Isten és más mesék

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Alyx Stranger

Állandó Tag Silver tag
Állandó Tag
KDina!

Azért ne mondjál butaságokat!
Az embernek mindig a jelen helyzetéből kiindulva kell visszafele keresni és nem az előző életéből kiindulva. Mi van akkor, ha az embernek már három előző élete is volt?
Másrészt ha valaki visszafelé keresgél, akkor csak a saját eddigi életére tud választ találni, azaz olyan dolgokra, amikhez köze volt, mivel nem tudsz más ember helyében lenni, hogy visszavezesd az ő életét hogy mit, miért tett.

Húúú nem tom már ki mondta ezt nekem, de most illik ide:
Ha valaki a múltba néz, seggel meg a jövőbe.... vagy valami ilyesmi:D
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Ok és okozat....hmmm ez olyasmi mint a....."ha tudtad volna hogy a gyertya lángja a tűz már rég kész lenne a kaja"
Nem tom, szeretem több nézőpontból vizsgálni a dolgokat, de sajnos már nem hiszek az ilyenekben. Véletlen. Ez csak statisztika. Azért abban lehet valami igazság, hogy minden olyan egyensúlyban van. Legalábbis próbál abban lenni. De ha valaki mégis meg tudja mondani, hogy ezek a dogok miért vannak jogosan követelheti a Nobel díjat.

Alyx Stranger!

Na akkor válaszolok neked a jelenre.:
A jelen azért van, mert egyszerre jött létre az ok is és az okozat is. Azaz volt egyszer egy olyan pillanat, amikor mindenki egyre gondolt. Te gondoltál a világra, egy másik ember ebben a pillanatban szintén a világra gondolt, tehát ha jól értjük, akkor ebben a pillanatban mindenki gondolt mindenkire (azaz a felismerés volt a lényege, hogy ráébredjünk saját tudatunkra). Így jött létre az ok-okozat, vagyis a jelen. De ez csak az én elméletem.
Tehát a jelen, vagyis az ok-okozat, a felismerést szolgálja. Ezért létezik. Viszont itt már egy másik felismerésről van szó, mert az elsőt már megtettük azzal, hogy ráébredtünk saját tudatunkra, azaz hogy mások is vannak önmagunkon kívül.
 

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
Félreértettél.Ha velem vmi szerencsétlenség történik,amire nincs magyarázat ebben az életben (és ált. nincs),csak max. a "véletlen",akkor kell egy előző életben keresni a magyarázatot.A mostani életed szenvedései lehetnek a 3om előző életed következményei,lehetnek csak 1db előző élet eredményei.
Szenvedések,történések lehetnek vállalt dolgok is,mondjuk a haláloddal ébresztesz rá vkit arra,hogy keresse Istent.
Lehet vki kezd lesüllyedni erkölcsileg és egy halálall úgymond "megmentik" a totál lezülléstől.Ez most csak egy példa a sok-sok közül.
Így van,az ember csak saját maga tud rájönni egy szenvedése okára.
A lényeg az,hogy nincsenek véletlenek.Főleg egy halál nem véletlenszerű.Isten soha nem büntet.Mindenki a saját büntetését végzi el,amíg rá nem jön,meg nem tanulja,hogy az,amit tesz,az nem jó és emiatt szenved.
Példa: vki rabol,lop 5 életen keresztül.Minden 5 életében elfogták,börtönbe zárták,levágták a kezét,stb.A 6ik életében már több,mint valószínű,hogy nem fog lopni,mert beleégett a lelkébe,h az bűn.Persze arra nem emlékszik,hogy azért nem lop,mert előző életeiben ezt tette és azóta rájött,hogy ezt nem kell,csak azt tudja a mostani életében,hogy a lopás bűn.De ez csak egy egyszerű példa.

KDina!

Jó amit írsz, csak azzal nem vagyok megelégedve, hogy az előző életet veszed elő. A múltat a jelenben is magaddal hordozod és a tudatalattiból elő is lehet hívni, de ehhez gondolom egy magasabb szintre kell hogy fejlődj.
 

Alyx Stranger

Állandó Tag Silver tag
Állandó Tag
Hú de okosak vagyunk:D
Tudjátok vannak akik ezért fizetést is kapnak....:D

Jajj....kellett ez nekem...
Csak 20hsz kellett volna, de nem bírtam ki, hogy ne szóljak hozzá a témához....





Léptem további szép estét

smiley-stargate001.gif
 

pikachu

Új tag
Jézus létezett valószínűleg de nem volt ő más csak egy egyszerű politikai provokátor,akit a zsidók istenként imádtak!Ékes jele ez annak hogy időszámításunk kezdetén a nyílvános megalázás és keresztre feszítés,a politikai bűnösök büntetése volt!valószínű az apostoli leírások csak naggyá akarták tenni ezt az embert hogy kivégzése után se lankadjanak a zsidók és legyen motivációjuk a rómaiak ellen!soha nem hajtott végre csodákat,ez6t bizonyítja a torinói lepel is ,ami több vizsgálat lefolytatása után bebizónyította,hogy a leplen azért látható Jézus testének lenyomata,mert nem halt még meg mikor levették a keresztről!A még ki nem hűlt testet egy különleges balzsammal kenték be a fertőzések elkerülése végett,mely a testhőmérséklet hatására erősen párolgott,de a lepel nem engedett utat a párolgásnak!És így keletkezett Jézus lenyomata a leplen!Nem azt mondom hogy senki ne higgyen senki ,de reálisan nézze mindenki a világot ami körül veszi :)
 

Skinkiller

Állandó Tag
Állandó Tag
A torinói lepel nem abból a korból való. Rengeteg igazság van a Bibliában, de azt sem szabad fenntartások nélkül vakon elhinni. Az biztos, hogy senkinek nem árt ha elolvassa... Biztos többet mint a bulvár :)
 

Smoky89

Új tag
A torinói lepel nem abból a korból való. Rengeteg igazság van a Bibliában, de azt sem szabad fenntartások nélkül vakon elhinni. Az biztos, hogy senkinek nem árt ha elolvassa... Biztos többet mint a bulvár :)


En se vagyok nagy kereszteny.. de veled muszaly egyet ertsek. Artani nem arthat az amebrnek ha egyszer elolvassa.. rosszat nem fog tanulni belolle.
 

weyland-yutani

Állandó Tag Silver tag
Állandó Tag
Akkor olvassunk:

Ezékiel 9
6. Véneket, ifjakat, szüzeket, kitsínyeket és asszonyi-állatokat öljetek meg mind egy lábig: de azokra a' férfiakra a' kiken a Tau betű lészen (értsd:kereszt van a homlokán), ne menjetek: és az én Templomomnál kezdjétek-el.
7. És monda nékik Ferteztessétek-meg a' pitvarokat (értsd: tegyétek tisztátalanná a templomot) megöltekkel. Kimenének azért, és vágák a' népet a' városban.

Mózes V.
úgy a 20:10-től érdekes, hogy mit kell tenni a messze lévő városokkal, de az itteni városok érdekesebbek:
20:16 Tsak ez népeknek városiban, a' mellyeket a'te URad Istened ád tenéked örökségül, ne hagyj élni tsak egy lelketis. (De az itt lakó népek városaiban, amelyeket az Istened, az Úr ad neked örökségül, ne hagyj életben egy lelket sem!)

Lukács
14:26 Ha valaki énhozzám jön, és meg nem gyűlöli az ő attyát, annyát, feleségét, magzatit, attyafiait, és húgait-nénnyeit, sőt a'maga lelkétis, nem lehet én tanítványő.
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves wey!
Javaslom olvasd el Dr.Joseph Murphy:Tudatalattid csodálatos hatalma 8.
Ebben a könyvben sok mindenre választ kaphatsz,ami talán még számodra is elfogadható!!
szeretettel:Éva
 

weyland-yutani

Állandó Tag Silver tag
Állandó Tag
Kedves wey!
Javaslom olvasd el Dr.Joseph Murphy:Tudatalattid csodálatos hatalma 8.
Ebben a könyvben sok mindenre választ kaphatsz,ami talán még számodra is elfogadható!!
szeretettel:Éva

Kedves evapatocs!
Válaszok akkor kellenének, ha lennének kérdéseim. De nincsenek. Én csak kimásoltam valamit egy nagy könyvből. No comment, no interju... - én ezt szoktam mondani. A sorok magukért beszélnek.
A tudatalatti...hm, tényleg érdekes téma. Elég ,ha két dolgot az eszembe vések róla: egyfelől a faj kollektív tudata (ha tetszik őstudat) másfelől az 'én' bezárt mása, de nem tükörképe. Nagyjából innen kell indulni.

A fő dolog pedig, amin tűnődök, hogy az általam előzőben leírtakhoz, amit másoltam és nem én írtam, hogy kapcsolódik a Te bejegyzésed?
Mi köze van néhány bibliai idézethez dr. Murphy nevezett könyvének? Miért kellene azt elolvasnom az idézetekhez?
Az a könyv nagyjából azzal foglalkozik, hogy az általános lelki nyavalyára (és most nem taglalnám, de stressz, konfliktusok ilyesmi) ősi bölcsességet és a "biztos fogódzót nyújtó" vallást ajánlja, kis modern tudománnyal karöltve, mert a pszichológiát nem kerülheted ki, ha emberről beszélsz. Persze, úgy tenni lehet. És itt most szerintem az én pongyola fogalmazásom teljesen mellékes.
Senki se vitatja, hogy rossz ötlet:
Nyilvánvaló, hogy egy bajban lévő embernek sokféle segítsége lehet. A fejfájásra a fájdalomcsillapító éppúgy hat, mint ha én jól megválasztott hanggal és körülmények között befolyásolom. Felőlem azt is ismételgetheti, hogy az Úr az én mindenem, ha ettől elmúlik a fejfájása, legyen az ő dolga. Én inkább megkérdezem, milyen színű a fejfájása és mekkora dobozba fér bele. Amíg ezen a baromságon tűnődik, addig meg lazítok néhány megfelelő izmán, hogy a véráram gyorsuljon a fejében, mert a fejfájásnak alapból ez a leggyakoribb oka, szerencsére. Vagy ha bolondságokon törte a fejét egész nap, akkor el kell róla terelni a figyelmét. Kell szünet. Utána majd újra nekifuthat. Ha módomban áll kiürítem a gondolatait, mert lazítani kell.(Ha erre nevet kell aggatni, és épp a meditálás az a név, bánom én, legyen az, de aki tudja mi a meditálás, az pontosan tudja azt is, hogy ez aztán nem az.) El kell terelni a figyelmét, kell egy kis szünet. Figyeljen arra, amerre viszem. És bámulhatunk közben pillangót vagy dobolhat az eső, de épp elmondhatom Münchausen báró utolsó meséjét is(a kagyló) vagy épp azt, ami a halálról szól (a nagyvezír) - lényeg az időfaktor. Szünet kell az embernek, ha baja van. Ezért bármekkora butaságról hajlandó vagyok beszélni. Legyen az népi bölcsesség vagy a legporosabb közhely vagy épp a csönd, ha az kell.
Tehát ilyenképp a könyv elmegy.


De azt nem értem, hogy jön a bibliai idézetekhez, ahol épp írtásra buzdítanak a sorok.

w-y
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves evapatocs!
Válaszok akkor kellenének, ha lennének kérdéseim. De nincsenek. Én csak kimásoltam valamit egy nagy könyvből. No comment, no interju... - én ezt szoktam mondani. A sorok magukért beszélnek.
Nem hiszem,hogy önmagukért beszélnek,ugyanis a bibliát metefórikusan kell értelmezni,és ehhez ad segitséget a 8. kötet,amit javasoltam.
Ugyanis azért hagytam félbe a biblia olvasását,mert engem is "megrémitett" benne néhány dolog.
Én meg azt nem értem,hogy miért másolsz ki céltalanul bármit,ha nem vársz rá sem reakciót,sem választ nem "kérsz".:rolleyes:
Mi lenne,ha mindenki bemásolna,vagy irna valamit,és azonnal közölné,hogy no comment,no interju;)
Egyébként ez már a 2. ilyen hozzászólásod.Nekem meg ez a furcsa.
Bár ha ilyen a stilusod,legyen,igazodom hozzád,és legfeljebb olvaslak némán,no comment.
Én inkább megkérdezem, milyen színű a fejfájása és mekkora dobozba fér bele.
Ismerem ezt a módszert is.
Ha te igy gyógyitod a pácienseidet,hát gratulálok!
További szép estét!
Éva
 

weyland-yutani

Állandó Tag Silver tag
Állandó Tag
Kedves Éva!

Egyszóval az idézett sorok nem azt jelentik, ami oda van írva? Ha van időd, szívesen meghallgatnám, hogy akkor mit is jelent. (De az, amit idéztem.) (És feledjük el a történelmet, akkor még szegények biztos nem tudták mi a metafora.)
A metaforák ... akkor a biblia csak értelmezés kérdése? Csűrhetem csavarhatom? Vagy épp az, akinek fürgébb az esze? Ez kényelmesnek látszik és hatékonynak. A hatékonyságot viszont csak a célhoz lehet mérni :)

A no comment stb az idézetekre vonatkozott, ahogy azt oda is írtam :)


Ismerem ezt a módszert is.
Ha te igy gyógyitod a pácienseidet,hát gratulálok!
További szép estét!


A szép estét köszönöm. Hasonlót kívánok.

w-y
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor olvassunk:

Ezékiel 9
6. Véneket, ifjakat, szüzeket, kitsínyeket és asszonyi-állatokat öljetek meg mind egy lábig: de azokra a' férfiakra a' kiken a Tau betű lészen (értsd:kereszt van a homlokán), ne menjetek: és az én Templomomnál kezdjétek-el.
7. És monda nékik Ferteztessétek-meg a' pitvarokat (értsd: tegyétek tisztátalanná a templomot) megöltekkel. Kimenének azért, és vágák a' népet a' városban.

Mózes V.
úgy a 20:10-től érdekes, hogy mit kell tenni a messze lévő városokkal, de az itteni városok érdekesebbek:
20:16 Tsak ez népeknek városiban, a' mellyeket a'te URad Istened ád tenéked örökségül, ne hagyj élni tsak egy lelketis. (De az itt lakó népek városaiban, amelyeket az Istened, az Úr ad neked örökségül, ne hagyj életben egy lelket sem!)

Lukács
14:26 Ha valaki énhozzám jön, és meg nem gyűlöli az ő attyát, annyát, feleségét, magzatit, attyafiait, és húgait-nénnyeit, sőt a'maga lelkétis, nem lehet én tanítványő.

Kedves Wey!

Engem a biblián keresztűl szólított meg az Isten, azóta is a bibliát olvasom,-de nem úgy mint puszta betűt.A Szellem képes megeleveníteni az,olvasottakat a helyes újszövetségi,Jézusi értelmezésben.Ezért is mondja Jézus,hogy az Ő igéje szellem és élet.A betű viszont megöl.

Azt is Jézustól tudjuk,hogy a régiek,a szívűk keménysége miatt kaptak olyan parancsokat,-pl a válólevélről-amelyek az újszövetségben már nem érvényesek.Tudom ,hogy ez más fajsúlyú kérdés,de rámutat egy bizonyos fejlődésre,az emberekére.
Én ehhez kapcsolnám azt,hogy egy éretlenebb ember,emberiség tudatában másképp tükröződik a valóság is.Igazságuk másképp tükrözi a valóságot.Tehát nem csak nem képes helyesen átvenni az Isteni valóságot,de úgy is írja le.

Az Isten,Atya nevét Jézus jelentette meg az embereknek,addig nem volt pontos kép Istenről.Ő viszont meghalt a bűnösökért,hogy megmentse őket a lélek halálától,az igazi veszedelemtől.
Azokért is imádkozott,hogy üdvözüljenek,akik felszegezték.Az Atya biztos hogy meghallgatta! Általánosan irgalmasságot tanított.
A tízparancsolatban is szerepel a szülők tisztelete.Tehát Jézus tanításában nem hétköznapi betűszerinti gyűlöletről beszélt a családtagokkal ,lelkünkkel(testi irányban elhajlott természetünkkel)kapcsolatban,hanem a teljes figyelmen kívűl hagyásról beszélt, -annak érdekében hogy szívünket maradéktalanul ,osztatlanul Istennek szentelhessük.Döntés Jézus mellett,ha bárki is az ellenkezőjét akarná.Csak így tudjuk egyébként is helyesen szeretni az összes embert,magunkat is.Isten egyébként is féltékenyen szerető.

Emberi ellenségeinkért imádkozni kell ,és megbocsátani nekik.
Újszövetségi értelemben pedig a mi igazi ellenségünk a sátán,és
a test bűnös cselekedetei.Ezeknek öldöklése is úgy folyik-a szokásos értelmezéstől elszakadva,-hogy Jézust követve a Szentlélek lesz élő hatalommá bennünk,a bűn pedig a Szellem erejének hatására elhal.
Az ördögi szellemek pedig gyötrődnek az Isteni szeretet jelenlétében,menekülni akarnak.
Bennem így oldódtak fel ezek a problémás szövegrészek.

És még valami:A tanítás szerint csak az a cselekedet lehet elfogadott Istentől,amiről hisszük,amiről meggyőződtünk hogy az a Szeretet Istenétől származik.Ha valamit nem hagy jóvá a lelkiismeretem(-és persze Krisztus Szelleme lakik bennem -),én azt nem teszem meg.
Adja Isten ,hogy így legyen!:p
Üdv.:steve3
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére