Szemtorna...

dreamaya

Kitiltott (BANned)
Én is többet találtam ilyet. Gondom ha keresnék, még lelnék.kiss
Van 1 szenzációs orosz nyelvű honlap, ahol rengeteg ilyen jellegű kép található.
De még nem volt időm rákeresni és most nem jut eszembe a neve :oops:
Pl. némelyik képpel ki lehet szűrni lelki betegségeket is ill. azt, hogy az illető csupáncsak emögé menekül...:o
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Van 1 szenzációs orosz nyelvű honlap, ahol rengeteg ilyen jellegű kép található.
De még nem volt időm rákeresni és most nem jut eszembe a neve :oops:
Pl. némelyik képpel ki lehet szűrni lelki betegségeket is ill. azt, hogy az illető csupáncsak emögé menekül...:o

Ez valóban jó lehet. Majd ha ráérsz, légyszi töltsd fel, én is szívesen megnézném.
Előre is köszönöm.kiss
Nagyon sok szeretettel Erzsi.kiss
 

HG3FCB BARBARA

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy kis idézet LAJOS ATYA TANÁCSAI könyvéből:

- Hány éves, Lajos atya?
- Nyolcvannégy.
- Az előbb a Bibliából olvasott fel nekünk. Szemüveg nélkül.
- Amikor a jogosítványomat hosszabbítottam, öt dioptriás szemüveget írt fel az orvos! Akkor elhatároztam, hogy rendbehozom a szememet.
Az alap természetesen a nyers koszt. De ezen kívül rendszeres szemtornára is szükség van. Na, csinálják csak utánam... - s megmutatja, miként kell a szemizmait munkára kényszeríteni. - Esténként szemfürdőt veszek. Egy liter melet vízben (nem forró, csak kellemesen meleg) egy csapott kávéskanál jód nélküli konyhasót feloldok. A víz alatt mereven kinyitom a szemem, amíg ötöt számolok. Ezt kétszer csinálom minden este.
Az eredmény nyilvánvaló.
Kínai golyókat tesz a kezembe, tessék forgatni. Idegnyugtatóak és rendben tartják a vérnyomást. Alkalmazza a sok ezer éves kínai természetgyógyászatból az akupresszúrát is.
- Gyermekeim, ne feledjék, a testet rendszeres tornával kell karbantartani - mondja, s egészen véletlenül valamiért lehajol a földig.
Ezt a hajlékonyságot egy tizenéves gyerek is megirigyelhetné!
Már az ajtóban állunk.
- Ne feledjék - mondja - , az egészségünk megőrzésének egyik nagyon fontos alapja, hogy mindig derűsek és vidámak legyünk. És mindig jó barátságban legyünk a Jóistennel, embertársainkkal és önmagunkkal. (1990)
 

HG3FCB BARBARA

Állandó Tag
Állandó Tag
A torna mellett pár jó és hasznos tanács az éleslátásért.
Idézet Maria Trebenhez írt levelekből:

Szembetegségek I.

K. Sch. asszony írja Vorarlbergből:
"72 éves vagyok, a szemorvos közölte velem, hogy kezdődő hályogom van. 10 napig nehéz szagú rutát (Ruta graveoles) áztattam jó minőségű pálinkával, és ezzel dörzsöltem be minden reggel és este a szemhélyamat. Hamarosan javult a látásom.
Egy idős már majdnem vak férfinak is tanácsoltam, hogy tegye ugyanezt. Készőbb megtudtam, hogy újra lát.
Az árnikaeszenciának ugyanilyen jó a hatása.
A nővérem korábban szemüveges volt, de mióta árnikával kenegette a(közben csukvatartott) szemét, már nem kell szemüveget hordania.
Jómagam sokat kézimunkáztam, és ilyenkor fel kellett tennem a szemüvegemet. Most már azonban ez nem szükséges, ha kötni akarok.
Ha rendszeressen alkalmazzuk a bedörzsölést, biztosan segít"

A. Th. úr írja D.-ból:
"Hálatelt szívvel közlöm Önnel, hogy amióta vérehulló fecskefüvet használok szürke hályog ellen, jelentős javulást érzek, és igen bizakodó vagyok.
Megmosom a levelét, a hüvelyk - és a mutatóujjam között szétmorzsolom a még nedves szárat és ezt a nedves morzsalékot a szemzugba nyomom. A vérehulló fecskefű leve jót tesz a szemnek, noha - mint tudjuk - a lé nem kerül közvetlenül bele."

J. D. asszony írja Bécsből:
"86. életévemben járok,. Négy év óta kötőhártya gyulladásom volt, és egyetlen orvos sem tudott segíteni rajtam. Néhány napig svédkeserű borogatást raktam becsukott szememre, és a baj már ennyi idő alatt elmúlt. Hála istennek, a svédkeserűcseppek segítségével egészségileg ismét rendbe jöttem."

Kathe H. asszony írja M.-ből 1979. február 18-án:
" (A legjobb tapasztalatokra tettem szert a pásztortáskát illetően, mellyel lágyéksérvemet gyógyítottam meg).
Naponta bekentem svédkeserűvel a szemhélyamat, mert a szemlencsék meggyengültek. 78 éves vagyok. A szemem ismét teljesen rendben van. Szemüveg nélkül olvasok, és írok, hála a jáságos Teremtőnek.
De szívből jövő köszönet illeti Önt is!"
 

HG3FCB BARBARA

Állandó Tag
Állandó Tag
Idézet Mária Treben könyvéből.

Szembetegségek II.

Kathe B. írja 1979. május 6.-án:
"Három napon keresztül napjában egy óra hozzsat svédkeserűs borogatást tartottam a becsukott szememen.
Éreztem,hogy a látásom nyilvánvalóan javul, de ennek ellenére magam is elhűltem, amikor az orvos két dioptriával gyengébb új szemüveget írt fel legközelebb."

Hans Joachim V. úr írja 1981.július 30-án:
" 1980 Karácsonya óta a bal szememmel mindent duplán láttam, 1981 februárjáig egyre rosszabb lett. A szemorvos szürkehályogot állapított meg, ami elln cseppeket kaptam. Willfort nyomán egy csepp mézzel vöröshagymalevet juttattam a szemembe. Ettől javult az állapotom, ám ha az előírt szemcseppeket alkalmaztam, megint rosszabb lett minden. Ekkor vérehulló fecskefűvel próbálkoztam.
Megmostam egy friss levelet, nedves hülelyk - és mutatóujjam között szétmorzsoltam a lágy levélnyelet, és ezt a nedves masszát a szemzugomba kentem úgy, ahogy azt Egészség Isten Patikájából c. könyvében Ön leírta. Ezt három hétig csináltam. És segített!
Látásom ismét jó, a bal szememmel majdnem jobban látok, mint a jobbal".

Erna G. asszony írja felső-ausztriai R.-ből 1980. augusztus 16-án:
"Az Inn járásbeli Riedben tartott előadása előtt elmeséltem Önnek, hogy már négy szemműtétem volt (a központi gyűjtőtérben keletkezett trombózishoz zöld hályog társult), de az után az Ön könyvében megadott teát alkalmaztam zöldhályog ellen, és azóta egészen jól vagyok.
A főorvos úr elégedett volt a felülvizsgálatkor. A belső szemnyomás még nem normalizálodott teljesen, de amióta svédkeserűs borogatást rakok a szemhélyamra, és a szemhélyamat körömvirágkenőccsel kenem be, sokkal jőbban látok.
Lelkesen követem az Ön útmutatásait, és iszom tovább a teakeveréket, amelyhez egyenlő arányban veszek körömvirágot, veronikát és csalánt. Hogyha rögtön az első operáció után ezt a teát fogysztottam volna, talán elkerülhettem volna a további hármat.
Szeretném még megköszönni csodálatos előadását is azt hiszem egész éjszaka szívesen elhallgattuk volna Önt.
Tegnap almaevés kölzben egy méhecske belül megszúrta az ajkamat. Azonnal betupfoltam svédkeserűvel a helyét, nem is duzzadt meg. Micsoda nagyszerű dolog ez!"
 

