Talpmasszázs

Bogyo79 témája a 'Alternatív gyógymódok' fórumban , 2010 Szeptember 3.

 1. posti

  posti Állandó Tag

  Nyugodtan csináld.Nem lessz semmi baj
   
 2. tanto

  tanto Állandó Tag

  A talpmasszázs jó! A feleségemmel mi szoktuk sajátunkat és egymásét is masszírozni. Ő tanulta ezt, és érdekli is.
   
  most kedveli ezt.
 3. Jucusom

  Jucusom Új tag

  Szervusztok, kedves fórumtársak! Volna egy kérdésem, nagyon örülnék, ha tudnátok segíteni benne, mert a szakirodalom nagyon mereven áll hozzá a témához: ami a kismamák talpának a masszírozása lenne.
  Tudom, hogy veszélyes lehet, ha erősen nyomunk bizonyos területeket, megindíthatjuk a szülést idő előtt - legalábbis ezt mondják. De mi az az erős, milyen gyakran szabad a talpikához nyúlni, mi az, ami tényleg veszélyes lehet, nem csak az orvostudomány "műparája"?
  Előre is nagyon köszönöm nektek, ha írtok pár sort a témában!
   
 4. posti

  posti Állandó Tag

  Szia!

  Természetesen sok mindenben segíthet a reflexológia a terhesség idején is.Privátba küldök egy könyvet amibe ez is benne van.A reflexológiára is érevényes az a közmondás,hogy jóbol is megárt a sok:).A kezelés a test mindenféle áramlását mobilizálja.Ezért ártani nem igen lehet vele.Szerintem inkább az a helyzet,hogy egyes refleszológusok,a saját fontosságukat akarják előtérbe helyezni,azzal,hogy veszélyes,vagy ártó dolgokról is beszélnek a reflesszológia kapcsán.De azért azzal nem árt tisztába lenni,hogy nem mindegy az ,hogy valamit serkentek, vagy csökkentek.Itt nem annyira a nyomás erő a kérdés.Hiszen az erősebb nyomás,erőssebb fájdalmat is vált ki a reflexpontbol.Inkább arra kel ügyelni,hogy ne okozunk kellemetlen fájdalmat senkinek se.Ez az érintéstől a fájdalom küszöbig terjedjen.Nem szenvedni,szenvedtetni kell egy kezelés alat.Hanem a fájdalmat elviselhető,jótékony érzésként kell összehozni a gyógyítás folyamatával.
   
 5. Jucusom

  Jucusom Új tag

  Gyönyörű ez az utolsó mondatod, Posti! Tiszta és fényes, mint egy lótuszvirág kelyhe. :D
  Nagyon örülnék, ha küldenél erről anyagot, persze, megköszönöm! <3
   
 6. tratak

  tratak Állandó Tag

  Azt hallottam, hogy a fülben (fülkagylón) van egy olyan pont aminek a stimulálása szívmegállást okozhat. Mit tudtok erről?
  Tudom, hogy ez nem talpmasszázs, de az akupresszúrába belefér.
   
  Kis Sarkcsillag kedveli ezt.
 7. most

  most Állandó Tag

  bolygó ideg tudtommal másfelé halad...
  Bolygóideg (vágusz) - kevertideg, a leghosszabb
  ideg a koponyából indul és a hasüreg felső részében végződik. Mozgató
  részével a gége és a nyelőcső izmait látja el, érző részével a garatbúl,
  gégéből, légcsőből, tüdőből szállít ingerületet. Vegetatív, paraszimpatikus
  része a mellüreg és a hasüreg felső harmadában lévő zsigereket látja el.
   
  ani02 és tratak kedveli ezt.
 8. tratak

  tratak Állandó Tag

  Ezt most találtam:

  "
  [h=1]Arnold-reflex - Megáll a szív fültisztítás közben?[/h] [h=1]Arnold-reflex - Megáll a szív fültisztítás közben?[/h]
  Szerző: ENT House  Egész gyakori és érdekes tünet, hogy a hallójárat tisztítása közben, egyes betegek köhögnek. Ez az úgynevezett Arnold reflex.
  Az az oka, hogy a hallójárat egy kis szeletének, és vele együtt a dobhártya egy részének érző beidegzését a X. agyideg, a nervus vagus (bolygóideg) adja.

