Vezető óvónői tanácsok kezdőknek

Marikaóvó

Állandó Tag
Állandó Tag
Örökös Zöld óvoda címmel rendelkező óvodák!
S.O.S. segítségre lenne szükségem a 7/B melléklet kitöltéséhez: Út az Örökös Zöld óvodához. Csak mintának kellene!
Köszönöm előre is!
 

Adri73

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Gondolom sokan jártok abban a cipőben, hogy nincs elég óvodapedagógusotok, így egyedül van egy a csoportba egy pedagógus asszisztenssel. Én vezetőként besegítek egy másik csoportba. Az egyedül maradt kolléga a szülőkkel karöltve fenyegetőzik, hogy ez így nem maradhat. Természetesen nem tudok mit tenni, mert nincs ember. Mit tehetek? Voltatok hasonló helyzetben?
 

gybado

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv mindenkinek!
Olyan óvodákat keresek és szeretnék velük kapcsolatot felvenni , akik már nyújtottak be Erasmus+ pályázatot, esetleg nyertek is már.
Köszönettel, Dóra
 

Csip-csup

Állandó Tag
Állandó Tag
Segítséget kérek Tőletek! Alapítványt működtető óvodák ( az elnök) mikor, -tanév végén, év végén- milyen gyakran, hogyan, milyen tartalommal számol el a tagság felé? Köszönöm.
 

trikerlady

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kollegák! Tanácsot és segítséget szeretnék kérni Tőletek! Kis településen lévő 1 csoportos tag-óvoda vagyunk! December 21-én volt intézményi tanfelügyeletem, melynek ereményeképpen az alábbi feladatot kaptam: "Kiemelkedő szakmai és közéleti tevékenységek elismerési rendszerének kidolgozása." ??? Az utóbbi években sajnos ez ismeretlen "fogalommá" vált számunkra, pénz szóba sem jöhet! Van javaslatotok, ötletetek erre vonatkozóan? Tudna esetleg valaki SZABÁLYZAT MINTÁT feltölteni? Nagyon hálás lennék, mert megállt a tudományunk... Mi jön még?!!!
 

veberangi

Új tag
Sziasztok!
Kezdő óvodapedagógusként most írom az első nevelési tervemet. Vegyes csoport vagyunk és negyedéves tervekkel dolgozunk. Szívesen fogadok mindenféle tanácsot, esetleg sablont. Köszönöm szépen!
 

Piri58

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kollegák! Tanácsot és segítséget szeretnék kérni Tőletek! Kis településen lévő 1 csoportos tag-óvoda vagyunk! December 21-én volt intézményi tanfelügyeletem, melynek ereményeképpen az alábbi feladatot kaptam: "Kiemelkedő szakmai és közéleti tevékenységek elismerési rendszerének kidolgozása." ??? Az utóbbi években sajnos ez ismeretlen "fogalommá" vált számunkra, pénz szóba sem jöhet! Van javaslatotok, ötletetek erre vonatkozóan? Tudna esetleg valaki SZABÁLYZAT MINTÁT feltölteni? Nagyon hálás lennék, mert megállt a tudományunk... Mi jön még?!!!

Ha ez volt a fejleszthetőd: "Kiemelkedő szakmai és közéleti tevékenységek elismerési rendszerének kidolgozása."

akkor, a lentebb felsorolt elvárás-területeken kevés, vagy kevésbé jellemző adatot találtak.

INTÉZKEDÉSI TERVET kell készítened (nem szabályzatot)
Néhány példát írtam, hogy mennyi mindent tervezhetsz, hogy az elvárás teljesüljön. Ha végignézed melyik fejleszthető nálatok, és az intézkedési tervbe tervezed a megvalósítását, akkor meg tudod fogalmazni, hogy az intézkedési tervben megfogalmazott célok, feladatok, módszerek, eszközök eredményeként, az intézményvezető, és az intézményben dolgozó pedagógusok hozzájárulnak a belső és külső tudásmegosztáshoz, az intézmény jó hírnevének alakításához. Az intézmény, nyitottá tételével, a társadalmi életben való aktív szerepvállalásával, kihasználja a lehetőségeket, hogy prezentálja magát környezetében. Mindezek a törekvések elősegítik, hogy legfontosabb partnereik, a szülők, a helyi szervezetek, stb. látva az intézmény kiemelkedő szakmai és közéleti tevékenységét, elismerik az intézményt, ill. jelölik különböző helyi, és egyéb díjakra.

5. Az intézmény külső kapcsolata

5.4.Hogyan vesz részt az intézmény a közéletben (települési szint, járási/tankerületi szint, megyei szint, országos szint)?

5.4.10.Az intézmény részt vesz a különböző társadalmi, szakmai szervezetek munkájában és a helyi közéletben.

· Az intézmény aktív alakítója és résztvevője a helyi közéletnek, a környező települések iskoláival és közművelődési intézményeivel is együttműködik.
· A szülői szervezettel, helyi csoportok képviselőivel, természetvédelmi szakemberekkel valósítják meg a környezeti nevelést és más egyéb gyermekii fejlődést szolgáló rendezvényeiket.
· Az intézmény a helyi közélet meghatározó része. A pedagógusok és a tanulók rendszeres résztvevői a települési ünnepségeknek, rendezvényeknek
· Egészségnevelés terén bevonják a védőnőt, orvost.
· A bűnmegelőzés is fontos a tanulók személyiségének alakításában, így a helyi rendőrség munkájára is számítanak.
· Szakmailag rendkívül élénk szerepet vállalnak.
· Figyelemmel kísérik a szakmai szervezetek munkáját, aktívan részt vesznek különböző szakmai szervezetek munkájában, közéleti szerepet is ellátnak
· Folyamatos a kapcsolattartása a helyi civilszervezetekkel.
· Az intézmény a középiskolai tanulók számára a közösségi szolgálatot szervez, szívesen fogadja a tanulókat.
· Az intézmény fontosnak tartja a partnerekre vonatkozó kapcsolati rendszerét.
· SZMSZ-ben szabályozza külső kapcsolatait.
· A partnerek azonosítása a dokumentumokban megtörténik
· A legfontosabb partnerek esetén a partnerség tartalmi leírásai és az elégedettségmérés módszerei részletesek.
· A rendszeres partneri elégedettségmérés, elemzés, az ezek alapján történő sikertényező indikátorok azonosítása.
· Jó kapcsolatokat ápolnak a határon túli partnereikkel.

5.4.11.A pedagógusok és a tanulók részt vesznek a különböző helyi/regionális rendezvényeken.
· Az intézmény részvétele a helyi közéletben dokumentált, bizonyított.
· Aktívan részt vesznek a település kulturális és szabadidős rendezvényein.
· Nyitott programokat szerveznek a településnek. (vacsorák, összejövetelek, bál, sportrendezvény, kirándulás).
· Nyílt napok során tájékozódhatnak a szülők az intézményben folyó nevelő-oktató munkáról. Kiemelkedő a kapcsolat a helyi intézményekkel
· A gyerekek egyéni és csapatversenyeken képviselik intézményüket (területi, megyei, regionális és országos szinten).

5.4.12.Az intézmény kiemelkedő szakmai és közéleti tevékenységét elismerik különböző helyi díjakkal, illetve az ezekre történő jelölésekkel.
· A pedagógusok és a gyerekek részt vesznek a helyi és regionális rendezvényeken.
· Sikeresen szerepelnek városi, megyei sportversenyeken, vetélkedőkön, kulturális versenyeken.
· Az intézmény pedagógusai közül többen kaptak életműdíjat kiemelkedő pedagógiai munkájukért a településtől.
· Az intézmény aktív kapcsolatot ápol a helyi, vagy környékbeli kulturális szervezetekkel (múzeum, könyvtár, színház)
· Ápolják településük hagyományait.
· Az intézmény által szervezett közösségi szolgálat szabályozott, a pedagógusok szívesen fogadják a z érettségi előtt álló gyerekeket.
· Az intézmény kiemelkedő tehetséggondozó tevékenységét többször is elismerték.
· Az intézmény minden olyan szakmai szervezet munkájában részt vesz, amely a működését, a szakmai munka eredményességét elősegíti.
· Az éves munkaterv összeállításakor egyeztetik a külső kapcsolataikkal, partnereikkel közösen szervezett tevékenységeket
· A szülők, mint kulcsfontosságú partnerek kiemelt figyelmet kapnak.
· A szülői háttér támogatása nagyon erős, szívesen segítenek az óvodai élet mindennapjaiban, rendezvényeiben. Elismerik az intézmény munkáját, nyilvánosan megerősítik annak jó hírnevét, ajánlják másoknak.
 

gybado

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,
mesterpedagógus minősítésre jelentkezést tervezek, intézményvezetői tevékenységet választva. Jár még valaki hasonló cipőben? Gondolkodjunk együtt, biztosan tovább jutunk. Tanácsok, elképzelések összevetése érdekel, illetve ha van olyan köztünk, aki szakértőként vett részt ilyen minősítésen, az ő tapasztalata is fontos lenne.
Köszönöm szépen!
 

Andi 41

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez a csoport már nem működik, vagy valahol máshol folytatódik a beszélgetés?:)
Szia Ria :) Sajnos az aktivitás itt alább hagyott , szerettem itt olvasni a tanácsokat, véleményeket :) Ha óvodavezető vagy, akkor szívesen ajálom neked a Facebookon az " Óvodavezetők " nevű zárt csoportot. A felvétel feltétele, hogy meg kell adnod jelentkezéskor,hogy hol vagy vezető.
 
Oldal tetejére