Jelenléti iv

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

hipophisis

Állandó Tag
Állandó Tag
A Nap nem más, mint hevesen lángoló üzemanyag (...). És amikor ez a mi csillagunk, ez a különben egészen átlagosnak nevezhető csillag kifogy az üzemanyagból, akkor örök sötétségbe borul a Naprendszer.

Dave Eggers
 

hipophisis

Állandó Tag
Állandó Tag
Bécsi kuglóf 1.

Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 20 tojássárgája, 40 dkg olvasztott vaj, 10 dkg cukor, 50 dkg liszt, só, 10 dkg édes-, 1 dkg keserűmandula, citromhéj, szerecsendió.
Az élesztőt langyos tejben feloldjuk. A tojássárgákat, az olvasztott vajat és a cukrot habosra verve hozzáadjuk. Ezután beletesszük a lisztet, 1.5 dkg sót, és az egészet addig dagasztjuk, míg a kezünkről el nem válik. Majd beletesszük a mandulát, citromhéjat és egy kevés reszelt szerecsendiót. A tésztát zsírral kikent és zsemlemorzsával meghintett kuglófformába tesszük, de csak háromnegyed részéig töltjük meg, különben a kelésnél a tészta kifutna. Ha megkelt, nem túl erős tűznél, 3/4 óráig sütjük, utána szitára borítjuk, és porcukorral meghintjük.
 

hipophisis

Állandó Tag
Állandó Tag
Cukkínis lángos


Hozzávalók 4 személy részére: 1/2 kg cukkíni, 1/2 kg liszt, 5 dkg élesztő, só, cukor
Az élesztőt langyos vízben megfuttatjuk a liszttel és egy csipet cukorral. A megtisztított cukkínit feldaraboljuk és passzírozzuk, majd a liszttel, sóval összekeverve nem túl lágy tésztát dagasztunk. A tésztát megkelesztjük, majd meglisztezett deszkán kinyújtjuk. Darabokra vágjuk, és pihentetjük, míg duplájára nő. Zsírban vagy sütőben, lassú tűzön világosra sütjük.
 

hipophisis

Állandó Tag
Állandó Tag
Hetes lángos


Hozzávalók kb. 30db-hoz: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, kb. 1,5 dl tej, 6 dl kefír, 3 tojás, 1 kiskanál só, olaj a sütéshez.
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a többi anyaggal összedolgozzuk. Nagy tálba rakjuk, folpackkal letakarjuk, hűtőbe tesszük. Amikor sütni akarjuk, egy adagot kiveszünk belőle, tenyérnyi lángosokat formálunk belőle, és bő olajban sütjük.
Nevét onnan kapta, hogy hűtőben egy hétig is eláll, s frissen mindig annyit sütünk belőle, amennyit épp szeretnénk
 

hipophisis

Állandó Tag
Állandó Tag
Dan_Brown_Digitalis_erod

A végső kód. Erős, veszélyes, és feltörhetetlen.

Amikor az NSA verhetelen kódfejtő gépe találkozik egy rejtélyes algoritmussal, amelyet nem tud feltörni, az ügynökség riasztja vezető kriptográfusát, S. Fletchert. A ragyogó eszű és gyönyörű matematikusnő olyan felfedezésre jut, ami pánikot kelt a hatalom köreiben. Az NSA-t túszul ejtették... de nem fegyverekkel vagy bombákkal, hanem egy zseniálisan összetett kóddal, amely a parancs kiadásakor megbénítja az USA hírszerzését. S. Fletcher harcba indul a titkolózás és a hazugság áradatával szemben, hogy megmentse az ügynökséget, amelyben hisz. Miután mindenfelől árulás veszi körül már nemcsak a hazájáért küzd, hanem a puszta életéért, majd végül annak a férfinak az életéért is, akit szeret.
 

csirm

Állandó Tag
Állandó Tag
"A bejegyzés egy öt percen belül létrehozott másik bejegyzés másolata." óóó már ennyit kötekedni :p
 

Mami62

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziótok. Évek óta regisztráltam, de most össze kell gyűjtenem a 20 beszélgetést, hogy tudjak horgolni első kisunokás nagyiként baba cipőcskét
 

Mami62

Állandó Tag
Állandó Tag
Mikor évekkel ezelőtt először voltam itt, olyan sok idő telt el, hogy elfelejtettem a jelszót. Most felírtam egy papírra.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére