Bregret: Reggelre a valóság berúgta az ajtót

Csalódott, szomorú, elkeseredett, dühös a brexit-szavazók egy része. Úgy érzik, becsapták őket a kilépéspárti politikusok. Valaki egyenesen úgy fogalmazott, ellopták a szavazatát. Sokan meggondolták magukat másnapra és már maradnának az EU-ban.

A Nagy-Britannia EU-tagságáról szóló kérdésre a választásra jogosultak 72 százaléka válaszolt a csütörtökre kiírt népszavazáson. Míg a brexit, vagyis a kilépés mellett 51,9 százalékuk tette le a voksát, ami 17 410 742 szavazatot jelent, az EU-tagságra 16 141 241-en szavaztak, ami a résztvevők 48,1 százaléka.

Ezzel eldőlt: Nagy-Britannia önállóan folytatja tovább.

Feltámadt a bregret
20160625brexit-csalodott.jpg

Többen bánják már, hogy a kilépésre szavaztak

Forrás: AFP/Justin Tallis
A szorongás keltette életre a bregretet (a regret szó megbánást jelent) a szavazás másnapján, miután kiderült, hogy a font értéke lezuhant, az angol tőzsde pedig azonnal beszakadt amiatt, mert a britek úgy döntöttek, kilépnek az Európai Unióból. Péntekre az is kiderült, nem tudni, mi lesz az angol egészségbiztosítással, pedig Nigel Farage kilépéspárti brit politikus óriás posztereken is megígérte, lesz pénz erre.

A bennmaradáspárti szavazók felháborodtak, amikor meghallották, hogy a brexit-pártiak egy része meggondolta magát és ha tehetné, már maradna. Erről írt az Independent. Egy diák, Mandy Suthi, aki maga is a brexitre szavazott, az ITV News-nak azt mondta, ha kapna egy második esélyt, a bennmaradás mellé tenné az ikszet. Azt is bevallotta, hogy a szülei és a testvérei is sajnálják már, hogy így döntöttek.

Visszamennék a szavazófülkébe és azt választanám, hogy maradjunk bent, egyszerűen amiatt, mert ma reggelre a valóság berúgta az ajtót

-magyarázta Mandy, aki nem leplezte csalódottságát és azt sem, hogy szeretne újra szavazni a kérdésről.

Khembe Gibbons suffolki úszómester is arról beszélt, hogy megbánta a döntését azok után, hogy Farage bejelentette, nem tudja garantálni az egészségbiztosítás finanszírozását.

Kiléptünk az EU-ból, David Cameron lemondott, itt maradt nekünk Boris (Boris Johnson), és Nigel (Nigel Farage) most adta elő, hogy az egészségbiztosításról szóló állítása hazugság volt. Én személy szerint azért szavaztam a kilépés mellett, mert hittem a hazugságokban. Megbántam, mindennél jobban, úgy érzem, ellopták a szavazatomat.

20160625brexit-csalodott1.jpg

Csalódottak a britek

Forrás: AFP/Rob Stothard
Egy másik Brexit szavazó arról beszélt, ha tudott volna róla, hogy a kilépésnek milyen rövidtávú következményei lesznek a brit gazdaságra nézve, biztosan nem így szavaz. Bevallotta, hogy nagyon dühös lett, amikor a miniszterelnök lemondott.

Politikusok megmondták
Egyébként több EU-párti politikus, például a munkáspárti Diane Abbott vagy a zöldek képviselője, Caroline Lucas is arról beszélt, hogy péntekre a kilépésre szavazók meg fogják bánni a döntésüket. Azzal érveltek, hogy az euroszkepticizmus az olyan mélyen gyökerező problémák, mint az illegális bevándorlás vagy az egészségbiztosítás egyfajta helyettesítő megoldása lett.

Tony Blair, egykori miniszterelnök pedig úgy fogalmazott, a "Maradjunk az EU-ban kampány" egyszerűen nem tudta megértetni az emberekkel, hogy ez a szavazás nem arról szólt, maradjon-e vagy menjen a kormány.

Vége az uniós támogatásnak
Érdekes, hogy Cornwallban is a brexit-pártiak voltak többségben a szavazás napján, pedig ez a megye egyértelműen élvezte az Európai Uniós tagság előnyeit. Európai támogatásból fejlesztették a helyi infrastruktúrát, az egyetemeket és a széles sávú internet kiépítését is.

