Zeneszerkesztés

sax.sax témája a 'Tudakozó - A CH technikai kérdései' fórumban , 2009 Április 7.

 1. peter.perjesi

  peter.perjesi Állandó Tag

  A tyros3 magatol kepes ilyen konvertalasra, nem kell hozza pc-s progi
   
 2. peter.perjesi

  peter.perjesi Állandó Tag

  Propellerhead reason4-et hasznalok, az egy virtualis szinti, nagyon jo alapokat lehet csinalni vele, tud mp3-ba is menteni
   
 3. horvatok

  horvatok Állandó Tag

  hi!
  Nekem egy yamaha PSR S700-as szintim van, és készítettem vele egy felvételt. (természetesen MIDI-be veszi fel és az a szgépen nagyon rossz minőségű)

  Az lenne a kérdésem, hogy ha hozzákötöm a géphez a szintit, akkor milyen programmal tudom felvenni(vagy átvenni) a szintiről a számot, hogy az meg legyen hasonló minőségben a gépen.?

  Ha fel tudtam venni, utánna az éneket szeretném felvenni...
  S végül egy olyan progi is szükséges, amellyel a 2-t egybe tudom keverni...

  Szval egy saját számot szeretnék felvenni, és ehhez kellenének programok...
  tudtok segíteni???

  ha igen, akkor légyszi linket is küldjetek!

  köszi
   
 4. kaszarobert

  kaszarobert Állandó Tag

  Szerezz valahonnan egy Cubaset, persze vannak ingyenes progik is. A megoldás az lenne, hogy felveszed a midit a cubaseval, majd sávonként bedigitalizálod a hangszer hangjait, úgy, hogy a felvétel alatt a többi sávot némítod. Majd a kész felvett anyagot összekevered, és a szintidre innentől nincs szükséged. Jöhet új sávra az ének. Vst effektekkel szinezed, hangszíneled kikevered, és a végén az egészet exportálod valamilyen választott audió formátumba. Inkább hosszú a folyamat, mint nehéz.
   
 5. kaszarobert

  kaszarobert Állandó Tag

  Esetleg ha csak a midit veszed át, választhatsz a beépített midi hangszerkészlet helyett vst szintihangokat, dobokat is. Azért azok nagyon jól tudnak szólni, csak gyors szgép kell hozzájuk.
   
 6. Ciszto

  Ciszto Állandó Tag

  Sziasztok tudnátok nekem ajánlani egy olyan programot vagy többet ami vel az mp3 zenéket tudom lekottázni főleg akkordokra és szólóra!

  és egy olyat amivel én tudok a számítógépen zenét szerkeszteni és van beépített hangszer benne!
   
 7. FLAMINGO

  FLAMINGO büszke nagypapa Fórumvezető Kormányos

  Szerintem még nincsenek ilyen fejlettségű progik (bár ki tudja?).
  Midi-re sok kottázó van, de ugye ott "hangszerre" szét van szedve a zenemű.
  Esetleg megoldás lehet egy mp3-:midi konverter...
   
 8. panpeter85

  panpeter85 Állandó Tag

  De sajnos ezek sem 100%-ig megbízhatóak, mert eléggé szélsőségesen működnek, és az eredmény sem olyan, mint amiket a reklámanyagokban/termékajánlókban mutatnak...
   
 9. FLAMINGO

  FLAMINGO büszke nagypapa Fórumvezető Kormányos

  Na ja... az élő erőt (hallást) nehéz pótolni.:D
   
 10. Ciszto

  Ciszto Állandó Tag

  Köszönöm szépen a segítséget
   
 11. jégtörő

  jégtörő Állandó Tag

  Helló mindenki! Én csak most kapcsolódom be ebbe a témába, de nagyon érdekel. A midi számokat szeretném számítógépen áthangszínelni, élőbbé és tömörebbé tenni. A Magix Music Maker régebbi (kb. 10 éves ) programját használtam eddig, de most szeretnék valami élőbbet, hogy elfogadható zenei alapot tudjak csinálni. Ja és a számítógépem is most lett erre alkalmasabb. Mit ajánlotok?
  jégtörő
   
 12. olo1

  olo1 Állandó Tag

  hang

  Helló! Gondolom akkor a szintetizátorodon nem lehet ilyen müveletet végrehajtani. A music creator 5 -ös az egyszerü zeneszerkesztö . szerintem avval probálkozz mert , mert magadtól eligaodtsz rajta majd. És az midi szerkesztö. A ban-in-a box is jo, de az bonyolultabb egy kicsit. az pld. arra nagyon jo hogy stilust választasz vagy beviszel
  ,taktusonként beirhatod a harmoniákat és nagyo jo midi alapkiséreted csinálhatsz. Jó szerkesztgetést
   
 13. mate2000

  mate2000 Állandó Tag

  Szia!!!
  Nagyon fontos a hangkártya hogy milyet használsz!
  40ezerért már igazzán kapsz használható kártyát
  ha nincs akkor a neten is nagyon jó midi felismerő progik vannak
   
 14. olo1

  olo1 Állandó Tag

  Felvétel

  Szia . Elöször kellene venni egy audio interfészt. kb 9000.-ért kapsz már origináltat. azt kötöd a szinti meg a pc közé és már veheted is fel a müsort énekkel. ha nincs keveröd az se baj mert a pc zenei programokban vannak jo keverök. Samplitude music studio az tökéletes lesz neked. De az interfészekhez adnak pc programot. Ezzel audioba tudsz felvenni (mp3). Ha midi-t akarsz felvenni akkor midi interfész kell. Olyat is csinálhatsz hogy felveszed az audio interfészel a számot és utánna egy másik sávra felveszed az éneket. utánna meg kevergetheted, effektekkel stb.
   
 15. olo1

  olo1 Állandó Tag

  szolo

  szolo

  Helló! Nem feltétlen kell midi hozzá, de jo hallás az igen. Billentyüvel eljátszod a dallamot, midi interfészel felveszed pc- zenei programba.
  Utánna beküldöd egy kotta programba,azok általában ismerik a midi kiterjesztést. Majd kinyomtatod. De ha kottárol tudtok énekelni akkor nagyon jo a hallásotok. Sok sikert, jo éneklést.
   
 16. mate2000

  mate2000 Állandó Tag

  hali!

  a 220 felet zenei alapja nekem meg van
  nem eredetiben de porfi minőségben
  ui.mate2000
   
 17. olo1

  olo1 Állandó Tag

  Szia. én probáltam már két ilyen progit, de nagyon gáz harmoniákat ir ki , lehet hogy a boci-boci tarkára hármas hangzattal kisérletezték ki, de nem biztos hogy azt jol csinálja mert azt pont nem probáltam. Szoval szerintem az többet ér ha egy jo zenészhavert kérsz fel rá. Amire gondolsz zenei programok , pld egy:Fruity Loops. De ezek nem feltétlenül nagyon egyszerü programok, sok idöt el lehet vele töteni. De jok. Helló
   
 18. jamy

  jamy Állandó Tag

  Nekem vmi jó zeneszerkesztő kellene amivel a midiket hülyére buherálhatnám:D
   
 19. olo1

  olo1 Állandó Tag

  Midi szerkesztés

  Szia! A Music creator 5-ös az nagyon jó szerkesztö és egyszerü. Nem magyar nyelvü de pár nap alatt bele lehet jönni. Nagyon jo átlátható program.
   
  József36 kedveli ezt.
 20. olo1

  olo1 Állandó Tag

  Hahó !

  Helló! Én itt vagyok két éve.
   
  József36 kedveli ezt.

Megosztás