Kézilabda

T

TH6777

Vendég


Gódorné, a fogadós

Az Őrségben, harminchektáros farmon dolgozik a világbajnoki ezüstérmes átlövő




SZENTGYÖRGYVÖLGY ‒ Egykor a világ csodálta Gódorné Nagy Marianna (53) játéktudását, fantasztikus góljait, ám a legendás kézilabdázó eltűnt a nyilvánosság szeme elől. A 269-szeres magyar és több mint 100-szoros osztrák válogatott átlövő a mindössze 450 fős lélek számú faluban, Szentgyörgyvölgyben, az Őrségben él.

A sportágával nem szakított teljesen, Lentiben a megyei bajnokságban szereplő női csapatot irányítja, néha be is áll az edzéseken a játékosok közé, de már van egy új „szerelme": családja farmját irányítja.

A GÓ-NA Szabadidőközpont elvarázsolja az érkezőt. Gódorné és férje, Mihály (54) büszke lehet, a többtornácos főépület mellett faházak, az udvaron faragott asztalok, hátrébb foci és kézilabdapálya található.
– Volt nyulunk és kacsánk, de a rókák megették őket. Ám vannak birkáink, csüngőhasú malacaink és kecskéink. Utóbbiakat azért vette a férjem, hogy ne kelljen állandóan a füvet nyírnia. Harminchektárnyi a farm, jól megférnek egymás mellett az állatok, nemrég két őz is ideköltözött – mesélte a vb-ezüstérmes Gódorné. – Először egy lakható épületet szerettünk volna venni, ám kettő lett belőle, a tulajdonos csak együtt adta el. Innen jött az ötlet, hogy csináljunk egy vendégházat. Sportpályák nélkül semmi sem az igazi, így létrehoztunk azokat is.

Szinte természetes, hogy a farmon a kézilabda is gyakran szóba kerül.
– Marianna Lentiben, én az osztrák válogatott mellett edzősködöm. Emellett a falu polgármestereként dolgozom – tette hozzá Gódor Mihály.

A férjnek rengeteg az elfoglaltsága, a vendégek fogadása a leggyakrabban a feleségre hárul. Sokan megismerik a háziasszonyt, aki kemencében sült ételeket is készít. Falatozás közben jókat beszélgetnek régi sportágáról, sőt az is előfordult, hogy a füves kézilabdapályán Gódorné játszott a vendégekkel.




 
T

TH6777

Vendég
Összejött a szokásos Veszprém-Szeged
2010. 04. 27. 22.10


mkbveszprem.jpg

A címvédő MKB Veszprém bejutott a Budapest Bank férfi kézilabdaliga döntőjébe, miután kedden másodszor is legyőzte a Dunaferr csapatát.

Elődöntő, 2. mérkőzés:
Dunaferr SE-MKB Veszprém 27-34 (14-16)

A párharcot 2-0-ás összesítéssel a Veszprém nyerte.

A címvédő a Pick Szegeddel vívja a finálét, az első mérkőzésre május 9-én kerül sor a Veszprém Arénában. A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.
A dunaújvárosiak a Tatabányával játszanak a bronzéremért, a három győzelemig tartó sorozat ugyancsak május 9-én rajtol.


Hova kerül az 1.000.000 forint?
2010. 04. 27. 13.53


kezi.jpg

A szurkolók szavazatai alapján dől el, melyik NB I-es női kézilabdacsapat kapja a támogatást. Félidejéhez érkezett a szurkolói játék, melynek keretében a kijelölt boltokban és vendéglátóhelyeken Arany Ászokot vásárlók szavazhatnak kedvenc NB I-es női kézilabda csapatukra.

Az április 8-án kezdődött programban annak az egyesületnek, amelyre a játék egy hónapja alatt a legtöbb szavazat érkezik, 1.000.000 forintot adományoz az Arany Ászok, a szavazók között pedig naponta 100 darab szurkolói labdát sorsolnak ki.

Debrecen, Győr, Hódmezővásárhely és Székesfehérvár (ABC sorrendben) az a négy város, ahonnan eddig a legtöbb szavazat érkezett, de Dunaújváros és Vác NB I-es női kézilabda csapatának szurkolói is nagyon aktívak.
Az izgalmat fokozza, hogy most, félidőben csupán 300 szavazat különbség van az első két csapat között! A harmadik-negyedik helyeken nemcsak holtverseny alakult ki, hanem mindössze 60 szavazattal maradnak le a jelenlegi ezüstérmestől.


Még két hét áll a kézilabda rajongók rendelkezésére, hogy kedvenc csapatukat 1.000.000 forinthoz segítsék, és a szavazók között eddig kisorsolt 1790 szurkolói labda nyertesei mellett ők is egy Arany Ászok kézilabdával gazdagodjanak.

Arany Ászok – Magyar Kézilabda Szövetség együttműködés
Az Arany Ászok - a sport és a csapatjáték elkötelezett partnereként – 2010. március 30-án együttműködési szerződést írt alá a Magyar Kézilabda Szövetséggel, amely szerint a Magyar Kézilabda Szövetség ezüst fokozatú szponzora, névadó szponzora a Női Kézilabda NB I. Rájátszásnak, valamint támogatja a felnőtt magyar női kézilabda válogatottat.

XLsport -


 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Barcelona - Veszprém meccshez hogy valamit szóljak már én is:
Szerintem a 7végi meccs nem tartozott a veszprém legjobb meccsei közés, láttunk már jobbat is!
Viszont nem játszott jól a veszprém valami hiányzott! Egyet viszont nem értek, szívesen megkérdeztem volna Mocsai mestertöl, hogy minek eröltette Marco Vujin játékát ha tudta (mindenki tisztában volt azzal hogy Vujin még nincs azon a szinten hogy barca ellen játszon) hogy Vujinnak nem megy még ugy a játék nimt azelőtt!!! azt értem hogy kell neki lehetöséget adni hogy vissza szokjon a játék ritmusba, na de azt azér nem kellett volna a barca ellen próbálkozni! Engedték hadd löjön hetest, és miután kihagyta ugye nem csak egyszer - oda kellett volna állítani a Gerit hogy lője ő! Bár igaz a Gerinek sem ment ugy a játék mint ahogy szokott, de hát Istenem ez van!! Attól még löhetett volna pár hetest, lehet az felspirázta volna öt, és vállakozóbb lett volna! Szerintem a meccs legjobbja egyértelműen Sulic volt! és szerintem ha nincs az a sok kihagyott ziccer, a rengeteg Perez bomba ami néha még kaput sem talált, akkor talán tudtuk volna tartani a barca val a lépést és igy könnyebb lenne a helyzet ide haza! nem mondom azt hogy nincs a veszprémnek esélye, szerintem gyözni is fog az arénában a csapat, de sajnos sok az a 6plussz gól amivel a Barca vezet és szerintem a barca van akkora csapat hogy, ezt nem fogja elpuskázni!
Hajrá Veszprém!!!
 
T

TH6777

Vendég


Kézilabda BL: Ötgólos hátrányban a francia sztárcsapat
2010. 04. 28. 20.11


kezi.jpg

Az orosz Csehovszki Medvegyi ötgólos előnyt szerzett a francia Montpellier-vel szemben a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első, szerdai mérkőzésén:

Férfi BL, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Csehovszki Medvegyi (orosz) - Montpellier (francia) 32-27 (18-13)

Vasárnap játszották:
Barcelona (spanyol) - MKB Veszprém 33-27 (17-15)
HSV Hamburg (német)-Ciudad Real (spanyol) 26-22 (11-8)
Rhein-Neckar Löwen (német)-THW Kiel (német) 28-29 (13-15)

A visszavágók programja:
szombat:

MKB Veszprém-Barcelona 16:20 ó
Montpellier-Csehovszki Medvegyi 19 ó

vasárnap:
THW Kiel - Rhein-Neckar Löwen 17:15 ó
Ciudad Real-HSV Hamburg 19 ó

A párharcok győztesei jutnak a május 29-én és 30-án Kölnben rendezendő négyes döntőbe.








Edzőváltás lesz a Pick Szegednél
2010. 04. 28. 16.36


kezi.jpg

A következő szezontól nem Dragan Djukic lesz a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője.


A bajnoki döntőbe jutott klub honlapján szerdán közölte, hogy a vezetőség hetek óta egyeztetett a szakemberrel a folytatásról, ám az álláspontok - főleg az anyagiak terén - távol álltak egymástól. Ezért aztán az elnökség úgy döntött, hogy a szerb edző munkájára május 31-ig számítanak.

A vezetőség jelezte: több szakemberrel is tárgyalásban áll, egyelőre senkivel sem kötött szerződést.




 
T

TH6777

Vendég


Munkás ünnepe lesz szombaton a Veszprémnek
2010. 04. 29. 14.33


mkbveszprem.jpg



"Munkával ünnepeljük május elsejét, mivel az első mérkőzéshez képest nagyobb rizikót vállalva kell kiharcolni a továbbjutást a Barcelona ellen" - mondta az MTI-nek csütörtökön Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szombati visszavágója előtt.

A spanyol csapat vasárnap 33-27-re diadalmaskodott a magyar bajnok ellen, és kedvező helyzetből várhatja az izgalmasnak ígérkező második felvonást.

"A védő- és a támadójátékunkat is javítani kell - mondta Mocsai Lajos. - Négy-öt játékos kisebb sérüléssel bajlódik, de ez nem akadályozza a munkát, az első meccshez képest pedig változtatunk a védelmen. Támadásban sok volt az eladott labda, ebből sok kontragólt szerzett a Barcelona, amely minden poszton világklasszisokkal áll fel. Abban nem hiszek, hogy időarányosan kellene felosztani a visszavágót, vagyis ha félidőben például három góllal vezetnénk, az sem lenne garancia a sikerre. Az a lényeg, amit lefújáskor mutat az eredményjelző".

A férfi BL negyeddöntőjének hétvégi programja:
szombat:

MKB Veszprém-Barcelona (spanyol) 16:20 ó (az első mérkőzésen: 27-33)
Montpellier (francia)-Csehovszki Medvegyi (orosz) 19 ó (27-32)

vasárnap:
THW Kiel (német) - Rhein-Neckar Löwen (német) 17:15 ó (29-28)
Ciudad Real (spanyol)-HSV Hamburg (német) 19 ó (22-26)

A párharcok győztesei jutnak a május 29-én és 30-án Kölnben rendezendő négyes döntőbe. Az elődöntők sorsolását kedden 11 órakor tartják, ugyancsak Kölnben.




 
T

TH6777

Vendég
Kialakultak a Veszprém-Szeged döntő időpontjai
2010. 05. 03. 11.35


kezi.jpg



Azzal, hogy az MKB Veszprém nem jutott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjébe, kialakultak az NBI finálésorozatának időpontjai.


A Pick Szeged elleni párharc vasárnap indul, és az egyik fél harmadik győzelméig tart.

Budapest Bank Liga, döntő:
1. mérkőzés: MKB Veszprém-Pick Szeged, május 9., 11:40 ó

2. mérkőzés: Szeged-Veszprém, május 16., 11:40 ó
3. mérkőzés: Veszprém-Szeged, május 23., 12:15 ó


ha szükséges:

4. mérkőzés: Szeged-Veszprém, május 26.
5. mérkőzés: Veszprém-Szeged, május 30.




 
T

TH6777

Vendég


Már az elődöntőben törleszthet a Kiel a tavalyi fináléért
2010. 05. 04. 17.29



kezi.jpg



A címvédő spanyol Ciudad Real és az előző idényben finalista német THW Kiel ezúttal már az elődöntőben találkozik a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.


A keddi kölni sorsoláson az is kiderült, hogy az MKB Veszprémet búcsúztató, Nagy Lászlóval felálló spanyol Barcelona az orosz Csehovszki Medvegyivel mérkőzik meg.

A sportág történetében először rendeznek négyes döntőt, amelynek május 29-én és 30-án Köln ad otthont.

A négyes döntő tervezett programja:
május 29., elődöntő:


Barcelona (spanyol) - Csehovszki Medvegyi (orosz) 15:30 ó
Ciudad Real (spanyol) - THW Kiel (német) 18 ó

május 30., helyosztók:

a 3. helyért: 15:30 ó
döntő: 18 ó
 
T

TH6777

Vendég


Fazekas Nándor a bevásárlási láz áldozata!
2010. 05. 05. 22.12


Fazekas_Nandor.jpg



A legújabb hírek szerint az MKB Veszprém férfi kézilabda csapatában mindkét kapus - Dejan Perics és Fazekas Nándor - is komolyan foglalkozik a távozás gondolatával.


Az immár közszájon forgó, lehetséges okok mindkét oldal részéről érthetőknek mondhatók. Pericsnek nem esik jól, hogy a hozzá képest összehasonlíthatatlanul kevesebb játéklehetőséghez jutó Fazekast minden pályára lépésekor - de gyakran még a kispadon is! - hatalmas üdvrivalgás bíztatja. A „Nándi, Nádi!” Pericsnek nem tetszik, Fazekasnak pedig az, hogy a Veszprém meccseinek nagy többségén legfeljebb néhány percet kap a bizonyításra.

A helyzet egyáltalán nem könnyű. Különösen azért nem, mert a gazdasági és operatív elnök, Magyarády Péter nyilatkozata szerint az „Építők” egyik kapustól sem kíván megválni szerződésének lejárta előtt! A kétségtelen és kölcsönös feszültség elsődleges oka a nem kellően átgondolt csapatépítés, a „bevásárlási láz”, amelynek eredményeként Fazekas néhány éves Bundesliga-külszolgálat után ismét a Bakonyaljára került. Nem vitás, elsősorban a Veszprém vezetése a „hunyó”, hiszen ők sem gondolhatták komolyan, hogy két, ilyen tudásszintű kapus közül az egyik - és tudni lehetett előre, hogy ez Fazekas lesz! - évekre beletörődik abba, hogy elsődlegesen a kispadot koptathatja.

Az is az igazsághoz tartozik, hogy kisebb részben Fazekas is tehet a kialakult feszültségről, hiszen ő is láthatta-tudhatta, hogy Perics nem tizenkettő egy tucat kapus, miként az is nyílt titok volt, hogy a veszprémi vezetők elsősorban rá alapoznak. Őt menti a feltételezhető honvágy, gyerekeinek hosszabb távú, hazai menedzselése és más szempontok is. Ám ha ezt a szituációt megspórolja, bizonyára jobban jön ki belőle, mint így. Még akkor is, ha netán megint külfödre kényszerül - megfelelő hazai ajánlat hiányában.

Az egészben az az érdekes, hogy Veszprémben visszatérő téma az ezen a szinten meglévő,(?) szűkös pénzviszonyok által való behatároltság. Ezen hangok visszatérő felemlegetése ellenére mégis megvásároltak egy nem olcsó játékost, Fazekas Nándort, akit viszont nem tudnak kellően kihasználni. Ha Fazekas helyett Marko Vujin mellé egy második, minőségi balkezest vesznek, feltehetően mindenki jobban jár, mint az adott helyzetben.

Ez a változat azonban nagy valószínűséggel túlontúl egyszerűnek tűnhetett. Pedig ha így járnak el, most nincs ez a feszültség, amiből ugyancsak nehéz lesz kimászni. Nyilvánvaló ugyanis, ha Fazekas megállta a helyét a magyarnál sokkal erősebb bajnokságban, a német Bundesligában, akkor Veszprémben is lehetett volna rá alapozni. Perics mellett ezzel azonban meg sem próbálkoztak a vezetők, így Fazekas - ha marad Veszprémben - hovatovább élve eltemetkezik.

Ezt érdemelné a legjobb magyar kapuvédő? Ugye hogy nem!? Ha pedig nem, akkor oldja meg a problémát az a veszprémi vezetés, amely az egész lehetetlen alaphelyzetet létrehozta.


Kapusgondokkal küzd az MKB Vezsprém
2010. 05. 05. 15.26


mkbveszprem.jpg



Fazekas Nándor és Dejen Peric, az MKB Veszprém kézilabdacsapatának két kapusa elégedetlen jelenlegi helyzetével.


A kézi.hu értesülése szerint Fazekas a kevés játéklehetőség miatt nem szeretné kitölteni 2012-ig szóló szerződését, és kéri a klubot, hogy állapítson meg egy kivásárlási árat.

Peric ugyanakkor azért érzi magát kényelmetlenül, mert a veszprémi szurkolók gyakran a másik hálóőr mellett állnak ki. A 2011-ig élő szerződéssel rendelkező szerb játékos is beszélt a vezetőséggel, és közölte: korábban Veszprémben képzelte el játékos-pályafutása utáni jövőjét kapusedzőként, erre most már semmi esélyt nem lát.

Mocsai Lajos vezetőedző elmondta: továbbra is támogatja, hogy a két kapus együtt dolgozzon.
"Egyvalami biztos: a leglényegesebb, hogy a kapusok önbizalma, hite, önbecsülése megmaradjon, mert ilyen szempontból messze ez a legnehezebb poszt a kézilabdában. Bízom benne, hogy ez a helyzet megoldódik." - mondta a honlapnak Mocsai.

Magyarády Péter, a klub operatív elnöke hangsúlyozta: az egyesület egyik játékostól sem kíván megválni, és ezekben a napokban az ügy megoldásán dolgoznak.

A veszprémiek vasárnap kezdik a Szeged elleni finálésorozatot, majd Fazekasnak a válogatott júniusi, szlovénok elleni vb-selejtezőjén is helyt kell állnia.

 
T

TH6777

Vendég
Trónfosztásra készül a Szeged
2010. 05. 06. 13.05


kezi.jpg



Egymást követő harmadik alkalommal, összességében pedig 18-szor lehet bajnok az MKB Veszprém, amennyiben legyőzi legnagyobb hazai riválisát, a Pick Szegedet a Budapest Bank férfi kézilabdaliga vasárnap kezdődő finálésorozatában.

A párharc az egyik csapat harmadik győzelméig tart, és a nyitómeccsre az alapszakaszgyőztes Veszprém otthonában kerül sor.

Bella Árpád, a Tisza-parti klub ügyvezetője az eseményt felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón kiemelte, hogy szeretnék megszerezni a serleget, ugyanakkor tisztában vannak vele, hogy a Veszprém számít a favoritnak.

Amíg a Veszprém a Bajnokok Ligájában játszott, mi voltunk az egyik legnagyobb szurkolói. Most viszont szeretnénk megtörni a sikersorozatukat. Remélem, méltó vetélytársai leszünk a Veszprémnek, és a végén mi örülhetünk. Amikor utoljára bajnokok lettünk, 2007-ben, akkor az első idegenbeli meccset sikerült megnyernünk ” – tette hozzá Bella.
Mocsai Lajos, a címvédő vezetőedzője jelezte: a sportág egyik legnagyobb ünnepén ismét szeretnének bajnokok lenni.
Különleges párharc és különleges atmoszférájú a Szeged elleni csata. Óriási az elvárás mindkét városban. Mindenki szeretne aranyérmes lenni” – jegyezte meg.

A Budapest Bank a szurkolókat is játékra invitálja. Mostantól május 16-ig lehet szavazni a szezon felfedezettjére, az All Star-csapatra és az idény legjobb vezetőedzőjére.

A döntő játéknapjai:

Május 9., 16., 23., ha szükséges: 26. és 30. A páratlan sorszámú mérkőzéseknek Veszprém, a párosaknak Szeged ad otthont.
A 3. helyért a Tatabánya Carbonex és a Dunaferr csatázik ugyanezen a napokon




 
T

TH6777

Vendég


Triplázás vagy trónfosztás lesz a Budapest Bank Liga döntőjében?
2010. 05. 07. 12.44



pick.jpg



Egymást követően harmadik alkalommal, összességében pedig tizennyolcadszor lehet bajnok az MKB Veszprém csapata, amennyiben harmadik győzelméig tartó párharcban legyőzi legnagyobb riválisát a Pick Szeged együttesét, a Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga fináléjában.

A hétvégén kezdődő bajnoki döntő első mérkőzését az alapszakasz győztesének otthonában, Veszprémben rendezik, ahol a vendég szegediek is bravúrra készülnek.

A hazai élvonal vitathatatlanul két legjobb csapata találkozik egymással a bajnoki döntőben. Az elődöntőből mindkét gárda 2-0-s összesítéssel lépett tovább, a veszprémiek a Dunaferr,a szegediek pedig a Tatabánya együttesét győzték le. A Pick Szeged csapata legutóbb a 2006/2007-es szezon végén ünnepelhetett bajnoki címet, az volt a klub történetének második elsősége az élvonalban, míg a címvédő MKB Veszprém egymást követően harmadik alkalommal lehet bajnok. A május 9-i mérkőzés - a televíziós közvetítés miatt –szokatlan időpontban, délelőtt 11 óra 40 perckor kezdődik majd.

A Budapest Bank Liga finálé mellett a kisdöntő is megkezdődik a hétvégén. A bajnoki bronzéremért az elődöntő két vesztese, a Tatabánya Carbonex és a Dunaferr SE együttese csap össze egymással. A kisdöntő is akár három meccs után eldőlhet, de az erőviszonyokat tekintve öt összecsapás várható a harmadik helyért.

A Budapest Bank szeretné a sportág népszerűsítéséért dolgozó játékosokat, csapatokat, edzőket az egész éves munkájukért külön elismerésben részesíteni, ezért idén harmadik alkalommal a közönség szavazatai alapján díjazzák a legjobbakat. A közönség segítségét kérik a legjobbak kiválasztásában az online szavazás során: az rtlklub.hu oldalon lehet szavazni a 2009/2010-es szezon felfedezettjére, All star csapatára és vezetőedzőjére május 6. és 16. között.

„Örömünkre szolgál, hogy a Budapest Bank hosszú évek óta partnere a Magyar Kézilabda Szövetségnek és 2006-tól folyamatosan a sportág kiemelt támogatója. A döntőtől közönségszórakoztató, jó hangulatú és sportszerű mérkőzéseket várok Veszprémben és Szegeden egyaránt.– mondta Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

„A Budapest Bank szerteágazó társadalmi szerepvállalásában az oktatás és a kultúra mellett kiemelt helyen szerepel a sport, a kézilabdázás támogatása. Büszkék vagyunk arra, hogy immáron a negyedik szezonban segítjük névadó támogatóként a Férfi Kézilabda Ligát, ezzel is hozzájárulva a sportág sikereihez.

Idén is a Fair Play jegyében zajló döntőkre számítunk, erre biztatjuk a szurkolókat és a sportolókat egyaránt. – mondta Tóth Viktor a Budapest Bank Business értékesítési vezetője.​
 
T

TH6777

Vendég


Női kézilabda: Németországon belül vált klubot Herr Anita


Egy év után másik német klubcsapathoz igazol Herr Anita, aki a Bundesliga jelenlegi harmadik helyezettjétől a hatodikhoz tart.

Herr Anita a tavalyi szezonban Győrből érkezett a német női kézilabda-bajnokságba, mégpedig az Oldenburg együttesébe, amely csapattal idén végül a KEK elődöntőjéig menetelt. Új együttese, a Frisch Auf Göppingen is sikert sikerre halmozott a nemzetközi megmérettetésekben, és épp a Challenge-kupa fináléjára készül.

„Nagyon örülünk Anita érkezésének, hiszen vele teljes lesz csapatunk jobboldala" – mondta a csapat ügyvezetője, Tomas Pientka a csapat hivatalos honlapján. A klub egyébként számít Herr sokoldalúságára, aki több poszton is bevető (jobbszélső, jobbátlövő, irányító), így nagyon várják a fiatal kora ellenére nagy tapasztalattal rendelkező játékost. Anita egyébként az első légiósévében összesen 69 gólt szerzett a Bundesligában, és 88 százalékkal értékesítette a rábízott büntetőket.​
 
T

TH6777

Vendég
Női kézilabda NB I - A Hunnia újabb súlyos veresége
2010. 05. 08. 16.04



kezi.jpg



A Hunnia csapata ezúttal a vendég Veszprém ellen szenvedett súlyos vereséget a női kézilabda NB I rájátszásában, szombaton.


Eredmény:
a 9-12. helyért:
Hunnia - Veszprém-Barabás 24-46 (7-22)

korábban:

döntő, 2. mérkőzés:
DVSC-Korvex - Győri Audi ETO KC 25-26 (12-14)
A párharcot 2-0-ás összesítéssel a Győr nyerte.

később:

a 3. helyért, 2. mérkőzés:
Mondi-Békéscsaba - Vác 18 ó

az 5-8. helyért:
Siófok - Alcoa-Fehérvár 19 ó



Női kézilabda NB I - Bajnok a Győr
2010. 05. 08. 15.23



noi_kezi.jpg



Megvédte bajnoki elsőségét a Győri Audi ETO KC, miután a női kézilabda NB I döntőjében másodszor is legyőzte a DVSC-korvex csapatát. Görbicz Anitáék a szombati mérkőzésen 26-25-re nyertek a hajdúsági együttes otthonában.


A hazaiak az első negyedórában vezettek, majd az ETO akarata érvényesült. A második félidő hasonló forgatókönyv szerint zajlott: előnyben volt a Debrecen, majd a játékrész derekán fordítottak a vendégek, és meg sem álltak az újabb sikerig.

A Győr ezt megelőzően 1957-ben, 59-ben, valamint 2005-ben, 2006-ban, 2008-ban és 2009-ben volt bajnok.

Női NB I, Arany Ászok rájátszás, döntő, 2. mérkőzés:

DVSC-Korvex - Győri Audi ETO KC 25-26 (12-14)
---------------------------------------------
A párharcot 2-0-ás összesítéssel a Győr nyerte.

A Győr múlt vasárnap simán, 35-21-re diadalmaskodott, minek alapján a címvédőnek ezúttal sem lehettek komolyabb gondjai.
A Debrecen - akárcsak az első felvonás alkalmával - jól kezdett, 3-1-re ellépett, a kemény hazai védekezést lassan megszokó ETO a 14. percben Görbicz büntetőjével vette át a vezetést (4-5). A vendégek fiatal irányítóját, Kovacsicsot gyorsan kétszer is kiállították. A bírók amúgy sem voltak "szívbajosak", sorra szórták ki a játékosokat, alig volt olyan szakasz, amikor mindkét gárda teljes létszámban lett volna a pályán.

7-7 után lépéselőnybe került a Győr, a hazaiak sok cserével próbáltak frissíteni, majd amikor ez sem vált be, a 23. percben, 8-11-nél időt kért a Debrecen vezetőedzője, Köstner Vilmos.
Ugyan a szünet előtt sikerült egyenlíteni, a félidőt Vérten gólja zárta.

A második játékrész három debreceni találattal indult, és ezt a lélektani előnyt kihasználta a trónkövetelő. Felváltva potyogtak a gólok, ám a DVSC még emberhátrányban is őrizte vezetését. Kiss kapus büntetőt fogott, ám amikor Görbicz rövid ápolás után visszatért, egyenlített és fordított a Győr (45. p: 19-20). Amorimot sem tudták megállítani a debreceni védők.

A hajrá előtt, 21-24-nél időt kértek a hazaiak, azonban a lendületbe jött riválist már nem lehetett feltartóztatni. Igaz, a végjáték izgalmas volt, a Debrecen feljött 26-25-re, ám az utolsó percben már nem esett újabb gól.

A története hetedik bajnoki elsőségét szerző Győr sem az alapszakaszban, sem pedig a rájátszásban nem kapott ki az idény során.



 
T

TH6777

Vendég


Kézilabda NB I - Előny a Tatabányánál
2010. 05. 09. 18.59



kezi.jpg



Tíz góllal, a vártnál jóval simábban diadalmaskodott a Tatabánya a Dunaújváros felett vasárnap a Budapest Bank férfi kézilabdaliga 3. helyéért kiírt párharc első mérkőzésén.

Eredmény:
a 3. helyért, 1. mérkőzés:
Tatabánya-Carbonex - Dunaferr 31-21 (12-7)
A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1-0 a Tatabánya javára.

A 2. meccset jövő vasárnap játsszák Dunaújvárosban.

korábban:
döntő, 1. mérkőzés
:
MKB Veszprém-Pick Szeged 41-31 (21-13)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc második mérkőzését jövő vasárnap rendezik Szegeden.

később:
az 5-8. helyért:
Balatonfüred-Csurgó 18 ó

a női NB I szombati eredményei:
döntő, 2. mérkőzés:
DVSC-Korvex - Győri Audi ETO KC 25-26 (12-14)
A párharcot 2-0-s összesítéssel a Győr nyerte.

a 3. helyért, 2. mérkőzés:
Mondi-Békéscsaba - Vác 26-27 (14-14, 23-23) - hétméteresekkel
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1-1
A harmadik mérkőzést jövő szombaton rendezik Vácon.

az 5-8. helyért:
Siófok - Alcoa-Fehérvár 33-31 (18-19)

a 9-12. helyért:
Hunnia - Veszprém-Barabás 24-46 (7-22)



 
T

TH6777

Vendég


Pick Szeged: túlságosan sima volt

Magabiztosan, tíz góllal, 41–31-re megnyerte a Budapest Bank férfi kézilabdaliga első mérkőzését a döntőben az MKB Veszprém a Pick Szegeddel szemben. A bajnoki címvédő 41–31-re diadalmaskodott a három győzelemig tartó párharcban.

MKB Veszprém–Pick Szeged 41–31 (21–13)

Budapest Bank férfi kézilabaliga, döntő, első mérkőzés, Veszprém Aréna, 3000 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.

Veszprém: PERICS – Iváncsik G. 4, TERZIC 5 (1), Lusnyikov 2 (1), Lapcsevics 2, SULIC 4, IVÁNCSIK T. 5. Csere: Fazekas (kapus), Eklemovics 2, Vujin 6 (5), PÉREZ 4, Gulyás 3, Vilovski 3, Sesum 2. Vezetőedző: Mocsai Lajos.

Pick Szeged: Liszkai – STRANOVSKY 6, Nenadics 1, Andjelkovics 2, Zubai 2, Katzirz 2, ZVIZEJ 9 (1). Csere: Marjanac (kapus), Herbert 3, Oszmajics 1, Vadkerti, Simon 2, Vancsics 3, Lele. Vezetőedző: Dragan Djukics.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

Hétméteresből: 8/7, ill. 3/1.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1:0 a Veszprém javára.

A tegnapi bajnoki döntő legnagyobb pozitívuma mindenképpen az volt, ahogyan 28 Tisza volános kisgyerek a Pick Szeged csapatát éltette a meccs után a Veszprém Arénánál parkoló Pick-busz mellett. A kicsik, 10 és 11 évesek ünnepelték a kedvenceket, különösebben nem érdekelte őket, hogy néhány pillanattal azelőtt a 17-szeres bajnok MKB Veszprém rommá verte a kétszeres magyar bajnokot. Pedig a 20. percig minden szegedi drukker reménykedett, rémálmában sem gondolta, hogy a végén már annak is örülni kell, hogy csak tíz góllal kaptak ki a kedvencek. Nem vitás, a Veszprém 41–31-es győzelme teljesen megérdemelt.

– Egyik csapat sem játszott jól a mérkőzés elején – kezdte az értékelést már a buszon Dragan Djukics –, ennek ellenére sikerült vezetnünk. Ekkor a szélsőink eredményes játéka volt a fő fegyverünk. Mindig is azt sulykoltam, hogy a Veszprémet csak extra védekezéssel lehet megverni, ebből lehet könnyű gólokat szerezni. Sajnos az egész hatvan perc alatt gyengén muzsikáltunk, nem voltunk agresszívek, kemények, így pedig nem lehet meccset nyerni – fogalmazott a vezetőedző.

A szurkolók számára most is nagy talány volt Petar Nenadics játéka. A szerb irányító-átlövő zseniális képességeit senki sem kérdőjelezi meg, a bajnoki döntő azonban egy újabb betli volt a játékos életében.

– Most látszott igazán, hogy Krivokapics Milorad mennyire hiányzott, mennyit jelentett az ő eredményes játéka a füredi magyarkupa-döntőn. Petar akart, erre nem lehetett panasz, ám hihetetlen hibaszázalékkal játszott. Akart ő lőni, de nem tudott. Mindent elmond, hogy a hazai csapat 10 átlövőgólt szerzett, mi pedig hármat, amiben benne van Herbert utolsó másodpercben szerezett szabaddobásgólja és Oszmajics megpattanó lövése is. Ezek olyan hibák, amelyek egy fináléban nem engedhetők meg – folytatta Djukics.

A hajrában bejöttek a fiatalok, Vancsics, Lele és Simon. Hármuk közül Vancsics és Simon remek gólokat szerzett. Lehet, hogy hamarabb pályára kellett volna küldeni őket?

– Lehet! Utólag mindenki lehet okos. Vártam, mert hiába volt nagy a különbség, több játékosom bizony az elmúlt időszakban alig játszott meccset. Zubai, Katzirz és Oszmajics is sérült volt, ezért hagytam őket támadni is. Az viszont tény, hogy a fiatalok éltek a lehetőséggel, szép gólokat szereztek, és küzdöttek – értékelt az edző.

Vasárnap következik a második ütközet a bajnoki döntőben. A Pick Szeged 11.40-kor fogadja az MKB Veszprémet az újszegedi sportcsarnokban.

– A csapat és én is pluszmotivációt kaptam. Mocsai Lajos 10 gólos veszprémi vezetésnél, egy perccel a vége előtt időt kért. Ez nekünk egy pluszt kell, hogy jelentsen. Számomra amúgy is megvan minden ösztönző erő, mert lehet, hogy ez lesz az utolsó szegedi meccsem. Ha nyerünk, akkor viszont nem. Dusko Ivanovics, az Euroliga legjobb négy együttese közé bekerült Partizan férfi kosárlabdacsapatának trénere mondta, hogy inkább kapjon ki egyszer 15 ponttal, mint 15-ször egy ponttal. Mi most kikaptunk tízzel, azt mondom: vasárnap nyerjünk eggyel, és akkor 1:1-re áll majd a döntő – tette hozzá Dragan Djukics.

Luka Zvizej:– Jó iramban kezdtünk, biztató volt a játékunk, semmi nem utalt arra, hogy ilyen sima lesz a vége. Rengeteg buta hibát vétettünk, amely egy olyan szintű csapat ellen, mint a Veszprém, megbosszulja magát. Egyetlenegy dolgunk maradt: megfelelően felkészülni vasárnapra, és hazai pályán megpróbálni győzni.

Gulyás Péter:– Az első győzelem megvan, de nem szabad túlünnepelni, mert még nem nyertük meg a bajnokságot, nem védtük meg a címünket. A 20. perc után összeállt a védekezésünk, ennek köszönhetően Perics is egyre többet védett, így sikerült meglépnünk a Picktől. Nem lesz könnyű meccs a második szegedi összecsapás, nem szabad abba a hibába esnünk, hogy leírjuk a jó játékosokból álló Picket.

 
Top