  A vagus egy nagyon fontos ideg, vannak motoros ágai (garat- és gégeizmokat működtet), általános érzőideg rostjai (légutak, szívburok, gyomor), és vegetatív funkciója (légutak, szív, zsigerek). A légutak kvázi kapcsoltságából adódik a reflex köhögés.
  A köhögésnél komolyabb probléma, ha a n. vagus a fülből indulóan a szív beidegzését is megzavarja.
  Nemrég olvastam egy sikeres újraélesztésről, ami egy a fül tisztítása közben kialakult szívmegállást követett. A kolléga szívóval tisztította a beteg fülét, eközben a beteg szíve leállt.
  Egyébként a beteg korábban azért nem tisztította magának a fülét, mert ha belenyúlt, akkor elkezdett szédülni. A zsigeri szervek kapcsán, elvileg akut hasi kórképeket utánozó vagusreflexek is indulhatnának a fülben való manipulálás kapcsán, például vakbélgyulladást is utánozhatna. Ez is jelzi, hogy miért nem jó például a fültisztító pálcát koppanásig behelyezni a hallójáratba. Inkább szem ellenőrzésével, szakszerű kezekben történjen a hallójárat belsejének tisztítása! Még akkor is, ha ez nem gusztusos dolog, és nem is a szakma csúcsa..."
   
  tobovivi kedveli ezt.
 9. frank007

  frank007 Tag

  Sziasztok !!!

  Keresem Ann Gildares : A reflexológia teljes módszertana c . könyvet. Előre is köszönöm !!!
   
  Horgya és Julcsi960 kedveli ezt.
 10. alouette

  alouette Állandó Tag

  Sziasztok, ha a nulláról akarok elkezdeni ismerkedni ezzel, mit javasolnátok? (szakirodalom, weboldalak, ilyesmik)
   
 11. mazsonyul

  mazsonyul Állandó Tag

  Sziasztok!
  Voltam már néha talpmasszázson és mikor kérdeztem, hogy észlel-e valami bajt a masszőr, mindig azt a választ kaptam, hogy "ő nem diagnosztizálhat". Akkor meg honnan tudja, hogy mit kell csinálni? Vagy van egy sablon-program, amit mindenkin "végigfuttatnak"? Ha saját magamat akarom masszírozni kezemen vagy talpon, hogy könnyítsek a fájdalmon, combcsont-gyulladás esetén hol tegyem? Ha van valakinek ötlete, előre is köszönöm!
   
 12. Enababa87

  Enababa87 Állandó Tag

  [​IMG] Eredeti szerző Kalin [​IMG]


  Nemes Tibor András, Szanyó Ferenc - Masszőrképzés A-tól Z-ig 1-3.

  Gwyndának köszönhetően letölthető innen:
  http://canadahun.com/forum/showpost....postcount=1164  Sajnos a linken szereplő feltöltés már nem elérhető.


  Ha esetleg valaki fel tudná tölteni újra, nagyon hálás lennék!!kiss

  Köszi: Enababa87
   
  Julcsi960 kedveli ezt.
 13. baggins

  baggins Vendég

  Tiszteletem,

  Az reflexológus, azaz talpmasszőr az esküje, és a szakmai etika szabályai szerint járt el. Magam is gyakorló természetgyógyász vagyok, tehát belülről ismerem a szakmát. A szakmai etikai előírásunk nem engedi a diagnosztizálást. A reflexológiában van egyfajta protokol, ami meghatározza, milyen sorrendben kell a talpat masszírozni. Tudni kell, hogy a talp mint a tenyér, a fül, az irisz, stb... mikroterület. Mikroterületnek nevezzük azon területeket a testen, ahol holografikus módon az egész test, a belső szervek kivetülései megtalálgatók, és azok valamilyen módon való stimulálása jótékony hatással van a szervezet működésére. Az etikusan dolgozó természetgyógyászok, és magamat is ezek közé sorolom, azt vallják, hogy az alternatív gyógyító módszerek nem a mai modern orvoslás helyett, hanem mellett komplementer medicinaként kell hogy működjenek, kiegészítve azt.
  Én hagyományos kínai gyógyítással foglalkozom. Az eszköztáramban az akupunktúra, az akupresszúra, azaz az akupunktúrás pontokon végzett pontmasszázs, a köpölyözés, a moxibutio található, de magam is alkalmazok reflexológiát, azaz talpmasszázst is. A hozzám fordulóktól minden esetben azt kérem, hogy hozza magával a leleteit. A laborleleteket, az EKG-t, a röntgent, mindnet ami van. Az orvos diagnózisát is kérem a betegségéről, és a felsoroltak alapján, illetve egy nagyon alapos, mélyreható állapotfelmérő beszélgetés alapján állítom össze a kezelési protokolt teljesen személyre szabottan, figyelembe véve a hozzám forduló lelkialkatát, anyagcsere típusát, életkorát, nemét, stb.. Nem a betegséget, hanem az embert gyógyítom. Ezt nevezik holisztikus szemléletű gyógyításnak. Ez a hivatás sokkal összetettebb, mint azt sokan gondolnák. Tevékenységemről bővebben szakmai weboldalamon a (...) oldalon lehet olvasni.

  üdvözlettel:

  Baggins
   
  Horváthné Margó, Ada1972 és ani02 kedveli ezt.
 14. Cicuka78

  Cicuka78 Állandó Tag

  Őszinte hálával és köszönettel fogadom az anyagokat, amiket megosztottál! Még nem tudtam őket tanulmányozni, de azon vagyok, hogy minél előbb forgathassam a sok hasznos könyvet.
   
  Horgya kedveli ezt.
 15. pocc.

  pocc. Állandó Tag

  fajnia kell a reflexologiai masszazsnak?
   
 16. fecameca

  fecameca Állandó Tag

  Nos, én nem vagyok ebben szakember, de van egy reflexológiával kapcsolatos könyvünk. Az azt állítja, hogy hatékony a módszer. Azt, hogy mennyire fáj, vagy kell-e fájnia, szerintem a kezelt probléma jellege határozza meg. Kezelés is kétféle van: Van, amikor csillapítani kell valamit, és van, amikor serkenteni. Éppen ezért hol a pontokra gyakorolt nyomás, hol az intenzív masszírozás a célravezető. Nekem konkrétan az jutott a talpmasszázsról eszembe, hogy amikor én elkezdtem, egy régi műtéti hegemből pont akkor lökődött ki egy fonal darab, pedig már több, mint négy év eltelt a bizonyos műtét óta. Lehet ez a talpmasszírozás következménye? Mert én ezt annak tulajdonítottam, legalábbis úgy vélem, hogy köze lehet hozzá.
   
 17. TEODOKI

  TEODOKI Állandó Tag

  A talpmaszázs egy csodálatos dolog ,korábban voltam egy csodálatos természetgyógyásznál. Sokat segitet !
  Mindenki aki ezt a tevékenységet végzi nagy segitséget nyűjt embertársainak !
  Üdv Teodoki
   
 18. marcsuka77

  marcsuka77 Állandó Tag

  Én ma voltam elöször és nagyon jolesett
   
 19. lili60

  lili60 Új tag

  sziasztok!
  én is nagyon keresem
  - csikai erzsébet: a reflexológia alapjai és
  - csikai erzsébet: reflexológiai klinikum c. Könyveit.
  Fel tudná-e tenni valaki?
  Nagyon-nagyon megköszönném!
  Szép napot kívánok mindenkinek!

   
  julikka kedveli ezt.
 20. Kerti Viola

  Kerti Viola Állandó Tag

  Többféle talpmasszázs létezik.
  Mindegyiknek a lényege a vérkeringés javítása.
  Combcsont gyulladásnál nem biztos, hogy a masszázs a leghatékonyabb kezelés szerintem.
  Kiegészítő kezelésnek esetleg.
  Ha jól emlékszem, a combcsont megfelelője az azonos oldali felkar. Ezt lehet masszírozni + a talpon lévő zónát.
  Talptérképet találsz a neten.
   

Megosztás