A Financial Times azt írta, 2007-től 2013-ig 654 millió eurót kaptak. A 2014-2020-as konvergencia alapból pedig 592 millió eurót különítettek el Cornwallnak. A kilépéssel ez a támogatás is veszélybe került. A kilépéspárti vezetők korábban megígérték, hogy biztosítják a töretlen fejlődést itt, de John Pollard, a helyi tanács elnöke nem optimista. Aggódik amiatt, hogy folytathatják-e, amit elkezdtek.

Ragaszkodunk ahhoz, hogy Cornwall az uniós programban biztosított támogatással egyenlő beruházási összeget kapjon, ami átlagosan 60 millió fontot jelentett évente az elmúlt tíz évben.

Lehet második népszavazás
Az Independent szerint a szoros népszavazási végeredmény, valamint az EU-párti szavazók egyre növekvő dühe és a Bregret jelenség feltámadása együtt indította el a második népszavazás kiírásának folyamatát és a petíciót, amit több mint kétmillióan írtak alá.

20160624brexit-referendum--situation-in1.jpg

Kilépni vagy maradni: Eldőlt a kérdés?


Eszerint a brexitszavazást addig kellene ismételni, amíg legalább 60 százalékkal nyer valamelyik oldal, legalább 75 százalékos részvétel mellett. Ha százezernél többen írnak alá egy petíciót, Nagy-Britanniában a parlamentnek kötelező döntenie arról, vitára bocsátja-e az abban megfogalmazott kérdést.

A kilépéssel nem csak a brit gazdaság került veszélybe és az Európai Unió, amely könnyen azzal szembesülhet, hogy kilépési hullámot generál a britek döntése, hanem Nagy-Britannia egysége is. A brexit máris felvetette egy második skót függetlenségi népszavazás kérdését. Ugyanakkor, ha a skótok elszakadnak az angoloktól, még dönthetnek úgy, hogy maradnak az Európai Unió tagjai.

brit kilepes.jpg
 
Oh te meglopott ember! :(
Képzeld el ha Törökök az Ozmán birodalmat - 3 millio négyzetkilométert - rárajzolnának a zászlojukra? Az is ugyanabban az évben veszett el. :)
Vagy az Angolog akik a világ összes országának az 1/4 részén uralkodtak 100 évvel ezelött. :)
-
Az emberek szorakozni szeretnének, focit nézni nem háborus zászlokat felvonultatni.
-
Jah, és az nem háborús zászlö, hanem sokkal inkább békebeli.
 
Hogy te mekkora baromságokat tudsz összehordani! Ezeket a hihetetlen hasonlatokat spontán, saját kútfőből sikerül kiizzadnod magadból, vagy valami speciális kiképzés eredménye? De a lezavaróbb az benne, hogy nem tudom eldönteni sírjak vagy nevessek rajt... Minden esetre a török és angol földrablásokat ne hasonlítsd ahhoz, hogy kb 896-tól 1918-ig döntően magyarok népesítették be a Kárpát-medencét.(Természetesen a tatár és törökdúlást követően jelentős mennyiségű német, román és délszláv betelepülések történtek az elnéptelenedett területekre.) De ez nem jogosítja fel a többi hasonló nyelvű éhenkórász szomszédot arra, hogy pofátlanul rátegyék a kezüket ezen területekre. És ezt rajtam kívül hál'isten (bár ez szerintem inkább emberi érdem, mint természetfeletti :) )még elég sokan szintén így gondolják errefelé.

Megvagyok lepve, hogy ilyen fesztelenül felfeded a nationalista sovinizmusodat, azelött még volt szégyenérzete az embereknek. ;)
-
A népsürüség a honfoglalás, a török megszállás, a gyarmatositás idelyén összehasonlithatatlanul ritkább volt mind most. Söt alig 200 évvel ezelött sem élt több ember a Földön mind fél milliard! Ma enyien vagyunk Europában, az egyik legkisebb kontinensen. Nézz rá a térképre.
-
Természetes, hogy honfoglalást, gyarmatositást mind az korábban történt nem tekintünk erkölcsösnek. Valahogy a tudatod alá nyomtad, hogy az államalapitást az elözte meg, hogy rablásbol nem lehetett megélni, a német hercegságek összefogtak a rablo magyarok ellen é leverték München mellett (Lehel öngyilkos terroristaként még fejbevágta az egyik biráját a kürtjével) a korona Romábol jött, egy civilizált feleséget is szereztek Istvánnak Passaubol, a Szent Gizellát...
-
Hányszor ismételjem, hogy minden ami bennünket magyarokat hiressé tesz a Törököknek köszönhetünk. A fürdök, kávéházak... még a paprika (törökbors) is álltaluk került hozzánk. A népzene, rengeteg átvett szo, a konyha mind török.
-
Azon meg nevetnem kell, hogy belátod mindenki átment Mo.-on, tatárok, törökök, franciák, németek, oroszok... önként keveredtünk szlávokkal, zsidokkal, lengyelekkel, románokkal.... de te azt képzeled mindenki a egy apátol származik és erre probálsz jogi alapot minden szarra, ;)
-
Egyezzünk meg, hogy a sport az nem csatatér ahol evszázadokkal ezelötti eseményeket bosszulunk meg. :)
-
 
Az IQ nem tudást, ismeretet takar, hanem képességet. Tehát egy nagy tudású ember IQ-ja lehet alacsonyabb, mint egy somigyi kanászé. Már bocsánat. :)
Értem. És most átmegyek "nagyon egyszerűbe".
Tehát a somogyi kanász IQ-ja messzi túlhaladja mondjuk Stephen William Hawking IQ-ját mert ő nem "képes" terelni a kondát(?).
Számomra ez a megközelítés úgy vélem nem elfogadható, hogy finoman fejezzem ki magamat.
Az IQ szint nem tudást, nem képességet, hanem intelligencia szintet takar. :)
 
Utoljára módosítva:
Mar meg is cafolod magad, mert ugyan akkor elaraszt az eu termekek , de a Gyurcsany kormany nem vett eleg kvotat.
szoval Orban 12 ev alatt atszabott mindent es mar regen vehetett volna kvotat.
Mellesleg a cukor agazatban minden fele hangosan kurtolik milyen egeszsegtelen.

Az EU-ban a kvótákat osztják nem pedig veszik. Persze más terület a nagyhatalmak közötti lobbi, de azon a pályán Kelet-Európa még helyettes labdaszedő sem igen lehet.
A cukor szerintem is egészségtelen. Szeretem az édességeket, de a legtöbb csoki, keksz, üdítő ehetetlenül édes. Nem értem miért nem tesznek csa egy kicsivel kevesebbet belőle? Nézzétek meg, a legtöbb étcsokiban több a kalória, a cukor, mint a tejcsokiban Jót tenne mindenkinek a kevesebb cukor. Az embereknek, a pénztárcáknak, a környezetnek. Persze kevesebb cukorral kevésbé lennének cukorfüggők az emberek, kicsit leszoknának róla. Na az meg a gyáraknak nem lenne jó.
 
Most Angliarol van szo, de ott ilyen korupcios ugyekert azonnal le kell mondani.
A Mo -on torteno penzek kamfora valasa is elobb utobb kikerul Brusszelbe es jogorvoslatot nyer.
A biroknal mar fizetni kell , trafikosoknak is hamarosan es a tobbi is sorba jon.....

Igazad van, kivéve az első mondatot. Angliában néhány éve volt egy botrány, ami, mint kiderült sok éves botrány. Felháborító, gyomorforgató, a teljes igazságszolgáltatásukat megkérdőjelező botrány. Sok állami érintettel. Talán senki nem mondott le. Volt, aki 100 körömmel kapaszkodott szégyenszemre az egész ország előtt a székéhez.
https://en.wikipedia.org/wiki/Rotherham_child_sexual_exploitation_scandal
Az eredeti források megtalálhatók, ill. a többi város hasonló botrányai is.
 
Igazad van, kivéve az első mondatot. Angliában néhány éve volt egy botrány, ami, mint kiderült sok éves botrány. Felháborító, gyomorforgató, a teljes igazságszolgáltatásukat megkérdőjelező botrány. Sok állami érintettel. Talán senki nem mondott le. Volt, aki 100 körömmel kapaszkodott szégyenszemre az egész ország előtt a székéhez.
https://en.wikipedia.org/wiki/Rotherham_child_sexual_exploitation_scandal
Az eredeti források megtalálhatók, ill. a többi város hasonló botrányai is.
Jól mondod, ez gyomorforgató!
 
Ja csak hogy kevessen dolnek be neki, mert o is a het 6 napjan szidja az Eut a 7. napon mint az Ur megpihen es szunnapot csinal.:D
Megoldodik a Tesco kulon adoztatasa is ,mert maris ra lehet verni vagy kifustolni oket.

A Tesco különadóztatása, kifüstölése...:rohog: Tanultam nemzetközi gazdaságtant plusz egy elég szókimondó idősebb, külföldön is tanított (nyugaton) és a multik gazdasági életében is jártas tanár tanította. Hát mesélt a multikról...Nem kell őket félteni!
Lásd a bankok. Micsoda hiszti volt a különadóból (amit azutolsófillérig beszedtek az ügyfelektől), az elszállt hiteleik korlátozásából, hogy így meg úgy elmennek. Egyetlen nem vette a sátorfát, mind úgy dolgozik, mint ha mi sem történt volna.
 
Ernoe írta:
A menekültek fele kiskoru... :(
-------------------------------------------------------------------------------------
A másik fele meg családanya. Akkor ki az a rengeteg fiatal fickó (ficki-ficki :D), akik Kölnben megtámadták a nőket és akiknek. mint írják nőt kellene szerezni...:o
Röfike, Hétfő, 21:26 Jelent
#236 Tetszik − Beidéz Válasz
------------------------------------------------------------
Ezekre a kiskorú menekültekre gondolsz? A 15 helyett kb 29 évesre?
https://www.theguardian.com/world/2...chool-basketball-star-jonathan-nicola-refugee
http://www.dailymail.co.uk/news/art...light-growing-scandal-amid-asylum-crisis.html
 
És most képzeld el, hogy szemeim levesestál méretűre nyíltak, homlokomon a vízszintes ráncok a fejem búbjáig rándultak és ilyenné
745365-6000cb31374da4db96ce41882d404410.jpg
vált a tekintetem, egyúttal felmerült bennem a naiv kérdés; miért kell egyáltalán bármilyen rosszat is választani? Hiszen a sok választható nyomorult önjelölt politikus-aspiráns csupa szépet és jót mond, ígér és jár elöl jó példával mintaszerű életével, amely már egészen kis csecsemő korától nyomon követhető. Miért nem közülük választasz? Miért kell olyan "csavart" bele tenni, hogy a "legkisebb rossz"? És ha Kadhafi, vagy Szaddamra gondolok, ezek mind becsületes arab emberek voltak, akik nem akartak alárendelődni a nyugati gazdasági érdekeknek, pusztán a saját helyi hatalmukat szándékoztak megtartani, uralkodni a kisebb lázadó törzsek felett ezáltal a békét is fenntartani. Nézd meg egyik sem törekedett területbővítésre, vagy gazdasági hatalmuk nemzetközivé tételére, pusztán a saját és helyi érdeküket tartották szem előtt. Ameddig éltek és nem "makacskodtak" nem volt háború, na jó, kisebb csete és paték előfordultak, de nem generált több milliós elvándorlási kényszert. Aztán amikor rájuk fogták, hogy terrorista vezetők és miattuk forog veszélyben a világbéke, akkor egyszer csak a hetedik mennyországba küldték őket és kialakult a Közel-keleti káosz, amit még elég sokáig fogunk szívni azok miatt a politikusok miatt, akik nem kicsit érdekeltek a fegyvergyártás és eladás bizniszében és NEKED, CSAK CSUPÁN JÓT AKARNAK, de mellékesen lóvétól duzzad a házi kasszájuk.
Hát, ezért vált naivan csodálkozóvá a tekintetem és kérdezem én, miért kell a "legkisebb rosszat" választani, amikor világunk telis teli van születésüktől fogva, fejükön glóriával tündöklő, patyolat tiszta lelkületű, őszinte és becsületes és vérük hullatásával, munkájukban éjt nappallá tevő csupa csupa szimpatikus és csak a Te voksaidra apelláló békére, az emberiség gyarapodására vágyó politikussal. :D :D :D

Nagyon sok az igazság a soraidban. Az, hogy miért a legkisebb rosszat választom? Azért, mert ha nem választok az is egy választás. Ha én líbiai lettem volna megvédtem volna Kadhafit és nem karóba húzom. Népe azóta is siratja, hogy miért, gondolom tudod, hisz fenn van a YT-on, hogy milyen élete volt a népének, amíg ő uralkodott. A "demokrácia" betett nekik és nekünk is. Hogy Szaddamot miért kellett elpusztítani? Hát Góg és Magóg miatt! Most megint ráncolhatod a homlokod, de olvass bele ebbe... Góg és Magóg

:cool:
 
Hogy te mekkora baromságokat tudsz összehordani! Ezeket a hihetetlen hasonlatokat spontán, saját kútfőből sikerül kiizzadnod magadból, vagy valami speciális kiképzés eredménye? De a lezavaróbb az benne, hogy nem tudom eldönteni sírjak vagy nevessek rajt... Minden esetre a török és angol földrablásokat ne hasonlítsd ahhoz, hogy kb 896-tól 1918-ig döntően magyarok népesítették be a Kárpát-medencét.(Természetesen a tatár és törökdúlást követően jelentős mennyiségű német, román és délszláv betelepülések történtek az elnéptelenedett területekre.) De ez nem jogosítja fel a többi hasonló nyelvű éhenkórász szomszédot arra, hogy pofátlanul rátegyék a kezüket ezen területekre. És ezt rajtam kívül hál'isten (bár ez szerintem inkább emberi érdem, mint természetfeletti :) )még elég sokan szintén így gondolják errefelé.
Oh te meglopott ember! :(

Ne törődj vele, ezen a téren teljesen tudatlan. Már hogy is volna képes egyetlen sort is megérteni abból, amit például az amerikai Benjamin Freedman 1961-ben a Washington, D.C. Willard Hotelban elmondott és magyarul is és angolul is, de biztos németül is fenn van a neten és a YouTube-on is. Azért nem érti, mert nem hajlandó semmiről sem tudomást venni, ami nem az ő fixa ideáját támasztja alá.

Pedig ez a beszéd nem is rólunk, magyarokról szól, hanem arról, hogyan jutottunk el az I. VH - hoz, mi következett belőle, kinek és kiknek "köszönhetjük" Trianont.

Mivel nem tudja, hiszen soha egy sort nem olvasott róla, ezért borzasztó okosnak hiszi magát, olyannak, aki a Bölcsek Kövét őrzi a zsebében.
 
Megvagyok lepve, hogy ilyen fesztelenül felfeded a nationalista sovinizmusodat, azelött még volt szégyenérzete az embereknek. ;)
-
A népsürüség a honfoglalás, a török megszállás, a gyarmatositás idelyén összehasonlithatatlanul ritkább volt mind most. Söt alig 200 évvel ezelött sem élt több ember a Földön mind fél milliard! Ma enyien vagyunk Europában, az egyik legkisebb kontinensen. Nézz rá a térképre.
-
Természetes, hogy honfoglalást, gyarmatositást mind az korábban történt nem tekintünk erkölcsösnek. Valahogy a tudatod alá nyomtad, hogy az államalapitást az elözte meg, hogy rablásbol nem lehetett megélni, a német hercegságek összefogtak a rablo magyarok ellen é leverték München mellett (Lehel öngyilkos terroristaként még fejbevágta az egyik biráját a kürtjével) a korona Romábol jött, egy civilizált feleséget is szereztek Istvánnak Passaubol, a Szent Gizellát...
-
Hányszor ismételjem, hogy minden ami bennünket magyarokat hiressé tesz a Törököknek köszönhetünk. A fürdök, kávéházak... még a paprika (törökbors) is álltaluk került hozzánk. A népzene, rengeteg átvett szo, a konyha mind török.
-
Azon meg nevetnem kell, hogy belátod mindenki átment Mo.-on, tatárok, törökök, franciák, németek, oroszok... önként keveredtünk szlávokkal, zsidokkal, lengyelekkel, románokkal.... de te azt képzeled mindenki a egy apátol származik és erre probálsz jogi alapot minden szarra, ;)
-
Egyezzünk meg, hogy a sport az nem csatatér ahol evszázadokkal ezelötti eseményeket bosszulunk meg. :)
-

Hát kedvesem, rád férne egy kis történelem óra. Tanultál te egyáltalán történelmet? Magyar történelmet biztos nem, vagy talán még a kommunizmusban. Szegény ember, valami baj van az identitásoddal. Nézz már utána, hogy mi a helyzet ezen a vonalon, mert komoly zavarokat okozhat a személyiségedben az, ha még önmagaddal sem vagy tisztában. :D
 
Ernoe írta:
A menekültek fele kiskoru... :(
-------------------------------------------------------------------------------------
A másik fele meg családanya. Akkor ki az a rengeteg fiatal fickó (ficki-ficki :D), akik Kölnben megtámadták a nőket és akiknek. mint írják nőt kellene szerezni...:o
Röfike, Hétfő, 21:26 Jelent
#236 Tetszik − Beidéz Válasz
------------------------------------------------------------
Ezekre a kiskorú menekültekre gondolsz? A 15 helyett kb 29 évesre?
https://www.theguardian.com/world/2...chool-basketball-star-jonathan-nicola-refugee
http://www.dailymail.co.uk/news/art...light-growing-scandal-amid-asylum-crisis.html

Hijjnye! De gyorsan nőnek az arab és az afrikai "gyerekek"... :rohog: Most már tudom miért kell lecserélni bennünket. Nálunk mostanság egy gyerek 30 év alatt van kész. Tényleg teljesen elfajzottunk mi németek, franciák, svédek, magyarok. Minden rosszat visszavonok, amit Wolfgang Schäubleről gondoltam, mert be kell látnom, hogy kétségtelen igaza van, hogy a fehér európai rassztól félti a kontinenst.
 
Utoljára módosítva:
Értem. És most átmegyek "nagyon egyszerűbe".
Tehát a somogyi kanász IQ-ja messzi túlhaladja mondjuk Stephen William Hawking IQ-ját mert ő nem "képes" terelni a kondát(?).
Számomra ez a megközelítés úgy vélem nem elfogadható, hogy finoman fejezzem ki magamat.
Az IQ szint nem tudást, nem képességet, hanem intelligencia szintet takar. :)

Hawking azt mondta a minap, hogy Larry King műsorában, hogy a hülyeség és a kapzsiság a legnagyobb veszély a Földre. Hát nem kell nekünk olyan messze néznünk bizonyítékért, ott vannak együtt egy picinyke helyen Brüsszelben a Molenbeek-től 10 percre.:D
 
Hát kedvesem, rád férne egy kis történelem óra. Tanultál te egyáltalán történelmet? Magyar történelmet biztos nem, vagy talán még a kommunizmusban. Szegény ember, valami baj van az identitásoddal. Nézz már utána, hogy mi a helyzet ezen a vonalon, mert komoly zavarokat okozhat a személyiségedben az, ha még önmagaddal sem vagy tisztában. :D

Nem tetszik, hogy csak véleményt mondasz érvelés nélkül.
Szerinted a csata Leh mezején egy barátságos mérközés volt? A Szent Gizella szerelemböl lett István felesége? ...
-
En nem azonositom magamat megkergetett rablo nomád népekkel, akikre rákényszeritették a kereszténységet :)
-
Anyira hidegenhagy olyan rokoni kapcsolatok ápolása akiket nem is ismertem személyesen. :)
 
Hawking azt mondta a minap, hogy Larry King műsorában, hogy a hülyeség és a kapzsiság a legnagyobb veszély a Földre. Hát nem kell nekünk olyan messze néznünk bizonyítékért, ott vannak együtt egy picinyke helyen Brüsszelben a Molenbeek-től 10 percre.:D

Gyalázkotsz megint? :):):):)
 
Nem tetszik, hogy csak véleményt mondasz érvelés nélkül.
Szerinted a csata Leh mezején egy barátságos mérközés volt? A Szent Gizella szerelemböl lett István felesége? ...
-
En nem azonositom magamat megkergetett rablo nomád népekkel, akikre rákényszeritették a kereszténységet :)
-
Anyira hidegenhagy olyan rokoni kapcsolatok ápolása akiket nem is ismertem személyesen. :)

Akkor jó! Ha meg nem, akkor mi jogon szidalmazod őket? Ha megmondod minek tartod magad, ígérem messzire elkerülöm azt, hogy dehonesztáló megjegyzést tegyek. Talán belgának? Mert akkor bocs a Molenbeekért. Németnek, vagy muszlimnak? Próbállak felderíteni, hogy ne sértsem meg az identitásodat. Ezekről szépen beszélsz mindig (kivéve a jobboldali németekről) ezért gondoltam, hogy talán ezért haragszol, ha valaki az arabokat megsérti.

Bár a németeknél is új párt alakult, hallottál róluk?

német migranspart.jpg


Ahogy látom, ők "patrióták". Létezik még ez a fogalom Németországban, szabad ezt kimondani?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,805,254
Tagok
615,880
Legújabb tagunk
nunufromhun
Oldal tetejére