Magyar őstörténet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

estfen

Állandó Tag
Állandó Tag
Varga Géza:Kínai írás magyar szemmel

Próbálkozások vannak,de összehangolt kutatás kellene.

Kínai írás magyar szemmel

Varga Géza írástörténész

A kínai írást a kínai tudósok igen réginek, mintegy hatezer évesnek, a nyugati kutatók pedig általában valamivel későbbi fejleménynek tekintik.


E cikkben elsősorban a kínai írás kezdeteit vizsgáljuk, ezen belül is a kínai - székely jelkapcsolatokra összpontosítva, amelyre (a kitűnő Szekeres István kutatásain kívül) érdeménél kevesebb figyelem fordul. Ezt a gazdag kapcsolatrendszert aligha tárhatja fel egy-két ember, ezért e cikk is csak néhány összetevő felvázolására vállalkozhat.

A folytatás a csatolásban.
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Kosdi T. táblázataihoz már sokkal korábban volt szerencsém.
A Hun Törzszövetség tagnépeit, törzseit az Arvisura felsorolja. Ezek között jelen vannak az újgúrok is, akik tehát - mint tenap írtam- már az ősidőkben a ma is lakott területükön éltek. Ha nem így lenne, akkor biztosan valamelyik galaxisból kerűltek volna elő/ide. Alapdolog , ha valaki a hunfajú népek őstörténetével foglalkozik, hogy ismerje kikről van szó. Egyébként a Plejádokon élő almamolyok is lehetnek a rokonaink..? Az újgúrokkal való kapcsolatot példázza, hogy Domonkos (születésekori nevén: Turu) Vajk István rokona és Esztergom első - Asztrik által megmérgezett- érseke is járt Turfánban, ahol 2 évet töltött. Tanulmányozta Ő itt az uruki vallás keleti gyakorlatát, tobábbá itt nyelvet is tanult, mert hazafelé még meglátogatta Urukot. Ez utóbbi helyről hozta az un uruki koronát, mellyet Szt László idején Lam herceg (László öccse) építtetett be a háromrészből készített koronába (római, bizánci, uruki).
Dr Bárdy László a távolketről készített okatató filmjeiben láthatóan hosszan időzik az ujgúr rokonainknál, akiknek még a zenéje is pentaton..VALAMIÉRT.
Mellesleg a magyarok sohasem éltek a kínaiak mellett. Legfeljebb a kabarok és a manysik-akikből az Urálnál a Magyar Törzsszöv. kialakult. Ezt a dolgot lehet/érdemes inkább elemezni, ha szórágással foglalkozik valaki..
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Lánszkiról, röviden.
Nem Ő a történelemmel kapcsolatosan az egyetlen ember -az idők folyamán- ki vaskos tévedés foglya.
Mint ökölógus (vagy agronómus) a növényzet eltérési alapján rájött -Budakalász fölött a domháton- hogy itt valaha építmények voltak.
Sajnos túl hamar elkeresztelte a területet Atilla székvárosának..és ennek a keresztelőnek Ő most a foglya. Az Arvisura többszöri elolvasása és a helyszín ismerete alapján írtam a fentieket.
Ezen a helyen ugyanis Atilla járhatott, többször is....De! Ő mikor megérkezett a Gesta szerint Aquincum mellet lakott. Két hétig, mint Pósa András (Anonymus) írja. És aztán hol várta a beérkező 450 000 emberét? Egy kis dombocska oldalában? Itt bizony ezek fele semfért volna el, nem is beszélve a lovak legeltetéséről, itatásáról...ez a hely ma egy gyér fűvel borított köves legelő, talán 200x800 m. .
Amire L. gondolt az ugyan nem igaz, ámde fősámáni székhelynek ez a terület kiválóan megfelel. Ide is helyezi ezt az Arvisura. Tehát Buda fősámán szellemi központját találta meg L., ahol még a szokásos "alsóvilág" is kialakítható volt a mészkőben. Az Arvisura részeletesen leírja, hogy Buda számára ( és őrsége számára) itt milyen védhető épületet alakítottak ki, 435.-ben, Sziktivár komi ács és munkásai.
Ennek a helynek a neve az Árpádkorban Fehéregyháza (nem Fehérvár!) volt. Ebben a korban pedig még Vajk előtt egy uruki templom is épült ide és lakóépület is létezett. ELSŐ (figyelj: első!) koronázása után Vajk itt pihent meg Esztergomból jövet, este.
A Habsburgok a területen található épületek utolsó köveit is elhordatták...ezt jól megállapította Lánszki..ennek okát (a mult eltörlése céljából tették) is helyesen írja le. L. tulajdomképpen az "alsóvilágot" kutatja..."várnak" véli a fősámáni épületet (ebből semmi sem látszik, de a helye igen) és -feljebb a kis hegy sziklás részén- temetkezési helyeket vélt találni. Ez utóbbi igaz lehet. Majd meglátjuk..
Atilla székvárosa a mai Pusztaszer környékén volt. Lánszki -bár nem tudja mint talált- de elindíthat valamit..és ezért a valamiért szívósan küzd. Sajnos az Arvisurát nyomokban sem ismeri. László Gyula lavinája is a "kettős honfoglalással " indult, amely mondjuk ötösre kerekedett és egyebekre.
Buda temetkezési helyét nem írja le az Arvisura, de a székhelyét igen, ez utóbbi a fentiek szerinti.
Nimbusz...szóval Atilla a harcos, a vezér, Buda az ész.. valahogy ígykell a dolgot értelmezni. Lánszki pedig csak dolgozzon, mert itt van Árpád is eltemetve, egy jól azonosítható melléklettel..
Persze a területen egy jellegzetes kőmedrű patak is található..
 

estfen

Állandó Tag
Állandó Tag
ezen nézeten lehetne vitatkozni, lehet benne igazság,
viszont azért egy sír feltárása, esetleg megjavítása, stb. nem feltétlenül jelenti annak megsértését, megszentségtelenítését.
bár ezt nem az én dolgom eldönteni.
Szándékosan fogalmaztam ennyire provokatívan.Értem amit jelezni akarsz,ennek a nézőpontnak is van igazság tartalma.
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
A holtak iránti tisztelet...szóval őseinket miért kell feltárni és mint valami tárgyat mutogatni. Vagy nem mutogatni, de akkor minek a feltárás? De egyeltalán a háborgatásuk sem megengedett szerintem. Már eddig annyi ismeret állt össze velük kapcsolatban, hogy ez tovább nem folytatható, a szokásos eljárással.. Pl Vajk István csontjai hol vannak? A jobbkeze persze kivétel..KI szeretné ha mondjuk a nagymamájának a sírját megbolygatnák és csontjait kiszórnák, összegyűjtenék valamiben?
Arra, hogy milyen érdekek mentén történnek néha a dolgok: a székesfehérvári királycsontokat vagy 80 éve kiszedték...egy múzeum folyosólyán porosodtak kartondobozokba dobálva, majd a 80-as évek elején megbíztak valakiket ennek összerakásával. Mondták, hogy Fehérváron a törökök tettek kárt a királyi temetkezési helyen...De igaz ez? Ezt a rekonstrukciós megbízást több hozzáértő antropológus kifogásolta is...okkal valószinűleg, mert akire bízták.... Hová jutott az összerakás a mai napig? A nem lehetig...és a csontok megint staniszli papírban várják a szebb jövőt..talán egy nyirkos pincében. Így bánnak a magyarok eleikkel, egykori fejedelmeikkel és ezek családtagjaival? Melyik nemzet tesz ilyet? Sok nép -melletünk- örűlne ha egyetlen királyukat összeszedhetnék...ha lenne ilyenjük..micsoda übnnepségen temetnék azután el újra...és micsoda irodalma, kegyhelye stb lenne..
Vagyis felül kellene vizsgálni pl a székesfehérvári csontok mai helyzetét és ennek függvényében elindítani a HOZZÁÉRTŐ össszerakást..legalább 10-20%-uknál ez valószínű, hogy lehetséges. Kinek az érdeke lenne ez a művelet és kiknek nem?
Általánosságban pedig -ismétlem- eleink temetési helyeit békén kell hagyni. Vannak népek, ahol ez a temetkezési hely nem dúlható fel, egy tarsolylemezért, ami nem hírértékű és a történelemhez sem tesz hozzá..
 

Tara9

Állandó Tag
Állandó Tag
Én már értem, hogy a tibetieknél miért nincsenek temetők.
Teljesen fölösleges...Ők bizonyos rítusokkal visszaadják a porhüvelyt
a természetnek.Míg élt a személy, őt a természet táplálta, holta után
pedig a teste adja vissza a földnek, amit addig magáévá tett.
Mint egy körforgás...
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Talán -Haiti kapcsán- már érthetőbbek a földtörténeti kataklizmák. Haiti pedig egy "vulkánon űl", mely bármikor újrázhat..
Nagy kataklizma volt ie. 5038.-ban is a Csendes óceánban, elsüllyedt egy nagy sziget, amelynek a neve -a hunoknál- Ataisz (Ata Isis...Atyaisten) volt. A sziget nagyjából a mai Fülöp szigetek és Peru között létezett, míg volt, észak-déli irányben mintegy 4000 km lehetett a hossza és mai északi maradványainak neve: Hawaii..
Innen indultak újabb kolóniák alapítására -a szélrózsa irányaiba- a sziget fejedelmének fiai, közöttük BUDA is. Általában 2 vitorlával, 24 evezős hellyel épültek a hajóik. Buda tehát behajózott végűl az Arab öbölbe, majd kicsit a Tigrisbe és itt kikötött. Hajóit Eridu "kapitány" vezette, irányította.
Ekkor még külön-külön ömlött az öbölbe a Tigris és az Eufrátesz.
Buda fejedelemfi-egy ősi névvel- megalapította Úr városát, itt az öböltől nem túl messze. Az építkezéshez azonban nem volt elég szaklembere és ilyenket az apjától kért (küldönce 2 év alatt ért az Ataiszra).
A fejedelem Magyát és lovas csoportját (576 fő) küldte el a fiához, segítségképpen (tehát Magyáék nem hajókkal érkeztek). Ők azok, akik itt megrekedtek, mert a visszamenetel már nem volt lehetséges, közben "felrobbant" a vulkanikus Ataisz (ie. 5038).
Magya és népe azonban nem telepedett le Úr városában, mert felháborította őket az "embermellékletes" temetkezési szokás (Magya Van istenhívő volt , Buda pedig Élistennben hitt). Így Magyaék északabbra távoztak a Tigris mentén Szavárddal, a csapat katonai vezetőjével és Magya felnőtt fiaival. Magya fiai közűl Kurd északon (nagyjából a mai kurd területen) telepedett le, míg Hunnor nevű fia keletre távozott a Hun tóhoz (mai Mongólia délnyugati része) és Magyar nevű fiával pedig Magya felépítette a Kaukázus északkeleti előterében -a Kumánál- Magyarka városát (talán a romjai még megvannak).
A "hunok kirajzása" a fentiek szerint értendő. Ez azonban nem jelenti azt, hogy csak -mint hunfajú népe- lézetnének szétszóródva a világban. Ataisz alatt délre két nagyobb sziget is volt, mellyek szintén elsüllyedtek. Ezekről is érkeztek menekülők India és Mezpotámia térségeibe (pl a muromák, mescserek, maramik és mások). Hosszú ideig gondolkoztak azon Ordoszban később a fősámánok, hogy megkellene tudni a szétszóródott népek letelepedési helyeit, továbbá állandó kapcsolatba kellene lépni velük.
Ezenkívűl pedig a jégkor előtti őshaza felkeresése is nagyon érdekelte Ordoszban a fősámánt ill. az Öregek tanácsát. Az őőshazáról marad egy vázlatos útbaigazításuk is (térképféle).Ezek az okai annak, hogy expedíciókat (kalandozásokat) szerveztek a leírtakkal kapcsolatban, mellyek legfontosabbjait le is írják az Arvisura róvói. Ilyen felderítőutak vezetői voltak pl: Viroláj, Uzapani, Kerka, Balog, Bihar, Tuliás, Csaba, Gandás és sokan mások. Csaba pl Peruba hajózott, nemis egyszer (ie. 1700 körűl). Nimród feladata pl az volt, hogy a Földközi tenger környéki népeket (nyugati medence kivételével) szervezze egy laza fejedelemségbe...a kurdoktól Eturig és Sumériáig...Ezt Nimród végre is hajtotta, 8 ilyen "egységet" tallt és szervezett "össze"..De ezenkívűl még nagyon sokminden történt a hunfajú népekkel. Akiket nyugat ma sem ismer és multjukat talán sohasem fogja megsimerni. Nyugat csak a saját képzelt vagy valós történeteit szajkózza és valamiért nem jut el a hunfajú népek történelmének megismeréséig, csak pár mozaikkal vacakol. Nem, vagy nem is akarja kideríteni, hogy kik voltak az egyiptomiak, a sumérok vagy az etruszkok..,Természetesn nyugat ókori multja nagyon hézagos, nem ismerik eléggé. Keletről pedig csak Kínát emlegetik...
Azt is úgygondolja, hogy görög "találmány" lenne mondjuk Zeusz, vagy a Minotaurosz, mert kisajátításban kiválóak..de mondjuk Trójájuk helyén már nem ismeri, hogy "kik-mik" élhettek, akár évezrdekkel hamarább. Mert pl Trója nem görög alapítású..
Róma alapítóiról a neveiken kívűl mit tudunk? ha a mai latinok 42 népből "gyúródtak" akkor hogyan is van ez? Mi a biztos azon kívűl, hogy létezik Róma? nem is írom le a továbbaiakat, mert Romulusz, Rémusz nevei tényleg latin-osak, de Ők Romuluszként, Rémuszként is születtek, valemylik Itáliában letelepedett nép fiaiként? Az Arvisurán kívűl erre sincs válasz..Ki lehetett vajjon Firenze? Ez ab-óvó szintén latin név? Ha nem, akkor pedig a dolog nagyon messze vezethet..egészen a Vejiben talált kegyhelyig.
 

Tara9

Állandó Tag
Állandó Tag
Annyi föld azért van ám, hogy ha el akarnák temetni az elhunytakat, bőven meg tudnák oldani.
Az meg a másik, hogy akár barlangok, vagy kőhalmok alatti elhelyezés is megfelelne a célra.Egyszerűen ők nem temetnek, és kész.
Hanem visszaszolgáltatják a természetnek, amit kölcsön kaptak.
Szerintem ennek is megvan a maga szépsége, és értelme.
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Elég sok könyvet olvastam már ahhoz Tibetről, hogy tudjam ott mi a helyzet a holtakkal...és az öreg keselyű kapja a finom falatokat..a sziklán elhelyezettből..
Ha föld lenne, akkor termelnének is, de a Potala vonalában - és feljebb sem- nincs ilyen holmi. Persze ideológia az szükséges a daraboláshoz is..
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Várkonyi Nándor: Sziriát oszlopai c. könyvéről pár mondatban.
Nem is a teljes könyvről írnék, csak Várkonyi pár bevezető gondolatáról, mellyeket részben Flaviustól idéz ez a nagytudásu filológus. Látszólag ennek a magyarok őstörténetéhez nincs köze. De csak látszólag.
Ádám harmadik fiának, Szétnek a gyermekei között voltak, akik arra gondoltak, hogy megkell őrízni Ádámnak a felfedezéseit, mellyek főként csillagászati jellegűek voltak. Ezért készítettek két oszlopot, amellyekre ezeket ráírták, rávésték. Ezek az oszlopok -a zsidó monda szerint- az özönvíz után újra előkerűltek. Arpahaxad fia, Sém unokája Kaninán találta meg ezeket..(ez az Apahaxad név roppant érdekes..).
Maneto a tudós egyiptomi pap is az oszlopokról vette az ősi történeteit.
Maneto Thot (vagyis Hermész Triszmegisztosz) kegyeltje volt (az egyiptomi főpapé). Thot erre az oszlopokra minden korabeli tudományt felvésetett. Thot volt az egyiptomi képírás feltalálója is a legenda szerint (a valóság azonban más).
Az oszlopok alapján levéltár is keletkezett, ahol az égi tudományokat tárolták. Platon Atlantisz könyvében a Timaioszban Szuchisz beszél Szolonnak erről.
Az oszlopokra Atlantisz története is felvolt vésve, hieroglifákkal, mint Szaiszban látta ezt Szolón halála után 300 évvel Krantor. De az előbbire másik görög tanú is van. I. Széti fáraó sírjában -a Királyok völgyében- szintén láthatóak az ősi feljegyzések, vagyis ezek a "szent tanok". Ezek azonban ma is megvannak, léteznek.
A felírat csillagok összeütközéséről özönvízről is ír. A vízáradat után azonban hatalmas - mindent pusztító- tüznek is kikell törnie... A középkorban G. Bar Kochba zsidó szerzetes is feljegyezte, hogy még ekkor is éltek ezek a hiedelmek, a közeledő világkatasztrófáról..
Nem folytatom, azonban megjegyezném, hogy a kéásőbbiekben ez a könyv meglepő összecsengéseket tartalmaz az Arvisurával. ezeket -alkalomadtán- majd leírom - persze ez csak vázlatosan lehetséges- ha erre igény mutatkozik.
A könyv elsüllyedt földrészről, indiánokról, a piramisokról sok hagyományt, regét elevenít fel, mellyek esetenként nagyonis valós elemekből épültek .
Mivel Nagy Sándort megelőző korokba már alig lát be az emberiség ( Hamvas szerint) , ezért is jelentős Várkonyi könyve. Ennyire, az időben visszamenő összefoglaló (valamiért "tudományosnak" aposztrofálható) és sok valós elemmel bírkózó könyv szerintem nagyon kevés létezik.
Viszont meglepő apróság, hogy a Tóth családnév a Thotra vezethető vissza...A családnevek "gyártása" persze csak a XIII. században "indult be" igazán Magyarországon.
Hogy ez a Várkonyi könyv magyarok, vagy a hunfajú népek történetével hogyan függ össze? Majd kiderűl..Már életében kiemelkedően nagytudású embernek tartották Várkonyit.
 

Tamriel

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma lesz egy érdekes műsor a Magyarok őstörténelmével , származásával kapcsolatban , a Magyar RTL-en .
Idézek a műsorból :
23:05 (12+)
<!--
tvmusor-age12.gif
-->

XXI. század - a legendák velünk élnek

Borneó és Celebesz, magyar volt és magyar lesz! - hangzik a régi kabarétréfa, amely a japán magyar közös határt emlegeti. Aztán ki is a magyar? Van, aki úgy gondolja, Jézus is egyike volt az őseinknek.
Milyen hitben nőnek föl gyermekeink? Mit tanulnak az iskolában - biztos az igazat? Van, amit a katolikus egyház is elítélt. Hitek és tévhitek a magyar őstörténetről a XXI. században.
Szerintem érdekes műsor , érdemes lenne megnézni .
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Különösen az RTL az, ahol csak zagyvasághalmaz képzelhető el az őstörténelemről. Sajnos, nincs azonban egyedűl. De viszont kényelmes így hallgatni a torz mesketéket.
 

Tamriel

Állandó Tag
Állandó Tag
Különösen az RTL az, ahol csak zagyvasághalmaz képzelhető el az őstörténelemről. Sajnos, nincs azonban egyedűl. De viszont kényelmes így hallgatni a torz mesketéket.

Nem tudom , lehet igazad van , még sosem néztem ezt a műsort , túl későn kezdődik , mindig elálmosodom akkorra .:)
De hát annyi mindent , mondanak , írnak , mutatnak , beszélnek Stb Stb , azt a végén kideröl , hogy mégis csak négerek vagyunk !:D:D
 

Macskasajt

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom , lehet igazad van , még sosem néztem ezt a műsort , túl későn kezdődik , mindig elálmosodom akkorra .:)
De hát annyi mindent , mondanak , írnak , mutatnak , beszélnek Stb Stb , azt a végén kideröl , hogy mégis csak négerek vagyunk !:D:D
Ugyan már...mindenki magyar! Csak a többség nem tud róla :D
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem mindenki, csak kegyelmed magyar! Sokan dogon-oszétok vagyunk.
Mellesleg honnan ez a kitűnő álbuggyanás, merítkezés a semmibe?
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére