Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
Eszembe nem jutott volna az "Útmatatót" forrásként feltüntetni...

Régebben nekem sem (és én nem is írtam oda, igaz még a sablonokat sem használtam), de éppen itt arra panaszkodott FazeMon, hogy egy az egyben vettek át részeket az Útmutatóból, szinte szóról--szóra stimmeltek mondatok. 2.jpg

Amellett, hogy meg lehet arról a vélemény, hogy ez jó v. rossz, sosem lehet tudni előre, nem jár így bizonyos részek megfogalmazásánál. Ha nem írja oda, s a szemfüles kollégák kiszúrják, gond van. Ha odaírja ... ahogy a nagymamám mondta: "Nem kér enni."
 

Piri58

Állandó Tag
Állandó Tag
Krosnak:
ScienceDragon-192x300.jpg

BINGÓ! A legtalálóbb - bölcs, bizalomkeltő.
 

Kacagóbab

Állandó Tag
Állandó Tag
A Miniszteri Közlemény által meghatározott szakvizsgával vagy a Korm. rendelet értelmében bármely pedagógus- szakvizsgával lehet jelentkezni /14 év után) a 2016. évi minősítésre a mesterpedagógusira ?
 

Csatolások

  • Tájékoztató a 2015 és 2016.évi ped.minősítési eljárásra jelentkezésről_.pdf
    222.7 KB · Olvasás: 149

csakkerdezem

Állandó Tag
Állandó Tag
Igazat adok neked, de a szívem azt súgja, hogy egy jó iskolaigazgató igenis jó pedagógus is, hiszen a pedagógusok munkáját így tudja jól értékelni, ellenőrizni...
/Volt részem már pár alapítványi iskolában, ahol az igazgató "csak" átképzett pedagógus volt..., menekülőre is fogtam 6-8 hónap leforgása alatt...:(/
Egy jó pedagógus azonban igenis képes a változásokat követni és menedzselni is!!!!

Ez nem az én véleményem -idézet egy ig. pályázatból !!!!
 

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
Az ábráról jól leolvasható, milyen bonyolult a minősítési rendszernek csak a jelentkezési része.
Jól használható lehetne (az ábra), csak a jogszabályi ellentmondást (szakvizsga milyensége) nem oldja meg.
 

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha csak nekem volt újdonság a kérdőíves honlap, akkor tekintsd tárgytalannak a kérésem, de, ha akad még igény, akkor jó lenne, ha nyitnál egy külön topicot, amiben magát a honlap ismertetését, kezelését, kérdőívek készítését, egy-egy típus használatát, GYIK-jait megosztanád az érdeklődőkkel. Aztán bővülne az újabb felhasználók tapasztalataival. Valami alaptalpaló van az oldalon is, de pedagógustól az ő tapasztalataival gyakorló, időhiányos pedagógusoknak jól jönne, ha nem a 0-ról kéne összebogarászni.
A 3H-s gyereknek nincs ugyan se füzete, se tolla, se igénye a tanulásra-tudásra, de okostelefonja van, általában jobb, mint a pedagógusának. A pedagógus fogja az IKT-eszközét, készít egy óra eleji kérdéssort.
Motiválás:
ha kitöltitek x % felett, nincs felelés/az felel, aki szeretne/vagy bármi, amire vevők
a 'ha nem töltitek ki" esetre is legyen valami ütős poén, de ne is mondd el, sokkal jobb a pozitívval variálni.
Óra végén is lehet egy ellenőrző kérdéssor, ahányszor 10% a hiány, annyi db hf-et kaptok jelszóval.
Általános, hogy a nebuló óra alatt illegálisan fejleszti a saját IKT-kompetenciáját. (Már puskát sem írnak, csak másolnak a fotóról.) Ha nem nevesíted az eredményeket, hanem csábító dolgot és időkorlátot adsz, akkor puskázni se lesz módjuk, s utána, szünetben, a vérmérsékletüktől függő pedagógiai eszközökkel maguk a gyerekek fogják rábírni a gyenge láncszemeket a gyümölcsöző együttműködésre. A módszer csak annál működik, aki KONKRÉTAN ismeri a gyerekeket, és a motivációra használt ígéreteket MINDEN ESETBEN valóra váltja.
Amiket leírtam, most találtam ki, ezért nem jelölök meg forrást. Nem próbáltam ki, de működnie kell.

Tényleg jó ötlet, csakhogy én csupa olyan lehetőséghez "értek"(?), ami a tanításhoz felhasználható. Topicot még sosem nyitottam, ebben én szorulok továbbképzésre, nem tudom, hogy kell. Amíg megtanulom, itt egy egyszerű, de jópofa kvízkészítő, http://www.gyakorolj.hu/kviz/, kipróbálni az ötletedet.


A szükséges infókat priviben már elküldtem. Ladysla
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

gasape

Állandó Tag
Állandó Tag
Így valóban annak tűnik.... De azért rendesen megcsinálni elég nagy munka! Nem lehet csak úgy "összehányni"! Engem még úgy neveltek, hogy amit kiadsz a kezedből, az téged minősít, ezért az ember lánya a legjobb tudása szerint szeretné megcsinálni!
Éppen ezért fogod/tudod jól megcsinálni:)Csak bátran jelentkezz, csatlakozom az előttem szólókhoz!
 

kros

Állandó Tag
Állandó Tag
Úgy vélem, igen.
Most szombaton (ma) kezdődött a 6. turnus kontaktnapja (PSZE) épp hazaértem. A moodle-felületen a 7. turnus jelölve van!
Javaslom, hogy azonnal írj az OH-nak, és nem mellékesen meg keress magadnak támogatót (pl. KLIK-vezetésben..) mert ezt a mostanit is (6. turnus) az úgynevezett hiányterületre írták ki (bármit is jelentsen ez).
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen. De senki nem mondta, hogy nem fogják tovább csiszolgatni...



Eszembe nem jutott volna az "Útmatatót" forrásként feltüntetni...
Én sem tüntettem fel. Nekem az nem volt forrás, max. elolvastam a mintadarabokat, majd megírtam a sajátjaimat. Az intézménybemutatásnál sem tüntettem fel forrást. A kollégák életkorát az sem tudom, miből mondta a titkárnőnk, csak diktálta. A Ped. programból kerestem ki, hogy abban az évben mennyi hátrányos helyzetű, SNI-s, BTM-es van. Ez három darab szám. Szerintem ennél senki nem keresi a forrást. A tematikus tervnél sem jelöltem a kerettantervet, a Ped. programot forrásként (az Útmutató azon része, ahol ilyen mintákat ad, később jelent meg, mint ahogy én megírtam), ugyanis logikátlan mint forrás. A tematikus terv alapja a kerettanterv, majd a helyi tanterv, majd a tanmenet. Ez nem forrás, hanem a tervezéskor kötelezően felhasználandó anyag. Lehet, hogy ti nem így gondoljátok, egy biztos, minősítésemkor senki nem hiányolta ezeket a "forrás" megjelöléseket.
 
Utoljára módosítva:
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére