Pszichológia!

accharcos témája a 'Pszichológia' fórumban , 2009 December 11.

 1. accharcos

  accharcos Állandó Tag

  Ez egy nagy pszichologiai gyűjtemény ,amit egy kedves barátom állított össze.
  Megtalálható benne minden az alapoktól egészen az úgymond mester fokig.Engem legjobban a manipulációs rész fogott meg,ahol részletesen leírja hogy hogyan lehet embereket manipulálni szavakkal.Meggyőzési stratégiák is vannak benne.
  Mindenkinek ajálom akit érdekelnek az ilyenek. Rengeteg prezentációval és egyetemen használt könyvekkel fűszerezve igazán érdekessé válik.
  Gyerekek nevelése, serdülőkori problémák kezelése... különböző életkorok problémáinak megmagyarázása/megoldása. Lelkünk feltérképezése,irányítása is nagy hangsúlyt kapott.Szóval ahogy elnéztem ez egy nagy pszichológiai témakört átkaroló "megapack".
  Természetesen az összes iromány magyar nyelvű!
   
 2. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Pszichológiai visszaélések...

  Talán a kérdésem ide illik bele a legjobban. Szóval, aki pl. pszichológiát tanul, meg letesz valamilyen esküfélét, az miért él vissza a tudásával? Értem ez alatt, hogy pl. másokat manipulál. Illetve, hogy miért hiszi azt, hogy ez büntetlenül marad, miért érzi azt, hogy ehhez joga van???? Konkrétan olyan kérdésem lenne, hogy spirituálisan ezt vissza lehet adni valahogyan az illetőnek, csak hogy átérezze, milyen érzés mikor mással ezt megteszik?

  Köszönöm a válaszokat!

  Békés Karácsonyt Mindenkinek!
  OLI kiss
   
  Charles54 kedveli ezt.
 3. Arima3

  Arima3 Állandó Tag

  Mit értesz azon, hogy "spirituálisan visszaadni"?
   
 4. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Nem tudom igazából, hogyan is értem... Csak mindent visszaadni, hogy átérezze más fájdalmát, milyen érzés, amikor valakit becsapnak, manipulálnak, játszadoznak vele, csakhogy elérjük a célunkat... Talán úgy visszaadni, hogy egyszer és mindenkorra elmenjen tőle a kedve és érezze is át, élje meg az érzést, amit mások is megélnek őáltala...
   
 5. oliyboty

  oliyboty Vendég

  ...

  Tárgytalan az előbbi kérdésem. Mivel tudom, hogy vissza fogom tudni adni spirituálisan, csak kell egy fél - 1 éves tanulás hozzá... :rolleyes: Aztán lehet, ott egye meg a fene egy idő után, nem fog érdekelni utána, mert akkor már igen fejlett leszek spirit téren... :D:D:D

  Na ebbe a topicba benézőknek is: Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok.

  OLIkiss
   
 6. nmarie

  nmarie Silver Tag

  Oli, már megint rosszul gondolkodsz :)
   
 7. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Szerintem csak igazságos lennék, ha erre sor kerülne... :rolleyes: Valakinek meg kell védenie a "végteleneket" is az ilyen disznóktól. Szerintem..........
   
 8. Kornélia70

  Kornélia70 Állandó Tag

  Szeretettel ajánlom mindenkinek Oláh Attila: Pszichológiai alapismeretek c. könyvét, szerintem nagyon jó.

  Innen lehet letölteni:
  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
 9. Arima3

  Arima3 Állandó Tag

  És Te lennél az igazságosztó?
   
 10. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Nem.... Bár nem hinném, hogy onnan fentről lecsesznének, mert rosszat nem csinálnék OK nélkül... De az is tiszta sor, hogy nem lenne hozzá "jogom"...
   
