Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez ‎

karesz---

Állandó Tag
Állandó Tag
Kegyes volt az időjárás az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Művelettámogató Műszaki Zászlóalj első század második műszaki szakaszához, mivel az elmúlt napok hűvös, borongós reggeljeivel ellentétben, napos, száraz időt biztosított szeptember 7-én, amikor is vasúti berakodáshoz vonultak ki a Hódmezővásárhelyi vasútállomásra.
 

rebarbarababa

Állandó Tag
Állandó Tag
"Crowley megrázta a fejét.
Mit is mondhatna nekik? Hogy húszezer ember nagyon ideges lett? Hogy az egész városban érezni lehetett a vérnyomásnövekedést? Azután visszamentek a munkahelyükre és az alkalmazottaikon töltötték ki a bosszúságukat, azok pedig másokon vezették le? Számtalan gonosz és kegyetlen módon, ráadásul, és itt jön a legjobb, mindet saját maguk találták ki. Egész nap. Az utóhatások felmérhetetlenek voltak. Több ezernyi lélek fénye kapott egy kis démoni patinát és a kisujját sem kellett megmozdítania."

(Neil Gaiman - Terry Pratchett: Elveszett próféciák)
 

rebarbarababa

Állandó Tag
Állandó Tag
"A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár."
Terry Pratchett
 

karesz---

Állandó Tag
Állandó Tag
A könyvek szinte 100 százaléka az idegidőket (Tenses) jelen, múlt és jövő időkre osztja, és e szerint magyarázza azokat. Nagyon sok nyelvtankönyv azzal kezdi, hogy az angolban 12 igeidő van, és hogy ez milyen nehéz, mert a magyarban csak 3 van, és nincsenek meg az angol igeidők magyar megfelelői. Ez azonban nem igaz, mert a magyarban ugyanúgy megvan mindennek a megfelelője, csak éppen neve nincs, mint az angolban (magyarul például az igekötők használatával fejezünk ki sok mindent), és szegény tanulóknak elmegy a kedvük az egész nyelvtanulástól, amikor a tanárok és a nyelvtankönyvek a 12 igeidővel riogatják őket!
 

rebarbarababa

Állandó Tag
Állandó Tag
„–... hosszú ideig minden éjjel ugyanazt, álmodtam... hogy gyerekem lett; és még álmomban is láttam, hogy a gyerek az életem; és hogy hülye. És sírtam, és százszor is elszaladtam, de valahányszor visszajöttem, mindig ugyanolyan rémes arca volt. Végül azt gondoltam, ha meg tudnám csókolni, mert hát valami mégis van benne, ami az enyém, akkor talán megnyugodnék. És ráhajoltam arra a torz arcra, és förtelmes volt... de azért is megcsókoltam.
– Még mostanában is kísért?
– Néha igen. De most valahogy már megvan az az érdeme, hogy... az enyém. Azt hiszem, hogy végül az embernek muszáj az életét a karjába vennie...”
(Miller: A bűnbeesés után)
 

rebarbarababa

Állandó Tag
Állandó Tag
"Apámat kirúgták a munkahelyéről. A munkáját most egy öt dolláros kis szerkezet végzi. Amikor anyám meghallotta, sírógörcsöt kapott, aztán lement a boltba és ő is vett egyet."
Woody Allen
 

karesz---

Állandó Tag
Állandó Tag
Végleg elmarad a Ben Hur show előadása Budapesten - jelentette be a minap a hazai szervező cég, a Multimedia Concerts.



A nagyszabású produkciót már kétszer elhalasztották és idén őszre hirdették meg az új időpontot, ám az német érdekeltségű Art Concert Gmbh ellen csődeljárás indult, így minden fellépést lefújtak. A magyarországi szervezők felháborodva fogadták a bejelentést, közölték: beperlik a producereket.

– A producerek eljárása minősíthetetlen, az általuk okozott anyagi kárért polgári peres eljárásban német bíróság előtt fogunk eljárni, valamint a vissza nem fizetett előlegek és garanciák miatt csalásért és hűtlen kezelésért büntetőjogi feljelentést is teszünk a német hatóságoknál – szólt a Multimedia közleménye, akik minden jegytulajdonost biztosítottak arról, hogy harminc napon belül visszaváltják a jegyeket.
 

rebarbarababa

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy család kiköltözik külföldre, a kisgyereket beadják az oviba. Az első szülői értekezleten az óvónő mondja az anyukának:
- Vigyék el pszichológushoz a gyereket, megmagyarázhatatlan kegyetlenség, agresszivitás látszik rajta.
- Miért, miből látszott?
- Égő csigát rajzolt - mondja az óvónő.
- Égő csigát? De hát ez igen egyszerű. A magyar gyerekek a csigát így hívogatják ki a házukból: Csiga-biga gyere ki, ég a házad ideki... Talán volt más is?
- Hát, mindenféle sérült madarakat rajzol, például a múltkor egy vak madarat - így az óvónő.
- Hm, hogyan? Ja, igen. Ön nem hallotta azt a kedves magyar mondókát, hogy Csip, csip, csóka, vak varjúcska?
- Na, jó. De a csonka tehén mégiscsak durva.
- Csonka tehén? Hm... ja, igen. Egy nagyon helyes kis dalocskánk van: Boci, boci tarka, se füle, se farka...
- ...és mondja, kedves anyuka! Semmi vidám, kedves dalocskát nem énekelnek a magyar gyerekek?
- Dehogynem. Ott van például a Süss fel nap, fényes nap, ...kertek alatt a ludaink megfagynak. ... Basszus!
 

karesz---

Állandó Tag
Állandó Tag
milliomos, kezében a vödörrel, egy másodpercre megállt. Ezt nyomban nagyon megbánta, miután egy erőteljes lökés figyeleztettem, hogy siessen, mert a műhelyben már várják. A műhelyben csakugyan várták lakótársai a milliomost, a vödörrel. A lakótársak ugyanis üres idejüket papírzacskó-készítéssel ütötték agyon, és ehhez az időtöltéshez állandóan csirizre volt szükségük, amelyhez a fent inzultált milliomos útján jutottak. E gazdag úr társadalmi osztályához nem illő közönnyel vette tudomásul azt a tényt, hogy oldalba lökték. A milliomos ugyanis, bármilyen hihetetlenül hangzik ez, a Dartmoor nevű helységben fennálló angol fegyház lakója volt.
 

karesz---

Állandó Tag
Állandó Tag
"Ahol társadalom van, ott törvény kell, és ahol törvény van, ott feltámad az igazság... És ahol az igazság van, ott megszületik az igazságtalanság is."
 

karesz---

Állandó Tag
Állandó Tag
"-Az Afrikába menők mind skorbutot kapnak.
Vanek úr idegesen kirázta a dobozt. - Én nem kaptam. Vagy ha kaptam, akkor valaki ellopta a skorbutomat innét." Tizennégy karátos autó.
 
Oldal tetejére