HG3FCB BARBARA

Állandó Tag
Állandó Tag
Idézet a szerezd vissza éleslátásod cimű könyvből:

Preszbyópia
<SCRIPT type=text/javascript>AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0','width','337','height','59','title','Preszbyópia ','src','../../Flash Hungarian/Presbyopia','loop','false','quality','high','pluginspage','http://www.macromedia.com/go/getflashplayer','movie','../../Flash Hungarian/Presbyopia' ); //end AC code</SCRIPT><NOSCRIPT><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,19,0" width="337" height="59" title="Preszby&oacute;pia ">


<embed src="../../Flash Hungarian/Presbyopia.swf" width="337" height="59" loop="false" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" type="application/x-shockwave-flash"></embed> </object></NOSCRIPT>
<HR noShade>
A preszbyópia v. öregkori távollátás, amit olvasószemüveg szükségessége jelez, sok negyvenes éveiben lévő embert érint. Kezdetben csak gyenge megvilágításnál, pl. éttermekben jelentkeznek az olvasási problémák, később azonban már az újságolvasás is nehezen megy. Sokan ekkor távolabbra tartják szemeiktől a szöveget, egyesek még hunyorítanak is, de igazán ez sem segít.

Sajnos a legtöbb optikus magától értetődőnek veszi, hogy aki 40 éves, annak automatikusan olvasószemüveget kell viselnie. Sokszor úgy ajánlanak olvasószemüveget, hogy nem is végeznek szemvizsgálatot. Ezt a téves feltételezést, mely szerint a 40-es éveikben járók már nem képesek a közeli tárgyak megfelelő érzékelésére, a többség sajnos el is fogadja.

A látás csökkenését gyakran egy olyan egyenesként ábrázolják, amely a látás minősége és az életkor között egyenes arányosságot feltételez. 10 éves korunkban szemünk kb. 20 dioptriás fókuszálásra képes. A táblázat szerint 30 évesen az eredeti akkomodációs (alkalmazkodási) képességünknek már csak fele, 40 évesen ennek mindössze 1/3-a marad fenn.
Preszbyópiáról akkor beszélünk, ha fókuszáló képességünk 5 dpt alá csökkent. 60 évesen az említett táblázat szerint fókuszáló képességünk teljesen megszűnik. A szakemberek szerint a preszbyópiások aránya az 50 év felettieknél gyakorlatilag 100%-os. Szerencsére mindez nem igaz.
A preszbyópia magyarázataként két elmélet terjedt el. Helmholtz, befolyásos német tudós 1866-ban úgy vélte, hogy a preszbyópiát a lencse megkeményedése okozza. A holland ophtalmológos, Donders (1864) a preszbyópiát a szemlencsét megfeszítő ciliáris izomrostok gyengülésének a számlájára írta. Az elmúlt 135 évben nem történt túl sok előrelépés, mivel a szakemberek mind a mai napig ezekkel magyarázatokkal állnak elő.
Ezzel azonban nem mindenki ért egyet. Saladin és Stark kutatók 1975-ben hozták nyilvánosságra azt a tanulmányukat, melyben a ciliáris izmok erejét vizsgálták. Bebizonyították, hogy a ciliáris izmok a teljes akkomodáció után még további összehúzódásra is képesek voltak, ami ahhoz a feltételezéshez vezetett, hogy az izomnak lenne még ereje további összehúzódáshoz is. Tamm szerint (1992) a ciliáris izmok 120 éves korban sem gyengülhetnek el annyira, hogy a fókuszálási képesség nullára csökkenjen.
Látástréningünk abból indul ki, hogy a preszbyópiát az izomtónus csökkenése okozza. 18 éves korában Ön is könnyedén végigtáncolta az estét anélkül, hogy ennek másnap következményei lettek volna. Próbálja meg ugyanezt 40 évesen! Testünk elvesztette azt a rugalmasságot, ami 18 évesen természetesnek tűnt, és ez a rugalmasság-csökkenés a szem izmait is érintette.
A preszbyópiát kezelő látásjavító módszerek a szemizmok edzésére, valamint a szellem és a test kapcsolatának fejlesztésére irányulnak. A preszbyópia a látástréninggel rendszerint igen gyorsan kezelhető, főleg akkor, ha a gyakorlatokat kezdetben szigorú rendszerességgel végzik. A bevett hiedelemmel ellentétben az emberek teljesen mellőzhetik az olvasószemüvegeket, ezt Ön is tapasztalni fogja, amikor a gyakorlatok hatására nem kell olyan távol tartania a könyveket.


<SCRIPT type=text/javascript>AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0','width','100','height','20','title','Kezdölap','src','button8','quality','high','pluginspage','http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash','movie','button8' ); //end AC code</SCRIPT><NOSCRIPT><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0" width="100" height="20" title="Kezd&ouml;lap">

<embed src="button8.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="100" height="20" ></embed> </object></NOSCRIPT><SCRIPT type=text/javascript>AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0','width','100','height','20','title','Better eyesight','src','button1','quality','high','pluginspage','http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash','movie','button1' ); //end AC code</SCRIPT><NOSCRIPT><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0" width="100" height="20" title="Better eyesight">

<embed src="button1.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="100" height="20" ></embed> </object></NOSCRIPT>
</P>
<SCRIPT type=text/javascript>AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0','width','100','height','20','title','Referenz','src','button5','quality','high','pluginspage','http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash','movie','button5' ); //end AC code</SCRIPT><NOSCRIPT><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0" width="100" height="20" title="Referenz">

<embed src="button5.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="100" height="20" ></embed> </object></NOSCRIPT><SCRIPT type=text/javascript>AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0','width','100','height','20','title','Rövidlátás','src','button2','quality','high','pluginspage','http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash','bgcolor','','movie','button2' ); //end AC code</SCRIPT><NOSCRIPT><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0" width="100" height="20" title="R&ouml;vidl&aacute;t&aacute;s">


<embed src="button2.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="100" height="20" ></embed></object></NOSCRIPT><SCRIPT type=text/javascript>AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0','width','100','height','20','title','Hypermetrópia','src','button4','quality','high','pluginspage','http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash','movie','button4' ); //end AC code</SCRIPT><NOSCRIPT><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0" width="100" height="20" title="Hypermetr&oacute;pia">

<embed src="button4.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="100" height="20" ></embed></object></NOSCRIPT><SCRIPT type=text/javascript>AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0','width','100','height','20','title','Asztigmatizmus','src','button3','quality','high','pluginspage','http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash','movie','button3' ); //end AC code</SCRIPT><NOSCRIPT><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0" width="100" height="20" title="Asztigmatizmus">

<embed src="button3.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="100" height="20" ></embed></object></NOSCRIPT>
</P>
<SCRIPT type=text/javascript>AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0','width','100','height','20','title','Eloadások','src','button6','quality','high','pluginspage','http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash','movie','button6' ); //end AC code</SCRIPT><NOSCRIPT><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0" width="100" height="20" title="Előad&aacute;sok">

<embed src="button6.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="100" height="20" ></embed> </object></NOSCRIPT><SCRIPT type=text/javascript>AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0','width','100','height','20','title','Naptár','src','button7','quality','high','pluginspage','http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash','movie','button7' ); //end AC code</SCRIPT><NOSCRIPT><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0" width="100" height="20" title="Napt&aacute;r">

<embed src="button7.swf" quality="high" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="100" height="20" ></embed></object></NOSCRIPT>
</P>
 

HG3FCB BARBARA

Állandó Tag
Állandó Tag
http://www.alternativszemdr.hu/index.php?modul=szemuveg

5 SZEMERŐSÍTŐ TIPP


1- szemizmaink megfeszülnek, ha folyamatosan egy pontra koncentrálunk.
Nézzünk messzebbre, keressük meg a szoba legtávolabbi pontját, majd nézzünk közelre is

2-Képzeljünk el egy négyzetet, egy kört, egy háromszöget és kövessük a szemünkkel az idomokat. Háromszor ismételjük meg a gyakorlatot.

