Szerepjáték... RPG... Mond ez valamit?

SBishop témája a 'Játék' fórumban , 2008 Augusztus 26.

 1. Guy LeBlanc

  Guy LeBlanc Állandó Tag

  Ejjjha, de régen nem írt ide megint senki. Ideje kicsit pörögni ebben a témában.
  Íme, néhány teljes játékrendszer, három alapkönyvvel, kalandmodulokkal, kiegészítőkkel, letölthető formában, legálisan, teljesen ingyenesen:

  1. KARD ÉS MÁGIA
  Lux Gábor játéka az abszolut favorit. Science Fantasy, Planetary Romance, vagy Sword & Sorcery műfajban a leghasználhatóbb. A világa az egyik legérdekesebb szürrealista, techno-science-antiqe ages fantasy, amihez valaha volt szerencsém. A rendszere az OGL SRD-n (a D&D 3. kiadásának rendszerén) alapul, gyakorlatilag annak egyszerűsített, egyértelműsített és a felesleges sallangoktól sikeresen megszabadított változata. Egyszerű, gyors, pörgő, mégis elegáns... Szerintem maga a tökély...
  http://fomalhaut.lfg.hu

  2. KAZAMATÁK ÉS KOMPÁNIÁK
  Az 1. kiadású D&D magyar retroklónja. hangulatában ugyanazt az élményt nyújtja, mint a világ legnépszerűbb szerepjátékának eredeti kiadásai. Igazi labirintusban mászkálós, szörnyvadászos, kincsharácsolós túlélőfantasy, a műfaj kedvelőinek. A rendszere - lévén klón - gyakorlatilag majdnem teljesen azonos az Original D&D-vel... Néhány modul, és kidolgozott általános fantasy szetting (háttérvilág) is dukál hozzá.
  http://khv.lfg.hu

  3. HELVÉCZIA
  Telivér pikareszk, avagy kalandos szerepjáték postakocsikkal, vándordiákokkal, rablólovagokkal, papokkal, kálomista felforgatókkal, szegénylegényekkel, hétpróbás zsoldosokkal, szépasszonyokkal, szabadsághősökkel, garaboncziásokkal, flintákkal és emberevő varjakkal. Helyszíne az 1650 és 1750 közötti Európa mítikus, fantasy változata. Rendszere (lévén a szerző is azonos) megegyezik a Kard és Mágiáéval, néhány érdekes kiegészítéssel, pl. a játékhoz szükség van egy Bibliára és egy pakli magyar (svájci) kártyára is. Ez a játék megvásárolható nyomtatásban, dobozos szett formájában is, azonban minden eleme ingyenesen letöltheő PDF-ben, a játék saját honlapjáról:
  http://helveczia.lfg.hu

  Legközelebb néhány ingyenes, angol nyelvű játékot is hozok. Addig is:

  Kalandra fel!

  Üdv: GLB
   
  kékszirom kedveli ezt.
 2. arnyekcickany

  arnyekcickany Új tag

  Sziasztok! Örülök, hogy találtam ezt a topicot, amikor olyasmit kerestem, amihez értelmesen is hozzászólhatok :) ... és annak is, hogy nem halt meg, baromi friss hozzászólás is van :)
  Engem párom, aki nagy mesélő, vezetett be a M.Á.G.U.S. világába, még tavaly, de sajna nem tudtunk sokat játszani. Volt, hogy nagy társasággal, volt, hogy csak két játékos + mesélővel játszottunk. Most homályosított fel, hogy egy játékos + mesélő is teljesen jól tud működni, mert nem fordulnak elő olyanok, hogy egymást akadályozzuk, vagy nagyon lassan mennek a dolgok... vagy, mondjuk ki: sok hülyeséget csinálnak a játékosok. Úgyhogy szerintem 1-2 héten belül ki is próbáljuk :)
  Valaki tud olyan fórumról, ahol lehet játszani? Mármint ahol magában a topicokban történik a mesélés, szerintem érthető, mire gondolok :)
   
 3. CptKilljoy

  CptKilljoy Állandó Tag

  Ilyet én is szívesen kipróbálnék.
   
 4. CptKilljoy

  CptKilljoy Állandó Tag

  Az egyik legjobb!
   
 5. CptKilljoy

  CptKilljoy Állandó Tag

  A Kaland Játék Kockázat sorozatra emlékszik még valaki? Nemrég találtam: www.zagor.hu
   
 6. Dylan D. Tides

  Dylan D. Tides Állandó Tag

  M.A.G.U.S. ...és semmi mást nem akarsz játszani többé...
   

Megosztás