Pápuára deportálnák az Ausztráliában menedéket kérőket

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2012 Augusztus 14.

Melitta - 2012 Augusztus 14, 01:47
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  PAPUA.jpg Malájziai, pápua-új-guineai és naurui táborokba deportálnák az ausztráliai menedékkérőket egy canberrai parlamenti javaslat alapján. Az Amnesty International nemzetközi emberjogi szervezet bírálta a tervezetet.


  A törvényhozás elé terjesztett hétfői javaslat szerint a szóban forgó táborokba deportálnák azokat a menedékkérőket, akik csónakokkal igyekeznek elérni az ausztrál partokat.


  A fegyveres erők volt főparancsnoka, Angus Huston vezette szakértői csoport által kidolgozott tervezet célja a menedékkérők beáramlásának megakadályozása.


  A javaslat elkészítésével Julia Gillard miniszterelnök hat héttel ezelőtt bízta meg a testületet, miután egy héten belül két - embercsempészek által működtetett - hajó borult fel Indonézia és Ausztrália között, és a feltételezések szerint legkevesebb 90 menedékkérő a vízbe fulladt. Egy friss - hivatalosan meg nem erősített - lapjelentés szerint további 67 menedékkérőnek nincs nyoma.


  Az ausztrál politikai pártok mélyen megosztottak a kérdés kezelésében. Gillard miniszterelnök ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a tervezet elősegíti a megoldás megtalálását.


  Értesülések szerint ebben az évben több mint 7000 menedékkérő érte el az ausztrál partokat. Sokan közülük háború sújtotta országokból, a többi között Afganisztánból, Irakból ás Sri Lankáról érkeztek.
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2012 Augusztus 14.

  1. Evicsku
   Evicsku
   MIndig csak deportlanak, mintha akike deportalnak nem is szamitanak embernek. Remes.
  2. Evicsku
   Evicsku
   kit erdekel a tema? MI lenne ha mi lennenk ezka deportlatak, csak gondoljunk bele
  3. nagyzsofi2345
   nagyzsofi2345
   deportalni tudnak de kideportálni azt sehol sem lehet
  4. navagraha
   navagraha
   Erről beszélt Nógrádi tanár úr. Az angolszászok előrelátóan kezelik a helyzetet. "The rest of the world" tragikusan hibásan.
  5. Soproni Ede
   Soproni Ede
   Most ez hogyan is van ?? Hol a fenében vannak a menekülteket "támogató szervezetek", nekik nincsen ott lent joguk ?? Vagy a menekült kérés csak kifejezetten Europára vonatkozik ??
   setni, Beth-Nahrain és navagraha kedveli ezt.
  6. Beth-Nahrain
   Beth-Nahrain
   Még vili! ;) Ez a terv, erre ad pénzt George Soros, mert ingyen nem működik az Olasz Utazási Iroda Líbia partjainál. Képzeld csak el mennyibe kerül, hogy hívásra Líbiába mennek a hajók, hogy kihorgásszák ezeket az embereket és betelepítsék az olaszok közé.

   [​IMG] [​IMG]

   Mit gondolsz Ede, ha mi telefonálnánk Líbiából, hogy szeretnénk Olaszországba utazni és süllyed a csónakunk, eljönnének értünk? Nem tudom hány kilométerrel van a legközelebbi part a két ország közt, de aligha lennénk képesek megfizetni ezt a "kirándulást" :D

Megosztás