 11. vajnazol

  vajnazol Új tag

  Mindenki azt kapja amit ad. Ne akarj önjelölt büntető lenni.
   
  lenardmira és evapatocs kedveli ezt.
 12. injekció

  injekció Állandó Tag

  mint minden más tudomány ez is a megfigyelésen alapszik de viszont itt a megfigyelés tárgya az ember és annak ösztönei, viselkedése és gondolkodásmódja.
   
  lenardmira kedveli ezt.
 13. Globalmind

  Globalmind Állandó Tag

  Akit érdekel a pszichológia ajánlom figyelmébe Bagdi Emőke professzorasszony kényveit és előadásait. Pszichofitness című előadása pl. elérhető a YouTube-on. Nagyon hasznos és lelkesítő.
   
  lenardmira és sajnamajna kedveli ezt.
 14. Amilaf

  Amilaf Állandó Tag

  Ki mit gondol az elme megzavarodásárol?
  Az én véleményem az, hogy az zavarodik meg aki hirtelenerös érzelmeknek van kitéve és ijenkor az agy keresi a megoldásokat logikailag probálja levezetni még akkor is ha a végeredmény nem is logikus és teljesen elrugazkodo a földtöl, mert a tudása alapján ez a végertedményjön ki. Ezért gondolom azt hogy az embereknek többet kellene tudniuk a világrol és az emberi agy müködéséröl. Pl. a "megvilágosodás" pillanata is ijen amikor hirtelen minden olyan logikusnak tünik és érthetönek az agyban az elektromos kapcsolatok megnyilnak és ujutak is kialakulnak és ekkor hirtelen kicsapja a biztositékot ez az intenziv változás, ekkor aztán kontrol nélkül jönnek a gondolatok és ujjagyi kapcsolatok és föleg a legnagyobb félelmeink jönnek elö amit nem tudunk tudatosan még ebben a zaklatott idöpontban befolyasolni igy téveszmék alakulnak ki és érzelmi csucspont. Csak az tud ujra vissza kerülni a normális életbe akinek megvannak az ismeretei az elmével kapcsolatban, és tudatosan ragaszkodik a jozan eszéhez és nemhaggya magat megzavarodni. Mindenféleképpen a realitás feléprobálja terelni a gondolatait és szépen lassan ujra önmaga lesz csak az agya és a teste kikell heverje ezt a hatalmas sokkot amit a megvilágosodás okozott.
   
  lenardmira és eska2 kedveli ezt.
 15. vaduska

  vaduska Állandó Tag

  szia

  Teljesen egyet értek veled,sőt tapasztalom is a dolgok lefolyását egy ismerősömnél. Nem tudom,hogy tudományos vagy személyes tapasztalásra keresel választ.
  Mert személyesről tudok mondani privátban dolgokat.

  további szép estét neked..
   
 16. Kajcsa Gyöngyi

  Kajcsa Gyöngyi Állandó Tag

  Szerintem pszichológusnak sem felel meg mindenki (nem bántás, de sokan úgy választanak pályát, hogy mivel lehet a legtöbbet keresni). Ilyen esetben keresni kell egy másikat, nem szabad reményt veszteni a pszichológusokban, vannak köztük nagyon jó szakemberek (csak sokan belefásultak már). Amúgy kár visszaadni bármit is bárkinek, mert akkor csak az éltet, hogy mikor, hogyan.... add meg a sérelmeidet. Tovább kell lépni, az élet úgyis mindig mindenkinek megbosszulja...
   
  Rontó Makra Erika és lenardmira kedveli ezt.
 17. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  Rendkívül jól követhető, a reklámok, a média vonalán milyen pszichológiát is vet be az, aki befolyásolni szándékszik a lehetséges fogyasztót; sőt, egészen akár a médián - vagy még az interneten is - keresztül hamis képeket festve a világ helyzetéről, irányítás alá vonni a "nézőt"; és hogy mi is lehet erre az igazi válasz, az alábbi videóból kiderül:
   
  o.andi55 és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 18. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  http://kodo10lbandb.atw.hu/

  Egyébként én sem találtam sehol! Csak ezt a külső, állítólag beszkennelt változatot.
   
 19. mfg92

  mfg92 Állandó Tag

  Michael Newton: Lelkünk útja I.
  Formátum: pdf
   

  Csatolt fájlok:

 20. perselus80

  perselus80 Új tag

  Sziasztok!
  Keresek néhány könyvet...ha valakinek esetleg meg van,és feltöltené nekem,nagyon hálás lennék érte! :) Előre is köszönöm a segítséget! :)
  A pszichodinamikus pszichiátria tankönyve
  Kognitív viselkedésterápia
  A gondolkodás elvesztett művészete
  Freud : Mindennapi élet pszichopatológiája
   

Megosztás