A Fidesz egyelőre fityiszt mutat Kanadának

A Fidesz kihátrálni látszik az EU-Kanada szerződés mögül, amelyről korábban még támogatóan nyilatkoztak kormánypárti politikusok.

Bár a múlt héten még úgy látszott, hogy a kormánypárti képviselők zöme támogatja az EU és Kanada gazdasági és kereskedelmi megállapodását (CETA), az országgyűlés törvényalkotási bizottsága csütörtökön olyan javaslatot nyújtott be a jövő keddi szavazásra, amely közelebb áll a nemhez.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium eredetileg egy egyszerű határozati javaslatot tett: a képviselők döntsék el, hogy a kormány október 27-én aláírja-e a megállapodást. A szokatlan, „igen” és „nem” változatban is beadott előterjesztést az indokolta, hogy a kormánypártokon belül sem volt egység. De Mikola István államtitkár szeptember 27-én a kormány nevében határozottan az aláírást támogatta, és így tett a vitában felszólaló kormánypártiak nagyobb része is, mondván: a szerződés előnyös, új exportpiacokat nyitna meg a magyar vállalkozások számára, a veszélyeket pedig eltúlozzák.

Az ellenzék ezzel szemben a magyar gazdaság kiszolgáltatásával, a nemzeti érdekek elárulásával vádolták a támogatókat. Az aláírás ellen szólt Szabó Marcel ombudsmanhelyettes, a jövő nemzedékek szószólója is, és szintén így foglalt állást hétfőn a fenntartható fejlődés bizottság, ami csak az ott többségben lévő kormánypártiak egy részének támogatásával volt lehetséges.

Most a parlament főbizottsága olyan szövegről kér szavazást, amely lényegében elhalasztja a végleges döntést.

Hivatkozik egy nyári határozatra „az Európai Unió harmadik országokkal kötött kereskedelmi és beruházási megállapodásaival kapcsolatos követelményekről”, amelyet egyébként egy ellenzéki politikus, Schiffer András akkori LMP-frakcióvezető javaslatára hoztak, és azt mondja: az Országgyűlés a megállapodás végleges szövegének ismeretében fog dönteni, amikor majd a törvényben történő kihirdetésről szavaznak, azt azonban nem hagyja jóvá, hogy a tagállami hatáskörben megállapított rendelkezéseket már a dokumentum végleges hatályba lépése előtt ideiglenesen alkalmazzák.

ceta.jpg
 
Amugy ugye azt tudjátok , hogy Romániát már most feljellentette egy olyan kamu biroság elött egy cég mert állitolag az arany kibányászatát "akadályozák" , több millárd €-ra ?? Magam csak azt találom furának , hogy az állitolagos Demokratikus országokban miért van ilyen mondva csinált "biróságokra" szükség ?

Rákérdezhetek? Rosia Montana Gold Corporation a cég neve? Ők akarják cián technológiával bányászni az aranyat ami a környezetre rendkívül veszelyes. És ha jól emlékszem a torontói tőzsdén vannak jegyezve .... csak a tisztánlátás kedvéért mondom.
 
Rákérdezhetek? Rosia Montana Gold Corporation a cég neve? Ők akarják cián technológiával bányászni az aranyat ami a környezetre rendkívül veszelyes. És ha jól emlékszem a torontói tőzsdén vannak jegyezve .... csak a tisztánlátás kedvéért mondom.
A tisztanlatas kedveert nem cian teechnologiaval banyasznanak.
 
De ugye azt is tudjátok , hiszen én ezt itt természetesnek tartom , hogy már nagyon sok énekesmadár kihallt Europában igy például a kerti Sármány , mely ca. 80%-t az állományának észak-Europában elveszitette . Ez nem jellenti azt hogy a Franciák eszik meg öket hiszen évente több ezer Sármány fogyasztanak az öszi vonulásukon , de ez sajnos a mértéktelen vegyszerezéssel jár ! A nagytudományuak részére, a tej sem a tejes zacskóból terem és a húsért is halnak meg állatok ! :D
 
A tisztanlatas kedveert nem cian teechnologiaval banyasznanak.

"Roșia Montană Project is a gold and silver mining project initiated by Roșia Montană Gold Corporation in Roşia Montană, Romania. If approved, it would become Europe's largest open-pit gold mine[1] and it would use the gold cyanidation mining technique. Currently, the project is on-hold awaiting a parliamentary decision." (kiemelés általam)

Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Roșia_Montană_Project

"But experts say the project, which would use thousands of tonnes of cyanide, would pose a pollution risk, level four mountains in a historic area of western Transylvania and would also damage Roman-era mining shafts." (kiemelés általam)

Forrás: https://www.theguardian.com/world/2016/jan/14/romanian-village-blocks-canadian-firm-mining-for-gold

A dokumentáltság és tisztánlátás kedvéért. :)
 
Tokeletes megoldas nincs. MInden jonak vannak , hatul utoi es ezt kell merlegelni.
Orban bejelenti alairja , ma visszakoznak ugy nez ki.
Annyira nem borzalmas a genkezelt dolgok se ,mert Usaba ,Canadaba sem akarjak kinyirni a lakossagot ,hisz minden evben emelkedik az atlag eletkor. Nekem ez az ervem ami viszont a legfontosabb maga az elet ,nem mindegy 60 ev vagy 80. Ezt fiatalon nem tudja az ember igazan ertekelni csak ha mar hatvan fele kocog....
Azt én nem tudom hogy aláírja e vagy nem
De hogy ismét emlegessem:Az Agrárbárók c. könyvet
Jó kis írás miként keveredik Magyarország egyszer az oroszok csapdájába Egyszer az génkezelt érdekeltségekbe.
Hogy kinyíírni a lakosságot ez túlzás, ám nagy ellenkezés van sokfelé!
Főleg azt hiszem az "öreg kontinens"-en
Pénz pénz pénz és semmi más.
Persze ha igaz amit írnak: olyan tulajdonságokkal is bír a vetőmag
Nem ön reprodukáló.Vagyis mindég ugyanattól kell venni a magot.
Plusz még hogy a termőképesség csak 1-2 évig nagy
Közben teljesen ki lesz szolgáltatva minden annak az 1-2 cégnek
 
Elunk es normalisan minden genkezelt elelmiszer ellenere. Michurin nem genkezelt csak nemesitett....
TAlalas kerdese hogy kirol mit irnak es szajkoznak hogy az jo vagy nem.
Rakot se a genkezelet repce okoz ,de Chernobil es minden atomeromu potencialis veszely egy balesetnel vagy muszaki hibanal ,hogy genereciok betegen szuletnek ha egyaltalan megszuletnek es garantalt a rak kialakulasa.
Az atomeromu ellen nincs tiltakozas de a repce gepi porzasa borzalmas nagy problema........
 
Megint egy kacsa!

http://index.hu/gazdasag/2016/10/07/orban_bealdozza_a_gazdakat_a_gyarokert/

Bár még a Fidesz-frakció is attól tart, hogy az Európai Unió és Kanada közti kereskedelmi egyezmény halálos csapás lehet a magyar mezőgazdaságra és az ország szuverenitását is fenyegeti, a kormány mégis beállt az egyezség mögé. Aminek a hátterében vélhetően az húzódik, hogy miközben a gazdáknak valóban katasztrofális lehet, az ipari befektetők szemében vonzóbbá teheti Magyarországot.
 
"Egyre valószínűbb, hogy határozatlan időre el kell halasztani az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodást. A belgiumi Vallónia ugyanis elutasítja az Európai Unió pénteki "ultimátumát", miszerint ma estig el kellene fogadnia az egyezményt. A vallonok elsősorban az európai munkahelyek megszűnése, a multinacionális vállalatok túlhatalma és az élelmiszerekre vonatkozó egészségügyi előírások lazítása ellen tiltakoznak."
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Latest profile posts

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Forum statistics

Threads
38,162
Messages
4,809,897
Members
616,180
Latest member
Foamedr
Top