Tudatos életvitel kontra multinacionális cégek

kágyula

Kitiltott (BANned)
Kedves Phoenyx ,
az a reklám nem is olyan rossz , de sajnos elfelejti mondani , vagyis én nem láttam , hogy a tosszafosza illetékes hölgyek s úrak akiken ezt számon kellene kérni . Mert hiszen Ök nem tettek és tesznek semmitsem Brüsszelben , hogy esetleg ne kelljen a Marha állományunka levágni , hogy ne kelljen a Cukorgyárainkat elkotya vettélni külföldieknek mind . Meg a virágzó Almafákat Szabolcsban kivágatni , hogy nesoroljam tovább . Mert ugye mint a Lengyelek mint a más országok vezetö és nem zsebüket hanem néha a népük javát nézö politikusok többett tudtak maguknak kimeriteni az EU-s fazékból . Az a baj , hogy mindenért csak az EU-t tesszük felelössé , mert egy Média sem irja meg az igazat , hogy miért is csinálták vagy csinálják mind ezt . Rövid buta példa ,ugye a Sátánt /Putint/ szankcionáljuk ! Mert lelötte a repülögépet /lett mondva/ láttam mellete állván . Na kérlek , még csütörtökön délelött is a Cseh, Szlovák , Magyar etc. képviselök a szankciok ellen voltak mert bennünket fog súlytani . Aztán pénteken megjöttek a szankciók , mind a 28 ország megbizottja egyhangulag arra adta le a voksát . Na kérlek akkor miröl is beszélünk ?? Ezeket a képmutatokat ácskapoccsal kéne odaszegezni a falhoz nehogy eldöljenek . Most inkább abba is hagyom mert felment a cukrom és ez már a Sárvári vagy a Devecserinek volt a terméke .
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
nézz magadba sürgősen ...személyeskedsz mellébeszélsz csuztatsz kiokatsz minősitesz ... tobbet neked nem irok
 

notaspista

Állandó Tag
Állandó Tag
Rengeteg dokumentum filmet,ujsagcikket ,neztem e temaval kapcsolatban,es rajottem hogy kamu az egesz.Az elektromos kocsi ki van talalva kozel szaz eve ,de szivjuk a kipufogo gazt mindennap orba szajba.EZT a koolajra szakosodott maffiat nem donti meg az Isten sem.Gondoljunk csak a koolaj sejkekre Szaudarabiaban,Oroszorszagban,IRAN ,IRAK.Az egesz vilagon ha megszuntetnek forgalmazasat birodalmak szunnenek meg.Gondoljuk csak meg Magyarorszagon hany benzinkut,cegek akik hordjak az uzemanyagot,eloalitok,eladok,olajfurotornyok.vilagszerte milliardok elnek es uzletelnek ebbol a jo hasznot huzo forrasbol.EZT NEM is akarjak megszuntetni ha mind meghalunk is.Erdok es fa ,mar meg a falusi ember sem az aki volt ezelott,megvaltoztatta az unio a gondolkozasukat.Mindent kivagni,eladni ez a jelszo.Vissza ultetni az rengeteg kivagott erdot, penzbe,energiaba kerul.ERRE IS van megoldas,pillangositani kell az erdoket hogy vissza adjuk az allatoknak a legeltetesre szant teruleteket.ERRE IS PENZT adnak.ERDO hektarokat vagnak ki igy ROMANIABAN fizetve az europai uniotol.Magyarorszagon szolos hektarokat irtattak ki penzert hogy ne legyenek a multiknak konkurensei bortermelesben.Ezeknek mi is okai vagyunk,tehat reszesei vagyunk a kornyezet szejjel bombazasaban.A bio eletmod is kamu.Falusi emberek szazaval ezrevel latogatjak az allatpatikakat es veszik a koncentratumokat ,etetik allataikat mert ezt latjak a mediaban,milyen hamar nonek ha evvel etetik oket,milyen hamar eladjak es a penz kell minel tobb.Kerdem en hogy hogy bio a bio kukorica ha megvan permetezve ki tudja milyen vegyszerrel,es ebbol etetjuk allatainkat es fogyasszuk a levagott allat husat gyerekeinkkel.Hazudnak a multik ,hazudunk mi is csak legyen euro minel tobb nem baj ha szart is etetnek meg velunk,meg mi is masokkal.ILYEN EZ a kornyezet kimeles,bio eletmod meg minden.HAZUGSAG SOK MINDEN.FIGYELMUKBE ajanlom a Dyscovery televizio ,,csalok'' cimu sorozatat amelyben megmutatjak hogy milyen konnyen atverik a hiszekeny embereket a bio mangalica serteshussal a vasarcsarnokban.AZ ERDOIRTAST MEGNEZHETIK a roman ,,pro tv '' adas ROMANIA TE IUBESC cimu dokumentum film MAREA DEFRISARE cimu filmben. Meghogy megbuntetik oket valakik es nem tudjak kifizetni a buntetest tetteikert! Ez mar kacagas,de sajnos igy elunk!!Igy is erdemeljuk,nem szamit itt mar semmi csak penz ,uzlet megint penz megint uzlet nem baj ha csalunk,lopunk aztan a kornyezet ,mi marad az utokornak a fasza elodoktol.Minel tobb penz,minel kevesebb befektetes,minel kevesebb munka,minoseg az mar olyan szo hogy jaj, aztan profit minel tobb ,meggazdagodni nem baj ha lassan levego nelkul .LASSAN MAR ADOT VETNEK KI AZ OXIGEN fogyasztasra is.
 
Utoljára módosítva:

kágyula

Kitiltott (BANned)
nézz magadba sürgősen ...személyeskedsz mellébeszélsz csuztatsz kiokatsz minősitesz ... tobbet neked nem irok
Szervusz most ,
megmondanád , hogy hol személyeskedtem ? Talán azért mert az illetékeseket megmertem birálni ? Nekik nem az a feladatuk hogy Magyarország fellendülését szorgalmazzák és a lakosság javát szolgálják ? Ja tudom a szolgálni szó az ismeretlen manapság a világ politikájában . Nem oktattok ki senkit sem , hol van oktató dolog az irásomban ? Talán nem igaz , hogy az állat államonyunkat csökkenteni kellett , és a gyümölcs - zöldség termesztésünket is lekorlátozták ? Hogy ez ki és mivolt azt nem tudom , de nem kell mindent Brüsszelre tolni hiszen a Mi "képviselöink" is hozzájárulnak a dolgokhoz nem vagy nem vesznek részt a döntés hozzatalnál ? Tudod ez hasonló dolog mint valamikor az uborkára vonatkozo elöirás , mármint a görbületére . Na azért is Brüsszel lett felelös , csak elfelejtették elmesélni , hogy tulajdonkép a kereskedelem és a szállitok azok akik egyenes uborkát szeretnének mert igy többet lehet a kartonokba csomagolni . Kérlek ez is majd évek multán lett közzé téve , holvan a Magyar tejipar , nem értem mert otthoni szabadságaim alatt többet látok Cseh vagy Lengyelországból ide szállitott terméket mint hazait . Legfeljebb néha a piacokon lehet megint falusi tejet kapni . A kivágott almafákat meg kérlek a saját szememmel láttam Cigánd község határában és még mind virágzott . Gondolom ezt összel is megtehették volna persze a fának mindegy , miért nem volt a Magyar kormánynak ellenvetése a mostani szankciokkal szemben ? akkor elnézést kérek , de itt a hirek még azt hozzták csütörtökön hogy állitolag ellenzi azt . Aztán Pénteken egyhangulag ellett fogadva . Tudod ez nekem olyan mint pár éve az Irország beli választások addig lettek csinálva amig nem a megfelellö szavazatt lett , na csalás nem volt , hogyan is lett volna hiszen "szavaztak " nem ? Hogy minösitek , az igaz ! Ezt kérlek elis ismerem , de ha valaki vagy valakik a Magyar népre annak javára eszküsznek fel akkor kérlek annak a népnek az érdekeit kellene nézniük különben nem tartozkodnak a helyzetük magaslatján . De igaz is minden Nép azokat a politikusokat kapja meg akit megérdemel . Na azért van nekünk Angéla Merkel Kancelárunk meg Wolfgag Schäble a Pénzügyminiszterünk:rohog::rohog:
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Elnézést csak elfelejtettem , ez is az elözömhöz tartozzna . Mivel Németországban elégsok EU Parlamenti tárgyalásokat mutattnak a TV-ben igy meg megnézeget ökt . De egyettlen egy ország képviselöi sem viselkednek ugy mint a miénkek nálunk Vazsmegyében ilyenkor a Nemzeti kisebbségi jelzöt használják . Mindegy melyik szin vezett mert a másik csak azt szapulja , miért ott teszi idegenben ? Szapulja itthon , még nem láttam se Román vagy Bulgár képviselöket akik ugy viselekdnének , ugy övön alatt . A másik , biztos emlékezetek a Kievi dolgokra az EU által beherangozott assziciácios szerzödésre , akkor az orosz fél tiltakozott ellene , erre Brüsszel azt mondta , hogy Putin nem irjon nekeik semmit sem elö . Na most van egy belháború , mind egy kik de civileket ölnek emberek ! Van min. 3000 halott ennéltöbb sebesült és több milliárd kár az infrastrukturában . Most bejenti Brüssel , hogy ez a szerzödés az Oroszokra való tekintettel nem lesz 2015 elött bevezettve !! Jól hallottam ? Akkor most miért is volt az egész balhé , Ja nem akarok kioktatni de nekem ez érthetetlen . Ilyenkor magamnak 56 jutt az eszembe amikor ugye Amerika hangja meg a Szabad Europa rádió suttogta nekünk az éteren keresztül , hogy tartsatok ki mi itt állunk az Osztrák határnál jövünk segiteni . Aztán jöttek is ,mi is öltük a magunk féléjét mert misem voltunk észnél :oops:
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
A multik, nem a mumus! A multikat a fogyasztói társadalom élteti. Aki fogyaszt az táplálja.
Ez igaz, hogy aki fogyaszt, az élteti őket, de csak egy példa, 1 multinacionális cég, a Nestlé volt vezetője:
"Peter Brabeck egy interjúban, a "We Feed The World" című dokumentumfilmben elég egyértelműen kijelentette, hogy azt hiszi, a vízhez nem kell, hogy közös joga legyen mindenkinek"
A teljes cikk:
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/10/a-nestle-vezerigazgatoja-azt-mondja-nem.html#.VBU_kdJdXfI

További cikk a fogyasztói társadalom irányáról:
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/02/a-vilag-cuccok-kereskedelmi-ugynoksege.html#.VBVAqtJdXfI
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez igaz, hogy aki fogyaszt, az élteti őket, de csak egy példa, 1 multinacionális cég, a Nestlé volt vezetője:
"Peter Brabeck egy interjúban, a "We Feed The World" című dokumentumfilmben elég egyértelműen kijelentette, hogy azt hiszi, a vízhez nem kell, hogy közös joga legyen mindenkinek"
A teljes cikk:
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/10/a-nestle-vezerigazgatoja-azt-mondja-nem.html#.VBU_kdJdXfI

További cikk a fogyasztói társadalom irányáról:
http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/02/a-vilag-cuccok-kereskedelmi-ugynoksege.html#.VBVAqtJdXfI

Phoenyx ,ez olyan felháborító,ember az ilyen?egy eltaposni való féreg,nem más.
Tőle a levegőt kéne megvonni.
 

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusztok ,
magam nem néztem meg mert itt az Arte nevü TV-adon már volt ez úraságokról szó , hogy mit müvelenk Dél-Amerikában , Afrikában etc. Jajj elnézést Managerekröl . Mert benézetem magamba ;). Különben meg ha jól emlékszem az EU-ból kivitt mezögazdasági termékek után elég tiszteséges támogatást kap az Exportör , igy a nálunk eldobott csirka nyak, szárny, hát,etc. mind mind lekerül potom pénzért Afrikába . Ahol igy az ottani gazdaságott tesszük tönkre , mert a szegény paraszt az általa megtermelt tojást , tejet , baromfit nem tudja eladni hiszen telitve van az ottani kereskedelem a miáltalunk lebecsmérelt eldobbandó termékkel . Illetve a tejporok halmazával és az ottani politikusok mégha nem koruptak akkor sem tudnak semmit sem csinálni mert mégha személyeskedek , mellébeszélek akkor is az EU gazdasági nyomást gyakorol reájuk :mad:. Mert ugye mindig is az erösebb Kutya terjeszti génjeit az utcában .
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
Szervusz most ,
megmondanád , hogy hol személyeskedtem ?
sztem ...Annyi haszontalan dologgal múlatod az időt, gondoltam ez a hasznos belefér..irod
befejezheted a személyeskedést...
nem beirtam-másoltam azért néz ki igy .../sőt belikeltem amit te nem tudtál /
husom zuzám- mind hogy az előttem kommentelőt le zuzáz-tad ..gondoltam én is megteszem ...
-hátha elgondolkozol a hangnemeden
a videok nincsenek a szerverre feltoltve.. .csak linkelik
a bogaragidat ellenben.. minden gépre kiszolgálják
Na ugye, hogy haszontalan dologgal töltöd az időd. Ezen utóbbi beírásodnak semmi, de semmi értelme nem volt.
Pl. azért, mert ez nem személyeskedés. Az egészen más fogalmat takar.
Az "egyem a zuzádat" kifejezés az nem megszólítás, hanem egy elfogadott kedveskedés. Annyit takar másképp kifejezve, hogy "zabáli való vagy"
A videok nem is kellenek, hogy feltöltve legyenek, elég ha keresztül mennek a szerveren.
Ezek meg nem bogarak, hanem édi kis smile-k. Épp azelőtt találtam rájuk, hogy neked írtam. Gondoltam megörvendeztetlek vele. Sajnálom, hogy neked ez nem jött be :(
Amúgy tudtad, hogy a Hello Kitty-nek nincsen szája ?

bocsi nem neked hanem Varsényi Tamás Viktornak irtam még utoljára, tobbet se.. a megelőző postra ..
aki azzal sincs tisztába mi a személyeskedés ..
viszont nyomul és trollkodik fórumon, minden topicban ..
csak gyosabb voltál mint én.. bocsi ujra
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
h miért a multik? mert a kornyezeti .. ero forrásokat felhasználva kisajátitva ....
-de és ,nem megóvva állitják elo a termékeiket ..azok megóvásának- megujjitásának - koltségeit a társadalomra róják..
... amit hosszan lehet sorolni ... pl utak,vizek , halak.. minanyiunk koltsége ...anyagi hasznot pedig nekik hoz..


de h mást is mondjak...a multik ma az ipari technológinánk képviselői .. és ok rámutatnak
a fejlődésünk fontos dilemájára...
emlékeztek?
az istenek a fejükre estek c filmben mekkora kalamajkát okoz a kólás üveg ?
nem azért mert rombolja kornyezetet .. hanem mert csak egy van belőle ...a természetes eszkozeinkel szemben ..
amik bármikor megismételhetők ... ! élő munkával ! .. a kólás üveg... a hiányt - mint olyat... teremtette meg a kozségben...
ezért érzik hiányosnak az emberek magukat ..s igy készül a szegénység...
ez a társadalmunk máig érvényes feladata
vagyis igy mutatják meg mi a kozos ...problémánk

/ élő munkával- azt értendő.. h fogod magad.. és a korülotted levő dolgokbol megcsinálod -
olyan lesz-amilyen..és amennyi időt energiát áldozol rá pl egy korsó, fakanál vagy egy nyárs ..stb
mennél tobb olyan dologra van szükséged, ami élő munkával nem előállítható annál inkább ..megéled h hiányzik vmi /
 

Varsényi Tamás Viktor

Állandó Tag
Állandó Tag
bocsi nem neked hanem Varsényi Tamás Viktornak irtam még utoljára, tobbet se.. a megelőző postra ..
aki azzal sincs tisztába mi a személyeskedés ..
viszont nyomul és trollkodik fórumon, minden topicban ..
csak gyosabb voltál mint én.. bocsi ujra
Ahoz képest, hogy már többször megígérted, hogy nem foglalkozol velem, foyamatosan próbálsz álnok hazugságokkal és elhiteltelenítésekkel lejáratni engem. Ha ilyen gyenge lábakon állnak az érveid, hogy a személyemet kell támadnod ahhoz, hogy kibújhass a válasz alól, akkor csak azt tudom mondani, hogy nagyon szánlak téged.
Amúgy utána néztem mi is a személyeskedés definicioja, hogy Te is képben legyél. Persze erre a beírásomra nem kell válaszolnod, meg amúgy sem tennéd, tudom, mivel ezt ígérted. Amúgy megtisztelő dolog, hogy Én töltöm be a gondolatvilágodat!!!

" A vitában a személyeskedés azt jelenti, hogy a partner álláspontja vagy érvelése helyett a személyét kritizálják. Szavahihetőségét, hozzáértését kérdőjelezik meg, jellembeli hibáira vagy olyan körülményeire mutatnak rá, amelyek alapján kétségbe vonható az illető hitelessége és, ennek folyományaként, a vitaképessége az adott témában, vagy esetleg általában. "
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Környezetvédelem...

bármelyik oldalról is vizsgáljuk, drága.
Ha csak azt vennénk alapul, hogy a mindenféle kezelés nélküli növények kártékony bogaraknak, gombáknak esnének martalékául . Akkor mi a választás, a megoldás? Csakis az, hogy a földjét művelő gazda, azt a megoldást választja, ami hatékonyabb, nyereségesebb és olcsóbb. Még akkor is, ha az a vetőmag, amit megvásárol génmódosított. Ezzel a választásával több minden gondját megelőzi, kivédi.
Ezt tapasztaljuk az állatnevelő telepeken is. Olyan fajtákat tartanak, melyeket gyorsan, viszonylag kevés ráfordítással - rövid idő alatt piacra lehet dobni. S, akkor, s ennek érdekében nem állnak el attól sem, hogy az állatokat antibiotikumokkal kezelik. Természetesen van egy idő vallum, amit illene betartani, s kérdés, hogy teszik-e ezt az állattenyésztők?
A fogyasztók egészsége, - hogy szépen fejezzem ki magam, - a termelők kezében van.
Erre nagyon gyorsan és mind többször rádöbbenünk.
Sőt arra is, hogy nem mindig a hasznunkra, hanem a kárunkra vannak olyan dolgok, melyek a szolgálatunkra teremtődnének.
*
Multik? No igen, mint tudjuk, a nagybani termelés és értékesítés az, ami kifizetődik. Ez a mostani életünk. Az egyéni gazdaságokban felnevelt csirke drágább, sőt annyit nem is tudnak nevelni, mint amennyire szükség volna. Ezért a drágább ár. S, ekkor "kiválasztódik" az a célvásárlói közönség, aki ezt meg is tudja fizetni.
A többségnek, a tömegnek meg ott van a nagybanilag termelt és nevelt élelmiszerek "garmadája".
G.B.
 
Oldal tetejére