Sportolóktól búcsúzunk

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Fájdalmasan búcsúznak a világsztárok Muhammad Alitól!

8ea68230a49849eda5e8416281edd672.jpeg


Muhammad Ali 74 éves volt /Fotó: AFP


Habár 32 éven át küzdött betegségével, szinte az egész világot váratlanul érte a hír: szombat hajnalban életét vesztette minden idők egyik legsikeresebb bokszolója, Muhammad Ali.

Röviddel azután, hogy megfigyelésre kórházba szállították a Parkinson-kórral küzdő Muhammad Alit, szombaton hajnalban a család szóvivője tette közzé, hogy a legendás ökölvívó elhunyt a phoenixi kórházban. A hír hallatán sztárok ezrei tettek közzé képeket, rövid üzeneteket, hogy a közösségi médián keresztül vegyenek végső búcsút a bokszvilág egyik legnagyobb alakjától.

CkFNjLDUoAERaE4.jpg 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Elhunyt Tihanyi Tamás

download.fcgi

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a gyulai Tenisz Szabadidő Sport KIub fiatal sportolója, a mindössze 23 éves Tihanyi Tamás.
Nyugodjék békében!
751310.gif
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Életének hatvanhetedik évében gyógyíthatatlan betegségben elhunyt idősebb Dárdai Pál.

A PMFC hivatalos honlapjának megemlékezéséből idézünk.

„A pécsi labdarúgás történetének hosszú históriájában akadtak különleges egyéniségek. Közéjük tartozott idősebb Dárdai Pál is, aki a Pécsi MSC-ben teljesítette ki tudását. A remek középpályás jó egy évtizedig számított a legnagyobb kedvencnek Mecsek alján. Mindez sajnos már a múlté, hiszen gyógyíthatatlan betegségben szenvedő ikonunk távozott közülünk. A kiváló focista soha nem lehetett felnőtt válogatott, ami nem a Pécs korábbi középpályásának képességeiről árult el kritikát. Hanem azt jelenti, egykoron milyen nehéz lehetett odakerülni a legjobb tizenegybe. 1978-ban Kovács Ferenc, akkori szövetségi kapitány keretében szerepelt ugyan, de két esetben is sérülés akadályozta meg a bemutatkozásban.

Mindenesetre, ha nem csupán az élvonalban elért gólokat vesszük számításba, akkor Dárdai Pál messze a legeredményesebb labdarúgónak számít klubunkban. Ez cseppet sem meglepő, ha hozzátesszük, az 1976–1977-es évadban NB II-es gólkirály lett belőle. Az együttes meg bajnokként ünnepelhetett. Páratlan labdarúgó-pályafutását követően idősebb Dárdai Pál vezetőedzőként is ült a pécsi kispadon. Azóta volt Komlón, Barcson és Dombóváron is tréner, legutóbb a PMFC akkor megbízott edzőjét, Kulcsár Árpádot segítette. A Baranya megyéhez, Pécs városához és persze a piros-fekete klubhoz ezer szállal kötődő idősebb Dárdai Pál haláláig nem szakadt el egyesületünktől.

Történeteit, szakmai észrevételeit mindig nagy figyelem kísérte. Klubunk mély fájdalommal vette tudomásul, hogy életének hatvanhetedik évében gyógyíthatatlan betegségben elhunyt.”
1200iddardai_960px.jpg
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Negyvenkilenc éves korában elhunyt Szalay Gyöngyi hétszeres világbajnok, olimpiai bronzérmes párbajtőrvívó.
2017 december 30-án egy rendezvényen rosszul lett, a helyszínen és a mentőautóban is újraélesztették, majd helikopterrel a veszprémi kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni.
Ő volt az egyetlen, aki 1989 és 1999 között mind a hét alkalommal tagja volt a világbajnoki aranyérmes magyar párbajtőr-csapatnak, emellett bronzérmet nyert egyéniben az 1996-os atlantai olimpián.

Szalay Gyöngyit a Magyar Vívó Szövetség a saját halottjának tekinti.
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Nyolcvankét éves korában elhunyt Fábián László olimpiai és négyszeres világbajnok kajakozó, edző, a sportág első magyar olimpiai aranyérmese.
20180810fabian-laszlo.jpg
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
88 éves korában meghalt az Aranycsapatban is pályára lépő Fazekas Árpád, aki a Bayern München történetének legendás kapusa volt.
fazek.jpg
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Kulcsár Győző, 77 éves korában elhunyt,
a Nemzet Sportolójaként, négyszeres olimpiai bajnok párbajtőrözőként, pótolhatatlan űrt hagyva maga után


Ismét búcsúznunk kell, egy igaz és jó embertől, egy harcos sportolótól...
Életútja követendő példa minden fiatal számára: az 1964-es, az 1968-as és az 1972-es ötkarikás játékokon csapatban szerzett aranyérmet, Mexikóvárosban egyéniben is diadalmaskodott. Az 1972-es müncheni játékokon és négy évvel később Montrealban egyéniben bronzérmet nyert.
Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, többszörös országos bajnok.
Nem elégedett meg elért kiválói sportolói eredményeivel, mérnöki diplomát szerzett. Ám csak rövid ideig hasznosította tudását.
Sportolói pályafutását követően, 1979-ben már főtitkárként irányította a Magyar Vívó Szövetséget, majd hat éven keresztül szövetségi kapitányként dolgozott. 1985-től mesteredzőként nevelte ki a kiváló eredményeket elért fiatalokat.
Kapitánykodása után, 1986-ban Olaszországba vállalt munkát. Vercelliben 2001-ig dolgozott sikeresen, tanítványai közül Maurizio Randazzo olimpiát – is – nyert, míg Elis Uga ötkarikás ezüstérmet, illetve Európa-bajnoki aranyat szerzett.
A sydneyi olimpia után hazatért, s 2001 és 2008 között a Bp. Honvéd szakosztályának mestereként többek között az ő tanítványa volt Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó. 2000-ben tagja lett a Minden Idők Legjobb Magyar Sportolói Egyesületnek, a Halhatatlanok klubjának. 2006-tól 2012-ig a párbajtőrözők szövetségi kapitánya volt. Legutóbbi nagy sikerét Szász Emesével érte el, aki Rióban nyert aranyérmet.
2004-ben a Nemzet Sportolójává választották. 2010 októberében világszerte nagyra becsült sportolói pályafutása, olimpiai és világbajnokokat nevelő edzői-nevelői tevékenysége, példa értékű életútja elismeréseként megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje (polgári tagozat) kitüntetést. 2012-ben Prima Primissima Díjat kapott. 2016-ban Magyar Érdemrend Középkeresztje, a csillaggal kitüntetést vehetett át. 2016-ban Pro Urbe Budapest díjat kapott. A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) és a MOB életműdíját 2017-ben kapta meg.
Fiatalon:
upload_2018-9-20_14-10-51-jpeg.1624576


Érdemes a videót megnézni, őszinte emberként, nem hallgatta el a véleményét - kimondta...

Így, ezzel a mosolygós, nevetős arccal emlékezzünk...
images

egy igaz, jó és szerény emberre, egy becsületes sportolóra...

images
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Magos Judit, hatszoros Európa-bajnoki aranyérmes asztali teniszező, a sportág történetének egyik kiemelkedő alakja - 67 éves korában elhunyt
A magyar szövetség (MOATSZ) honlapjának csütörtöki tájékoztatása szerint Magos 1972-ben már kétszeres Európa-bajnoknak mondhatta magát, később további négy Eb-aranyat nyert. Kétszer lett a kontinens legjobbja egyesben, női párosban és csapatban is, míg világbajnokságon csapatban kétszer végzett negyedikként. Magos Judit 26 országos bajnoki címe mellett a Statisztika 13 Bajnokcsapatok Európa Kupája-diadalának is részese volt. Az ázsiai játékosokra jellemző tollszárfogással játszó kiválóság a KSI, a Statisztika és az ESMTK sportolója volt, míg az Német Szövetségi Köztársaságban a Saarbrückent és az Elvsberget erősítette. Örökös magyar bajnok, négyszer választották az Év magyar asztaliteniszezőjének (1973, 1974, 1976, 1978), utóbbi évben az Év magyar sportolónője címet is elnyerte. Az európai asztaliteniszezők 2015-ben megalapított Hírességek Csarnokába az elsők között választották be.
Jó ideje külföldön élt: Spanyolországban lakott, az elmúlt években pedig betegeskedve, Németországban.

images

*
images
 
Oldal tetejére