RR 1. - 2011 november - VARRJUNK együtt!

macleod

Állandó Tag
Állandó Tag
Ide várjuk azokat az érdeklődőket és vállalkozó szellemű barátokat, akik szívesen vennének részt vándorvarrásunkon. Téma, minta, szereplők száma még alakulóban, az elhatározás viszont kész!

Ötletgazda: Edido

A következő hozzászólásba átmásolom az idevezető hozzászólásokat, és az alapvető tudnivalókat: mi is az a RR, mik a róla szóló alapvető tudnivalók, ahogy azt Nadry és Betti olyan jól összefoglalták.

KÉRJÜK, hogy csak az jelentkezzen, aki valóban komolyan is gondolja, mert:
- ez a tevékenység több hónapi elfoglaltságot (akár egy éveset) fog jelenteni,
- határidők lesznek, amiket be kell tartani, hogy mások munkáját és a körforgást ne akadályozzuk,
- alkalmanként pénzbe is kerül, hiszen egyrészt alapanyag költsége lehet, másrészt postai úton kell továbbítani a készülő anyagokat.

Köszönjük! Jó munkát kívánunk!
Fekete Kéz Bandája :D
 

macleod

Állandó Tag
Állandó Tag
Ahogy a terv megszületett - kéretik elolvasni, szakirodalom.

Edido:
sziasztok

furcsa ötletem támadt és még nincs kidolgozva, de az ötletmorzsámat megosztom veletek továbbgondolásra.

mi lenne, ha közösen hímeznénk , de egyvalamit, amolyan vándor kupa módjára?

az itteni mintákból kiválasztva, mondjuk egy közepesen nehezet és időigényeset. még abban is benne vagyok, hogy az alapanyagot megfinanszírozom .és elkezdjük, és egyszer csak kész lesz.és mondjuk nem kirekesztés képpen, de a törzsutasok között, és belföldön, mert külföldi posta a hosszú idő és a magas költség miatt nem nyerő, teszem azt, egy hónapig van valakinél, aztán postára és mehet tovább. talán egy ajánlott postai díjat még ki tudunk fizetni, szerintem izgalmas és érdekes dolog lenne. azt nem tudom, hogy végén hova kerülhetne, de ezen gondolkodjon kicsit más is Ti mit gondoltok?

macleod:
Elhiszed? Pont ezen gondolkodtam egyik nap, hogy na, még ilyet nem csináltam. Van valami neve is a dolognak, csak nem jut eszembe, szakirodalomban nem vagyok jártas. Abban sem. Egyébként meg: miért ne? Na, ez nem jelenti, hogy bevesztek a csapatba, csak mondom, hogy nekem is eszembe jutott. Technikailag, hogy tulajdonképpen hogy is megy ez, vajon.

Nadry
A neve Round Robin, röviden RR. De ez nem teljesen ugyanaz, mert amit ti terveztek, ott egyetlen anyagra hímeznétek közösen, az RR-ben pedig mindenki saját anyagot indít útjára. Úgy működik, hogy megegyeztek egy mintában (de lehet különböző is, akkor már freestyle lesz). Lehetőleg annyi részből álljon, ahány résztvevője lesz. Pl. nagyon jók erre a különböző naptárak. A példa kedvéért legyen egy naptár, ami 12 kis apró mintából áll. Kell 12 jelentkező. Megegyeztek egy sorrendben, ahogyan majd mindig külditek egymásnak a kendőket és egy átadási határidőben - általában 1 hónap szokott lenni, de lehet több is, ha lassú RR-t akartok. Azt is megbeszélhetitek, hogy a fonalat mindenki küldi majd, vagy megveszi magának. Amikor eldőlt és megvan a kezdés dátuma is, akkor az első mintát mindenki ráhímzi a saját kendőjére, majd ha készen van, akkor továbbküldi a sorban utána következőnek. A második kendőre, amit majd a sorban előtte lévőtől kap, már a második mintát kell hímeznie, a harmadikra a harmadikat, stb. Ez így megy addig, amíg tele nem lesz a kendő és vissza nem kerül a gazdájához telehímezve. Szoktak kis füzetet küldeni a kendővel, amibe az RR-ben résztvevők írhatnak bármiről, ami a kendőre való hímzéskor történt velük. Amolyan emlékfüzet jellege lesz. És olyat is szoktak, hogy később is tudja majd a kendő tulajdonosa, hogy melyik mintát ki hímezte, hogy egy nevet (lehet pl. az itt használt nicknév is) is hímeznek a minta alá. Remélem, érthetően írtam le. Célszerű egy új topicot nyitni, ha rászánjátok magatokat, hogy követni lehessen, melyik kendő kinél jár. És csak megbízható embereket bevenni, akik tudják tartani a határidőket, vagy ha csúsznak is, jelzik, mert könnyen lehet bosszúság az örömnek induló közös hímzésből. Én már több RR-ben is részt vettem és sajnos sok negatív tapasztalatom van, emiatt már nem fogok egyre sem vállalkozni, meg azért sem, mert nagyon kevés időm lenne rá, főleg, hogy március elején megszületik a második gyermekem. Bocsánat a szómenésért és hogy nem a technikaiba írtam, de itt láttam felvetődni a témát, gondoltam, itt válaszolok. Ha találok hirtelen fotót az én elkészült RR-kendőimről, akkor csatolok, hogy lássátok őket. Ha RR-hez való mintákra van szükségetek, akkor jelezzétek és megpróbálok feltölteni a megfelelő topicba. Sok sikert kívánok hozzá, ha belevágtok.
Még valami: a legjobb, ha minimum ajánlva, de még jobb, ha tértivevénnyel postáztok, mert nekem sajnos veszett már el kendőm a postán, épp, amikor már teljesen kivarrva érkezett volna haza. Sajnos nyomoztatni sem tudtam utána, mert az előttem lévő csak simán postázta.

macleod
Én csak elsős vagyok! Tehát értelmezem, amit én gondolok, ha naptár, mondjuk, mert azt értem. 12 embernek 12 kendője jár körbe, ennyi lesz tehát a végén a végeredmény. Ha van egy kör, akkor én mindig ugyanannak az embernek küldöm, és ő is. Ezért kör. Ha megállapodunk a mintában, akkor én mindig az áprilist varrom, mondjuk, amiben a végén profi leszek. De egy hónapban tk. az egész év készül, mert a január a januárt varrja, a december meg a decembert? És a január a februárnak küldi, és ő kapja a decemberét, amire varrja a saját januárját, ugye? Höh, szerintem értem, csak nem tudom visszaadni. Vagy inkább, ha egy hónapot munkát mondunk, akkor a minta is jár? Tehát az évkört varrom végig, vagy egy hónapot mindig? VAgy mindegyik egy lehetőség, és megállapodás kérdése.

Betti
Mindig mást varrsz, egyébként nagyon monoton lenne.

Edido
na lánykák, hát akkor két irányba is el lehet indulni ötletelni :
ha például naptár, 12 motívum lenne akkor adva, össze fogunk 12 - en, (csak összejön annyi ) és ha van rá keret, akkor mindenki vegyen anyagot, meg azokat a fonalakat, amivel az ő általa vállalt hónap mintáját varrogatja és így mondjuk jövő karácsonyra mind a 12 résztvevőnek lenne kincse igaz, akkor minden hónapban varr egy motívumot, az egyéb hímzései mellett, de ugyanakkor vissza is kapja ajándékba

vagy, ugyanez, csak egy darab anyag , és akkor egy évben csak egy mintát kell megcsinálni, de akkor kérdéses, hogy az elkészült mű hol legyen

én benne lennék, sőt, már alig várom, hogy más is kedvet kapjon, szerintem nagy élmény lenne : )

mit szóltok? ki társulna ? belföldiek és törzsutasok előnyben

Nadry
Úgy van, ahogy Betti írta, mindig másik hónapot varrsz. Pl. egy naptárnál, a sajátodra kihímzed a januárt. Ugyanezt teszi az előtted lévő is a sajátjával: kihímzi a januárt. Azután elküldi neked, te a februárt fogod rá hímezni. Az előtted lévő is megkapja az ő előtte lévőtől a kendőjét, amelyikre a gazdája már ráhímezte a januárt, az előtted lévő a februárt fogja, és amikor hozzád ér, akkor a tied már a március lesz. És így tovább. Tehát, mire körbeérnek a kendők, addigra mindenkinél kész lesz a naptár és mindenki fogja hímezni az összes hónapot, mert az tényleg nagyon unalmas lenne, ha mindig csak ugyanazt az egy mintát hímeznéd egy éven keresztül. A naptár egyébként csak példa volt a - remélem - könnyebb érthetőség kedvéért. Bármilyen minta jó, amiből van annyi, ahány résztvevője lesz az RR-nek. Ahogy a csatolt képeimen is láthattátok, én sem naptáras RR-ben vettem részt, hanem teáskannák kerültek az egyik terítőmre, a másikra pedig a 13 szépség. Így érthető már, ahogy leírtam? Ha nem, akkor megpróbálok másképp fogalmazni. Tehát a lényeg az, amit a hozzászólásod végén írtál, hogy a teljes évkört varrja ki mindenki.
 

macleod

Állandó Tag
Állandó Tag
Jelentkezési lap

Gondolom, egy ilyen címgyűjtésre szükség van, ha nem, szóljatok, törlöm.
Az adatok, ahogy lentebb olvasható, titkosak lesznek a munka indításáig.
Nem kell most kitölteni, csak azért tettem az elejére, hogy könnyebb legyen megtalálni.

[HIDE]<iframe src="https://docs.google.com/spreadsheet/embeddedform?formkey=dGFobHR5Y0g0LUJQaHY1RllLSXZRRXc6MQ" width="760" height="719" frameborder="0" marginheight="0" marginwidth="0">Betöltés...</iframe>[/HIDE]
 

macleod

Állandó Tag
Állandó Tag
ötletek vegyesen1

Ez is csak ötletbörze, amíg összegyűlik a nép. Akinek van, folytassa a sort.

Ami nekem először eszembe jutott, az valamilyen Jeremiah Junction. Nem tudom, miért, szerintem régen valahol láthattam egy ilyen kört.
Ezeken van olykor valamilyen bölcsesség, idézet (Biblia). Ami persze magyarítható. Íme, néhány.
Előnye, hogy jobban válogatható a jelentkezők számától függően.
 

Csatolások

 • 1 (135).jpg
  1 (135).jpg
  134.1 KB · Olvasás: 93
 • 09.jpg
  09.jpg
  260 KB · Olvasás: 89
 • 20.jpg
  20.jpg
  275.9 KB · Olvasás: 94
 • 2008 június.jpg
  2008 június.jpg
  284.9 KB · Olvasás: 83
 • Yesterday%2520Today%2520Forever-0.jpg
  Yesterday%2520Today%2520Forever-0.jpg
  745 KB · Olvasás: 103
 • p17.jpg
  p17.jpg
  258.1 KB · Olvasás: 78
 • birthday%252Bflowers.jpg
  birthday%252Bflowers.jpg
  90.9 KB · Olvasás: 104
 • 1998-Sp-Issue5.jpg
  1998-Sp-Issue5.jpg
  272.3 KB · Olvasás: 81
 • 1998-Sp-Issue15.jpg
  1998-Sp-Issue15.jpg
  295.9 KB · Olvasás: 83

macleod

Állandó Tag
Állandó Tag
ötletek vegyesen2

Vagy legyen naptár? Néhány ötlet: Lizzie Kate, Bent Creek, Rainbow Galery, OOE, Lhn.
 

Csatolások

 • XmasBlessings01.jpg
  XmasBlessings01.jpg
  115.2 KB · Olvasás: 1,612
 • Lizzie%20Kate%20calendar.jpg
  Lizzie%20Kate%20calendar.jpg
  272.6 KB · Olvasás: 90
 • FlipIt_Bits_Calendar.JPG
  FlipIt_Bits_Calendar.JPG
  71 KB · Olvasás: 92
 • April Glooms.jpg
  April Glooms.jpg
  169.1 KB · Olvasás: 64
 • rainbow.jpg
  rainbow.jpg
  994.2 KB · Olvasás: 96

macleod

Állandó Tag
Állandó Tag
ötletek vegyesen4

És végül valamilyen tematika szerint? Angyalok, virágok, lepkék, rovarok, csészék, miniatűr tájképek, szívek,
 

Csatolások

 • 01-3000 Just Flowers - Tulip FOTO.JPG
  01-3000 Just Flowers - Tulip FOTO.JPG
  431.6 KB · Olvasás: 63
 • No. 35 A Prairie Garden.jpg
  No. 35 A Prairie Garden.jpg
  84.2 KB · Olvasás: 82
 • Garden Blooms.jpg
  Garden Blooms.jpg
  110.1 KB · Olvasás: 154
 • 24 birds.jpg
  24 birds.jpg
  157.7 KB · Olvasás: 96
 • 482533127.jpg
  482533127.jpg
  108.3 KB · Olvasás: 98
 • sommerquadrat.jpg
  sommerquadrat.jpg
  27.8 KB · Olvasás: 81
 • TG_1087_Flower_Bulb_Sampler.jpg
  TG_1087_Flower_Bulb_Sampler.jpg
  75.6 KB · Olvasás: 64
 • Carrés+du+Printemps+JP.jpg
  Carrés+du+Printemps+JP.jpg
  14.4 KB · Olvasás: 1,644
 • 2416512140100097129FNPGrr_ph.jpg
  2416512140100097129FNPGrr_ph.jpg
  82.8 KB · Olvasás: 54
 • 4 évszak banner.jpg
  4 évszak banner.jpg
  30.1 KB · Olvasás: 67
 • poppy field.jpg
  poppy field.jpg
  145.7 KB · Olvasás: 59

macleod

Állandó Tag
Állandó Tag
ötletek vegyesen5

Méghogy végül?!?!?! Majdnem kihagytam.
Renato Parolin.
 

Csatolások

 • morbidi_colori_00.jpg
  morbidi_colori_00.jpg
  623.4 KB · Olvasás: 64
 • Morbidi Colori 4.jpg
  Morbidi Colori 4.jpg
  1.4 MB · Olvasás: 60
 • Morbidi Colori-1.jpg
  Morbidi Colori-1.jpg
  1.5 MB · Olvasás: 64
 • Fiori-e-fantasia-cuori-e-armoniaW.jpg
  Fiori-e-fantasia-cuori-e-armoniaW.jpg
  68.3 KB · Olvasás: 72
 • cover.jpg
  cover.jpg
  1.5 MB · Olvasás: 79
 • RP - Tra i rami.jpg
  RP - Tra i rami.jpg
  220.8 KB · Olvasás: 56
 • RP Essenze e profumi.jpg
  RP Essenze e profumi.jpg
  50.3 KB · Olvasás: 62

macleod

Állandó Tag
Állandó Tag
Vége

És akkor most befejeztem, minden mást rátok bízok.

A mintaválasztásnál van még egy nagyon fontos szempont, szerintem. Itt most nem a virtuozitás a lényeg a varrásban, hanem az, hogy együtt csináljunk valamit, aminek örömnek is kell lennie, tehát nem lehet öncélú varrás a varrás kedvéért. Jól gondolom? Lehet egy tök egyszerű, kevésbé dizájnos dolog is, csak legyen élvezetes is.

Jó éjszakát.
 

sorcier

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Méghogy végül?!?!?! Majdnem kihagytam.
Renato Parolin.
Szia Andi!
Koszonom a topic megnyitasat es a sok variacoit a kezdeshez.
Bar en nem veszek reszt benne(kulfoldre sok a postakoltseg,na meg
nem tudok hataridot tartani,rapszodikusan himezek),de nagyon jokat talaltal.
Mindjart szeretnelek is megkerni,hogy a Prairie scholar(?lehet nem jol irtam)madarasat feltoltened,megtetszett.Koszi.kiss
 

Nadry

Állandó Tag
Állandó Tag
Még ötletek

Sziasztok!
Látom, beindul az RR. Ha segítségre van szükségetek, nyugodtan szóljatok. Sok örömöt kívánok nektek a közös varráshoz!
Csatolok én is néhány mintaötletet.
 

Csatolások

 • gyógynövények.jpg
  gyógynövények.jpg
  92.4 KB · Olvasás: 71
 • állatkák.jpg
  állatkák.jpg
  729.2 KB · Olvasás: 90
 • 01s.jpg
  01s.jpg
  148.5 KB · Olvasás: 70
 • 1162305295_197_FT0_20063193525484_.jpg
  1162305295_197_FT0_20063193525484_.jpg
  20.3 KB · Olvasás: 81
 • virágos.jpg
  virágos.jpg
  42 KB · Olvasás: 72

wzsazsa

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
De jó, hogy beindultok! Én nem csatlakozom, nem tudok határidőre varrni, de örömmel fogom nézegetni ahogyan haladtok!

Van egy javaslatom is: sok blogon láttam, hogy terítőt is hímeznek így, pl. kockás aidára, egy-egy kockát más készít el. Nagyon mutatós dolgok kerülnek így is ki a kezeik közül, majd hozok képet is.

És mégegy, ez most jutott eszembe: talán abban is meg kellene a résztvevőknek állapodniuk, hogy ki milyen anyagra varr, ugyanis van aki nem szeret vászonra varrni, és van, aki nem szeret aidára varrni. Ezt szerintem jó előre tisztázni.

Hajrá lányok!
 

mimi76

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Kíváncsian figyelem a lázas készülődést.Nagyon tetszik. :) Sajnos én sem tudok most bevállalni egy újabb RR-t mer 3 futóban szerepelek. Ha gondoljátok akkor szívesen segítek, és ha kíváncsiak vagytok kész, és félig kész kendőkre szívesen teszek fel képeket is.
Ha bármi kérdésetek van nyugodtan kérdezhettek is.

Az előttem szólók a leglényegesebbeket, már leírták, ezért ezt már nem teszem meg mégegyszer.

Jó munkát kívánok mindenkinek!
 

edido

Állandó Tag Silver tag
Állandó Tag
éljen, hurrá :D:D:D:D

akkor én már mintákat nem is teszek fel , ellenben jelentkeztem, és tűkön ülök :D

ismét egy újabb ötlet :

mit gondoltok arról, hogy kezdetnek egy nagyon egyszerű mintát válasszunk ?

mondhatni úgyis, hogy feltérképezni a terepet, azaz , ebből kiderül, hogyan működik a dolog, és nem megy el a kedve senkinek amiatt, hogy jaj sok idő kellene rá, de nincs, stb, stb. Mert lássuk be, azért emellett is hímezget mindenki, így ne ez vegye el az idő javát. én erre a képre szavazok :

http://canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=783008&d=1322083457

hangulatos, vidám, egyszerű, sztem bárkinek az otthonában elhelyezhető, bármelyik textilen mutatós lenne. nem sok fonal viszonylag, tehát ezek az érveim :)

magamból indulok ki, ugyanis belefogtam egy dimensions mintába és sose fogy el, szóval többet olyat nem , az biztos :):):)

macleod, hányan vagyunk már ? :):)
 

otunde

Állandó Tag
Állandó Tag
Talán hárman, én is beállok. :)

Én Renato Parolin fun vagyok, és tetszenek Isa Vautier mintái is, de szívesen hímeznék egyszer Jeremiah J-t is, mert olyan szép színes, és tudom, hogy magamnak egyedül sose vágnék bele..
Mindenesetre valóban tarstuk majd szem előtt, hogy a határidőbe beleférő mintát válasszunk.
Ja és örülök, ha összeáll egy jó kis társaság. :) Köszi Andi a kezdőlökést! :)
 

Betti1979

Állandó Tag
Állandó Tag
éljen, hurrá :D:D:D:D

akkor én már mintákat nem is teszek fel , ellenben jelentkeztem, és tűkön ülök :D

ismét egy újabb ötlet :

mit gondoltok arról, hogy kezdetnek egy nagyon egyszerű mintát válasszunk ?

mondhatni úgyis, hogy feltérképezni a terepet, azaz , ebből kiderül, hogyan működik a dolog, és nem megy el a kedve senkinek amiatt, hogy jaj sok idő kellene rá, de nincs, stb, stb. Mert lássuk be, azért emellett is hímezget mindenki, így ne ez vegye el az idő javát. én erre a képre szavazok :

http://canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=783008&d=1322083457

hangulatos, vidám, egyszerű, sztem bárkinek az otthonában elhelyezhető, bármelyik textilen mutatós lenne. nem sok fonal viszonylag, tehát ezek az érveim :)

magamból indulok ki, ugyanis belefogtam egy dimensions mintába és sose fogy el, szóval többet olyat nem , az biztos :):):)

macleod, hányan vagyunk már ? :):)

Inkább valami tagoltabbat kellene, ahol jobban elkülönülnek a minták, és alá lehet írni a nick nevet + a dátumot, hogy mikor fejezte be az illető. Pl. Bent Creek naptár, de a többi is jó itt : (#5.
Vagy ez is nagyon egyszerű és mutatós:

http://canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=782992&d=1322082956

Na most már működik a link.

 

edido

Állandó Tag Silver tag
Állandó Tag
akár szavazhatunk is :) nagyon szépek ezek , igen, de sok idő szerintem, nem biztos, hogy mindenkinek befér az egyéb munkák közé :)
 

Gyagnes

Állandó Silver Tag
Állandó Tag
énis-énis :p

igen a minta megválasztása után szerintem is meg kell egyezi az anyagban, sőt a fonalban is mindenképpen! Ja és természetesen a minta pontos részekre bontásában, főleg akkor, ha a mintának összetettebb a formája, mondjuk lehet több egyértelműen elkülönülő kép benne, de van egy bonyolultabb összefoglaló kerete is.

Nekem a fűszeres képek a gyengéim. A szavazatom a French Herbs minta lenne.

de ezeket is szívesen hímezném
http://canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=783004&stc=1&d=1322083213

http://canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=783044&d=1322091776
nem tudom milyen a többi része de ez is tetszik
 
Oldal tetejére