Pszichológia!

accharcos témája a 'Pszichológia' fórumban , 2009 December 11.

 1. accharcos

  accharcos Állandó Tag

  Ez egy nagy pszichologiai gyűjtemény ,amit egy kedves barátom állított össze.
  Megtalálható benne minden az alapoktól egészen az úgymond mester fokig.Engem legjobban a manipulációs rész fogott meg,ahol részletesen leírja hogy hogyan lehet embereket manipulálni szavakkal.Meggyőzési stratégiák is vannak benne.
  Mindenkinek ajálom akit érdekelnek az ilyenek. Rengeteg prezentációval és egyetemen használt könyvekkel fűszerezve igazán érdekessé válik.
  Gyerekek nevelése, serdülőkori problémák kezelése... különböző életkorok problémáinak megmagyarázása/megoldása. Lelkünk feltérképezése,irányítása is nagy hangsúlyt kapott.Szóval ahogy elnéztem ez egy nagy pszichológiai témakört átkaroló "megapack".
  Természetesen az összes iromány magyar nyelvű!
   
 2. injekció

  injekció Állandó Tag

  mint minden más tudomány ez is a megfigyelésen alapszik de viszont itt a megfigyelés tárgya az ember és annak ösztönei, viselkedése és gondolkodásmódja.
   
  lenardmira kedveli ezt.
 3. Globalmind

  Globalmind Állandó Tag

  Akit érdekel a pszichológia ajánlom figyelmébe Bagdi Emőke professzorasszony kényveit és előadásait. Pszichofitness című előadása pl. elérhető a YouTube-on. Nagyon hasznos és lelkesítő.
   
  lenardmira és sajnamajna kedveli ezt.
 4. Amilaf

  Amilaf Állandó Tag

  Ki mit gondol az elme megzavarodásárol?
  Az én véleményem az, hogy az zavarodik meg aki hirtelenerös érzelmeknek van kitéve és ijenkor az agy keresi a megoldásokat logikailag probálja levezetni még akkor is ha a végeredmény nem is logikus és teljesen elrugazkodo a földtöl, mert a tudása alapján ez a végertedményjön ki. Ezért gondolom azt hogy az embereknek többet kellene tudniuk a világrol és az emberi agy müködéséröl. Pl. a "megvilágosodás" pillanata is ijen amikor hirtelen minden olyan logikusnak tünik és érthetönek az agyban az elektromos kapcsolatok megnyilnak és ujutak is kialakulnak és ekkor hirtelen kicsapja a biztositékot ez az intenziv változás, ekkor aztán kontrol nélkül jönnek a gondolatok és ujjagyi kapcsolatok és föleg a legnagyobb félelmeink jönnek elö amit nem tudunk tudatosan még ebben a zaklatott idöpontban befolyasolni igy téveszmék alakulnak ki és érzelmi csucspont. Csak az tud ujra vissza kerülni a normális életbe akinek megvannak az ismeretei az elmével kapcsolatban, és tudatosan ragaszkodik a jozan eszéhez és nemhaggya magat megzavarodni. Mindenféleképpen a realitás feléprobálja terelni a gondolatait és szépen lassan ujra önmaga lesz csak az agya és a teste kikell heverje ezt a hatalmas sokkot amit a megvilágosodás okozott.
   
  lenardmira és eska2 kedveli ezt.
 5. vaduska

  vaduska Állandó Tag

  szia

  Teljesen egyet értek veled,sőt tapasztalom is a dolgok lefolyását egy ismerősömnél. Nem tudom,hogy tudományos vagy személyes tapasztalásra keresel választ.
  Mert személyesről tudok mondani privátban dolgokat.

  további szép estét neked..
   
 6. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  Rendkívül jól követhető, a reklámok, a média vonalán milyen pszichológiát is vet be az, aki befolyásolni szándékszik a lehetséges fogyasztót; sőt, egészen akár a médián - vagy még az interneten is - keresztül hamis képeket festve a világ helyzetéről, irányítás alá vonni a "nézőt"; és hogy mi is lehet erre az igazi válasz, az alábbi videóból kiderül:
   
  o.andi55 és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 7. mfg92

  mfg92 Állandó Tag

  Michael Newton: Lelkünk útja I.
  Formátum: pdf
   

  Csatolt fájlok:

 8. perselus80

  perselus80 Új tag

  Sziasztok!
  Keresek néhány könyvet...ha valakinek esetleg meg van,és feltöltené nekem,nagyon hálás lennék érte! :) Előre is köszönöm a segítséget! :)
  A pszichodinamikus pszichiátria tankönyve
  Kognitív viselkedésterápia
  A gondolkodás elvesztett művészete
  Freud : Mindennapi élet pszichopatológiája
   
  zeiler kedveli ezt.
 9. DDominika

  DDominika Tag

  Sziasztok!
  Nekem szociálpszichológiához kéne:
  Mészáros Aranka. (2004, szerk.): Az iskola szociálpszichológiai jelenségvilága. ELTE Eötvös Kiadó, Budapest
  Aronson, E. (2004): A társas lény. KJK-KERSZÖV Jogi és Üzleti Kiadó Kft, Budapest.

  Valaki tudna segíteni? :)
   
 10. vihizux

  vihizux Állandó Tag

  Keresem Tóth Borbála:Családfánk című könyvét!
   
 11. Treff1986

  Treff1986 Állandó Tag

  Üdv!
  Nem tudom mennyire illik ide a kérdés, de hátha...
  Nem régen megcsinálták nekem a Szondi tesztet, de pár fogalom nem teljesen világos...van itt olyan, aki értékelt már ki Szondi tesztet, és esetleg tudna segíteni? [​IMG]
   

Megosztás