EMBERTELEN ÉS MEGALÁZÓ

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Annyit jegyeznék csak meg, hogy már többször olvastam arról az embertelen bánásmódról, amit ezek ellen a szerencsétlen emberek ellen elkövetnek. Tényleg felháborító és elkeserítő.

Amit művelnek most a szomszédunkban, Ukrajnában és szinte lassan mindenhol Szíriától, Afganisztántól Irakig, annak egyenes következménye az, hogy már megint belecseppent ez az ország egy olyan zónába, ahova beömlik minden sz., de tovább csak a szaga megy. Szerintem fogadják be a menedékkérőket azok az országok, akik előidézték ezt a helyzetet azzal az undorító, aljas politikájukkal. Van nekünk enélkül is épp elég bajunk.
-
Kedves Kyra_
-
Volt már hozzászolás ahol amiatt sirtatok, hogy "a legtöbb kölföldre szakadt hazazafi" a magyarokbol van (ami ugyan nem igaz) de ha már ezeket az érveket használjátok akkor ne üssetek a menekülteken.
-
Fogadok, hogy a canadahun tagjainak legalább 1/3 a külföldre szakadt hazafi. A legtöbb talán egy börönddel hagyta el a szülöhazáját, ma megbecsült polgára az öt befogado közösségeknek.
-
Tudom, hogy nem könyü de jobb lenne a hozzánk jöttekre mind az országot gazdagito kincsre tekintenénk. Senki sem hagyja el a hazáját ok nélkül.
-
Van nekünk enélkül is épp elég bajunk.
-
Az ilyen kijelentésekkel mindig qualifikálod magad. Hány ország van körülöttünk akivel nem vagyunk képesek még egy békés sportrendezvényt sem megvalositani?
-
Az idegen nyelvek ismeretét tekintve magyarország a béka fenekén van. Az idegenböl jöttek felvételével az ország összekötödik a világ többi részével. Mi magunkban vagyun. Ez pedig szegénység.
-
01235079.jpg

-

Erdekes, hogy a magyarok arra büszkék, hogy körülöttünk mindenki egy más nyelvet beszél, "senki sem ért bennünket". Akár merre megyünk a világban nincs ilyen.
-
(A szláv nyelvek folyamatosan mennek át ez egyikböl a másikba, cseh, szlovákis, ukrajna, orosz... német, holland, angol....) Vajon mi ennek az oka? Ugyanakkor megvetjük azt aki a külföldön született gyerekét nem tanitja meg erre a "titkosirásnak tekinthetö" nyelvre. :)
-
 
Utoljára módosítva:

kágyula

Kitiltott (BANned)
Szervusz Ernoe ,
most már tisztára nem értem hozzászólásodat , reakciod az általam irtakhoz . Igy megkérem pár jelenlevö Forum társaimat , hogy probálják már legalább nekem leforditani irásodat . Biztosan nem irok érthetöen Magyarul , én csak Melitta által irtakhoz válaszoltam , hogy nem kell azért a Németeknek annyira kihajolni az ablakból . Se többet sem pediglen kevesebbet ! Hogy hogyan jönn Joscka Fischer meg a Persing rakéták elleni tüntetések ide ezt nem értem . De aztsem hogy lassan az NDK-ban való Hétföi tünteséket már "magatokénak" veszitek és elmesélitek , hogy Ti a mármintNyugat érdeme hogy megszünt az NDK, a ti érdemetek hogy a határ megnyilt Berlinben és letéptétek a Falat is . Igaz én abban a meggyözödésben voltam eddig , hogy David Hasselhoff dalára dölt össze . Ami meg kérlek a nyelv ismeretett kritizálja , annak a mindenkori Kultur minisztériumot kéne kritizálnia ! Ortutay Gyulátol elkezdve Révain át a mai napig mindett . Mert ugye amig nálunk az ötödikig Német nyelvoktatás volt az iskolánkban és utána csak Orosznyelvre futotta . Aztán a Gimiben legfeljebb , ha Angolt tanulhattál . Gondolom a Katolikus iskolában nagyobb volt a választék esetleg ott még latint is tanitottak . Különben meg nagyon is hamis az a Statistika , mert mondjuk szerintem a Románok meg az olaszés Franciák a spanyolokkal együtt legalább 3-4 nyelven tudnak beszélni pont ugy a Szlávok is . Persze a Németek jó hogy 60%-ban beszélnek külföldi nyelvet , mert faluhelyeken a tájszólásukon kivül még az irodalmi Németnyelvet is megkell tanulniuk . Pont ugy mint az irország nyugati részén élöknek az Angolt :rohog:
Ernoe , ez nem egészen rendes dolog most hogy mondjuk a szomszéd országainkal jössz !!Tudod magam 10 éves gyerekként voltam Poprádon nyaralni , egyetlen egy üzletben sem szolgáltak ki bennünket és az utcán leköptek a felnöttek pedig ez még 1966-ban volt ! Mondjuk Erdélyt nem is emlitem meg mert arról könyveket lehetne irni , Ausztriába is csak addig voltunk jó szemmel nézve amig a "Vasfüggöny" megvolt .Illetve amikor szekér számra horta a Magyar a Gorenjét meg mit tudom énmit nemet haza Magyarországra mert az illetékesek elfelejtették , hogy jobb lenne a Magyar gazdaságnak , ha otthon veszi meg az árut . Na most magam is elkalandoztam kissé , mint Lehel apánk , csak remélem ezért nem leszek lefejezve , mint Ö .
 

Ribizlis

Állandó Tag
Állandó Tag
A menekülteknek nehéz helyzete van hazánkban, a lakosság 90%-a előítéletes, durván szólva rasszista. A menekültekben azt látják, hogy bűnöző, gyilkos, és nem gondolnak bele miért, honnan menekült, és vajon neki jó, hogy el kellett menekülnie otthonából......

ha valakinek el kell hagynia az otthonát, a szülőföldet, az sehogy sem jó....
itthon nem csak a menekültet, de a magyart is ellehetetlenítik

alapvető gondok vannak itt a befogadással....
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogy hogyan jönn Joscka Fischer meg a Persing rakéták elleni tüntetések ide ezt nem értem . De aztsem hogy lassan az NDK-ban való Hétföi tünteséket már "magatokénak" veszitek és elmesélitek , hogy Ti a mármintNyugat érdeme hogy megszünt az NDK, a ti érdemetek hogy a határ megnyilt Berlinben és letéptétek a Falat is
-
Kedves Gyula
-
En azt irtam szoszerint, hogy a bizalom kiépitéséhez két félre van szükség, és a nyugati békemozgalom ennek a megteremtésében nagy szerepet játszott. Joschka Fischer egy kiemelkedö alakja volt ennek a mozgalomnak.
-
Látod te felsem fogtad milyen éles volt a légkör itt Europában, a rövidtávolságu rakéták árnyékában, néhány perc elég lett volna Moszkva vagy más nagyváros elpusztitásához.
-
Ajánlom neked foglalkozzál a "sponti-mozgalommal" én halálra nevettem magamat annakidelyén. A spontán, parlamenten kivüli mozgalom olyan sok humoros jelmondatot talált ki, hogy nem tudta senki magát kihuzni a problémákon valo elgondolkodás alol. :)
-
Az összes WC televolt ilyen szövegekkel, direkt vettem egy fényképezögépet mert nem tudtam öket fejbe tartani. Ma meglehet kapni könyv formájában.
-
Gondolod, hogy az NDK-beli hétföi tüntetések elégek lettek volna a fal ledöntéséhez ha a másik oldal nem akarta volna?
-
Németországban azért beszélnek sokan idegen nyelvet mert az ország nyitott az idegenek befogadására, mert a többség ezt gazdagodásnak tekinti. Számomra is a legnagyobb érték, hogy nemcsak Arany Jánost, hanem Thomas Mannt és James Joyce-t is eredetiben olvashatom. Visszamenöleg bánt a sok elfecsérelt év amit az orosz nyelv "szimulálásával" töltöttünk el és még egy Anna Achmatowa megértéséhet sem elég.
-
Tudod magam 10 éves gyerekként voltam Poprádon nyaralni , egyetlen egy üzletben sem szolgáltak ki bennünket és az utcán leköptek a felnöttek pedig ez még 1966-ban volt !
-
Ezen egy cseppet nem csodálkozom, vannak akiknek még mindig teritoriális követeléseik vannak. Vannak akik egy sportmérközést nem birnak ki a szomszédainkkal anélkül, hogy hajba ne kapnának.
-
Majd 50 évvel a te emlékeid után! Erted már hol a probléma? Mi a te reaktiod? Kinyujtott kéz, vagy tulburjánzo nationalizmus?
-
Ami a Franciáknak és a Németeknek sikerül azt nekünk is megkéne valositani a szomszédainkkal.
 
Utoljára módosítva:

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Addig meg az ember nem latja nem tapasztalja vagy kozelebbrol nem ismeri a menekultek eletet lehetosegit az nehezen tudja elkepzelni. Itt sokunk atesetek ezen az uton es akar sajat akar a kornyezeteben nagyon sok magyar vegig jartak ezt az utat. Amit hamar megtanultunk a tollarenciat, a megerteset masok problemajat,gondjat. Hamar szembesult mindenki hogy egyenlo ember a turbanossal a feketevel a zulukkal stb egyenlo elbiralas eletfeltelek vonatkoztak minden menekultre erkezen barhonan a vilagbol.
Ebbol a helyzetbol alom egy orszag allampolgari eletvitel, sehol nem biztositanak luxus korulmenyeket.
Az elso nemet lakasunkbol irta a lanyom kepzeld el mama nekunk meg sparheltunk is van, anyam reakcioja az volt azonnal menjunk haza.....hova kerulhettunk ....a lagerekben elkepzelhetetlenul nehez korulmenyek voltak es vannak ma is. A fejlett Nemetorszagrol fel nem teteleztuk volna, hogy letezik komfort nelkuli azaz furdoszoba nelkuli lakasok telepek/csak wc volt a lakasba/hogy egy 5literes elektromos vizmelegito volt a konyhaba es lavorba furdettem a gyerekeket tobboras vizmelegites utan. A lager korulmenyek utan ez luxusnak minosult, pedig otthon Mo-on nem lattam ilyen korulmenyeket , lehet voltak de majd minden lakas komfortos volt.
Commandosok teljes harci diszben napi szinten tettek latogatasokat ezeken a helyeken,addig csak filmekben latam ilyent, elkepzelni nem tudtam hogy a lagerben ez napi rendszereseggel tapasztalom.
Itt is nehez korulmenyek vannak a menekulteknek , akik nem tudnak azonnal lakast kiveni, Shelterekben lepusztult motelekbe kerulnek ami minimalis eletfeltetelt tud csak nyujtani.
A nyelvi nehezseg meg csak ratesz a lelki teherre, hisz ha nem tudja a nyelvet az adott orszagban eleve hatrannyal indul es teli eloiteletekkel talalkozik. A menekultek kozott nagy % ban vannak a magasan kepzett emberek, az elso baratkozasunk a lagerben mas emberekkel ,volt ott pilota orvos, jogasz, mernok millio egy szakmunkas katona stb. egyenloek voltunk a burkaba kozlekedokkel a rafiaszoknyaba jarokkal, amin rohogo gorcsot kaptam, mikor a teli kabat alatt a pali rafia szoknyaba volt tel viz idejen.
Toleralni kell minden embert legyen az menekult vagy nem.
Mi magyarok is halasok voltunk minden emberi szoert, tettert mikor mi voltunk menekultek a sok nehezsegen a sokszor elviselhetetlennek tuno eletfeltetek utan is, valamennyiunk halasok vagyunk annak az orszagnak akik akkor meg ha ideiglenesen is de befogadtak,es lehetoseget adtak arra ,hogy uj eletet kezdjunk, es almainkat megvalosithasuk
A menekult ut nincs rozsakkal kikovezve.
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Efike
-
Nincs egyetlen téma sem ami teljesen politikamentes lenne. Valojában minden forumtag aki a zárt határok idelyén hagyta el a szülöhazáját és itt megszolal egy politikai ujmutatás az akkori rendszerre.
-
Végső sörön Kádár Jánosnak volt igaza, amikor azt mondta: "Elvtársak! Politika még a húslevesben is van." :dr_173:
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem nagyon lenne értelme minden hsz-re, külön külön válaszolni, inkább egyben a saját véleményem.
Miután Izraelben élek, pontosan tisztában vagyok ezzel a kérdéssel. A Pitti által felbérelt beduinok a hajdan még nyitott egyiptomi határon keresztül kb. 70,000 szudáni és eritriai menekültet csempésztek az országba. Izrael nem igazán barátságos a hívatlan vendégekkel, egy darabig tologatták a problémát, a feketék pedig elfoglalták Tel Aviv, Beer Sheva, Eilat és Rishon Lezion parkjait. Enni és inni kaptak a segélyszervezetektől és a nagyérdemű is igazán toleráns volt. Aztán egy alkalommal az egyik fekete úriembernek merevedése volt, bemászott egy nyitott ablakon és meg akart erőszakolni egy kislányt. A kislány sikított, apu meg kiugrott az ágyból és a fekát úgy kivágta az ablakon keresztül, hogy a mentők szedték össze. Én mondtam pedig Pittinek, hogy ne etesse a fekákat Niagara tablettával, de annak beszélhet az ember.
A rendőrség és a városi bürokraták nagy hirtelen létrehoztak félig-meddig börtönöket, az éjszakát ott kell tölteniük, de nappal kimehetnek. Vagyis dolgoznak. Feketén. Ami természetes, hiszen a feketék feketén dolgoznak. Az adóhivatal meg szemérmesen nem néz oda.
Mostanra előállt a se ki, se be helyzet. Az országot csak Egyiptom irányába hagyhatnák el, de Egyiptom erre nem hajlandó. Az egyiptomi határt közben kerítéssel zárták el. A fekák nem érzik jól magukat, autóbuszokat béreltek és levonultak néhány ezren az egyiptomi határra, de a rendőröknek is volt autóbuszuk, utánuk eredtek, és némi ütleggel meggyőzték őket, hogy jobb a félig börtön.
Namármost mint olvasom a sajtóban, Magyarországon is szép számmal vannak hívatlan emberek. Kezdjük azzal, hogy egynek sincs a homlokára tetoválva, hogy kiféle, miféle, kefél-e. Innentől kezdve a magyar gyakorlat, hogy megkisérlik tisztázni, hogy nem egy Al-Kaidás terrorista próbál-e besettenkedni az EU szent földjére, nem az ördögtől való. Vannak országok a világon, ahol nem is kérdezősködnek, hanem nemes egyszerűséggel lelövik a pácienst. Másrészt a migránsok túlnyomó többsége gazdasági menekült. Európát már megtöltötték és keményen belemarkoltak a szociális hálóba. Még csak hajlandóságot sem mutatnak arra, hogy magukévá tegyék a befogadó ország kultúráját, néha még a nyelvét sem. Azt tartanám normálisnak, hogy ha valakinek problémája van a szülőhazájában az keresse meg a célország követségét és annak segítségével emigráljon. Vagy vannak az ENSZ-nek különféle szervezetei, amelyek segíthetnek. De annak semmi értelme, hogy Európa - és más jóléti ország sem - hagyja magát elárasztani gazdasági menekültekkel, átvállalva a menekültek kiinduló országának szociális kötelességeit.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Igy igaz ahogy irod nagyon sok emberrol nem derul ki aki papirok nelkul menekul hogy valoban ki is. Vizsgalodnak is kelloen hogy valamilyen formaban tisztazodjek a szemelyi azonossaga.
Ket kulonbozo dolog a gazdasagi menekult es a politikai. Gazdasagi menekultet sehol nem fogadnak legalabbis nem politikai ok miatt esetleg humanitariusi kategoriaba.
NAlunk most nem reg ugyan de nagyon eles vonalat huztak es csak kimondottan a menekult kategoriaba csak azokat veszik be es targyaljak egyaltalan aki valamilyen bizonyitekokkal tud szolgalni es bizonyitani uldozteteset.
A gazdasagi menekultek, hogy arviz belviz szarazsag munkanelkuliseg stb ma ezekkel nem lehet szinte egy orszagba se menni.
 
M

magdusis

Vendég
Végre valaki észrevette,hogy manapság átdefiniálták a menekült fogalmát is!
Eredetileg -a genfi egyezmény meghatározása szerint- menekült az,aki ott,ahonnan menekült, veszélynek van kitéve és FOKOZOTTABBAN ,mint a többi ott levő ember, a különböző emberi jogainak megsértése miatt.
Eredetileg ott kérhetett menedékjogot,ahol találta magát;ami elég jó megfogalmazás arra az esetre,ha esetleg az indokai ,a POLITIKAI indokai miatt nem lenne kívánatos elem itt sem,ott sem,és utaztatnák jobbra-balra,amíg valahol elfogadják egyáltalán a kérelmét.
Az eredeti terv az volt,hogy a menekülő a legközelebbi elérhető helyen,ahol biztonságban érezheti magát abban az alapvető emberi jogában,amiben veszélybe sodródott eredetileg, OTT kérjen és kapjon menedékjogot.Ezzel a genfi egyezmény által menekültnek tekintődött és ha megkérte a menekült útlevelet,elméletileg bármely aláíró országban joga lett volna letelepülni.
De gyakorlatilag nem hagyták,csak ha elég jó jogászt sikerült találnia.
Manapság már elég régóta főleg gazdasági menekültek kérnek menedékjogot,ürügyekkel,amiket szinte lehetetlen ellenőrizni.
Kontinenseket átrepülnek,hogy minél messzebbről jövőként azt mondjanak amit akarnak,mi meg szörnyülködünk rajta,hogy mik vannak.Pedig ott,ahonnan jönnek,könnyen elképzelhető,hogy még jobb helyzetben is voltak,mint a többség,annyival mindenképpen,hogy el tudtak jönni.Elenyésző lehet azoknak a száma,akiknek útlevelet nyomnak a kezébe ,hogy válasszon;fölszáll a repülőgépre egy iparilag fejlett országba,vagy mehet a börtönbe,stb.
Minden országnak meg kell,hogy legyen a joga arra,hogy -még POLITIKAI menekült esetében is- kiválassza.hogy kikkel akar törődni kikkel nem,mint ahogy az USA teszi.Igy is úgy is mindenki talál magának helyet,sőt még talán megfelelőbbet is,ha nem erőlteti magát olyan országra,aki nem kér elsőre valamiért belőle.
Talán ennyi elég is továbbgondolásra.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Anyiban pontositanak, ha egy orszagban ker menekult statuszt es nem kapja meg, akkor nem mehet a kovetkezobe es ujbol beadja. Usa Canada kozott is van megallapodas es az Eus orszagok kozott is.
Sok a menekult a haboru sujtotta teruletekrol sziria afganisztan afrikabol ahol etnikai tisztogatas folyik, az arab orszagok ahol a noket zokszo nelkul kinyirjak ha ugy tetszik vagy csak rafogjak hogy tul kacer vagy eppen felrelepett vagy nem akar a nagypapa koru emberhez akivel a szulei megallapodtak hozzamenni , menekulhet a megcsonkitosk elol is stb.
De eleg ha csak ki akar lepni Allah vallasabol, konyen megvallhat a fejetol, de a keresztenyek sincsenek jobb helyzetben sok orszagban.

Akik tudnak vallasztani hol eljenek , azok hires vagy hirhedt emberek akiknek a fejukre verdij van kituzve.Akiknek minden segitseget megadnak ,hogy uj szemelyiseggel aranylag biztonsagban tudjanak elni.
Canada is 5000 menekultet fogad evente.

Gazdasagi menekultek .......sokan probalkoznak de nem nagy sikerrel. Tobb mint 90%-os az elutasitas.
Euban hivatalosan lehet orszagot cserelni dolgozni minden eus tagnak. Akik szeretnenek bemenni az euba menekult kent azokkal van a baj ha elutasitjak hova is menjenek vagy kuldjek oket.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Efike
-
Nekem az az érzésem, hogy te összekevered itt a dolgokat, a büncselekményeket azzal az emberi vággyal, hogy valaki szeretne jobban élni, emberibb körülmények között. Ehez hozzá tartozik ugy a politikai rendszer mind a gazdasági jolét.
-
Ne feledjük, hogy az Amerikai pionerok többsége a szegénység elöl menekült el a hazájábol. A honfoglalo Magyarok a gazdasági elönyök miatt telepedtek le Pannoniában. Charli Chaplint is egyszerüen az üres hasa üzte Amerikába, gazdasági menekült volt, mi lett volna ha nem engedik be?
-
Helytelen lenne az irásodbol azt a következtetést levonni, hogy minden menekült egy szexuális bünözö. Ha jol tudom az egyik államfötök is ilyen okok miatt kelett, hogy visszalépjen?
-
Felveted, hogy az illegális betolakodo nem fizet adot. Hát hogy a fenébe fizessen ha illegális, ha nincs adoszáma? Továbbá hogy néz ki az öt feketén dolgoztato nem illegális munkaadoval? Fizeti ö az elöirtakat? Nállunk az adot a munkaado köteles fizetni amiböl a munkavállalo visszakap valamit ha kiadásai voltak.
-
Hozzánk még mindig jönnek keleteuropábol portyázok akik feltörik a lakásokat, üzleteket, rabolnak, koldulnak, zuhälterkednek aztán szépen hazamennek. Epp tegnap volt az itteni "Kék fény" a televizioban több ilyen eset. Szinte minden adásban dominálnak a "keleteuropai kiejtéssel beszélö" bünözök. Ezek bünözök, nem bevándorlok, nem letelepedni akarok.
-
Végül csak azt szeretném mondani, hogy emberekröl, legyenek azok mégolyan elesettek és szegények, egy kicsit más hangon kéne beszélni.
-
Izrael lakoinak a száma 1960 ota a négyszeresére emelkedett. Ez kb. azt jelenti, mindha minden Magyar leköltözne az Alföldre.
-
Magyarországon ezidö alatt alig változott, söt a 80-as évek ota csökken. Olyan sok "betolakodo" ne lehet Magyarországon. Összehasonlitásul Német-, Francia- és Olaszország lakosága 9%-kal növekedett.
-
Bev%C3%B6lkerungsprognose_Ungarn.png

-
Az 500.000 külföldön dolgozo Magyar a ti szemetekben gazdasági vagy politikai menekült? A politika ott mond csödöt ahol a polgárok nem találják meg a számitásukat.

 
Utoljára módosítva:
M

magdusis

Vendég
A válasz a kérdésre talán éppen a következő mondatban van;se nem gazdasági,sem nem politikai,hanem számítási menekült,vagy esetleg elszámítási.
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ernoe,

azt hiszem tegnap fogalmazásgátlót vettem be, ezért sikerült ilyen dolgokat kiolvasnod a szösszenetemből. A példáid pedig sántítanak - már megbocsáss.
1,/ Amikor hárommillió koldus Magyarországról kitántorgott Ámerikába, akkor Ámerika még nem volt igazi amerika.
2,/ A honfoglaló magyarok NEM gazdasági előnyök, hanem állítólag a mongolok miatt kerestek új hazát.
3,/ Tényleg helytelen lenne a hsz-emből levonni azt a következtetést, hogy minden menekült szexuális bűnöző. Egyébként rosszul tudod, mert VOLT államelnökünk Moshe Kacav jelenleg is egy államilag fenntartott intézmény lakója, némi hirtelen felindulásból elkövetett seggtapogatás miatt. Az államelnök jelölt Fuad (Ben Eliezer) ismeretlen eredetű pénzek miatt lépett vissza, egy másik (Meir Sitrit) pedig állítólag a bejárőnőnek tett ajánlatot, majd néhány százezer sékellel elsimította az ügyet. No mit tegyünk, a vén kecske is megnyalja a sót.
4,/ Egy dolog, hogy valaki szegény - ezt szégyellni sem kell és el sem itélem - és más dolog, ha az illető el akarja tartatni magát. Mert valójában a Kanadába özönlő zámolyi romák csak kihasználták a kanadai lehetőségeket és ugyanezt teszik az észak-afrikai bevándorlók tömegei is a mai Európával.
5,/ Az 500,000 külföldön dolgozó magyar az én szememben külföldön dolgozó magyar. Az nem menekült. Én is dolgoztam hajdan az NSZK-ban. Itt Izraelben is találkoztam németekkel, akik dolgozni jöttek, vagy pl. önkénteskedni. De találkoztam más nációkkal is.
De azért ne vesszünk össze :dr_31:
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ernoe,

azt hiszem tegnap fogalmazásgátlót vettem be, ezért sikerült ilyen dolgokat kiolvasnod a szösszenetemből. A példáid pedig sántítanak - már megbocsáss.
1,/ Amikor hárommillió koldus Magyarországról kitántorgott Ámerikába, akkor Ámerika még nem volt igazi amerika.
2,/ A honfoglaló magyarok NEM gazdasági előnyök, hanem állítólag a mongolok miatt kerestek új hazát.
3,/ Tényleg helytelen lenne a hsz-emből levonni azt a következtetést, hogy minden menekült szexuális bűnöző. Egyébként rosszul tudod, mert VOLT államelnökünk Moshe Kacav jelenleg is egy államilag fenntartott intézmény lakója, némi hirtelen felindulásból elkövetett seggtapogatás miatt. Az államelnök jelölt Fuad (Ben Eliezer) ismeretlen eredetű pénzek miatt lépett vissza, egy másik (Meir Sitrit) pedig állítólag a bejárőnőnek tett ajánlatot, majd néhány százezer sékellel elsimította az ügyet. No mit tegyünk, a vén kecske is megnyalja a sót.
4,/ Egy dolog, hogy valaki szegény - ezt szégyellni sem kell és el sem itélem - és más dolog, ha az illető el akarja tartatni magát. Mert valójában a Kanadába özönlő zámolyi romák csak kihasználták a kanadai lehetőségeket és ugyanezt teszik az észak-afrikai bevándorlók tömegei is a mai Európával.
5,/ Az 500,000 külföldön dolgozó magyar az én szememben külföldön dolgozó magyar. Az nem menekült. Én is dolgoztam hajdan az NSZK-ban. Itt Izraelben is találkoztam németekkel, akik dolgozni jöttek, vagy pl. önkénteskedni. De találkoztam más nációkkal is.
De azért ne vesszünk össze :dr_31:
Kedves Efike
-
A világért sem veszek veled össze, különösen, hogy beismered a fogalmazási hibákat. A helyzet nállatok sajátos, ezért is támasztottam alá számokkal, megértem a felháborodásodat.
-
Gazdasági okokat elötérbe helyezni sok ember szemében erkölcstelen, ez ahogy utolag látom egy képmutatás.
-
Azt mondod a bevándorlások idelyén "Amerika még nem volt Amerika" ez csak részben igaz, A szo "Amerika" a mai napig a remény, a meggazdagodás, a könyebb élet fogalmát hordja magában. Az Ellis Island-ra érkezök többsége televolt tetüvel és bolhával.
-
Az anyagi szegénység minden idöben politikai nincstelennséggel párosult a történelemben.
-
A modern demokratikus államoknak köszönhetjük azt, hogy nincstelenek is jogokkal rendelkezhetnek, hogy lehetöségük van ennek érvényt szerezni.

-
Szerintem a Melitta álltal betett vitaindito cikk ennek a jognak a hiányos gyakorlására hivja fel a figyelmünket.
-
A beszélgetés során egy kicsit elgaloppoztunk ettöl, nem baj, de ez egy egészen más téma. Természetes, hogy a honfoglalo Magyarok gazdasági érdekekböl vándoroltak, nem azért, hogy kinyujtsák a lábukat. A Besenyök elleni menekülés szerintem csak egy szépitése a dolognak. Nem hiszem, hogy az öseink a Besenyök kérésére csatáztak a Lech mezején.
-
Egy pásztornépnek nagy területre van szüksége, ha ez nincs meg összedöl a megélhetésük alapját szolgálo feltétel. Te ezt jobban tudod a hétköznepi konflikusokbol. (Magyarországon nem az EU miatt muszály "tápszerekkel" etetni az állatokat, hanem azért mert nincs elég legelö. Sehol sincs elég legelö)
-
Ok, igazad van, a szexuális macerálásnak is vannak fokozatai, ennek ellenére én ugy tudom, hogy Katzav nem egy hanem egy csomo eset miatt került biroság elé, hét évet nem adnak egy popofogdosásért. "Állami fennhatoság" alatt valoszinü börtönt értesz. A dologban csak azt tartom figyelemreméltonak, hogy a jog müködik.
-
Természetes, hogy vannak sokan akik csak "kitartatni" akarják magukat de ezt a problémát nem lehet ugy megoldani, hogy az embert elimináljuk a háttérböl, meg akkor sem ha csak gondolatban.
-
Az élösködni szeretök egészen biztos nincsenek többségben a menekültek között, vannak akik erre képesek anélkül, hogy elhagynák a szülöhelyüket, vagy meglátszana az öltözékükön.
-
A külföldön dolgozo emberek valojában plusz megterhelést vesznek magukra de csak a buta ember nem számol. Valahol megkell érje. Önkéntes csak az lehet akinek van mit leadnia. En emlékszem olyan idöre Németországban amikor megvetöen "dupplán-keresönek" nevezték azokat a családokat ahol a férfi és a nö is dolgozott.
-
Nem tudom mekkora az a szám aminél a külföldöndolgozok tömegét még normálisnak lehet nevezni?
Nem tudom mekkora az a szám aminél a vendégmunkások tömegét még normálisnak lehet nevezni?
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ernoe,
van valami bájos, vagy elmebájos az izraeli politikában. Érzésem szerint ezek a szexuális zaklatások valamiféle előre megírt forgatókönyv szerint történnek. Példaképp említem Haim Ramont, aki miniszter volt. A minisztériumban teljesített szolgálatot egy katonalány. Amikor lejárt a katonai szolgálat ideje, rendezett egy kis ünnepséget, és Haim Ramon is benézett. A katonalány könnyes búcsút vett tőle, átölelte, majd másnap bejelentést tett a rendőrségen, hogy a miniszter tapogatta. Szerencsére videóra vették az egész ünnepséget, de ennek ellenére Haim Ramon lemondott miniszteri tisztségéről, hónapokig járkált kihallgatásokra míg végül az ügyészség ejtette a vádat. Moshe Kacav sem mint államelnök "követte" el a tapogatás bűntettét, hanem állítólag korábbi miniszteri beosztásában. Való igaz, hogy sokaknak szúrta a szemét, hogy egy keleti zsidó államelnök lett és találtak rajta fogást. De említhetném Iczig Mordecháj tábornokot, aki majdnem Izrael miniszterelnöke lett, őt "csak" lefokozták. Kár érte!
Utolsó kérdésedre válaszolva: Szerintem nincs szám. Nem csak a magyarok, hanem a lengyelek is szép számmal dolgoznak külföldön, a románokról nem is beszélve. Csak ezzel kevesebbet foglalkozik a magyar liberális média.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Efike
-
Ha néha Amerikába megyek én is feszengek a kolléganökkel szemben, nem lehet tudni milyen bokot értenek félre. Ott is van puszi-puszi ha régota nem láttuk egymást, söt egy vacsorán azt is elmesélte a kolleganö, hogy milyen fontos a szüzesség a házasság elött. Nem mertem bekapcsolodni a beszélgetésbe.
-
Koreában magátol érthetödik, hogy a kiküldetésben levö mellé adott hölgy nemcsak a kalauzolás célját szolgálja. Ha azonban egy Koreai megy Amerikában akkor megvan sértödve, hogy a melléje adott titkárnö csak titkárnö akar lenni.
-
Izraelben is van minden féle nép, a félreértések napirenden lehetnek.
-
En ugy gondolom, hogy ugyan ugy mind az élelmiszerproduktok vásárlásánál, van egy egészséges határ amit nem kell átlépni, a munkavállalásnál is létezik ilyen.
-
En rájöttem az utobbi idöben arra, hogy évszaknak megfelelö gyümölcsöket, zöldséget vásároljak, lehetöleg helyi termelötöl és ezt nem sovinizmusbol teszem hanem az árak és a minöség miatt.
-
Ha valaki éveken keresztül külföldön dolgozik akkor azzal az erövel nyugodtan le is telepedhet, nekem az agyamra menne állandoan szállodába lakni, vagy butorozott szobában. Van pár ismerösöm aki a három gyerekéböl egyet sem látott felnövekedni, csak küldi a pénzt haza, ö a bodélyba jár a feleségét meg valoszinü a szomszéd vigasztalja.
-
 

Efike

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ernoe

Van egy haverom, itt az Intelben ismerkedtem vele össze vagy 15 éve. Eredetileg az NDK-ba ment dolgozni a GyGV égisze alatt - lám lám, akkoriban is volt ilyen! - aztán megismerkedett egy özvegyasszonnyal és elvette lányostól. Aztán a két Németországból egy lett, a havernek meg a házassága miatt amúgy is megvolt a német állampolgársága. Mellesleg épített Szepetneken egy hatalmas házat és vett hozzá némi birtokot és valahol Berlin mellett is van egy háza, egy hangstudióval, mert a nevelt lánya és a férje zenélnek. Ha minden igaz, most Hollandiában dolgozik, mint építésvezető.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ernoe

Van egy haverom, itt az Intelben ismerkedtem vele össze vagy 15 éve. Eredetileg az NDK-ba ment dolgozni a GyGV égisze alatt - lám lám, akkoriban is volt ilyen! - aztán megismerkedett egy özvegyasszonnyal és elvette lányostól. Aztán a két Németországból egy lett, a havernek meg a házassága miatt amúgy is megvolt a német állampolgársága. Mellesleg épített Szepetneken egy hatalmas házat és vett hozzá némi birtokot és valahol Berlin mellett is van egy háza, egy hangstudióval, mert a nevelt lánya és a férje zenélnek. Ha minden igaz, most Hollandiában dolgozik, mint építésvezető.
Kedves Efike
-
Térjünk vissza az eredeti témához. Végsösoron te is azt igazolod, hogy az emberek többsége egy idegen országban igen is jol betud illeszkedni és az ottani közösség hasznos tagjává tud válni. Te is valoszinüleg a kivándorlásod után tanultál meg visszafelé irni.
-
Szinte permanens 50 millio ember kénytelen magának uj hazát keresni, politikai és gazdasági okok nem választhatok el egymástol. Egy cinizmus lenne azt mondani, hogy ezek az emberek mind élösködök, kriminális személyek lennének.
-
Még anyit megjegyeznék, hogy az ismerösöd a szülöfalujában maradva valoszinü nem vitte volna olyan sokra, egyáltalán nem szégyen gazdasági elöny miatt kivándorolni.
 
M

magdusis

Vendég
Az ember KÉNYTELEN levegőt venni,enni,de hogy új HAZÁ-t kénytelen lenne keresni,az erősen függ azon,hogy hogy definiáljuk a kénytelenség ás a haza fogalmát,ugye.Ha eléggé kibővítjük a kénytelenséget és eléggé leszűkítjük a haza fogalmát,esetleg még igaz is lehet egy ilyen állítás.
A politikai és a gazdasági okok elég könnyen elválaszthatók,a nemzetközi jog meg is teszi.A kettő ég és föld,persze szelektálhatjuk a figyelembe veendő tényeket és úgy már gyakorlatban összemoshatók,ha kellő érdek van hozzá.

Arról is elég sokat lehetne beszélni,hogy ki mit tarthat sokra vivésnek.Meg arról is,hogy valaki sokra vivésének mi az ára és hol fizetődik meg rövid és hosszútávon.

Ha már itt tartunk,vajon milyen oknak tekinthető,gazdasági vagy politikainak,ahogy kínaiak tömegesen áttelepülnek afrikai országokba?Teljes infrastruktúrát építve maguknak,a teljes kultúrális közegük áttelepítésével.Nem tekinthető gyermatosításnak,mert semmit nem akarnak az őslakossággal kezdeni,csak a terület kell nekik,ahol a saját világukat építik,élik.Mindent importálnak,kivéve a földet és a levegőt.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A kinai nep nagyon szorgalmas es nem asszimilalodik hanem a sajat kozeget epiti is abban boldogul. Van ennek a kinai vilaghoditasnak egy elonye hogy azt a tomeg cikket meg gagyival elarasszak a vilagot.Olcsosagaval nagyon sok ember tud azert vasarolni mert maskulonben nem tudna megvenni azokat alap dolgokat. Pl Mo tutol a repuloig mindent lehet kapni egy egy azsiai uzletben, es tomegek vasarolnak, ez nem mondhato el a nagy uzletkozpontokra ,hogy a setalok es nezelodokon kivul tomeges vasarlas latna az ember.

Nalunk a dollar storok ahol minden olcson megvasarolhato igaz nem markas, nem jo minosegu de igen jol megy mert gomba mod szaporodnak.
Ide sok kinai uzleti vallalkozokent jon /leteve $400ezer dollart es tobb canadai foglalkoztatasat bevallalva/,akik komoly adot is fizetnek.
Valamelyik nap voltam egy dollar storeba es elajultam az a mosogatoszer a Palmoliv ami mas uzletek 1-2 dollarral tobbe kerul de sorolhatnak a kepeslapokat a soprut a irodai dolgokat stb. NAgy hiany lenne ha nem lenne ez a tomegcikk valasztek minden orszagban.
A kinai kormany is ad tamogatast allapolgarainak akik mas orszagokban nyitnak es a kinai termeket importaljak, es hirdetik a kulturajukat keznuvesseg, gasztronomia stb teruleten.
 
Oldal tetejére