Web Designal iskola kezdodik!

Melitta témája a 'Technikai újdonságok' fórumban , 2004 November 28.

 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  KEdves Baratunk Ataway kozremukodesevel elinditunk egy web Designal iskolat!
  Aki szeretne jelentkezni ra, aki meg akar tanulni hogy kell egy weboldalt elkesziteni sajat maganak,akinek meg nincs es szeretne, akinek van es szeretne boviteni,aki csak a fejtagitast szereti azoknak maris lehet jelentkezni itt.
  Vegig neztem a tagoldalakat es bizony sok embernek nincs, es ez a mai vilagban igazan nelkulozhetetlene valik rovidesen.
  NEm vennem a lelkemre hogy valamiben hianyt szenvedjetek :lol:
  Ataway kivalo szakember, jo tanito bacsi lesz fel van hatalmazva a nadpalca hasznalatra is ha valaki elkezdi es nem fejezi be! :wink:
  A jelentkezest itt lehet megtenni szepen sorban. :wink:
   
 2. klari

  klari Állandó Tag

  Kaphatnánk egy kicsit bővebb információt? Milyen hosszú a tanfolyam? Mikor kezdődik és meddig tart? Hol lesz megtartva? Mennyibe kerül?
  Engem érdekelne.
   
 3. AtAways

  AtAways Állandó Tag

  Kedves nettezök, tanulni akarók

  Kedves Nettezök,

  A CanadaHun felkért hogy tarcsak egy kis tanitást webkészitéssel kapcsolatosan. Hát az semmi gond számomra, söt inkább örömmel teljesitem. Na most, én úgy gondoltam el az egészet, hogy részletekben adom elö - vagyis fejezetekben. Elkezdem az alapfogalmakkal, mert vannak akik talán igen fejlettnek találnálnak dolgokat és kifejezéseket. Igy aztán fejezetröl fejezetre fejlesztené darabosan magát. Mert mint ahogy a szólás is mondja "Elöbb az alapot kell a házhoz elökésziteni, és majd a többi részét".

  Tehát kezdjünk neki és ne is húzzuk tovább az idöt. Azonban megkérném mindenki figyelmét, hogy amennyiben csak lehet vegyék az itteni dolgokat komolyan - persze egy kis viccelödés nem árt - és lehetöleg témához kapcsolóan. Mindez nekem is idöbe, elöállitásba és türelembe kerül. Netán valaki akarna segiteni fáradozásomért, szivesen fogadom. Köszönöm.

  Hát akkor kezdjük el a tanúlást. Majd a "BEVEZETÉS" holnaptól, November 28-tól lessz kitéve és máris lehet olvasni.
   
 4. Efike

  Efike Állandó Tag

  Örömmel segítek, ha elfogadod. Persze a tanulásra is kész vagyok. Arra mindig. De áruld el nekem előlegben, hogy a Flash MX 2004-ben ha ki akarok nyitni egy Flash 5-ben készült fla-t, akkor miért írja ki, hogy unexpected file format ?
   
 5. AtAways

  AtAways Állandó Tag

  Elöször is a 05-ös ben több újdonságok és enhanced dolgok vannak. Ugyan úgy van mint a windows - ezek azok a dolgok amiket én sem nagyon kedvelek, a elöbbi windows szytemen nem tudod használni a windows XP dolgokat. Külonben is nem nitsa ki az swf fileokat, csak a fla fileokat modifikáláshoz. Tehát ahhoz hogy egy flash filet modifikálj meg kell legyen a fla (raw - nyers) anyagod/fileod.

  Remélem ezzel segitettem.
   
 6. Efike

  Efike Állandó Tag

  Sajnos nem. A Flash 5 két éve van meg, az MX a legújabb verzió. Következésképpen kutya kötelessége lenne felismerni a korábbi verziókat. Az swf-et minden gond nélkül nyitja. Kész flash5-ben készült swf filek minden további nélkül behozhatók, a moziban alkalmazhatók. De az fla nem nyílik az istennek sem. No most ez azért bosszant, mert szeretném a honlapomat átírni, hogy az írások között lapozni lehessen. Igaz, ezt megoldhatnám mondjuk javasctipttel, de az nem olyan látványos. A lapozási technika megoldható flash5-ben is, de nincs mód - legalábbis nem ismerem - az egérrel történő vonszolásos lapozásra. ActionScriptben az írható elő, hogy egy egérklikkel elindítsak egy lapozást, előre, vagy hátra. Az FX-ben lehetőség van megfogni az egérrel a lap sarkát és mintha az újjammal tenném, elfordítani a lapot.
  Mindemellett szeretném megtartani a jelenlegi tree-menűt, de flashban.
   
 7. AtAways

  AtAways Állandó Tag

  Elnézést kérek, az Mx-et értettem a 05 helyett. Megtörténik, hogy eggyet gondol az ember és mást ir. Elég komplikéltan akrja az egészet elöállitani. Az nem rossz ötlet hogy léthatóan lapozni lehessen az oldalakat, azonban én sem vagyok biztos hogyan is lehetne azt elérni az Fx-en. Aznban ha lessz egy kis idöm rá belenézek és lám mit tudok elöéllitani. De muszály ez pontosan ilyen látható-interactive legyen?
   
 8. Efike

  Efike Állandó Tag

  Muszáj ? Semmi sem muszáj. :lol: A honlapom ahogy van, működik. Lehet, hogy elegendő a felső szalagba beletenni egy bannert, ami váltogatja a CanadaHun logót, a nevemet és közben átrohan rajta egy görbe orrú és vágott farkú vizes egér :lol: A honlap többi része tökéletesen működik, csak javascript van benne. Viszont nincs GuestBook, nincs számláló, nincs sok minden extra amit bele lehetne tenni. No ezért érdekel engem ez a tanfolyam, mert egy sima honlapot összepofozni ma már a FrontPage-vel vagy Dreamweaverrel nem nagy was ist das, de interaktívvá tenni, beleépíteni mondjuk azt, hogy a versek hallgathatók is legyenek, vagypéldául a Kutyavásár c. fikciónál a látogatóm oda érkezzen vissza ahol abbahagyta, ehhez már nem elég az alap. Örülnék ha ráklikkelnél a honlapomra és mondanál egy egészséges kritikát. Elsősorban a szinét szeretném megváltoztatni, hogy pasztel legyen, valami barnás stickkel, puha és nyugtató. Változtatni kellene a fontokon is, hogy könnyen legyen olvasható, könyvszerűbb legyen. Remélem érted, hogy mire gondolok.
   
 9. Judit

  Judit Állandó Tag

  Szeretnék én is jelentkezni!
   
 10. Efike

  Efike Állandó Tag

 11. AtAways

  AtAways Állandó Tag

  Kedves Efike,

  Meglehet csinálni a lapozást az MX-ben, azonban sok vele a programálás. A kedvedért nekiálltam és programáltam meg tanúlmányoztam ma rajta azonban sok idöt és sok gondolkodásba kerül az egész -- álltalában ezért nem csinálok, vagy foglalkozok cifrább flash weblapok készitésével -- és mivel nem tudom mikor lessz még idöm nem tudom mikor fogom tudni esetleg befejezni.

  Mindenesetre elö kell állits egy pár lapot az MX-ben ahhoz hogy a kúdot lehessen testelni. Na most azután egy action framet kell készits ahová ezt a fejezetlen kódot be kell tenni, de azért próbálkozz vele. Nem tudom menyire értesz ahhoz!? Itt a kód fele, próbálkozz még ötletet is ad ahhoz hogy körülbetül hogy is müködik a lapozó.
   
 12. Efike

  Efike Állandó Tag

  Szia AtAways,
  gonosz vagy :lol: Most ki kell szállnom a netről, át kell mennem a másik gépre és el kell kezdeni a kísérletezést. Azt hiszem, hogy a legjobb az lesz, ha bedugok egy új HDD-t felinstallálom a systemet, a Falsh-t és a meglevő honlapomat, hogy ne kelljen sokat gépelni. Ez a kódsör érdekesebbé teszi a dolgot. Én úgy képzeltem, hogy megcsinálok egy lapozást, a lapozási mozit akárhányszor ismétlem és egy másik layerre felé teszem az új textet. Persze ez csak akkor szép, ha a text elgörbűl a lappal.
  Főzök még egy KV-t ( most nálunk hajnali 5,30 ) és nekiülök.
  Köszi.
   
 13. AtAways

  AtAways Állandó Tag  Átfutottam az oldaladon és kritikt is tudnék sokat mondani, de a lenyeget mondom el. Elöször is a versek tetszettek, a veboldal meg egy általános weblap. Kezdésnek nagyon jó. De mint ahogy emlitetted, még sok minden mést lehetne belerakni. De abban semmi baj hogy javascript van benne, söt. A javascriptel sok mindent lehet elérni. 90 százaléka a weblapoknak mostan azt haszálja, kiveve a php, perl és maj nyelveket. Ugyanis a java könyebb és egyszerübb. Guestbook-ot is jávával feltehettél volna. A weboldalamon én is sok java és html kodot használok.

  Na most, a a FrontPage és Dreamveawer-el sajnos nem csak sima hanem komolyabb söt interactive weblapokat is lehet késziteni, aki persze ért hozzuk. Ugyanakkor vidó, audió is elérhetö és ami a legkasszikusabb ezekben a programokban az a navigation system, meg még sok más.

  A fontok, háttér és még sok més ijen dolog elérhetö a css (cascading style sheet) használatával. Ez még egy nagyon klassz featureje egy weblapnak.

  Ahhoz hogy egy weblap szép, interaktiv és érdekes legyen sok munka, tudás rejtöyködik mögotte. Ezért wan az hogy sokan megvásárolnak egy websablont és ök csak kitöltik. Gondolják minek töltsék az idöt tervezéssel, programálással stb. mikor más elökésziti a naggyát.
   
 14. AtAways

  AtAways Állandó Tag

  Kedves Judit,

  Szivesen látlak itten. Azonban a tanitást még nem tudom elkezdeni, mint ahogy tervezve volt, mert még a forum nincs beállitva - azon dolgozunk, hiszen a leckéket ide nem vegyithetem be - de hamarosan elindulunk.

  Tarsd a szemed a topikon és én majd értesitek mindenkit.
   
 15. AtAways

  AtAways Állandó Tag

  Kedves Klári,

  A tanfolyam az hosszabb ideig fog majd tartani, hiszen 1ö fejezetböl fog majd állni. Az elkezdésre még nim tudok pontos idöt megadni, ls itten egy külön kategoriában lesz megtartva. Az árat sem szabtam még ki, de véleményt privátba szivesen elfogadok.
   
 16. AtAways

  AtAways Állandó Tag

  Kezdödik

  Kedves erdeklödök és jelentkezök,

  Ugy néz ki hogy az iskolát holnaptól el tudom kezdeni. Tehát Dec. 9, 2004-töl megtalálható a bevezetö és az elsö fejezet a Website iskola topikban. Minden fejezetnek külön Kérdések topikja lessz amiben majd az anyaggal kapcsolatosan bármilyen kérdésre válaszolni fogok. Kiszabok majd egy idöpontot is amikor élöben lehet feltenni nekem kérdéseket. Minden fejezet két napig lessz aktiv, max három. Ha minden tervek szerint beválik, akkor majd a fejezetek végén vizsga anyagokat is fogsz taláni. Amit saját érdekedért tennél, ajánlom ha elvégeznél.

  Minden érdeklödöt, tanulót szivesen fogadok és jó tanúlást meg sok szerencsét kivánok. Ha további kérdéseid vannak ezzel, vagy a tananyaggal kapcsolatosan, akkor kérlek irj ebbe a forumba, vagy küldhetsz privát üzenetet is. Álltalános információért irj a profileomban található email-re vagy Melittának. Remélem még leszünk többen is, hiszen két személyért nem tudom érdemes-e mindezt.

  Sok sikert nektek is meg nekem is.
   
 17. harangvirag

  harangvirag Állandó Tag

  Sziasztok!
  NAgyon orulok,hogy van lehetoseg megtanulni azt ami ugy nez ki megtanulhatatlan. :lol:
  Szeretnek en is jelentkezni ha meg nem kestem le. :lol:
   
 18. klari

  klari Állandó Tag

  Re: Kezdödik

  Ez mit jelent? 2-3 nap után le lesz véve?
  Ha én elutazom akkor kiesek néhány fejezetből?
   
 19. harangvirag

  harangvirag Állandó Tag

  EN kinyomtattam hogy ha "eltunik" :lol: ne erjen meglepetes ha elfelejtek valamit. :wink:
   
 20. AtAways

  AtAways Állandó Tag

  Re: Kezdödik

  Bevallom, az volt a tervem. De rajta hagyom.
   

Megosztás