Társasjátékok II

AndiC témája a 'Gyerekeknek' fórumban , 2012 Április 28.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. editkicsi

  editkicsi Állandó Tag

  Hivatalos játékleirásom azt hiszem, nincs, de holnap azt is meg tudom nézni neked. A játék lényege, hogy választuk egy témakört kivéve a valaki valamijét), amin 12 meghatározás szerepel. Lesz egy felolvasó, a többiek próbálják kitalálni a feladványt. Az első ember mond egy számot 1 és 12 közt, azt a tábla közepén letakarjuk,ha azt mondja pl. 7, akkor a felolvasó a kártyán szereplő 7. meghatározást olvasssa fel. ha ebből a meghatározásból ki tudja találni az illető, akkor rákérdezhet, ha nem, akkor jön a következő játékos. Rákérdezni csak annak a játékosnak lehet, aki következik. Aki következik, ha a korábbi meghatározásokból tudja a megoldást, akkor nem muszáj új meghatározást kérnie. Amikor valaki kitalálja a feladványt 12 pontot kell elosztani a felolvasü ember és a kitalálü között, mégpedig úgy, hogy ahány meghatározást felolvasott a felolvasó, annyi pont jár a felolvasónak, vagyis annyival lép előre a táblán, aki pedig kitalája a feladványt, kapja a fel nem olvasott meghatározások számát. (Pl. ha 8 meghatározást kellett felolvasni, akkor 8 pontot a felovasó és 4 pontot kap a kitaláló). Mi mindig változtatjuk a játékban a felolvasü személyét, hiszen ő mindig kap pontot. Ha valaki szerencsemezőre lép,akkor annyi a különbség, hogy nem mindenki játszik, csak ő és a felolvasó. Ilyenkor vannak a 6 meghatározásos valaki valamije kártyák. Itt is megoszlik a pontszám (de értelemszerűen csk a 6 pont) a felolvasó és a játékos közt. Azt nem tudom, hogy mi van akkor, ha mégis rákérdez valaki, és nem jó megoldást mond, ilyenkor pl. kizárhatjuk az adott körből vagy a következőből.
  Remélem, érthető, ha mégsem, kérdezz még nyugodtan.
   
  kicsi63 kedveli ezt.
 2. editkicsi

  editkicsi Állandó Tag

  Kérdezz! Felelek!-gyerekeknek
  Megtaláltam a neten a hivatalos szabályt is, ime:
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva a moderátor által: 2018 Augusztus 24
 3. cfthn

  cfthn Állandó Tag

  Haba - Huhuuh

  Csak a táblát kell nyomtatni, egyébként 3x4 játékbábú, egy színdobókocka, s a napocska sugarai kellenek hozzá. Nálunk szilveszteri szellemes volt, ahogy az sk képen látszik fehér szellemekkel. :) Kooperatív, ovis korúaknak. Játékszabály angolul-németül: http://www.haba.de/medias/sys_master/8797306355742.pdf

  Boldog új évet! :)
   

  Csatolt fájlok:

  evakatona és pbrigi kedveli ezt.
 4. yvycsajszi

  yvycsajszi Állandó Tag

  CHOCOLATE FIX
  [​IMG]

  Sziasztok! Kedves Levendi!
  Annak idején én is innen töltöttem le, köszönet az eredeti feltöltőnek!
   

  Csatolt fájlok:

 5. yvycsajszi

  yvycsajszi Állandó Tag

  Sziasztok!
  Hoztam 3 apróságot, ezek a társasjátékok ajándékként voltak csatolva egy gyermek rejtvényújsághoz.
  Jó játékot!
   

  Csatolt fájlok:

 6. yvycsajszi

  yvycsajszi Állandó Tag

  SZORGOS MÉHECSKÉK (BIENEN-SPIEL)
  Vidám, pörgős játék. Piros-zöld-kék-sárga bábuk kellenek hozzá (színenként 3 db), és egy dobókocka, amin a 6-os helyett egy esőcsepp van.
   

  Csatolt fájlok:

 7. yvycsajszi

  yvycsajszi Állandó Tag

  Rucki Zucki
  Ezt a játékot még nem láttam fent, ha dupláztam volna, szóljatok! A tábláját nehezen tudtam szkennelni (A4-es gépem van), kicsit forgatni kell. Ha nem érthető, szóljatok, szívesen segítek.
   

  Csatolt fájlok:

 8. cfthn

  cfthn Állandó Tag

  Rucki Zucki


  Igazából csak 3 oldal kártya! Ráadásul vicces emberkével. A tábla szerintem simán elkészíthető házilag is, sima számozott, kétoldalú. :)

  Köszi!
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva a moderátor által: 2018 Augusztus 24
 9. AndiC

  AndiC Kormányos Fórumvezető Kormányos

  evakatona kedveli ezt.
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás