Szomoru hir

afca

Kitiltott (BANned)
Antalt átszállították a haldoklók házába

<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD width=14 background=gfx/belso_left.jpg></TD><TD class=titlebox><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=1 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD align=right>2008.02.19. 07:15</TD></TR><TR><TD align=justify>Abbahagyták Antal Imre kezelését a SOTE Radiologiai Klinikáján a nagybeteg művészt átszállították a Hospice Alapítvány Házába. Az intézménybe gyógyíthatatlan betegek kerülnek életük utolsó szakaszában. A budapesti intézményben enyhítik Antal Imre kínzó testi és lelki tüneteit, illetve segítik abban, hogy betegségének utolsó stádiumában is meg tudja őrizni emberi méltóságát.



</TD></TR><TR><TD align=middle><!-- Adverticum zone (js): 35373, szbl_cikk_billboard --><SCRIPT type=text/javascript> // <![CDATA[ var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write('<sc'+'ript type="text/javascript" src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=35373&ord='+ord+'"><\/scr'+'ipt>'); // ]]></SCRIPT><SCRIPT src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=35373&ord=21837153" type=text/javascript></SCRIPT>




</TD></TR><TR><TD>Az ország nevettetőjét, Antal Imrét néhány hete szállították kórházba, miután vészesen leromlott az állapota. Az elmúlt időszakban a SOTE Radiológiai Klinikáján ápolták, ahonnan tegnap elengedték.
– Antal Imre betegsége előrehaladott, már nem kap aktív onkológiai, azaz daganatellenes kezelést, ezért hagyta el a Klinika területét – nyilatkozta lapunknak Kovács Eszter, a Klinika sajtóreferense.


</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE>
1203356847.jpg


– Imrét tegnap szállították át a Hospice Alapítvány házába – tudtuk meg Oltványi Tamástól, a Szeszélyes producerétől. – Feljavították az erőnlétét, de az állapota továbbra sem teszi lehetővé, hogy szerepeljen a február 28-i műsorban. Azt azonban megígérte, hogy megnézi.
A Hospice Alapítványnál nem adtak felvilágosítást a művész állapotáról, de Dobó Kata, az alapítvány egyik önkéntese elmondta, milyen körülmények közé került.
– A kezdeményezés Angliából indult, és a súlyos, haldokló betegeknek a méltóságteljes és fájdalommentes elmúlásában segít. Fekvő- és járóbeteg részleg is van, illetve nagy százalékban van otthonápolás, tehát kijárnak házhoz betegekhez védőnők, pszichológusok és önkéntesek – magyarázta Kata, aki maga is aktívan részt vesz a munkában, nagybetegek és haldoklók kezét fogva segít nekik, hogy emberhez méltóan hagyják itt a földi létet.
Jenei József, Imruska barátja még nem értesült róla, hogy a nagy nevettetőt már nem a kórházban kell meglátogatnia.
– Átszállították? Nem tudtam róla. Pénteken voltam bent nála, volt róla szó, hogy ilyen súlyos beteg nem maradhat a kórházban, de nem gondoltam rá, hogy ilyen gyorsan átviszik az elfekvőbe. Meglepett. De állítólag jó hely a Kenyeres utca. - nyilatkozta lapunknak Jenei József, Antal Imre barátja.
www.borsonline.hu
 

ValiBogi

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm szépen Afca, hogy hírt hoztál. Nagyon megrendített, úgy gondolom sokan szeretjük őt mint embert, mint művészt.:(
 

bekesi39

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon jó lenne ha valóságot irnák le egyhete még arról volt szó szentendrén van és
senkit nem engednek be én utána néztem de itt megjelenő hirproltálokon semmi sem utal
arra,hogy Antal Imrével valamiváltozás tőrtént volna.Sajnálom és rossz izűhirnek érzem
mert biztos hogy sokkal jobban vigyáznának ha tányleg hospic alapitványnál lenne
sajnos ez még nemtörtént meg.
 

Pandi22

Állandó Tag
Állandó Tag
jaj, ez a média.Jó, hogy tudunk a híres emberekről(ma már sajnos a híresség nem feltétlenül jár együtt a kiérdemelt tisztelettel.Bárkiből "sztár"lehet, ha elég sok botrányt kavar),de az emberi méltósághoz a hírek hitelessége is hozzájárulna, nem csak az intézményesített haldoklás.Ha szeretettel gondolunk valakire, az valamilyen csatornán biztosan eljut hozzá.
Pandi
 

Ila1

Állandó Tag
Állandó Tag
Mély megdöbbenéssel olvastam a hírt, miszerint

fórumtársunk Oma itthagyta ezt a viágot.


Egy számára kedves idézettel búcsúzom tőle.


"Legyen előtted mindig út! Fújjon mindig hátad mögül a szél..
S míg újra találkozunk, hordozzon tenyerén az Isten."


(kelta-ír köszöntő)

gyertya25.gif
 
T

Táltos

Vendég
Ledöbbentett a tegnapi hír OMA és férje tragikus haláláról.

Az Erdély topikot Ő nyította, ott megemlékeztem róla.

Kedves OMA nyugodj békében!


Gyújtsunk egy gyertyát emlékére:





Őszinte részvétem Családjának


 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Elhunyt Técsy Sándor


2011. december 21.
Hatvanöt éves korában elhunyt Técsy Sándor színművész – közölte a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház szerdán.

Técsy Sándor
Técsy Sándor Marosvásárhelyen született 1946. augusztus 24-én. A Marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Intézetben 1967-ben szerzett színészi oklevelet, majd 1980-ig Temesváron, Sepsiszentgyörgyön, Nagyváradon és Marosvásárhelyen adott színpadi életet a drámairodalom jelentős alakjainak. 1980-ban az Amerikai Egyesült Államokba emigrált, a New-York-i Magyar Színház tagja volt, 1991-től Kanadában a Torontói Magyar Színházban játszott.
A marosvásárhelyi közönség számára örökre emlékezetesek maradnak olyan jelentős alakításai, mint a Százados – William Shakespeare: Macbeth című darabjában, Harag György rendezésében, vagy az Ernesto Roma – Bertolt Brecht: Állítsátok meg Arturo Uit! – című színműben, Kincses Elemér rendezésében.
Técsy Sándor színművész emléke előtt kegyelettel hajt fejet a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház közössége.
 

Csatolások

  • Tecsi.jpg
    Tecsi.jpg
    21.4 KB · Olvasás: 4

saba3

Állandó Tag
Állandó Tag
Elhunyt Ralph McQarrie, a Star Wars legendárium híres dizánjere, az olyan kultikussá vált alakok megrajzolója, mint Darth Vader. Munkái századunk dizájn művészetére hatalmas befolyással voltak, nélküle még a tv és a porszívó is másképp nézne ki napjainkban.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Elhunyt Nancy Reagan


A volt First Lady kilencvennégy éves volt.


A negyvenes-ötvenes évek Hollywoodjából a politika világára váltott házaspár, Ronald és Nancy Reagan nyolc éven át, 1981 és 1989 közt, két cikluson át élt a Fehér Házban, mialatt a feleség elindította a drogfogyasztás veszélyeire a figyelmet felhívó Just Say No programot, valamint visszaállították a neves épület Kennedy-éra után eltűnt varázsát.

1952-től 2004-ig, Ronald Reagan haláláig tartó ötvenkét éves házasságukat számtalan alkalommal a Fehér Ház legszebb szerelmi történeteként emlegették.



Nancy Reagan előbb Kalifornia állam First Lady-jeként (1967-1975) állt férje mellett, majd nyolc éven át az ország vezetésében nyújtott támogatást férjének. A második ciklus letelte után mindketten Bel Air-ben lévő házukba vonultak vissza.

Alzheimer-kórral küzdő férje 2004-ben bekövetkezett halála után Nancy egészsége is romlani kezdett, noha továbbra is folytatta jótékony munkáját, sőt, az őssejtkutatást is támogatta.

Néhány órával ezelőtt, 94 éves korában, szívelégtelenség következtében otthonában hunyt el.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Elhunyt a Hungária és a Dolly Roll sztárja! Gyászol az ország
Írta: Bakos Csenge M.

67 éves korában elhunyt a Hungária és a Dolly Roll gitárosa. Az egész ország gyászolja a zenészt.

Meghalt Kékesi Zoltán
67 éves korában elhunyt Kékesi Zoltán, becenevén Sziszi, aki a Hungária és a Dolly Roll gitárosaként írta be magát örökre a magyar zenetörténetbe. A zenész 1963 és 1973 között volt a Hungária tagja, majd 1983-tól ő volt a Dolly Roll gitárosa, vezetője és menedzsere is. Barátai már a közösségi oldalaikon búcsúztatják.

15977139_1224200287615117_2242900237089788148_n.jpg
Elhunyt Kékesi Zoltán
 
Oldal tetejére