Kiskorú száguldozott Kanadában a GTA 5 hatására

A kanadai Ontario megyében egy 11 éves fiút fogott el a rendőrség, aki a Grand Theft Auto 5 hatására kezdett ámokfutásba.

Szombaton késő este futott be a hívás az Ontario megyei rendőrségre, miszerint egy gépjármű őrülten manőverez a 400-as főúton. A rendőrség járőre rövid üldözés után baleset okozása nélkül leszorította az autót, és a legnagyobb megdöbbenésükre egy 11 éves fiú ült a volánnál.

A kiskorú sofőr időnként 120 km/h sebességet is meghaladó tempóban vezetett, elmondása szerint miután otthon szórakozott a Grand Theft Auto V-tel, úgy gondolta kipróbálja a játékban szerzett tudását a gyakorlatban is. A gyereket a kihallgatás után hazavitték szüleihez, akik egy darabig valószínűleg nem engedik videojáték közelébe, de legalábbis meggondolják mit adnak csemetéjük kezébe.


Nem ez az első eset, de nem is az utolsó, hogy videojáték hatására valaki elragadtatja magát. Szerencsére ezúttal nem történt baj, de megjegyeznénk, hogy egy 18+ besorolású játékról van szó, tehát elvileg nem is kerülhetett volna a gyerek kezébe. Kié a felelősség?

PCguru

grand-theft-auto-5-.jpg
 
A GTA 5 nem 18+-os (ami ESRB nyelven ADULTS ONLY lenne), hanem 17+, ami MATURE besorolású. Az egyedüli GTA epizód, ami 18+-ost, azaz A-O-t kapott, a San Andreas (volt benne egy szex minigame, amit egy patch-csel kivettek és utána ez is le lett minősítve 17+-osra - tehát, magyarán a szex egy játékban az nagyon nem kóser, ellenben ölni és balesetet okozni az elfogadható, ez az üzenete a dolognak), ami már jó régi (2004).
 
hazavitték szüleihez, akik egy darabig valószínűleg nem engedik videojáték közelébe, de legalábbis meggondolják mit adnak csemetéjük kezébe.
nem is kerülhetett volna a gyerek kezébe. Kié a felelősség?
Ez vicces....Meggondolják hogy mit adnak a kezébe ki hiszi ezt el?????
Valahogy csak megtanult vezetni? Ki is taníthatta meg? Nem lenne vicces ha több ember megsérült volna vagy akár halál is lehetett volna belőle(de ami késik az nem múlik hisz vannak jó kis lövöldözős játékok apának meg géppisztolya....)
 
És még ki tudja hová fejlődnek a játékok. :-() Mikor nekem büntetés volt, hogy nem mehettem el a haverokkal játszani, a fiamnak az volt, hogy küldtem játszani. Nem engedtem, csak szabályok közt a virtuális világot. Szerencsére már fiatal felnőtt lett, és nem rabolta el elméjét a virtuális lét.
 
Ez vicces....Meggondolják hogy mit adnak a kezébe ki hiszi ezt el?????
Valahogy csak megtanult vezetni? Ki is taníthatta meg? Nem lenne vicces ha több ember megsérült volna vagy akár halál is lehetett volna belőle(de ami késik az nem múlik hisz vannak jó kis lövöldözős játékok apának meg géppisztolya....)
Mondjuk vezetni a GTA-ből biztos nem tanult meg. De ha játszott szimulátorral (kormánnyal, nem konzol kontrollerrel), akkor egy automata váltós autóval (amennyiben tudja, hogy a P-ből merre kell átrakni induláskor) elvileg elboldogulhat. Már, ha leér a lába a pedálokig és ki is lát a műszerfal felett. Egy benga 11 éves képes lehet rá. De tartok tőle, hogy játékokat bűnbaknak kikiálltani csak pótcselekvés. Sokan játszanak erőszakos játékokkal, autós játékokkal és csak 1 a 10 millióból vetemedik arra, hogy törvényt szegjen. És nem a szülői nevelés hiányát, hanem azonnal a játékokat kezdik kifogásként emlegetni.
 
volt benne egy szex minigame, amit egy patch-csel kivettek és utána ez is le lett minősítve 17+-osra - tehát, magyarán a szex egy játékban az nagyon nem kóser, ellenben ölni és balesetet okozni az elfogadható
Ez a filmekkel kapcsolatban ugyanígy megfigyelhető. Így lehet, hogy kereskedelmi tévék amennyiben nem a kijelölt időszakban akarnak sugározni egy filmet, hanem annál korábban, akkor csinálnak belőle egy alacsonyabb korhatáros verziót, amiből az ominózus jeleneteket kivágják. Sajna ennek azonban az a következménye, hogy a cselekmény több helyen szétesik, aki meg látta a filmet már agyal, hogy mintha a múltkor más is lett volna a filmben.
Plusz a médiahatóság a legtöbb országban sokkal érzékenyebb a szexuális tartalomra, mint az erőszakra. Pedig ha már összefüggéseket akarunk keresni, akkor a megjelenített erőszak biztosan több esetben ösztönöz erőszakra, mint a megjelenített test vagy szexualitás illegális szexuális tevékenységre.
 
Nem a stupid videojátékoktól lesz stupid a kölyök, de hozzájárul a dologhoz.

Egyeseknek egy idő után gond a csemete nem nevelendő utód.
Aztán csodálkoznak mikor idősebb korukra ott maradnak egyedül, esetleg egy öregotthonban.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,804,823
Tagok
615,863
Legújabb tagunk
Batteriestaz
Oldal tetejére