Tradícionális Usui Reiki

Fodor György témája a 'Alternatív gyógymódok' fórumban , 2010 Február 12.

 1. Fodor György

  Fodor György Kitiltott (BANned)

  Mivel a Reiki! fórumban összevissza együtt vannak a Mikao Usui módszerét képviselő, illetve azon alapuló, valóban a Reiki nevet jogosan használó és azt képviselő gyakorlók, tanítók, valamint a Reiki nevet nemzetközi tiltakozás ellenére jogosulatlanul használó, teljesen más módszerek képviselői és ez zavart okoz a tájékozatlan érdeklődő számára, nyitottam egy Fórumot a Reiki valódi képviselői számára. Itt ők is nyugodtan meg tudják vitatni a fontos kérdéseket, tapasztalataikat. Ezt a Fórumot az Usui Shiki Ryoho tradícionális tanítói, gyakorlói, az Usui Reiki Ryoho tradicionális tanítói, gyakorlói és a Jikiden Reiki gyakorlói, leendő tanítói számára hoztam létre - végre a Reikiről essen szó egy reiki nevet viselő Fórumban.

  I
   
  Geistheilung, pociari és giyandeva kedveli ezt.
 2. Fodor György

  Fodor György Kitiltott (BANned)

  Alapok: A REIKI névvel jogosan kizárólag Mikao Usui és az ő tanítványai által képviselt, világhírűen kivételes gyógyhatású energetikai rendszert értik. Az Univerzális Energiát japánul egyáltalán nem Reikinek nevezik. Teljesen más szó.

  Az összefoglaló Reiki nevet kizárólag Mikao Usui és tanítványai által létrehozott energetikai rendszerek, irányzatok használják jogosan. Amikor valahol REIKI képzést hírdetnek, eltagadva azt, ki a módszer alapítója - könyen kiderülhet, teljesen más képzésre hívnak, ahol külsőségeiben leutánozták az Usui shiki Ryohot. De a belső lényeg teljesen más.

  Az Usui Reiki Ryoho, a Jikiden Reiki, az Usui Shiki Ryoho, a Te no hira Ryóji, a Tomita Kai jogosan képviseli a Reikit. Nyugaton eddig csupán egyetlen "új" Reiki irányzat vívott ki méltán gyógyhatása miatt elismerést, az Amerikában az Usui Shiki Ryohon alapuló, ahhoz 4-6 éves egészségügyi tudományos anyagot kapcsoló Reiki Plus intézet. Valójában az Usui Shiki Ryoho rendszr, Takata eredeti rendszere áll mögötte.

  Bár százszámra vannak próbálkozások, egoista emberek saját "reikivel" jelenhessenek meg - már számtalan vizsgálat bizonyította, attól, hogy egy módszert Reikinek neveznek el, természetesen nem lesz olyan gyógyhatása. Sőt, a legtöbbről, amit mindig úgy hírdetnek, új , erősebb hatású - kiderült, még egy nátha ellen is hatástalan. Energia ugyan van jelen, csak gyógyhatása, az nincs sajnos vagy elenyésző.

  A reiki igazi képviselői az emberek érdekében emelnek szót - különösen a mai időkben nem mindegy, ha egészségünk védelmében Reiki kezelőt keresünk vagy beavatást szeretnének - mit kapunk? Tisztázatlan eredetű energia rendszerbe beavatást, melyről alapítója se tudja, valójában mi - vagy Usui méltán világhírű módszerébe? Olyan "gyógyító" vár ránk, aki 3 hónap alatt lett a módszer "mestere" vagy évek alatt tapasztalásokat szerzett, élő tanátadási vonalban jó nevű gyógyítók gyógyítás iránt elkötelezett tanítványai várnak ránk? Bizony nem mindegy.

  A másik oldal igyekszik azt állítani, csak irányzatok közti vita, anyagi okokból - erről szó nincs. Nekünk az emberek egészsége, élete nem játék. Gyógyítóink Japánban, a Reiki eredeti központjában kaphatnak képzéseket, a Reiki japán mesterei közösen dolgoznak velünk együtt, amikor van rá lehetőség.


  Már akkor is sokszor eltűnt az Usui által létrehozott energiaminőség a rendszerből, mikor valódi beavatott reikisek avatatlan kézzel nyúltak hozzá, önző szándékkal, megváltoztatva a rendszert, a szimbólumait. Kizárólag megvilágosodott mesterek joga a rendszeren változtatni.

  Tévedés, a Reiki nevet jogosan használhatja minden energetikai rendszer. Mindössze az az oka, hogy sok mindent Reiki név alatt akarnak eladni, hogy még soha senki nem tudott legalább olyan vagy hatékonyabb energetikai rendszert felmutatni a kézrátételes gyógyítás történetében mint Mikao Usui - ezt elleplezve használják hát a Reiki nevet más energetikai rendszerekre.

  Természetesen a Reikisek nem az Univerzális energia birtokosai. Az Univerzális Energiának sok formája van - és minden formában valamely hatást kifejt, akár többet is. Usui módszere, a Reiki, páratlan gyógyhatásáról híres. Gyógyítói gyorsan, hatékonyan képesek akár 1-2 kezeléssel súlyos betegeken segíteni, mint a Magyarországon végzett eddigi adatgyűjtés is ezt bizonyítja.

  Szintén nagyon hatékony módszer az Univerzális Energián alapuló Prana-Nadi, vagy a szintén bizonyítottan az Univerzális Energián alapuló Mahikari. Ezen módszereknek nincs is szükségük a terjedésükhöz arra, Reikinek nevezzék, bátran meg merik méretni saját elnevezés alatt.

  Ha az Ember Reiki gyógyítást képzést lát hírdetni (A Reiki valódi képviselői nem hírdetik magukat, az elégedett betegek adják továb a hírüket) jól teszi ha alaposan tájékozódik, mely szervezet állította ki az illető oklevelét? Az egészség, az élet súlyos betegség esetén nem játék.

  Japánban a nyugaton meglévő problémákat felismerve, a Reiki eredeti képviselői kidolgoztak több programot, ami végrehajtásra kerül. Magyarország ismét az elsők közé tudott kerülni a Reiki történetében.

  Bár Chujiro Hajasi rendszerének (Jikiden Reiki) mai képviselői Magyarországra nem elsőnek jöttek Europában, sőt sokadiknak, a japán reiki mesterek által kidolgozott, valódi Reikit bizonyító lógó használatát a magyar reikisek az elsők között kapták meg. A lógó használata védett, jogosultalan használata komoly szankciókat von maga után.

  A Jikiden Reiki név is levédett, jogtalan használata ellen szigorúan lépnek fel. Tanítóik minőségi Reikit képviselnek, gyógyítóik méltán híresek máris.

  Az Usui Shiki Ryohoban is már évekkel ezelőtt elkezdődött a tisztulási folyamat, a hivatásos reiki tanítói, gyógyítói keresettek. Noha nem hirdetik magukat, az ország sok részébe hívják őket. Vannak tradicionális tanítói és független tanítói. A független tanítók is jórészt nagyon tisztán, a szellemiséget betartva, egyéni véleményeiket sosem Reiki álláspontnak feltüntetve dolgoznak, tevékenykednek.

  Aki azt állítja, ő Reiki tanító, mestr, Shihan de egyéni véleményét mint Reiki éleményt hangoztatja - biztosak lehetünk benne, vlehet megvan a III. felavatása - e a reii senkiből nem tud tanítót, mestert csinálni. a nyugati üzleti szellem egy időben elérte a Reikit is, az Usui Shiki Ryohot is - de mára megtisztítította magát.

  Ha biztos akarunk lenni, jó helyen járunk, két dolgot tehetünk: Keresük az eredetiséget, minőséget biztosító lógót, vagy pedig megkérdezük, az illető tagja -e a magyar Országos Reoiki együttműködénak, melynek csak aReikit tisztán képviselő tradicionális vagy független reiki tanítók lehetnek a tagjai.

  Jó Fórumozást kívánok.
   
  Geistheilung és giyandeva kedveli ezt.
 3. furrier75

  furrier75 Kitiltott (BANned)

  Behangolások

  Mi történik a tradicionális reiki behangolások során?
  Fizikai, energetikai, és spirituális értelemben.
  Szerintem így elsőre ez egy lényeges kérdés lenne.
  Csak, hogy ne legyen "zsákbamacska".
   
  giyandeva kedveli ezt.
 4. Fodor György

  Fodor György Kitiltott (BANned)

  Sajnos ma már a Fórumokon Usuit is, a Meidzsi császárt is, egyik buddhista tanítóm kifejezésével élve, "lefikázzák" hogy magukat így nagy tanítónak élhessék meg - ez lett már a nyugaton a Reiki szinvonal alsó része és ez még nem a legalja.

  Oka az ego, magát nagynak élhesse meg. Fejlődni, gyakorolni nem akar vagy nem tud, tudását könyvekből veszi. Követeli: EGYSÉG van, MIND EGYEK vagyunk - de ezt azért követeli, mert nem élte át. Átéléssel rendelkező tanítók jogosan mondják tanítványaik biztatására - egyek vagyunk - amikor a tanítványnak kevés az önbizalma - hiszen fantasztikus eredményei vannak. Most is gyakran látható a közöségben, Reiki I. avatott mintha mester lenne, úgy gyógyít 1-2 kezeléssel súlyos betegeket. Ők már átélték az egységet - mégha nem is tudják, nem is tudatosak rá. Csak megtörtént, mert önátadásra képesek. Sok nyugati tanító soha nem tapasztalta még ezt meg. Ezért harsogják - egyek vagyunk, én is olyan vagyok mint Usui - követelik hogy csodálják őket, hisz megvették a címet - legalábbis remélik - és azt akarják, ugyanúgy tiszteljék mint Usuit. Pár napja beszélgettünk erről tanítótársaimal - egyet értünk abban, előbb éljék át - aztán beszéljenek róla.

  Tradícióban megélés nélkül nem avatnak tanítót. Ahol enélkül avatnbak, az már halott vonal spirituálisan. Feléledhet újra, előfordult már.... De általában a szinvonal e tanátadási vonalakon egyre csak hanyatlik. A felelőség nincs jelen. Csak az egoizmus és a pénz, hatalom iránti vágy.

  Tehát ez is zavaró tényező. Jönnek egy olyan szintről beszélni, annak jelszavait harsogni, amit nem tapasztaltak meg. És amíg így tevékenykednek, nem is fogják.

  Nagyon más, mikor valaki nagyon tehetséges egy szakmában, hivatásban - és azt adja fel a Reikiért. Más, amikor valaki tehetségtelen, elégedetlen, tele van bizonyítási vággyal vagy kisebbrendűségi érzését kívánja így elnyomni. Így csak azért akar reiki tanító lenni, csodálják, tiszteljék.

  Hiába az élő energetikai vonal - ez esetben is vak akar vezetni embereket.

  Nem csak az ál-Reiki szervezetek képviselői nem érdekeltek abban, mnőségi Reiki jelenjen meg, hanem a valódi Reiki avatásokat, korán megkapó, címet megvásárolt emberek sem.

  A tanító saját megélést tanítja, ami ugyanaz mint a Tradíció. Tradíciót tanítani szavakkal nem lehet - meg kell élni. Beszélni lehet róla, de az nem az.

  Ahelyett, az emberek gondosan megnéznék, mi való nekik, és tudatosan választanának utat, nem egyszer előfordul, hogy korai avatásokkal eljut a III. Reiki átadásig, megélések nélkül, tisztátalan tudatal - majd ráveti magát parapszichológiára és ottani fogalamakat igyekszik a Reikibe becipelni - mások a csakrákat, stb. Mivel nincsenek megéléseik - hiányérzetük van.
  Így azt sem tapasztalhatják meg, a Reiki valóban teljesen más energia, mint a sima bioenergia vagy amit irányítani lehet. Mivel önátadás nincs bennük, a Reiki nem tud bennük hatni. Nyugaton több reiki mester a gyógyításra képtelen - ami japánban a kezdő reikiseknbál is nagy csodálkozást vált ki - hogyhogy egy reiki mesternek más módszerekhez kel fordulnia, tudjon egy betegen segíteni? Olyan ez, mintha a cipész a szűcsmesterséghez fordulna, tudjon végre egy cipőt készíteni - persze hiába.
   
  Geistheilung és giyandeva kedveli ezt.
 5. Fodor György

  Fodor György Kitiltott (BANned)

  Reiki és titkok, ezotéria

  A Reikiben is vannak olyan dolgok, akik sose lesznek leírva - haladó tanítványok a közösségben tudják már ezt. Elég sok mindent megtudhattak, és meg is tartják. Tanítók még töbet tudnak. De ők már ezt valahol sejtették, élték, csak ne voltak benne biztosak, ez az... Ahogy a Prana -Nadisok, végre a Reikisek is megőrzik. Megértették, a kóklerek mindent utánoznak, harsogják nem kell titok, add ide ami nálad van, bevetik az emberi játszmák minden fogását, vádolva a tanítót hogy csak hatalmat akar, azért nem adja oda - de ezek a gyöngyök az ő kezükben csak kavicsok lennének, bánni nem tudnának vele. Usui valóban mindenre gondolt szinte.

  Nézzétek meg, mindig a praxisért lihegnek - szimbólumok, alkalmazásuk - azt hiszik, ettől működik a reiki. Fogalmuk nincs a mester-tanítvány kapcsolatról, mely az emberiség legszebb kapcsolata - beszélnek róla teljes félreértésben, vagy csicskáztatják követőiket - teljesen félre értve azt. Miküözben saját tudatuk szennyezett erősen. Még azt sem tudta kitisztítani - de máris követőket akar.

  A Reiki magasabb része kizárólag mester-tanítvány kapcsolatban adható át, csak úgy élhető. És ez az átadás misztikus - leírhatatlan - csak megtapasztalható.

  Sose lesz leírva ennek a lépcsőfokai. A mester tudja, és mikor a tanítvány beérik - már ő is tudja. A mester pontosan tudja, a tanítvány mit él át, mi történik benne - mert ő is bejárta az utat.

  Nyugaton kevés az ilyen szintű tanító - de Magyarországon a Reikiben elég sok van :- ) És egyre több lesz. Nekik nem kell semmit beemelni a reikibe, anyagába, nem keverik össze más praxisokkal. Nincs rá szükségük - megélés van mögöttük.

  Tehát hiába a követelőzés a Fórumokon, add ide - a lehetetlent akarják :- ) Meg kell dolgozni érte - leírva nem lesz, soha, ahogy a Tarotnak, Kabbalának stb. is vannak soha le nem írt részei.
   
  Geistheilung és giyandeva kedveli ezt.
 6. Fodor György

  Fodor György Kitiltott (BANned)

  Névhasználat:

  Leírtam: NEMZETKÖZI - erre NEMZETI szövetségekben keresik a választ a "tanítók". Elég alapdolog, a fogalmak jelentését pontosan tudni - de ehhez is tiszta tudat kell. A tisztátalan tudatú a vitákban csak egyetlen ösvény mentén halad. Szinte mionden más országban a vita eredményhez vezet, akinek nincs igaza belátja - kivéve kóklerországot, ahol az ego azonosítja magát a véleménnyel és utolsó csepp véréig védelmezi tévedését.

  A szellemi termék, a szerzői jog - nem átruházható - de örökölhető. A REIKI örökösei Usui eredeti szervezete - de minden hiteles reiki iskolát elismernek a világban, 1970. óta - a Hiteles, élő tanátadási vonalakat.

  Bármikor érvényesíthetik jogaikat, amikor csak akarják - ehelyett valóban udvarias levelek érkeznek. Elég sokat elmond az is, ki hogy reagál ezekre a levelekre. Kik acsarognak, kötik az ebet a karóhoz, kik ismerték el a kérés jogoságát és hagyták abba amit tettek. Ki mondja, amíg bíróság nem tiltja el, ő folytatja... Ez is sokat elárul.

  Egy példa: AIKIDO, benne a KI jele.

  Egyetlen harcművészeti ág nem lopta el az AIKI nevet - mondván, ők is harcművészet. Az a név Morihei Uesiba és követőié jogosan. Így van ez a Reikiben is. Usuié és egyenes élő vonalú tanítványaié.

  Ezt minden külső szemlélője e vitának simán megérti.
   
  Geistheilung és giyandeva kedveli ezt.
 7. Fodor György

  Fodor György Kitiltott (BANned)

  Ez is olyan kérdés, amire nem lesz válasz Fórumon. Ugyanis amikor a Shiki Ryoho leírta, szerinte mi, rögtön beletették az ál-irányzatokba ezt a leírást is. Maradjon a Reiki jellemzője... Amit a gyakorlók tudnak, tapasztalnak, átélnek.
   
  Geistheilung és giyandeva kedveli ezt.
 8. Fodor György

  Fodor György Kitiltott (BANned)

  Japánban például mikor Petter ott élt, sokakat avatott gyorsan mesterré - ám abban az országban kóklernek lenni nem dicsőség. Nem nagyon rúgnak labdába, illetve japán reikisek elsajátították a nyugati reikit és belülről tisztítják meg - most már ők tanítják és magasra tették a mércét, visszadják a Reiki tanító rangját.

  A Gakkai ismeretterjesztő kiadványokat jelentetett meg, ezekbőla japánok hamar megértették - nagy a különbség a kóklerek és a reiki hiteles tanítói, gyakorlói, élői között.

  Itt is ez az út a járható. Felvilágosítás, ismeretterjesztés, a valódi reikisek bemutatása - rajtuk látszik a megélés is, átélés is. Nekik vabnak betegeik is, megtalálják őket. Usui útját járják - és működik.
   
  giyandeva kedveli ezt.
 9. Fodor György

  Fodor György Kitiltott (BANned)

  Az Usui Shiki Ryoho roppant érdekes - hisz Takata már nem tudta a Mester-Tanítvány kapcsolatot élni, azonban több tízezer avatottból 22 lett tanító. Igyekezett a színvonalat tartani.

  A gyógyítás megvolt a rendszerben, és a jelenlegi, más mester kollégám által folytatott kutatás szerint Hajasi rendszerét még szinte változtatás nélkül tanította. Valószínűleg ez magyarázza nyugaton a Jikiden Reiki iránti erős érdeklődést, hogy mesterek ülnek be kezdő képzésre japán tanítókhoz és jutnak el immár megérdemelten a Shihan-kaku majd a Shihan címhez. Ami mögött minőség is van, így ők jogosan használják majd.

  A Jikiden szintén nem követeli meg a Mester-Tanítvány kapcsolatot - mégis ott élik akár, van rá lehetőség. De aki nem tud gyógyítani - nem lesz a rendszer oktatója sem, nemhogy tanítója.

  A Jikiden REIKI minőségi Reikit felelősséggel juttat el a világba - tanítói nem egyéni véleményeket, elméleteket hangoztatnak, hanem megélésekel is rendelkeznek.

  Az Usui Shiki Ryoho világszerte nagyon vegyes, sokszor felhigultak tanátadási vonalai - Magyarországon azonban erős, minőségi tanátadási vonalak alakultak ki. Nem gond a tanítóinak belátni, hogy nem tart mindenki ugyanott - és szívesen tanulnak tapasztalt tanítótársaiktól, illetve segítik a minőségi Reiki élet megvalósulását Magyarországon. A független mesterei is elismerik a japánok vezető szerepét a reikiben és hálásak az érkező útmutatásokért. Azt is megértették, miért nem lehet ezeket csak úgy szétszórni utána jegyzetekben, stb.

  Hálám minden ilyen reiki tanítónak, gyakorlónak.
   
  Geistheilung és giyandeva kedveli ezt.
 10. Fodor György

  Fodor György Kitiltott (BANned)

  Hogy a Reikit megérthessük, megismerjük - legelőször az alapító tanító, megvilágosodott mester életét jó ha ismerjük. Leghitelesebb forrása talána sírfelirata, amit tanítványai állítottak neki 1927.-ben.

  "Aki komolyan tanul és nagy odaadással dolgozik testének, lelkének megjobbításán, hogy jobb emberré tegye magát, azt a szellem emberének nevezzük. Azokat, akik ezt a szellemet a társadalom javára használják s arra, hogy másoknak is megmutassák a helyes utat és jót tegyenek, tanítóknak nevezzük. Dr. Uszui is eme tanítók közé tartozott. A világegyetem Reikijére tanította az embereket. Sokan jöttek hozzá azzal a kéréssel, hogy tanítsa meg őket a Reiki nagy útjára és gyógyítsa meg őket.


  Keresztneve Mikaomi, a családneve Gjoho.

  Jago faluban született, a Jamagata prefektúrában. Őseinek neve Csiba Cunetane. Apját Uzaemonnak hívták, anyja családi neve Kavaai volt.

  A Keio-korszak első évében született, augusztus l5-én. Szorgalmasan tanult, igen jó képességű ifjú volt. Felnőve több nyugati országot bejárt tanulás céljából, és Kínát is. Bár rendkívüli képességekkel rendelkező, kiváló ember volt, sok balszerencse érte. Ám mégsem adta fel, kitartóan tanult tovább.

