Nyaralás, utazás - a világ legcsodálatosabb helyei

impialompi

Állandó Tag
Állandó Tag
Én Amszterdamba vágyom. Bár csak egyszer voltam eddig Hollandiában, beleszerettem az országba és az emberekbe is. Mindenki úgy néz vagy mosolyog rád, mintha régóta ismerősök lennétek. Ha ki nem is jutok mostanában, a Balaton mellett mindig találkozhatok velük, szerencsére.
 

oil

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Szerencsémre Európa számos országában járhattam már.
Mondhatom nyugodtan mindegyiknek meg van a maga szépsége és nagyszerűsége.
Utoljára Skóciába jutottam el, igazán csodálatos és nyugodt hely rendkívül barátságos emberekkel.
Vissza is vágyom.

Üdv,
oil
 

hannacska10

Állandó Tag
Állandó Tag
Én annyi helyre szeretnék eljutni, hogy azt le sem merem írni.
Legújabb őrületem Jordánia (Petra), de mindenképpen szeretném látni, Indonéziát, Borneo (majom rezervátum), Dél Afrika, Európa nagyvárosaiba még többször visszamenni, mert sokminden kimaradt. Toscana, Szicília és Finnország is régi-régi vágyam. No meg persze India, Egyiptom.
 

Magdalena67

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyszer,nagyon régen tettem olyan kijelentést,hogy addig nem halhatok meg,amíg nem láttam a tengert..hát végre,ezt is megértem,hogy tavaly nyáron (életem 42.évében)a tengerbe lógathattam lábam,és megízlelhettem sós ízét...Horvátország csodálatos,a délebbre eső részeire (Makarska riviera)meg egyszerűen nem találok szavakat...Remélem,az idén is megtapasztalhatom a horvátok vendégszeretetét...
http://imagerz.com/QENPDEtvAwJVU1tMGQVR
 

AkosSydney

Állandó Tag
Állandó Tag
utazás északra

Hali Mindenkinek!

csak egy tipp a Skandináviába utazni vágyóknak:
van egy speckó vonatjegy vagyis inkább bérlet,
ami egyszeri nem olyan őrült nagy összeg után korlátlan vonathasználatot engedélyez!
Az egyk ismerősöm így járta körbe egész északot néhány hét alatt,
mindenért odavolt, kivéve a hideget nem bírta...
Mit tehetett, madridi :)

Üdv
akos
 

Jupiterrr

Állandó Tag
Állandó Tag
Csatolás megtekintése 432801

Szeptemberben Svédországba, Göteborg külvárosába utazom majd, hogy ott töltsek 10 hónapot önkéntesként.
Nagyon érdekelne azok véleménye, akik már voltak/éltek Svédországban (vagy akár éppen Göteborgban). Milyen az ország, a nép, a nyelv?
Mindenki válaszát örömmel fogadom.
 

noemih7

Állandó Tag
Állandó Tag
Elég sok helyen jártam már, és persze sok tapasztalatra tettem is szert. Sajnos ez a sok hely eddig csak Európát takarja, de persze ha alkalmam lenne mennék távolabbra is.
Volt szerencsém több európai nagyvárost látni eddig és ami igazán tetszett az Monaco volt (ahova szivesen visszamennék, ha 1 napra is), Párizs (ugy télen, mint tnyáron volt hozzá szerencsém...de ajánlani ajánlom mindenkinek, viszont legjobb gyalog sétálni mert ugy lát több mindent az ember) és Straszburg.
 

djhacky

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Én is voltam már pár helyen, Prágában, Kijevben, Erdélyben egy kastélyszállodában 2 hétig, Jaltán (Fekete tenger) és nemrég volt szerencsém Egyiptomhoz is 2 hétig, 1 hét Sharm-El-Sheik-ben (Egyiptom legszebb és legdrágább városa, gyönyörű helyek vannak ott a búvárkodni vágyóknak) és 1 hétig Hurghadában (azért ott se volt rossz ;) )... hát nagyjából ennyi, de még csak 23 éves vagyok és még szeretnék eljutni sok más országba is! :D
 

ketunde

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Végigolvastam ezt a topicot, mivel nagy szenvedélyem az utazás, és sokfelé jártam már. Az elmúlt 4 évben hosszabb időket töltöttem Indiában, pl. a 2008-as év felét is, és mindig magánúton, amikor egyedül kell megoldani a helyzeteket. Rengeteg infót jegyeztem fel naplószerűen, és sok fotóm van, de a legnagyobb értéknek az élményeimet tartom, pláne, hogy nőként nem volt nekem minden könnyű ott.

Szóval ha Indiába készül valaki, és hétköznapi, praktikus infókat keres az úthoz, az ottani napjaihoz,
vagy aki csupán szereti Indiát (mint én), kérdezzen bátran! :smile:
 

Larissa45

Állandó Tag
Állandó Tag
Rodosz

Hol a legszebb tengerpart Görögországban?

Hát Rodoszon biztos nem...

Többen írtátok, hogy szívesen mennétek Görögországba.
Én jártam már Görögországban, pontosabban Rodoszon voltam néhány éve, de nekem nagyon nem jöttek be a görögök - kifejezetten rossz kép alakult ki bennem - és a hely se tetszett túlzottan.
 

Larissa45

Állandó Tag
Állandó Tag
La Gomera

Eddig ugyan nem sok helyen jártam, de messze a legjobban La Gomera (Kanári szigetek) tetszett. Hihetetlen hegyes - dombos vidék, elképesztő, ahogy pálmafák nőnek ki a hegyekből.

Oda Tenerifén keresztül lehet egy fantasztikus komppal eljutni, már csak amiatt is érdemes volt átutazni. Nagyon klassz egy járgány, meg tud fordulni a saját tengelye körül.

Ha valakit bővebben érdekli bármelyik két hely, még mesélhetek. ;)
 

aDaMoo89

Új tag
Sziasztok!
Én 2008ban az egyiptomi Sharm el Sheikben nyaraltam..vmi isteni volt:) A Vörös-tenger korallzátonyos partszakaszain kítűnően ki lehetett használni a búvárkodás nyujtotta élményeket.ajánlom mindenkinek aki imád búvárkodni vagy snorkelingezni...:)
Ahova szívesen elmennék:
Dubai
Thaiföld
Kína
Bora-Bora
Seychelles-szigetek
Florida..azon belül is Miami...
 

Blindee

Állandó Tag
Állandó Tag
Hová menjünk nászútra? Ki mit ajánl? (valami pihenős, meleg, tengeres hely érdekelne, de annyi van... nehéz választani)
 

bonnbo

Állandó Tag
Állandó Tag
Hová menjünk nászútra? Ki mit ajánl? (valami pihenős, meleg, tengeres hely érdekelne, de annyi van... nehéz választani)

Blindee! Én Görögországot választanám nászútként. Persze nem mindegy, hogy mivel utaztok. Autót, motort bérelni nem gond, de én javaslom az autót, mint eszközt. Az utazási könyvek szerint az Égei tenger Európa legszebb és legtisztább tengere. A Chalkidiki (Halkidiki) félsziget lenyűgöző! Nézz utána légyszi. Sok sikert és sok boldogságot! bonnbo;)
 

Jáde_skorpió

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha valaki többre vágyik egy puszta: kirakom a s...em a napra típusú nyaralásnál, akkor érdemes zarándoklatokban gondolkozni, vagy pedig önkéntes munkában. Én végigjártam az El Caminot spanyolországban: eddig életem legszebb egy hónapja volt. Most pedig Dél-Amerikába készülök önkéntes munkára egy fél évre: így lehet igazán megismerni az ott élőket: legalábbis szerintem. Ha belefolysz a vérkeringésbe, és részévé válsz, akkor mondhatod el, hogy láttál is valamit. Kívülről csak nézelődni lehet...
 
Oldal tetejére