Mit olvastál utoljára ?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

napsugár7127

Állandó Tag
Állandó Tag
Agatha Christie: A kristálytükör meghasadt; Holttest a könyvtárszobában; Mindkét könyv a gyengébb Christie krimik közé tartozik, Christétől első olvasatra ha csak lehet nem ezeket ajánlom.
Gyilkosság az Orient expressen: Ez viszont nagyon jó volt, nem véletlenül olyan híres, nálam ez vezet.
Nyaraló gyilkosok: Viszonylag jónak tartom, ajánlom olvasásra.
 
Sziasztok!
Három olyan könyv van, amit szinte minden évben újra és újra elolvasok,mert mindig tudnak újat nyújtani! Szabó Magda - Születésnap, Kurt Vonnegut - Bajnokok reggelije és Toni Morrison - Paradicsom c. könyve. Mindegyiken lehet sírni és nevetni, imádni vagy utálni,de legalább egyszer érdemes kézbe venni őket!
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Deborah Harkness - Mindenszentek trilógia 1 - A boszorkányok elveszett könyve
Deborah Harkness - Mindenszentek trilógia 2 - Az éjszaka árnyai

Ezek nagyon jó könyvek voltak, tetszettek. Nem volt rövidke egyáltalán, de egyetlen egy sora sem volt unalmas. Nagyon érdekes, pörgős volt, még a történelmi események és a tudományos dolgok is érdekesen, élvezetesen, olvasmányosan voltak leírva. A szereplők szerethetőek, van benne árulás, intrika, gonoszság és természetesen szerelem. Sok varázslat és rejtély, helyenként kedves humorral fűszerezve.
Nagyon tetszett ez a II. rész is. Folytatódtak az izgalmas események. Kiruccant a történet az I. Erzsébet kori Angliába, Franciaországba és Prágába. Bepillanthattunk I. Erzsébet királynő és II. Rudolf* – a Német-római Birodalom uralkodója és cseh király – intrikákkal és mulatságokkal teli udvarába. Megismerkedhettünk néhány akkori jeles személlyel is. Hőseinknek sok bonyodalmon és megpróbáltatáson kellett keresztül menniük, időnként menekülniük, miközben próbálták megoldani a rejtélyeket és előkeríteni az elveszett könyvet. Két meghökkentő találkozásban is lehetett részünk hőseink múltban való tartózkodása alatt.
Alig várom már a III. befejező részt. Nem tudom kiadják-e egyáltalán és ha igen, mikor. Úgy hallottam, hogy ugyan érdemtelenül, de nem örvendett nagy keresettségnek és népszerűségnek a sorozat.

covers_142238.jpg
covers_323022.jpg
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Esther - Frigg rokkája 1
covers_343146.jpg

Remek könyv volt, élvezettel olvastam minden sorát. Minden volt benne, ami egy jó romantikus fantasy történethez kellett. Időutazás és az abból adódó helyzetek humora, hogy fiatalok a XXI. századól átkerülnek a X. századi vikingek közé. Gyilkosságok, öngyilkosságok egy hazug némber miatt, ármány és szerelem. Voltak hatalmas termetű, de gyengéd szerelmű vikingek, izgalmas csaták, sok hazugság és gonoszság és megismerkedhettünk a világ leggonoszabb anyósjelöltjével, aki ha beleharapott volna a saját nyelvébe, kínhalált halt volna a saját mérgétől. Olvashattunk a megbonthatatlan barátságról és testvéri szeretetről és természetesen az olthatatlan, mindent elsöprő szerelemről.
Sajnos a legizgalmasabb résznél lett vége, ezért remélem hamar kiadják a II. részt. Ha ezt tudom, megvártam volna, míg mindkét rész megvan.
 