  Egy nap a Kurama-hegyre vonult meditálni, és huszonegy napon át böjtölt magányában. Ezután óriási Reikienergiát érzett magában, és hozzálátott, hogy mindent megtanuljon a Reikirendszerről. Először csak önmagán alkalmazta a Reikit, aztán családján is kipróbálta, és mivel különféle betegségek esetén is sikerrel járt, elhatározta, hogy megosztja tapasztalatát másokkal. Mivel szerette volna a Reikit közismertté és mindenki számára hozzáférhetővé tenni, a Taisó-korszak tizedik évének áprilisában klinikát nyitott Tokióban, az Aojama-beli Haradzsukuban. Itt aztán igen sok ember számára tartott tanfolyamokat és gyógyító üléseket. Tömegek érkeztek a klinikára az ország minden szegletéből. A kezelésre váró páciensek hosszú sorokban álltak dr. Uszui ajtaja előtt. A Taisó-korszak tizenkettedik évének szeptemberében rettenetes katasztrófa rázta meg Tokiót: a pusztító Kanto földrengés. Sok ezren meghaltak, súlyosan megsebesültek, megbetegedtek. Dr. Uszui nehéz, fájdalomtól elszoruló szívvel járta a várost, hogy segítsen a számtalan áldozaton. Tevékenysége hamarosan túlnőtt a kicsiny klinika határain, úgyhogy a Taisó-korszak tizennegyedik évének februárjában Nakanóba költözött, ahol új klinikát épített. Híre hamarosan egész Japánban elterjedt és sok kis faluba is meghívták, szerte az országban. Hol Kuréba utazott; hol a Hirosima prefektúrába, a Szaga prefektúrába vagy Fukujamába. Itt tartózkodott akkor is, mikor megbetegedett, s a Taisó-korszak tizenötödik-évében, március kilencedikén, életének hatvankettedik évében elhunyt. Feleségét Sadakónak hívták, lányneve Suzuki volt. Egy fiuk és egy lányuk született. Dr. Uszui halála után fia, Fudzsi Uszui vette át a családi vállalkozás vezetését. Dr. Uszui melegszívű, alázatos lélek volt, a teste arányos, egészséges. Sosem dicsekedett és jóformán mindig mosolygott, de szükség esetén azonnal megmutatta, milyen nagy dolgokra képes. Igen óvatos, megfontolt ember volt, sokoldalú tehetség. Szeretett olvasni s kiterjedt ismeretekkel rendelkezett a lélektan, orvostudomány, jóslás és a legkülönbözőbb vallások teológiája területén. Sosem hagyott fel a tanulással és talán ez a tapasztalata tette lehetővé számára a Reiki megértését és befogadását is. A Reiki ugyanis nem egyedül a betegségek gyógyítására irányul, legfőbb céljai közé tartozik még a velünk született képességek kibontakoztatása, a szellemi egyensúly és a testi egészség megteremtése, s ezzel a boldogság előmozdítása. Ahhoz, hogy ezt másokkal is közölhessük, elsősorban Meidzsi-császár alapelveit kell elsajátítanunk és szívünkbe vésnünk. Legjobb, ha ezen alapelveket minden reggel és minden este felmondjuk magunknak.


  „Csak Ma ne légy dühös,
  ne aggodalmaskodj,
  hálás szívvel munkálkodj karmádon,
  Légy kedves az emberekhez.”

  A végső cél nem más, mint megérteni azt az ősrégi módszert, mely a boldogsághoz vezet, s ily módon felfedezni sok-sok betegség és szenvedés egyetemes gyógymódját. Aki követi ezeket a nagyszerű alapelveket, az elérheti a régi bölcsek szellemi békéjét. Aki be akar kapcsolódni a Reiki rendszerébe, a legjobban teszi, ha a legkézenfekvőbb alanyon kezdi el működését, ahelyett hogy a személyes élményvilágától távol eső filozófiával vagy logikával próbálkozna. Üljünk hát le minden reggel és minden este hallgatagon a gasso vagy namaszte pózba, kezünket a mellkasunkon összekulcsolva. Legyünk tiszták és nyugodtak, kövessük mindig a nagyszerű alapelveket! Dolgozzunk önnön szivünkön és bármit teszünk is, az mindig lelkünk nyugodalmas mélyéből eredjen. A Reikit ugyanis minden teremtett lélek gyakorolhatja, mivel lényünk legmélyéből ered. A világ gyorsan változik, s a filozófiák is változnak, ám ha a Reikit sikerül az egész világon elterjeszteni, az nagy hatást gyakorol az emberi szívre és a társadalmi morálra. Emberek ezreinek lesz segítségére, nemcsak a betegség ellen vívott harcban, de magának a Földnek a meggyógyításában is. Dr. Uszuitól több mint kétezer ember tanult Reikit. Tanítványai még többeknek adták tovább ismeretüket, így a távoli vidékekre is eljutott. És terjedni fog még tovább, most, dr. Uszui halála után is. Nagy áldás, ha valaki dr. Uszuitól tanulhatott Reikit, ha megtapasztalhatta az ő nagyságát és továbbadhatja a tőle kapott ismeretet. Sok-sok tanítványa érkezett ide, a Tojotama kerületbe, a Szaihodzsi templom temetőjébe, hogy emlékkövet emeljenek a mesternek. Engem kértek fel, hogy ezeket a szavakat megörökítsem a kövön, hogy nagyszerű munkája tovább folytatódhasson. Végtelenül nagyra becsülöm a munkásságát, és szeretném, ha minden tanítványa megtudná, milyen nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy erre a feladatra engem választottak ki. Szeretném, ha minél több ember értené meg, milyen óriási szolgálatot tett dr. Uszui ennek a világnak és a még előttünk álló jövőnek.


  Ezt a feliratot Juzaburo Usida és Maszajuki Okada fogalmazta meg.
  1927. február
   
  Geistheilung és giyandeva kedveli ezt.
 11. Fodor György

  Fodor György Kitiltott (BANned)

  Olyan időket élünk, amikor bárki bármiről írhat könyveket, és akár a karma akár a reinkarnáció fogalma, sokszor kerülnek félremagyarázásra, akár tudományosnak látszó alapokon, mégha jószándékból is.

  Az ezotéria tana kizárólag mester-tanítvány kapcsolatban átadható és átörökíthető. Tanfolyamokon a tanulható része kerül csak átadásra - ami kis része az egésznek. Az ezotéria kincsestára sokkal mélyebb, mint a most fiatal tudományágként jelentkező parapszichológia. Természetesen, érdemes utóbbit is tanulmányozni. Akik a gondolkodásnál tartanak, nekik az az érthető.

  Akik viszont képesek a mély megélésre, felfogásra, a szavakon túlira, a jelenlegi tudományos álláspontokon is túlra hatolni, nekik és csak nekik való a valódi ezoteria.

  A Reiki is olyan út, ahol a gondolkodás nem segít, sőt akadály. Aki az elmében él, nem képes a reikit élni. Meg kell haladni hozzá a gondolkodást. Kezdőknek sokkal könnyebb, mint akik már sokfélét összeolvastak. Tele van már a fejük elképzelésekkel, vélt igazságokkal, és ragaszkodásal e nézetekhez. A tanítónak ezeket a görcsöket mind fel kell oldja egy tanítványban. Egy kezdő viszont a tanítóval együtt kezelve, mély bizalommal és hálával eltelve, hamar mélyebb megélésre jut, mint aki falja a könyveket. Nem fogja tudni kifejezni, mit élt át - csak tapasztalja, a beteg máris meggyógyul, jé milyen hamar... Csak egy mosoly, csak a szemek találkozása, a tanítóval vagy akár a beteggel ekkor - és meggyógyult, mehet CT-re, MR-re a beteg, mikor ez bekövetkezik.

  Legközelebb ilyen esetek leírásával, bemutatásával folytatom.

  Nem véletlen, a valódi ezoterikus utaknak kevés beavatottja van minden időben - túl mélyek ezek a tanítások, megélések ahhoz, bárki alkalmas legyen megélésére, befogadására, élésére, képviseletére.

  A mindedig legtisztább összefoglaló mű, amiben tényleg az alapok letisztázva kerülnek: Annie Besant - az Ősi Bölcsesség című műve.

  Sajnos, reikiseknél is előfordul, hitelt adnak energiavámpír, stb sztoriknak, amik kezdőknél még gyakran fordulnak elő ilyen nézetek.

  Nincsenek energiavámpírok, csak tudatlan emberek. A legnagyobb probléma a felkészületlenség és a butaság.

  Több esetben kérdik, hogyan védekezem például, nehogy átjöjjön valami? Sehogy. Semmi ilyet nem használok, nem volt rá szükségem még soha.

  Annie Besant művéből , egyetlen egy könyvből - helyre tudnak kerülni a dolgok. Ők valódi ezoterikus tanokba kaptak beavatást, és közérthető formában adták közre, öszefoglalva.

  Ez az, amit érdemes lehet tanulmányozni és nem felületesen elolvasni.

  Az Ősi Bölcsesség.
   
  giyandeva kedveli ezt.
 12. furrier75

  furrier75 Kitiltott (BANned)

  Behangolás

  Szerintem egyébként másról van itt szó, mint ami a weboldalakon olvasható.
  Ezért is kérdeztem rá.
  üdv
   
  giyandeva kedveli ezt.
 13. Fodor György

  Fodor György Kitiltott (BANned)

  Igen, másról - azonban itt nem szeretném e részt közzétenni - azonban semmi akadálya, a megélt élményeket leírjátok, ha emlékeztek rá - az utána bekövetkező folyamatokat - sőt!

  Mivel elég leterhelt vagyok, csütörtökönként fogok írni. Addig is ezt vesézzétek ki nyugodtan!

  Csütörtökön pár japánban történt gyógyítást adok közre, illetve utána azt kérem, írjátok az eseteiteket le... Mert magyarországon sőt az itt fórumozók közt is többeknek vannak fantasztikus eredményekről felismeréseik...
   
  giyandeva kedveli ezt.
 14. Fodor György

  Fodor György Kitiltott (BANned)

  Mivel a holnapi napom még zsúfoltabb - hát akkor ma:

  Reiki és békés távozás:


  A Kōbe városban lévő Suzuki Áruház tulajdonosának, Suzuki úrnak édesanyjánál gyomorrákot állapítottak meg. A megyei kórházban a hasat felnyitva megállapították, hogy a késői stádium miatt már lehetetlen megoperálni a kórt, ezért a családnak azt tanácsolták, hogy otthon ápolják az asszonyt. Suzuki úr gyermeki szeretettől hajtva fordult Mine mesterhez, mivel szerette volna békés távozáshoz segíteni édesanyját. A kezelés megközelítőleg két hét alatt lezajlott, és mivel édesanyjának nagyon békés távozásban volt része, Suzuki úr rendkívül hálás volt a mesternek.

  II. eset

  A Chigasaki városban élő Iki Han urat (aki akkoriban 42 éves volt) Shōwa 45. (1971) évében gyomorfekéllyel műtötték, a has felnyitásakor azonban gyomorrákot diagnosztizáltak nála. Sietve áttértek a rákműtétre, az 5 órás operációt követően pedig Iki úr folyamatosan egyszer jobb, máskor rosszabb állapotban volt. A reiki kezelésnek köszönhetően a 46. évben (1972) már sikerült annyira talpra állnia, hogy ismét munkaképessé vált.
  A 47. év (1973) januárjában azonban megint kórházba került, és új gyógyszerek alkalmazása mellett ismét elhúzódó, kemény küzdelmet folytatott a betegséggel. 47. év júniusában végül anélkül, hogy egy kicsit is szenvedett volna, rendkívül békésen távozott e világból. Hozzátartozói hálásak voltak a reiki segítségének.

  III. eset

  Shōwa 49. évének (1975), májusában központunk Nakagawa mesterének hozzátartozóitól (akik természetesen szintén a szervezet tagjai) értesültünk, hogy a mester életének 86. évében rendkívül békésen elhunyt.
  A mester május vége felé egy pár önkéntessel kirándulni ment Atamiba. Kicsit más volt, mint általában, ezért a fővárosba visszavezető vonatúton Nagano mesterék felváltva kezelést adtak neki. Amikor Shinagawába értek, még jó egészségi állapotban tudott hazamenni, majd miután egy nyilvános fürdőben megtisztította magát, mély, kómaszerű állapotba kerülve, békésen eltávozott.

  Folyt. köv.
   
  giyandeva kedveli ezt.
 15. Százdi József

  Százdi József Új tag

  Gyógyulások, tapasztalatok

  Kedves Fórumozók!

  Szeretnék én is hozzászólni, megosztva Veletek tapasztalataim. :)

  Több hónapja már egy Lakiteleki hölgy keresett meg, hallott rólam, hogy gyógyítással foglalkozom és ehhez a Reikit használom. Rövid beszélgetés után megbeszéltünk egy időpontot. A kisbabáját kellett kezelnem, aki agydaganattal született, sajnos a daganat tetemes részét tette ki a kis fejének. Születésekor az orvosok szinte le is mondtak róla. Csodával határos módon túlélte a műtétet. Szerintem a baba élni akarásának volt köszönhető :)

  Hozzám már 12 hónapos korában fordultak.

  Kezelés megkezdése előtt az alábbi tünetei voltak: Nem látott, nem járt, alig érzékelt. állandó sírógörcsök, láthatóan gyötrő hasi fájdalmak, beszédre irányuló kezdemények hiánya! Az Orvosok cisztát is diagnosztizáltak szegénynek az agy hátulsó részében. 2 db söntöt ültettek be, melynek feladata az agyvíz elvezetése a ciszta miatt...

  Sok probléma forrása volt ez!

  Kezelés kezelést követett...

  Első kezelés: A kisbaba 10 perc múlva elaludt, mélyen! Mindenki megdöbbent, mert nehezen alszik el. A szoba érezhetően megtelt Reikivel, mindenki kipirult, nagyon "meleg" érzés fogott el minket, mintha átöleltek volna. :)

  Második harmadik kezelés ugyanígy telt, negyedik kezelésnél az anyuka meséli milyen pozitívan látja a kislánya fejlődését, kevesebbet sír, mosolyog, vidám, kevesebbet görcsöl...
  Most kicsit ugrani fogok, mert sok problémát okozott a sönt rosszul való beállítása, így eltömődött 2x és műteni kellett és kezdődött minden elölről a fejlődésében, de immár sokkal gyorsabban! Pár hete mentek kontroll vizsgálatra a kislánnyal és a vizsgálat negatív lett, a CISZTA ELTŰNT!!! Leletek igazolják!

  Mindenki örült, orvosai csodálkozva örültek! :)

  Hála most is a Reikinek, hogy meggyógyította!

  Azóta is kezelem, rohamosan javul az állapota, többet mozog, a beszéd kialakulása elindult, vidám, görcsei elmúltak!

  Köszönöm, hogy meghallgattatok, remélem én is sok ehhez hasonló gyógyulást fogok olvasni Tőletek, legyen az bármi, amiből a Reiki gyógyított meg Titeket, Másokat.

  Sz. Józsi
   
  janiki és giyandeva kedveli ezt.
 16. Százdi József

  Százdi József Új tag

  Gyógyulások, tapasztalatok

  Szeretnék még egy gyógyulással felhívni a figyelmet

  Usui Mester, milyen nagy ajándékot hagyományozott Ránk!


  Egy Tiszakécskei Úr, többek közt, hátfájdalommal fordult hozzám, a megfelelő praxist használva kezdtem meg a kezelését, majd egy ponthoz érve a gerincoszlopán nagy forróság öntötte el az ujjaimat és éreztem, ahogy a csigolyája megmozdul, majd egy hirtelen mozdulattal a helyére ugrik! Mély döbbenet volt!

  A bácsi erre nem panaszkodott többé! :)

  Sz. józsi
   
  janiki és giyandeva kedveli ezt.
 17. Fodor György

  Fodor György Kitiltott (BANned)

  Mindig aktuális: Problémák a reiki gyakorlóknál, amik jellegzetesek:

  I: Nem tud haladni a Reiki útján tovább egy pontnál, elakad. A hibát nem magában keresi. A tanítóban. "A tanító a hibás" - gondolja - "Nem ért meg engem". "Ebben nincs elég tapasztalata a tanítónak, nekem több van". "ÉN jobban tudom már nála ezt". Megítélik a tanítókat.

  Esetei: Akaratlanul is másnak kivánják magukat mutatni, mint ami belül van. (Én nem olyan vagyok).

  Vagy ami belül van, azzal nem akarnak, nem tudnak vagy nem mernek szembenézni. Mert bizony belül ott a dühös gorilla. Néha megpróbálják, de aztán feladják.

  A Szellemi út nem lineáris, mint sokan hiszik. Mélypontokkal jár. Egyre mélyebbekkel. Másképp nem megy, közben vannak magas pontok is.

  Sokszor az vezet a problémához, hogy a gyakorló tökéletességre törekszik, ami biztos kudarchoz fog vezetni. Egyetlen tanító sem volt tökéletes, se Jézus, se Buddha, se Lao-Ce, és ők ezt megmutatták. A gyakorlóban ébred fel - jaj, ez nem is tökéletes - hogyan is tudna ENGEM tanítani? Így menekül meg az EGO a feloldódástól. Így hát tanítótól tanítóig megy - mindegyikre kivetíti a benne lévő tökéleteségre törekvés megfelelőjét, de attól hogy ilyennek akar valakit látni, a tanító nem akar tökéletesnek látszódni, ha valóban tanító. Nem akar megfelelni a gyakorló elvárásainak. Nem akar másnak látszódni. Ö már békében él magával.


  Vagy látják, más gyorsan fejlődik - és tudat alatt arra vágynak, ők legalább olyan gyorsan vagy még gyorsabban fejlődjenek. Türelmetlenség, akarnokság. Írigység. Ezek lépnek fel. Eloszlatni is csak a gyakorló tudja őket - ha hajlandó meglátni, ezek benne vannak.

  És vannak gyakorlók, akik őszintén örülnek más fejlődésének - és ez elhozza a sikert, hogy bár a nagy többségnek évekre, lehet évtizedekre van szüksége ahhoz, ami pár gyakorlónak 1-3 év - mégis, nem türelmetlenek. Hálásak. E gyakorló megérti, ez nem verseny, és a lényeg, hogy saját ütemében érjen célba. Kitartás, szorgalom vezet a sikerhez. Hála, és tisztelet. Semmi más.

  Bár valóban, akadnak akik gyorsan haladnak az úton - ez a ritka. A sikert nem adják könnyen. Akik gyorsan haladnak: átadják magukat teljesen, könnyedén a reikinek - nagyon gyorsan fejlődnek. Tanítóik amit mondanak, hálával és köszönettel fogadják el és úgy gyakorolnak tovább. Bíznak a tanítóban, tudják ő már bejárta ezt az utat, ismeri a vargabetüket is. Nincs bennük ragaszkodás saját véleményhez, elképzeléshez. Nincs saját véleményük, amivel összehasonlítanák a tanító útmutatását - hanem azt követik. Ők maguk nem is gondolják sokszor, milyen gyorsan fejlődnek - sokszor bizonytalanok magukban, és eza jó - rábizzák magukat az életre, a Reikire - hadd sodorja, amerre akarja...

  Gyakori hiba, hogy bár a gyakorló sokat segít társainak, tanítóinak - ezt ÉN-ből teszi, nem önzetlenül - és az ilyen "áldozathozatal" nem az valójában. Nem jár spirituális fejlődéssel. Csak az számít áldozathozatalnak, amit az ember nem magáért tesz. Nem azért, róla jobb vélemény legyen vagy felhívja magára mások figyelmét - hanem szolgál önzetlenül.
  Meg kell keresse magában - miért van benne kisebbrendűségi érzés? Kinek, miért akar bizonyítani? Sokan csak azért vonzódnak a spirituális utak felé, mert életüket sikertelennek érzik, úgy érzik nem kapnak elég megbecsülést és azt gondolják, ha szakmájukban ezt nem tudták elérni, majd akkor a spirituális úton ezt pótolják.

  Keanu Reeves-nek mondja a Constantine-ban az arkangyal - te a pokolra kerülsz, hiába szedtél ki több száz démont emberekből. Mert te mindent magadért teszel - hogy valamit elérj vagy elkerülj - nem másokért. És Keanu Reeves sokáig nem érti. Úgy gondolja, ő az emberekért teszi, amit tesz - pedig csak magáért dolgozik, saját vágyait akarja elérni - a többi ember ehhez csak eszköz számára valójában. Nehéz ezt magunkban meglátni, észrevenni.

  Akik tökéletességre törekednek, gyakran túl feszültté válhatnak. Az élet nem lesz öröm számukra így, hanem küzdelem. Pedig a gyakorlás öröm, a gakorlókat a reikiben szinte szétfeszíti sokszor a jókedv, a derű.

  A tudatalattiba lenyomott dolgok, fel nem dolgozott problémák - amiket csak a tanítók látnak, hogy mi van belül - egyszer csak robbannak a helytelenül gyakorlóban. Lehet 10 év múlva, lehet 20 év múlva, de mindig robbannak. És akkor már késő. Ezért van, hogy a felelősséget vállaló tanítók nem adnak meg II vagy III avatást annak, aki nem végezte el a szinttel való munkát. Bizony a II. szinttel való munka akár 20 évig is eltathat.

  Bárhogy rejtegeti is nem tudatos énjét a gyakorló - a tradicionális tanító látja. Tudja. Még csak mellette se kell lennie, tudja mi történik - és nem gyakorolhat, nem fejlődhet a gyakorló helyett. Tradicionális szervezetek ereje pont abban van, hogy ilyenkor ha a gyakorló tanítót vált vagy irányzatot - ugyanzzal a problémával menve a tanítókhoz, ugyanazzal a válasszal fog találkozni. Fél-tradicionális vagy független szervezetben, ahol a tanítók felelősége nem annyira hangsúlyos, ilyenkor is meg lehet kapni az avatást - a tanító mossa a kezeit - ő akarta, megkapja a jogot a Tapasztaláshoz. Aztán lesz, ami lesz.

  A magasabb behangolás a Reikiben nem megoldja a meglévő problémát, hanem felerősíti.


  II: Nem tud haladni a Reiki útján vagy elakad. A hibát nem magában keresi. Tanító nélkül gyakorol. "Több szimbólum kell" - gondolja. "Egy másik szimbólum kell, ami majd megold mindent" . Így születnek az "új" "Reiki" irányzatok" akár - melyekből maga a reiki szokott eltűnni. Kivétel nélkül e meg nem világosodott, egojuk által elkápráztatott, nagyravágyó "tanítók" azok, akik nyugaton "meg kell mutassanak" belső késztetésből más tanítóknak "általuk még nem ismert jobb szimbólumot". Azaz kiválasztottnak kívánják magukat megélni, akik akár az alázatosság álarca mögé bújva, a többieket akarják tanítani - az '"új utat a reikihez" vagy "csoda" szimbólumot.

  Ez a vágy nem a helyes hozzáállás, miért akar valaki Reiki III. avatásban részesülni. Ha vak vezet világtalant, abból csak probléma lett mindig. Aki önmagát kívánja mások fölé helyezni és ezért akart a Reiki III. avatásban részesülni - nem a Reiki útját járja. Csak olyanok fogják követni őket, akikben ugyanúgy ott van ez a vágy.

  Alapja, hogy korán kapták meg a reiki avatásait, maguk is érzik hogy korai volt és ezt elleplezni az egojuk bedob ilyen trükköket. Közben Japánban mai napig akár szimbólumok nélkül érik el a reiki gyakorlók a megvilágosodást, segítenek a betegeken és Magyarországon is sok Reiki I.-es avatott "csodára" képes - mert csak átadja magát a Reikinek kezelés alatt - teljesen, feltétel nélkül. Nem akar ő csodát "csinálni", egyszerűen csak hagyja hogy rajta keresztül megtörténhessen. Ezért nincs szüksége szimbólumra se hozzá.

  Míg régen nyugaton a reiki szimbólumokban látták az emebrek a siker zálogát, ma már - hála a japán tanítóknak, útmutatásaiknak - kiderült, a szimbólumok egy része nyugaton létrehozott, nem attól működik a Reiki. A jó, gyakorlott reiki gyógyítónak nem kell semmilyen szimbólumot használnia. Mégis meggyógyulnak a betegek,a kik felkeresik.

  Akik nem haladnak az úton, keresnek kívül, ők vetik rá magukat "új reiki szimbólumokra" - a szimbólumtól várva a megoldást. Lehet, kis megkönnyebbülést az egoja el is játszik neki. Mindez azt mutatja, az illető nem érti a Reiki útját - legyen bármennyi beavatása - lehet nem neki való.

  Ahogy Porosz Tíbor már 1995.-ben ezt megfoglamazta, leírta a Reiki III. avatottaknak. Ő nem adott semmi szimbólumot - leírta, mi a Reiki, mi nem az, mennyire nem értik nyugaton a III. avatottak se, mi a Reiki. Mi számít a rEikivel való szakításnak, pld. amint bárki uj szimbólumot csempész a rendszerbem, az már nem Usui módszere, nem a reiki. Ezért tűnik el ezen irányzatokból a reiki gyógyhatása - mert az illető saját ÉN-jét csempészi a reikibe, saját vágyait.

  Ahogy Lin-csi mester mondta egyszer - "Jó családból származó fiúkat és lányokat babonáznak meg ezen fene rókák. De bizony mondom néktek, egyszer e vaksi szörnyektől is számon kérik majd a köles árát s izzó vasgolyóbisokat fognak nyelni az öreg Jama előtt. "

  17 évnyi tanítási tapasztalat rövid összefoglalása volt. Természetesen ezek a gondok, előforduló esetek nem csak a Reikire, hanem minden szellemi útra ugyanúgy jellemzőek. A felsorolt esetek, jellegzetességek 20 év tapasztalata, sok tradicionális úton.

  Még ha a gyakorló utat is vált - az se segít. Hiába cserli a Zen gyakorlást Tantrikusra, Jogára - ugyanazzal a problémával fog szembesülni.

  Ezért nem szabad avatni arra fel nem készült, nem kellően megtisztult tudatú gyakorlót magasabb szintre - legyen bármennyire szimpatikus, legyen az ember saját gyermeke akár - mert a korai avatás következményei sokkal roszabbak, mintha megharagszik pár gyakorló a tanítókra. A tanítók ezt simán elviselik - sokkal inkább, mint hogy elgeyengülésük miatt egy tanítvány súlyos beteg legyen vagy pszichésen zavarodott. Aki felősséggel áll egy úthoz - nem kíván egyetlen emebtársának sem problémákat okozni, olyat tenni, ami felerősíti a gondot - még ha az jóval később is következik be.
   
  giyandeva kedveli ezt.
 18. Fodor György

  Fodor György Kitiltott (BANned)

  Fontos különbség a japán és valóban tradicionális, kisszámú europai reiki gyakorlók, tanítók valamint az új idők (New Age) nézeteket valló, divat-reikisek között.

  A japán reikisek, mesterek, és jó pár europai is, pontosan tudják, mi a megvilágosodás, több nyugati mesterrel is megtörtént. Ők nem elképzelések alapján irogatnak, tanítgatnak, hanem MEGÉLÉS alapján. Keleten MEGÉLÉS nélkül nem lehet tanító egy tanító. Legfeljebb ismeretterjesztő előadásokat tarthat. Ha nincs megélése, nem Mester. Aki azt állítja, a Reiki Tradíciója nem fejlődéshez vezet - amögött biztosan nincs megélés. Mivel nem tud odáig se eljutni, mint Usui - hát lefikázza amit elért vagy legendának tartja - ez sokkal egyszerűbb, mint gyakorolni.

  Nyugaton az olyan emberek, akiknek nincs saját hivatásuk terén elég sikerélményük, a spirituális területen próbálkoznak, hogy így szerezzék meg mások figyelmét, elismerését. Ezért vesz pld. Reiki Mester címet, kiad érte akár sok pénzt. És máris szórja a szóvirágait, dicsekszik mennyi más képzésre járt, mennyi mindent olvasott... tele a feje dögökkel, döglött, nem valódi tudással, oszló hullákkal. A Reikinek az alapjait és a spirituális alapfogalmakat sem érti a sok olvasmánya ellenére. Téves nézetekkel van tele a feje, és azok alapján természetesen téves következtetésekre jut. Ezekről vitatkozni sem hajlandó, mert az ő DOGMÁJA- HITE . Megvédeni érvekkel álláspontját nem tudja.


  Vegyünk vele szemben egy viszonylag kezdő, tradicionális reiki gyakorlót, aki mondjuk 3 hónapja végzett reikit. Emberek a munkahelyén is felé fordulnak. Nem dicsekszik, nem kérkedik - csak gyakorol, és az emberek elindulnak felé. Tanácsokat kérnek. Keresik a társaságát. Nem beszél szellemiségről, reikiről - csak segít, csak éli. Az emberek a közelében spontán gyógyulnak kisebb problémából máris. Nem olvas könyveket a csakrákról, auráról - nem a fejét tömi szavakkal - hanem tapasztalást gyűjt - megfigyel. Átél. Mikor betegre teszi a kezét, szinte azonnal ő, a kezelő eltűnik.

  A new age divat-reikis viszont nagyképű kijelentéseket tesz arról, a tradíció nem visz előre szerinte. De mivel a tradíciót meg sem érthette, hisz megélése valódi nincs - és amíg az EGO irányítja, önzés, magát valaki nagynak megélés vágya, addig nem is lehet - ezért lefikázza Usuit, a megvilágosodott mestereket. Ez egyszerű, ehhez nem kell erőfeszítés, nem kell másokon se segíteni, csak fikázni, és Magyarországon ez sokáig menő volt és talán egy ideig menő lesz még - bár változnak a dolgok, egyre több embernek van elege a fizikai és szellemi korrupt létből, önzésből, mások becsapásából való megélésből.

  Már számtalanszor elmondtam - aki itt veri a mellét, ő mekkora nagy felismerésű reikis - várják Japánban, hisz a tradíció ismerői tudják, a Tradíció fejlődése folyamatos - ha ő már ekkora nagy ember - méresse meg magát.
  Egész europában és a nyugati világban egyre több reikis szervezet, mester ismeri el - a Reiki bizony japánban élő maradt, és japánban vannak a reiki igazi szellemi vezetői. E felismerés után nyilt meg a lehetőség, akik idáig eljutottak, megismerhetik a teljes iskolák rendszerét, akár tanítói is lehetnek egyszer - de ahhoz japán minőségen, színvonalon kell a reikivel foglalkozniuk. A duma ott kevés. Természetesen, ennek a folyamatnak nem örülnek akik tudják, egyáltalán nem dolgoztak meg az okleveleikért. Ők most uj időket fognak hírdetni - hisz érzik, oklevelük pár év múlva egy értéktelen papír lesz.

  Jönnek "reiki mesterektől" a new age tanok - magabiztos kijelentéseket tesznek arról, melyik irányzat milyen frekin rezeg - szerintük. Látszik, technológiának hiszik a reikit. Nem csoda, náluk alig működik. Azt hiszi szegény feje - elmegy egy képzésre és ott majd megrezegtetik, megvette és ő úgy rezeg. Csak dolgozni ne kelljen érte, gyakorolni. Ilyen és ehhez hasonló förtelmes ostobaságokat terjesztenek úgymond "tanítók".

  És jönnek az ujabb világvége elméletek - vagy Korszakváltásoké.. 2012, 2026 és biztos lesz még sok... Hivatkozva maja naptárra, arról szóló new age-es irományokra - de egy se nézett utána, milyen is a maja naptár, mikortól szól, stb...

  Meg persze, az emberiség egyre nagyob frekin rezeg és jön dimenzióváltás, kollektív... hogyne... talált egy újabb ürügyet, miért nem kell semmit tennie érte, csak dumálni.

  Bizony, érthető, ő arra vágyik - mások munkája, erőfeszítése árán emelkedjen ő fel... Vagy szolgálják őt az angyalok...

  A kéz meg a biliben persze.


  Előfordult már olyan, nyugati mester körbehordozta pillantását a japán gyakorlókon, majd megpróbált villogni, mi mindent tud a reikin kívül is, más technikákkal kezelgette magát előttük - aztán egy pár hónapja gyakorló segítőkész kedves japán hölgy hozzálépett és adott neki tanácsot, ha ehelyett pár percig egy bizonyos fogással oda reikit juttatna, hamar rendbe is jönne a problémája.
   
  giyandeva kedveli ezt.
 19. Fodor György

  Fodor György Kitiltott (BANned)

  A Tradícionális Reikiről, a tradícióról kizárólag az azt ismerők, azt élők tudnak nyilatkozni.

  Az Usui Shiki Ryoho tanítói, képviselői között vannak, akik életükkel, munkásságukkal tiszteletet vívtak és vívnak ki - mert élik a Reikit. Akkor is, ha független tanítók. Munkájuk tiszteletet és elismerést érdemel.

  Ők nem nyilatkoznak felelőtlenül fórumokon sem a reiki kérdéseiről.

  És sokan vannak, akik közülük is elkötelezték magukat a Tradíció mellett.

  Mert az Usui Shiki Ryohonak is van tradíciója - akik meg akarták, meg akarják ismerni, megtehetik. Egyrészt a Jikiden Reiki megmutatja az alapját - és Takata asszony még élő tanítványai őrzik azt, ami Takata életében volt az Usui Shiki Ryoho.

  Attól, valaki az Usui shiki ryoho egy tanítójától kap akárhány átadást, nem lesz tradicionális tanító. Sokan sajnos a rangot akarják maguknak megszerezni, mondván ő tradicionális tanító - de egyéni vagy könyvekből tanult nézetei a tradíció alapjaival is ellentétesek.

  Örvendetes, hogy az Usui Shiki Ryoho egyre több tanítója tartja fontosnak a tradíció megismerését, tanulmányozását, élését - mielőtt véleményt mondana róla.

  Visszatérő és gyakori probléma, ha egy független tanító magát tradicionálisnak akarja beállítani és így szól lekicsinylően a tradícióról, amit nem ismer.

  Az ilyen tanító, ha érvekben alul marad, azonnal érzelmekre játszik és másokat hív segítségül, keres szövetségeseket.


  A reikiben, mint minden tradícóban, aki érzelmekre játszik - neki a középfok a helye, annak gyakorlataival kellene még magán sokat dolgoznia.

  Minden tradícióban az első a test megtisztítása, az alapfok. Ha ez rendben, akkor jönnek az érzelmek. Ha ez is rendben, csak akkor tud sor kerülni a tudat tisztítására. Van, akinek ez mindössze egy év, van akinek évtizedek. Ám aki nap mint nap gyakorolja a kapott útmutatásokat, különösen ha rendszeresen ÖNZETLENÜL segít másokon _ az eredmény nem marad el, a spirituális törvények az egyetlen igazak - ki mint vet, úgy arat.

  Minden mag kisarjad, minden mag termést hoz - aki másokon önzetlenül segít, az felemeltetik, aki a tanítókat, megvilágosodott mestereket támadja, az a buddhákat támadja a Lótusz szútra szerint - és a következmények ott sem maradnak el. Lehet 10 év múlva, lehet 20 év múlva - de bekövetkezik biztosan az égi törvény szerint.
   
  giyandeva kedveli ezt.
 20. altungar

  altungar Vendég

  Kedves Aminisztrator, talán érdemes lenne ezt az egész Topicot átolvasni. Nekem az az érzésem, hogy a tisztelt Fodor György úr ezt a Topicot nem az eredeti elképzelése szerint működteti. Itt inkább arról van szó, hogy (minden jó érzésű ember felismeri) az Ő általa mélységesen megvetett un. New Age képviselőket szinte szünet nélkül támadja. A Topic nyelvezete is is kívánni valót hagy maga után.
  Az "általánosságban" való lealacsonyítása mindennek ami nem az Ö általa képviselt irányzatból származik, nem erre a canadahun fórumra tartozik. Szerintünk, ezeket a bejegyzéseket cikkek formájában tegye közzé a saját weboldalán. Azért én személyesen is úgy érzem, hogy ez az állandó támadás, amit a Fodor úr csinál más véleménnyel élő emberek ellen nem megengedhető. Legyen hű a Topic induló gondolatához tegyen tradicionális élményeket közzé de ne használja azt mások befeketitésére.


  üdv. Altungar
   

Megosztás