Foci

pisti72

Állandó Tag
Állandó Tag
Különben mit szólnának a szlovákok, ha Magyarországon megvernék őket? Semmit, mert nem is mernek idejönni.
Én is elítélem a provokációt, nyilas egyenruhában koszorúzni nem helyénvaló.
De azért öntsünk már egyszer tiszta vizet a pohárba és ne engedjük, hogy mindent megcsinálhassanak velünk!
 

pisti72

Állandó Tag
Állandó Tag
Szlovákia: visszautasította a szlovák belügy vádjait a DAC

A dunaszerdahelyi DAC futballklub, valamint a helyi szurkolók klubja, a Yellow Blue Supporters hétfőn nyilatkozatban utasította vissza a szlovák belügyminisztérium vádját, miszerint a novemberi DAC-Slovan bajnoki mérkőzésen a dunaszerdahelyi klub és a szurkolók törvényt sértettek.
<!-- Adverticum zóna: 26263 (egyéb) (js) --> <script type="text/javascript"> // <![CDATA[ var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write('<sc'+'ript type="text/javascript" src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=26263&ord='+ord+'"><\/scr'+'ipt>'); // ]]> </script><script type="text/javascript" src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=26263&ord=13882104"></script><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://active.macromedia.com/flash2/cabs/swflash.cab#version=9,0,0,0" id="banner_288140" height="247" width="330">


<embed src="http://imgs.adverticum.net/banners/ringier/magic11_330x247.2.swf?clickTAG=http://ad.adverticum.net/b/cl,1,26263,288140,304795,13882104/click.prm&clickTARGET=_blank&cTRG=_blank&clickTag=http://ad.adverticum.net/b/cl,1,26263,288140,304795,13882104/click.prm" name="banner_288140" swliveconnect="TRUE" quality="autohigh" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" height="247" width="330"></object> <noscript> </noscript>
A szlovák belügyminisztérium múlt hét csütörtökön közölte, hogy befejezte a labdarúgó-mérkőzésen történt rendőri beavatkozás felülvizsgálatát, és megállapította, hogy a beavatkozás indokolt volt, mert a klub és a szurkolók törvényt sértettek.

A hétfői nyilatkozat szerint viszont a szlovák hatóságok „semmilyen bizonyítékkal nem szolgáltak mind a mai napig, hogy miért rohantak be a rendőri egységek abba a szektorba, ahol a hazai és magyarországi szurkolók buzdították a DAC csapatát. Semmiféle video- vagy hangfelvételt nem hoztak nyilvánosságra, három hónap elteltével sem". MTI
 

pisti72

Állandó Tag
Állandó Tag
blank.png

<table cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr><td class="dvsc-news_wptitle">HÍREK </td></tr> <tr> <td> <table toplevel="" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr> <td valign="top">:x="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns:dsp="http://schemas.microsoft.com/sharepoint/dsp" xmlns:asp="http://schemas.microsoft.com/ASPNET/20" xmlns:__designer="http://schemas.microsoft.com/WebParts/v2/DataView/designer" xmlns:sharepoint="Microsoft.SharePoint.WebControls" xmlns:ddwrt2="urn:frontpage:internal" border="0" width="100%"><table xmlns=""><tbody><tr><td><table border="0" cellspacing="0" width="100%"><tbody><tr><td class="dvsc-newslist_title">Zenit helyett FK Moszkva2009.02.03. 9:00
</td></tr><tr><td class="dvsc-newslist_sum">Az UEFA-kupa győztes helyett egy másik orosz élvonalbeli együttessel mérkőzünk meg.
</td></tr><tr><td class="dvsc-newslist_text" valign="top">
moszkva.jpg

A Zenit lemondta a február 11-ére tervezett DVSC-TEVA elleni találkozóját. Mint azt Szűcs Mihálytól, a Loki törökországi edzőtáborozását szervező menedzsertől megtudtuk, az UEFA-kupa címvédője azért nem tudja vállalni a meccset, mert a válogatotthoz hét játékosuk utazik, így nem látták értelmét, hogy összecsapjon a két gárda.

Nem marad azonban meccs nélkül együttesünk, hiszen ugyanezen a napon egy másik orosz élvonalbeli együttessel, az FK Moszkvával mérkőznek meg Dombiék.


</td></tr></tbody></table></td></tr></tbody></table>
</td></tr></tbody></table></td></tr></tbody> </table>
 

pisti72

Állandó Tag
Állandó Tag
boxlapszemle.jpg
Hannover, február 3., 9.00 Minden idők legdrágább magyar focistája lett.


A német Bild című lap szerint hárommillió eurót fizetett Huszti Szabolcsért az UEFA Kupa- és Európai Szuperkupa-győztes orosz Zenit a Bundesligában szereplő Hannover 96-nak. A játékos így minden idők legdrágább magyar futballistája lett.
Az újság internetes kiadása emlékeztet arra, hogy a vasárnapi üzlettel - melynek keretében a 25 éves labdarúgó négy évre szerződött Szentpétervárra - nagyon jól járt a német klub, hiszen 2006 nyarán, amikor Husztit leigazolta a francia Metztől, csupán 300 ezret kellett kiadnia érte.
A Bild úgy tudja, hogy a 38-szoros válogatott középpályás évi 1,5 millió eurót keres majd Oroszországban, kétszer annyit, mint amennyit egy esetleges szerződéshosszabbítás esetén Hannoverben kapott volna. A kontraktusa idén nyáron járt volna le Németországban.
Amennyiben valós a hárommillió eurós ár, Huszti a legdrágább magyar futballista lett, megelőzve Halmosi Pétert, akiért a - meg nem erősített hírek szerint - tavaly nyáron 2,5 millió eurót fizetett az angol Hull City.
(MTI)
 

pisti72

Állandó Tag
Állandó Tag
Dunaszerdahely, február 3., 14.19 A klub és a szurkolók közös nyilatkozatot adtak ki.




Nyilatkozatban reagált a FK DAC Dunajská Streda futballklub és a Yellov Blue Supporters fanclub a belügyminisztérium január 29-i állásfoglalására, mely szerint a tavaly november elsejei DAC-Slovan mérkőzésen a szurkolók törvényt sértettek, s ezért kellett fellépni ellenük.

"Az FK DAC Dunajská Streda futballklub és a Yellov Blue Supporters fanclub ezúton szeretne reagálni a szlovák rendőrség vádjaira, amelyeket a 2008. november 1-jei DAC-Slovan Corgoň ligás mérkőzésen kapcsolatban fogalmaztak meg.
A szlovák belügyminisztérium 2009. január 29-én azt közölte, hogy befejezte a fent említett labdarúgó-mérkőzésen történt rendőri beavatkozás jogosultságát, és megállapította, hogy a klub, valamint a szurkolók törvényt sértettek. Ugyanakkor semmilyen bizonyítékkal nem szolgáltak mind a mai napig, hogy miért rohantak be a rendőri egységek abba a szektorba, ahol a hazai és magyarországi szurkolók buzdították a DAC csapatát. Semmiféle video- vagy hangfelvételt nem hoztak nyilvánosságra 3 hónap elteltével sem. Az FK DAC Dunajská Streda és a Yellov Blue Supporters fanclub elutasítja a szlovák belügyminisztérium illetékes bizottságának döntését. A klub semmilyen mulasztást nem követett el a rendezői feladatok terén, erről írásos dokumentumok vannak, amelyeket november 4-én Dunaszerdahelyen sajtótájékoztató keretében be is mutattak a sajtó képviselőinek. A DAC szurkolói törvénytisztelően viselkedtek az egész mérkőzés folyamán, erről a videofelvételek is tanúságként szolgálhatnak, hiszen semmiféle provokációt nem indítottak a rendőrség szervei ellen, amely ilyen intenzitású rendőri beavatkozást igényelt volna.
A mérkőzésen brutálisan megvert hazai és magyarországi szurkolók egyértelműen a rendőrség durva beavatkozásának a bizonyítékai. Köztük az újraélesztett és egy életre örökké nyomorékká tett 18 éves L. Krisztián is.
Az FK DAC Dunajská Streda és a Yellov Blue Supporters fanclub a Szlovák Köztársaság törvényeit betartva jár el a mérkőzések megrendezése és lebonyolítása során, és ezúton szeretnénk biztosítani minden sportszerető embert, hogy a jövőben is azon leszünk, hogy a törvények betartása mellett fokozzuk a biztonságot az FK DAC 1904 mérkőzésein.

FK DAC 1904
YBS fanclub"
(ujszo.com)
 

pisti72

Állandó Tag
Állandó Tag
Amszterdam, február 4., 13.50 Búcsút mondhatnak a bajnoki címért folytatott küzdelemnek.


Egy hét alatt kétszer is vereséget szenvedett az Ajax, ezzel vélhetően elbúcsúzhat a bajnoki címtől.
Van Basten csapata legutóbb ráadásul otthon buktak (0-1) a Heerenveen ellen, így már 9 pont a lemaradása a listavezető Alkmaarral szemben, Louis Van Gaal csapata ugyanis 2-0-ra nyert a Sparta Rotterdam otthonában.
 

pisti72

Állandó Tag
Állandó Tag
A Tuttomercato.web.com olasz internetes oldal szerint az AC Milan a nyáron ajánlatot kíván tenni az Ajax támadójáért, Luis Suárezért. A 22 éves uruguayi válogatott csatár a Real Madridba igazoló Klaas-Jan Huntelaar helyét foglalhatta el a holland csapatban, és az elmúlt időszakban játékával néhány nagy európai klub figyelmét is felkeltette.

Ezek közé tartozik a spanyol bajnokság élén álló Barcelona és a negyedik helyezett Valencia, illetve az olasz AC Milan.

Suárez eddig ötvennégy mérkőzésen szerepelt az Ajaxban, és ezeken harminc gólig jutott, míg a válogatottban tizennégy fellépése alatt kilencszer talált be az ellenfelek hálójába. A fővárosiakhoz 2007 nyarán csatlakozott a Groningenből 7 és fél millió euróért.
 

afca

Kitiltott (BANned)
Isten éltesse, Gyula bácsi! Ma 83 éves a legendás „Fekete Párduc”

1926. február 4-én született a „Fekete Párduc”, azaz az Aranycsapat nagyszerű kapusa, Grosics Gyula. Az olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes, Európa-kupa-győztes labdarúgó ma ünnepli 83. születésnapját.

d0006C449be73569502c6.jpg


Grosics Gyula a Dorogi AC (1938–1947) a MATEOSZ – majd a klub utódja, a Teherfuvar – (1947–1950), a Budapesti Honvéd (1950–1956) valamint a Tatabányai Bányász (1956–1962) csapatában futballozott. Négyszeres magyar bajnok, összesen 390 élvonalbeli meccsen lépett pályára.

A magyar válogatottban 1947 és 1962 között 86 mérkőzésen szerepelt – ő állt az Aranycsapat kapujában 1948 és 1954 között is, amikor a válogatott egyetlen mérkőzést sem veszített el. Tagja volt az 1952-es helsinki ötkarikás játékokon olimpiai bajnokcsapatnak, az 1953-as Európa-kupa-győztes (ami ma Eb), valamint az 1954-es svájci világbajnokságon második helyezett együttesnek is. Három világbajnokságon szerepelt, (1954, 1958, 1962), és természetesen az előző évszázad mérkőzésén, a londoni 6:3-as magyar–angol mérkőzésen is ő védett.

Grosics Gyulát 1954 novemberében az Államvédelmi Hatóság máig tisztázatlan okból kémkedéssel és hazaárulással vádolta meg. Kis híján börtönbe került – házi őrizetbe vették –, de végül „csak” az lett a büntetése, hogy 13 hónapra eltiltották a futballtól, majd Tatabányán kellett folytatnia pályafutását. A Bányászból visszakerült a válogatottba, sőt még két világbajnokságon (1958, 1962) is szerepelt. Pályafutását Tatabányán fejezte be, 1962-ben.

Az újságírók hatszor választották be az aktuális év világválogatottjába. Négyszer jelölték őt az Aranylabdára, s mind a négy alkalommal a legjobb tíz között szerepelt. 1999-ben beválasztották a világ valaha élt tíz legjobb kapusa közé, 1952-ben – az olimpiai győzelem évében – az Év sportolója, 1959-ben pedig az Év labdarúgója volt.

Edzőként Tatabányán, Salgótarjánban, a KSI-ben és Kuvaitban – itt szakfelügyelőként a főiskolai és egyetemi klubok mellett – dolgozott. Tizennyolc éven át volt a Volán SC elnöke, s nyugdíjba vonulása után is aktív szereplője maradt a futballéletnek. 1995-ben a NOB és a MOB is olimpiai érdemrenddel tüntette ki.

A hagyományoknak megfelelően Grosics Gyulát a 70 éves Novák Dezső, valamint a 87 esztendős Szepesi György társaságában csütörtökön 10 órakor a szövetség székházában köszöntik fel az MLSZ vezetői. MLSZ.HU
<!-- grundfoci -->
 

afca

Kitiltott (BANned)
Riválisával egyesül Bodor csapata – a játékosok szabadon mehetnek

Bodor Boldizsár csapata, a Roda a nyáron egyesül a holland másodosztályban szereplő Fortuna Sittarddal a két csapat anyagi helyzetének javítása érdekében. A két együttes fúziójából létrejövő csapat a Roda stadionjában, a kerkradi Parkstad Limburgban játssza majd mérkőzéseit, ami 35 km-re fekszik Sittardtól. A klubok regionális riválisnak számítanak, így kérdés, hogy a szurkolótáborok miként emésztik meg a fúziót. A játékosok szabadon igazolhatók lesznek, és könnyen lehet, hogy a gazdasági válság Európa-szerte több klubot hasonló összeolvadásra kényszerít.
d0006C450df1927ddf780.jpg
Fotó: Imago (archív)
A kerkradei stadion: itt játssza majd mérkőzéseit a fúzióval létrejött új csapat



A DRUKKEREK TILTAKOZNAK

A Roda és a Fortuna drukkerei már akkor tiltakozni kezdtek, amikor először felvetődött a fúzió ötlete, az egyesülés bejelentése pedig valószínűleg csak olajat önt a tűzre.

Összeolvad két, már eleve fúziók során született klub Hollandiában: a 2008–2009-es szezon végével fuzionál az élvonalbeli Roda JC (Bodor Boldizsár csapata) és a másodosztályú Fortuna Sittard.

Mindkét csapat anyagi nehézségekkel küzd, és a fúzió a vezetők reményei szerint húszmillió euróval növeli meg a klubok tőkéjét. A létrejövő új csapat a Roda stadionjában játszik, a Fortuna létesítményeit pedig az ifjúsági akadémia fogja használni.

Érdekes, hogy a két csapat helyi rivális – az kérdéses, a szurkolótáborok mit szólnak majd az egyesüléshez –, és korábban szintén fúziók során jött létre. A sittardi csapat a Fortuna 54 és a Sittardia 1968-as egyesülésével jött létre, míg a Roda JC 1962-ben sorozatos összeolvadások után alakult meg.

Korábban már többször is szóba került a Fortuna Sittard fúziója más csapatokkal: a szintén regionális MVV és VVV Venlo is a jelöltek között volt. A kiváló utánpótlás-nevelő klubként ismert sittardiak (Mark van Bommel, Fernando Ricksen és Kevin Hofland is az akadémiájukról került ki) már korábban többször is az összeomlás szélére jutott a túlköltekezés és a gyenge bajnoki szereplés hatására.





2003-ban egy egészen különös sztori segítette a Fortuna megmenekülését: a sárga-zöldek két szurkolója nyerte meg a holland lottó főnyereményét, és a pénzösszeget a csőd szélén álló klubnak ajánlották fel. A sittardiak végül az adósságteher nagy részétől megszabadultak stadionjuk eladásával, és a menekülés érdekében feláldozták szinte minden piacra dobható játékosukat is.

Ennek meg is lett az eredménye: a Fortuna háromszor egymás után végzett a holland másodosztály utolsó helyén (ebből az osztályból nincs kiesés, hiszen csak az első két liga profi Hollandiában), közben pedig egy rekordhosszúságú, 28 mérkőzésen át tartó nyeretlenségi sorozat is „súlyosbította” ezt a korszakot.

A klub megmentésére tett erőfeszítések végül hiábavalónak bizonyultak, így 2009 nyarán jöhet az egyesülés a régió egyetlen élvonalbeli csapatával, a szintén súlyos anyagi nehézségekkel küzdő Roda JC-vel.

A két csapat összes játékosa (így Bodor Boldizsár is – bár neki lejár a szerződése, és eddig nem hosszabbított) szabadon igazolhatóvá válik, az összeolvadással keletkezett új klub nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Könnyen elképzelhető, hogy a gazdasági válság Európa-szerte még több klubot rákényszerít arra, hogy fuzionálással „mentse magát” – a két, nagy hagyományú holland klub összeolvadása világosan jelzi, hogy van, amikor ez az egyetlen kiút.

FÚZIÓK EURÓPA-SZERTE

Oroszországban épp csak megmenekült egy hasonló összeolvadástól két élvonalbeli klub, az FC Himki és a Szaturn Ramenszkoje. A két, moszkvai régióba tartozó egyesület szintén anyagi nehézségek miatt kereste a fúzió útját, végül azonban segélycsomaggal megmentették őket. A belga élvonalbeli csapatok közül a Germinal Beerschot jött létre az Ekeren és a Beerschot fúziójával, még 1999-ben. Az egyik legerősebb dán klub, az FC Köbenhavn a 15-szörös bajnok KB és a hétszeres aranyérmes BK 1903 összeolvadásával jött létre 1992-ben.
 

LAMBDA61

Állandó Tag
Állandó Tag
Sok siker a Zenit-nél

Huszti 2006-ban a francia az FC Metz csapatától érkezett a Hannoverhez. Azóta 81 mérkőzésen lépett pályára az alsó-szász klub mezében, s mindeközben 17 gólt szerzett, illetve 20 gólpasszt adott. Sajnálják és sajnálhatják is a távozását a németek. Sok sikert a Zenit-nél !
 

afca

Kitiltott (BANned)
Huszti 2006-ban a francia az FC Metz csapatától érkezett a Hannoverhez. Azóta 81 mérkőzésen lépett pályára az alsó-szász klub mezében, s mindeközben 17 gólt szerzett, illetve 20 gólpasszt adott. Sajnálják és sajnálhatják is a távozását a németek. Sok sikert a Zenit-nél !
Remélem beválik a srác.:pAnnál jobb minnél több Magyar játékos teszi le névjegyét nagycsapatoknál.Eljön az idő amikor végre visszatérünk Európa porondjára.:p
 

afca

Kitiltott (BANned)
d0003CA10b945ae8ac844.jpg
Edzésben. Huszti tegnap már részt vett a negyvenperces gyakorláson


d0003CA0F898cd106c0fc.jpg
Új mezben. Huszti Szabolcs új együttesénél már megkapta a szerelését, így a beleki edzőtáborban már Zenit-dresszben pompázott
 

pisti72

Állandó Tag
Állandó Tag
A PSV 6 -ot nyomott a Den Haagnak. Ebből Balázs 3-at!
Remekül játszott, végre élvezte a játékot. Egyre biztosabb, hogy Huub volt az oka az eddigi rossz szereplésnek.
Csak így tovább!!!
 

pisti72

Állandó Tag
Állandó Tag
Eindhoven, február 5., 22.00 A magyar légiós a Den Haag elleni meccs hőse volt.




Dzsudzsák Balázs együttese, a PSV Eindhoven - egészen hihetetlen mérkőzésen - 6-0-ra legyőzte a Den Haagot, és a magyar légiós fantasztikus teljesítményt nyújtva mesterhármast ért el.
Dzsudzsák az első találatát a 31. percben harciasságának köszönhetően érte el, majd a második félidő elején egy remek szólót követően talált be. A Den Haag egyébként az egész mérkőzésen semmiféle ellenállást nem tanúsított a PSV rohamaival szemben, de ez főként a második játékrészben csúcsosodott ki.
A magyar szélső egy fantasztikus szabadrúgást követően az 52. percben szerezte meg saját maga harmadik, csapata negyedik gólját, de ekkor még nem volt vége, mivel a folytatásban Amrabat is duplázni tudott, és beállította a 6-0-s végeredményt.
 

pisti72

Állandó Tag
Állandó Tag
EREDIVISIE. A magyar szélső remekül játszott, a PSV legjobbjának bizonyult, ez volt az első háromgólos meccse az eindhovenieknél

Dzsudzsák-parádé és három szép gól az ADO Den Haag ellen – videó!

Továbbra is százszázalékos a Huub Stevenst a kispadon váltó Dwight Lodewegesszel a PSV labdarúgócsapata: az eindhoveniek hazai pályán győzték le 6–0-ra az ADO Den Haag együttesét. A kitűnően játszó, a mezőny legjobbjának bizonyuló Dzsudzsák Balázs szerezte a PSV első, harmadik és negyedik gólját is.
d0006C5FBa4da8c0d5fa0.jpg
Fotó: Action Images (archív)
A parádézó Dzsudzsák Balázs három góljával oroszlánrészt vállalt a PSV sikeréből



Simán érvényesítette a papírformát a PSV a holland élvonal 21. fordulójában, méghozzá magyar szélsője, Dzsudzsák Balázs vezérletével. A válogatott középpályás szerezte az eindhoveniek első, harmadik és negyedik gólját: elé pattanó labdából, gyönyörű egyéni akció után és szabadrúgásból.

Az igazat megvallva a csupán a 15. helyen álló hágaiaknak nem volt esélyük a Philips Stadionban, bár az első fél órában még tartani tudták magukat – no meg a 0–0-s eredményt.

A 31. percben aztán érkezett Dzsudzsák, és megtörte a vendégek ellenállását. Jason Culina húzott el a jobb szélen, beadását a svéd Ola Toivonen még nem tudta kapura tenni, a marokkói Ahmed Anni viszont tisztázni nem tudott, Dzsudzsák pedig élt a lehetőséggel, és ballal a kapuba küldte az elé kerülő labdát (1–0).

A nagyon aktív és sok helyzetet elrontó Toivonen még a szünet előtt megszerezte megérdemelt jutalmát – azaz a gólját – egy szép perdítéssel (2–0), fordulás után aztán valóságos Dzsudzsák-show-t láthatott a közönség.

A magyar középpályás előbb parádés egyéni akciót indított egy remek átadás után a bal szélen, nagyon becsapta Mike de Geert, befelé cselezett, elfektetett két védőt, majd kilőtte a jobb alsó sarkot a sóbálvánnyá dermedt kapus mellett (3–0). Klasszismegoldás volt!

Ahogyan a következő is: jobb oldalról, éles szögből jutott szabadrúgáshoz a PSV az 52. percben, Dzsudzsák pedig ballal a hosszú alsóba tekert – a labda egy védő fején megcsúszva jutott a hálóba (4–0).

Az ADO egy kontra utáni Solmani-fejessel veszélyeztetett először igazán komolyan a találkozón (Isakssonnak óriásit kellett védenie), majd Dzsudzsák előkészítése után vágta Afellay a védőkbe a labdát.

A PSV-parádé nem állt le 4–0 után sem, gyors jobb oldali akció után Nordin Amrabat csodás megoldással, sarokkal továbbított egyből a kapuba (5–0). Még fél óra volt hátra, és a Den Haag máris ötgólos hátrányban volt – minden arra mutatott, hogy a vendégek könnyen kaphatnak még többet is.

Kaptak is: Amrabat és Afellay lépett meg, előbbi végül kicselezte a kapust, és éles szögből egy védő „segítségével” a hálóba lőtt (mondjuk az üresen álló Afellaynak is leadhatta volna…).

6–0 után a 79. percben Dzsudzsák tekert mellé egy szabadrúgást, a hajrában meg már egyik csapat sem erőltette a góllövést: a PSV szezonbeli legnagyobb különbségű győzelmének, Dzsudzsák pedig első háromgólos meccsének örülhetett.
 

pisti72

Állandó Tag
Állandó Tag
<table border="0" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr><td class="dvsc-newslist_title">Biztató forma az első meccsen2009.02.05. 21:30
</td></tr><tr><td class="dvsc-newslist_sum">Győzelemmel kezdte a törökországi felkészülési mérkőzések sorozatát a DVSC-TEVA.
</td></tr><tr><td class="dvsc-newslist_text" valign="top">
loki2_jpg.jpg

A Sturm Graz együttesével játszott felkészülési mérkőzését csapatunk. A nagy kérdés az volt, a Lokinak sikerül-e, ami a másik két Törökországban edzőtáborozó magyar csapatnak, a Győrnek és a Haladásnak nem: legyőzni a jó erőkből álló osztrák együttest.

Bár ellenfelünk kezdett aktívabban, de fölényük csak tíz percig tartott, utána kiegyenlítetté vált a játék, majd fokozatáson átvettük az irányítást. A félidő végére már abszolút a debreceniek akarata érvényesült, helyzeteket dolgoztak ki, majd egy gyönyörű összjáték után Oláh megszerezte a vezetést. A jó iramú, küzdelmes meccs egyébként rendkívül sportszerű volt, keveset állt a játék, hozzá kell tenni, a török játékvezető nem is fújt le minden apró szabálytalanságot.

A második félidőben az osztrákok folyamatosan cseréltek, a frissítéseknek köszönhetően pedig egyre gyakrabban tudtak zavart okozni a fáradó debreceniek védelmében. A végére teljesen beszorultunk, de hol Polekszics védett, hol a védőink szabadítottak fel, így kihúztuk kapott gól nélkül. Összességében az elszántan küzdő DVSC-TEVA győzelme megérdemelt.

Edzőmeccs
DVSC-TEVA – Sturm Graz 1-0 (1-0)

DVSC: Polekszics – Bernáth (Nagy Z. 46.), Komlósi, Mészáros, Leandro – Demjén, Kiss, Varga J., Czvitkovics – Oláh, Rudolf
Sturm Graz: Gratzei – Lamotte (Jantscher 63.), Sonnleitner, Feldhofer (Sereinig 51.), Kandelaki – Hoelz (Prutsch 78.), Hlinka, Muratovics (Beichler 63.), Kienzl – Scherrer (Salkic 78.), Haas
Gól: Oláh (42.)

loki1.jpg
loki2.jpg
loki3.jpg
loki4.jpg
loki5.jpg


</td></tr></tbody> </table>
 
Oldal tetejére