3-Mozgassa szemét fel, le ,jobbra, balra, körbe.és ezzel az egyszerű gyakorlattal bíztos, hogy alaposan megtornáztatja a szemizmokat.

4-Takarjuk el egyik szemünket tenyerünkkel, másik kezünkbe vegyünk egy fotót.A képet közelítsük és távolítsuk úgy, hogy közben egy kinézett pontot figyelünk.Végezzük el a gyakorlatot mindkét szemünkkel.

5-Háromdimenziós képek nézésével felfrissíthetjük és ellazíthatjuk látásunkat.


VITAMINNAL a jobb látásért!

Máj, hús és halételekkel az A vitamint tudjuk pótolni a szervezetünkbern.

Kelbimbóban, kelkáposztáben, spenótban Lutein, és zeaxantin található, ami a látásélesség megőrzésében segít.

Áfonya, fekete ribizli, szeder a flavonoid tartalmával segíti az oxidációval felszabadult méreganyagok kiűrítését


2007 ápr 15 Blikk -Egészségrovat-szemtréning az interjut adta Dr. Ozsváth MáriA

"A szem a lélek tükre és a test ablaka"
Dr Ozsváth Mária
 

HG3FCB BARBARA

Állandó Tag
Állandó Tag
A kínai filozófia szerint az ÖT ELEMTAN ,azaz az öt elem szerint müködik a
természetes életenergiánk áramlása.
Az életenergia a QI, nem más mint az életerő.

A Qi áramlásának zavarai, ha hosszú ideig nem müködnek jól, először tűnetet, később betegséget okoznak.

A tűnetek mindig figyelmeztető jelként jelzik az energia áramlás hibáit,mintegy felhívják a figyelmet arra, hogy figyeljünk oda magunkra, mert valamit elrontottunk az életvitelünkben vagy a táplálkozásunkban, ezért a szervezetünk jelez.

Az öt elemtan szerint a szervezet funkcionális müködését az elemek közötti energiacsere, vagy energia block szabályozza.
A kínai fiozófia minden elemhez szerveket rendel,helyesebben szerv párokat rendel.ezek a szerv párok a Yin-Yang párok azaz üreges és tömör szervek.,amelyek egymást kiegészítve tudnak jól müködni.

A Qi energia a meridiánokban kering, és minden szervnek van egy energia csatornája, meridiánja,,amely meridián valamelyik szervre nyilik,és ennek a szervnek a müködését nagyban befolyásolja.Természetesen van eredő/kezdő/ pontja is.
Melyik is ez az öt elem?

1-a Fa elem

A fa elemhez tartozó szervek : a máj és az epehólyag.

A máj a tömör szervet képviseli, az epehólyag az üreges szervet.

A fa elem szervei képezik a szervezet nagy laboratoriumát, ahol az elfogyasztott élelmiszerek elemzése folyik.

A máj meridián a SZEMRE nyilik, és befolyásolja a látás minőségét a máj Qi állapota.
Ezek után azt gondolom, hogy világossá vált, mindenki számára, hogy a táplálkozásnak mi köze van a látásunkhoz.

A látásunkat nagyon befolyásolja az általunk elfogyasztott élelmiszer.
Ezt a kínaiak már évezredek óta tudják, de a nyugati medicina,azaz az orvos tudomány is egyre többet kezd foglakozni az egészséges táplálkozással.

Nem véletlen, hogy meg jelennek cikkek a LUTEIN, ZEAXANTHIN ,KAROTIN
látásra gyakorolt jótékony hatásáról.

Az sem véletlen, hogy nagyon sok anyagcsre betegségnek szemészeti tűnetei vannak.
Ne említsek mást, csak a cukorbetegséget,vagy a pajzsmirigy betegséget.
Természetesen a magasvérnyomásnak, amit kezdeti stádiumban lehet táplákozással is szabályozni /szintén vannak szemfenéki jelei./

A teljesség igánye nélkül, csak rá szeretnék arra világítani, hogy a látásunk minősége és az elfogyasztott tálálékok között igenis komoly összefüggések vannak.

A Szemtrénernek ezért egy optikai reflexológiai módszer áll a rendelkezésére, amit úgy hivnak, hogy "IRISZDIAGNOSZTIKA".

Ez nem a hagyományos értelemben vett diagnózist jelenti, hanem a szervezet funkcióköreinek elemzését.
Érthetőbben a szervezet QI áramköreinek a figyelését, a figyelmeztető jeleit, intéseit.

Az iriszen látható elváltozásoknak sok esetben nincs is anatómiai hátterük, hiszen abban az esetben ,ha még nem alakult ki az anatómiai elváltozás,csak a funkcionális egyensúly bomlott meg,akkor is ad jelzést a szervezet a reflexterületein.

A máj funkció zavarai uitán egy bizonyos idővel megjelennek a látási panaszok is.

Erre, amikor ráfigyeltem , akkor kezdtem a betegeim anamnézisére is odafigyelni.
Nagyon sok esetben kiderült az anamnézisből az epekővesség vagy egy korábban lezejlott májgyulladás.
Érdekes lenne ezeket az összefüggéseket tudományosan is figyelni és feldolgozni, hiszen ez csak a kínai filozófia alpján történt.


Minden esetre én nagyon fontosnak tartom a táplálkozást a látás karbantartása miatt, és nagy figyelmet szentelek rá, azoknál a pacienseimnél, ahol az anamnézisből ki is derül a fa elem energetikai gyengesége, netán egy háttér betegség a máj-epehólyag rendszeren.


Dr. Ozsváth Mária

H.C. szemtréner
prevenciós orvoswww.alternativszemdr.hu 06209805472
 

*Habcsok*

Állandó Tag
Állandó Tag
http://www.alternativszemdr.hu/index.php?modul=szemuveg

5 SZEMERŐSÍTŐ TIPP


1- szemizmaink megfeszülnek, ha folyamatosan egy pontra koncentrálunk.
Nézzünk messzebbre, keressük meg a szoba legtávolabbi pontját, majd nézzünk közelre is

2-Képzeljünk el egy négyzetet, egy kört, egy háromszöget és kövessük a szemünkkel az idomokat. Háromszor ismételjük meg a gyakorlatot.

3-Mozgassa szemét fel, le ,jobbra, balra, körbe.és ezzel az egyszerű gyakorlattal bíztos, hogy alaposan megtornáztatja a szemizmokat.

4-Takarjuk el egyik szemünket tenyerünkkel, másik kezünkbe vegyünk egy fotót.A képet közelítsük és távolítsuk úgy, hogy közben egy kinézett pontot figyelünk.Végezzük el a gyakorlatot mindkét szemünkkel.

5-Háromdimenziós képek nézésével felfrissíthetjük és ellazíthatjuk látásunkat.


VITAMINNAL a jobb látásért!

Máj, hús és halételekkel az A vitamint tudjuk pótolni a szervezetünkbern.

Kelbimbóban, kelkáposztáben, spenótban Lutein, és zeaxantin található, ami a látásélesség megőrzésében segít.

Áfonya, fekete ribizli, szeder a flavonoid tartalmával segíti az oxidációval felszabadult méreganyagok kiűrítését


2007 ápr 15 Blikk -Egészségrovat-szemtréning az interjut adta Dr. Ozsváth MáriA

"A szem a lélek tükre és a test ablaka"
Dr Ozsváth Mária

Jó hogy be raktad a linket.
Kb. 13 évvel ezelőtt amikor nála jártam akkupunktúrával kezelt és rengeteg vitamint és szója lecitint ettem, 1,5 dioptriát javult a látásom.
 

*Habcsok*

Állandó Tag
Állandó Tag
Örülök hogy rendbejöttél, ezekszerint sok kezelési mód és praktika van a látásélesség javítására.:)

Igen, ez is egy alternatíva lehet. Sajnos nem volt állandó a javulás azóta vissza romlott. Gondolom itt is végére kellene járni a háttérben lévő okoknak. Talán akkor állandósulna a javulás.
 
Oldal tetejére