tovizsuzsi

Állandó Tag
Állandó Tag
David Baldacci: Kívánj csodát!
Nagyon szeretem Baldacci könyveit, szinte mindet olvastam már.
Ez a könyv nem a megszokott jogi thriller, hanem családregény (persze ügyvéd itt is van :)). A tőle szokatlan téma ellenére a történet magával ragadott, együtt sírtam és nevettem a szereplőkkel. Az a fajta történet, aminek elolvasása után az ember önkéntelenül is nagyot sóhajt, mintha egy folyó sodrából bukkanna éppen fel.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Ilona Andrews: Kate Daniels series
Újraolvasás volt. Így egyben, hogy nem kellett várnom a következő részre, sokkal jobb volt, képben voltam teljesen. Imádom. A dobogó legfelső során áll Kim Harrison Rachel Morgan sorozatával karöltve.
 

Lovas Lajosné Margit

Állandó Tag
Állandó Tag
Amy Ewing: Az Ékkő
covers_392229.jpg

Tetszett a történet, érdekes sorozatindító rész volt. Hátborzongató és sok helyen megható, itt-ott még meg is könnyeztem. A pozitív karakterek szerethetőek voltak, a negatívak igazán gonoszak. A fiktív társadalom is nagyon elgondolkodtató volt, teljes szegregáció az uralkodó arisztokrácia és a legszegényebb rétegek között. Nagyon izgalmas résznél rekesztették be az első részt, amit persze ki nem állhatok. Meg kellett volna várni, míg minden rész olvasható.

Amit utáltam, hogy egyes szám első személyben és jelen időben van megírva. Egyszerűen nem értem, hogy egyes írók miért választják ezt a stílust, mintha a saját életükről írnának ráadásul a történések pillanatában. Véleményem szerint az író egy mesélő, aki mások történetét meséli el megint más emberek számára. Ez sokat levont a könyv élvezeti értékéből.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Gail Carriger: Poison or Protect
Novella, időben valahol a Finishing School után és a Parasol Protectorate előtt játszódik. Csalódás volt, az írónőtől többet vártam. Az általa teremtett steampunk világ, az itt is felbukkanó ismerős szereplők (Lord Akeldama, Preshea Buss) olyan hátteret jelent, amivel lehetett volna brillírozni, de ezek az elemek sajnos háttérbe szorultak, izgalom, sajátos humor egy szál sem. Tizenkettő egy tucat történelmi romantikus.

Elizabeth Hoyt: Once Upon a Moonlit Night (Maiden Lane 10.5)
Novella. Az írónő jó stílusának köszönhetően élveztem, mert különben semmi különleges. Történelmi-romantikus, a szokásos klisékkel, kellő mennyiségű erotikával és rejtéllyel.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Jennifer Shaw Wolf: Dead Girls Don't Lie
Rachel died at two a.m . . . Three hours after Skyler kissed me for the first time. Forty-five minutes after she sent me her last text.
Jaycee and Rachel were best friends. But that was before. . .before that terrible night at the old house. Before Rachel shut Jaycee out. Before Jaycee chose Skyler over Rachel. Then Rachel is found dead. The police blame a growing gang problem in their small town, but Jaycee is sure it has to do with that night at the old house. Rachel’s text is the first clue—starting Jaycee on a search that leads to a shocking secret. Rachel’s death was no random crime, and Jaycee must figure out who to trust before she can expose the truth.
In the follow-up to her powerful debut, Jennifer Shaw Wolf keeps readers on their toes in another dark, romantic story of murder and secrets.

Krimi-thriller, ahogy tetszik. Nem volt rossz, de a főszereplő, JC olyan ostoba, határozatlan, idegesítő, stb., hogy az végig zavart. Fiatal, rendben van, így visszatekintve a 16-17 éves kori önmagamra én sem lehettem különb, szóval hozza a karaktert. Mégis mindig felszisszentem, mikor újabb marhaságot csinált.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Mia Marlow & Connie Mason: Waking Up With a Rake (The Royal Rakes 1.)
The Fate of England's Monarchy Is In The Hands of Three Notorious Rakes.
To prevent three royal dukes from marrying their way onto the throne, heroic, selfless agents for the crown will be dispatched...to seduce the dukes' intended brides. These wickedly debauched rakes will rumple sheets and cause a scandal. But they just might fall into their own trap...
After he's falsely blamed for a botched assignment during war, former cavalry officer Rhys Warrick turns his back on "honor." He spends his nights in brothels doing his best to live down to the expectations of his disapproving family. But one last mission could restore the reputation he's so thoroughly sullied. All he has to do is seduce and ruin Miss Olivia Symon, and his military record will be cleared. For a man with Rhys's reputation, ravishing the delectably innocent miss should be easy. But Olivia's honesty and bold curiosity stir more than Rhys's desire. Suddenly the heart he thought he left on the battlefield is about to surrender...

Történelmi-romantikus, nagyon jó volt. Megtaláltam benne mindent, amit a műfajtól elvárok, ráadásul a megfelelő arányban: kicsi romantika, sok erotika, rengeteg kaland és bonyodalom, izgalom. A humor ezeknél a könyveknél nem alapkövetelmény, de Rhys házasságkötési esküjén sírva röhögtem. :D
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Connie Mason & Mia Marlow: One Night With a Rake (The Royal Rakes #2)
For King and Country, three notorious rakes will put all their seductive skills to work. After all, the fate of England's monarchy is in their hands.
Since the death of his fiancée, Nathaniel Colton's polished boots have rested beneath the beds of countless wayward wives and widows of the ton. He's careful to leave each lady smiling, and equally careful to guard his heart. So seducing Lady Georgette should pose no problem. But the beautiful reformist is no easy conquest, and Nate's considerable charm fails to entice Georgette to his bed. To woo her, Nate will have to make her believe he cares about someone besides himself—and no one is more surprised than Nate when he realizes he actually does.

Ez a rész annyira nem tetszett, mint az első. Nem volt rossz, de az első rész túl magasra tette a mércét.
 

Godzi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Connie Mason & Mia Marlow: Between a Rake and a Hard Place (The Royal Rakes #3)
When a royal's intended bride is kidnapped, only a rake can set things right...
Wealthy heiress Serena Osborne feels like her father is determined to sacrifice her on the marriage altar. The Duke of Kent is negotiating for a bride, and the wickedly appealing Sir Jonah Sharp is sent to woo the Lady Serena on the Duke's behalf. It only muddies the waters when she succumbs to Jonah's charm. Repeatedly. But Jonah has a secret agenda—to prevent the marriage at any cost.
When Serena is kidnapped in a desperate attempt to force the royal betrothal, Jonah realizes his new agenda is to secure a bride—for himself.

Ez a tartalom leírás olyan rettenetesen pontatlan (az amazon.com-ról van), hogy biztos vagyok benne olyan írta, aki nem olvasta a könyvet. :( Na a lényeg a lényeg, a sorozat 3. része pont olyan jó volt, mint az első, tetszett.
 

Adryka1

Új tag
Tegnap fejeztem be John Fowlestől A lepkegyűjtőt. Sajnos már korábban lelőtték a végét, így nem volt túl izgalmas. Ezt úgy utálom!
 

semperke

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Ezt olvastam legutóbb:

Chevy Stevens Nincs menekvés

Egy brilliáns thriller, amelyben az áldozat szemszögéből ismerhetjük meg egy beteg elme működését. Annie, a főszereplő terápiára jár, próbálja feldolgozni a vele történteket és újra összerakni az életét, vagy legalábbis azt, ami maradt belőle. És miközben Annie a terápiás üléseken élete legborzalmasabb évének feldolgozásával küzd, elképzelhetetlenül fájdalmas felismerésekkel is szembesülnie kell.
Pedig minden milyen szépen kezdődött... Egy teljesen átlagos napon felbukkan egy teljesen átlagos, barátságos mosolyú vevő....

 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére