velkimama

Állandó Tag
Állandó Tag
Kipling: Kim

Szerb Antal szerint a Nobel-díjas Kipling legjobb regénye a Kim.

A Kim olyan regény, amelynek szereplői minden lényegeset tudnak a világról, és éppen ezért jóban is vannak vele. De még szebb, hogy nem csak a földi világgal teremtettek derűs, barátságos viszonyt, hanem az égivel is, sőt önmagukkal is. Ez talán a legtöbb és legnagyszerűbb, amire vágyhat az ember.

Miközben a brit titkosszolgálat borzongatóan izgalmas mesterkedései zajlanak Indiáért és Ázsia belső területeiért, ez a regény felöleli szinte egész India szellemiségét, s a benne zajló életet úgy mutatja föl nekünk, mint a boldogulás legsikerültebb és legtartósabb példáját. Az ebben a világban élőket (minden rendű és rangú embereket, isteneket, szellemeket, állatokat, növényeket, vizeket, hegyeket) önfeledt, olykor szenvedélyes játszótársaknak látjuk, akik soha nem tudnának jobbat elképzelni annál, mint amit éppen csinálnak. India tehát - ezek szerint - maga a Paradicsom, s a mi boldogságunkhoz sem kell több, mint jól odafigyelni lakóira, ellesni tőlük életük titkait, s követni példájukat.

Kipling a Kimben (talán akarata ellenére) India himnuszát írta meg, a legértőbb és legszeretetteljesebb könyvet, amit valaha Kelet lakóiról és kultúráiról Nyugaton írtak. H
 

Tücsök12

Állandó Tag
Állandó Tag
12 dühös ember - Hanry Fonda főszereplésével.

Egy esküdt szék 12 tagjának döntését mutatja be. A film ott kezdődik, hogy egy fiút halálra akarnak ítélni, mert minden jel arra mutat, hogy bűnös. Miután az esküdtszék elvonul, és végrehajtanak egy előszavazást, kijön egy 11 vs 1 helyzet. Az az egy pedig nem kér mást, mint h ne döntsenek elhamarkodottan...

A 12 dühös ember egy klasszikus filmalkotás. Fantasztikus forgatókönnyvel, jó színészi játékkal, és fergeteges fényképezéssel. A film egy szobán belül játszódik, mégis végig lekötötte a figyelmemet - részben a kibontakozó szálaknak, részben a jó képi megoldásoknak köszönhetően.
Csak ajánlani tudom mindenkinek!
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére