CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Humánus állatleölés Vivaldira?

  • 3,382
  • 21
Zenét is hallgathatnak azok a szarvasmarhák, amelyeket egy kanadai vágóhídon ölnek le. A ”humánus” állatleölési módszerek mellett kampányolók szerint még sosem volt akkora igény a jobb körülmények között nevelt és kíméletesen leölt állatokra, mint manapság. Az állatok jogai mellett érvelők viszont úgy vélik, hiába bánnak így az állatokkal, ha azokat ugyanúgy lemészárolják, mint sanyarúbb körülmények között élő társaikat.

A kíméletes leölési módszerek képviselhetik az úgynevezett etikus étkezés következő szintjét - állítja az Animal Justice Canada nevű állatvédő szervezet, amely az állatok jogai és a ”humánus” leölési módszerek mellett kampányol. Azt állítják, hogy Kanadában leölésük előtt az állatokat olyan szélsőséges körülmények közé kényszerítik, amelyek miatt akár 52 órát is utazhatnak étlen, szomjan és pihenés nélkül. Ráadásul nagyon sok állat megsérül és elpusztul a túlzsúfoltság és a tolakodás miatt. A szervezet szerint az...

A magyar, aki otthont teremtett Torontónak

  • 2,518
  • 1
Amikor két évvel ezelőtt a kanadai Mississaugában megpillantottam a Marilyn Monroe-tornyokat ahogyan hihetetlen kecsességgel megfordulnak a saját tengelyük körül, nem hittem volna, hogy valaha nagyinterjút fogok készíteni a tervezővel. Meglepetésként ért a hír, hogy az épületek tervezője nem más, mint Burka Attila, magyar származású építész.

Közel négy évtizedes munkássága alatt, Burka Attila és építészirodája több mint 7.000.000 négyzetméternyi lakást tervezett, így szinte nincs olyan lakóépület Torontóban, amelyhez ne lenne köze, ezáltal nagymértékben alakította Toronto városképét. Életéről, munkásságáról, Torontóról és Budapestről is szó esett a vele készült interjúban.

Miért választotta ezt a hivatást?
Az 1956-os forradalom előtt Csepelre jártam gépipari technikumba és gépészmérnöknek készültem. Majd amikor Kanadában megláttam, hogyan néz ki a winnipegi gépészmérnöki kar, nagyon elment tőle a kedvem. Szedett-vedett társaság...

A 91 éves nénire nyikorgó hintaszéke miatt hívták rá a rendőröket

  • 2,742
  • 12
Hihetetlen dolog történt egy kanadai kisvárosban, ahol egy 91 éves nénire a saját szomszédai hívták ki a rendőröket.
Az ok pedig az volt, hogy túlságosan hangosan nyikorgott a hintaszéke szegénynek.

A bizarr eset Saguenay városában történt, a lakókat elmondásuk szerint rendkívüli módon zavarta a néni hintaszékének nyikorgása. A másik panasz pedig az volt ellene, hogy túl hangosan nézi a tévét. –írja a brit metro újság.

A hatóságok végül nem vették figyelembe a néni korát és 148 dollárra, azaz kb. 40 000 forintra bírságolták meg.

A néni ügyvédje, Charles Cantin azóta mindent elkövet, hogy a bírságot visszavonassa. A szakértő szerint a rendőrök rosszul kezelték a helyzetet és így a probléma úgysem oldódik majd meg.

hintaszek.jpg

Hullámvasutat épített egy holland ingatlantulajdonos az érdeklődők számára

  • 2,374
  • 8
Úgy véljük, ez az az ingatlaneladási mód, amihez nincs mit hozzáfűzni. Ráadásul külön öröm, hogy így akár mozgássérültek is bejárhatják a házat!

Bár tény, hogy hosszútávon nem ajánljuk ezt a módszert. Mert ugye a huzat. Meg a betörők. Meg a tévelygő állatvilág. Ennek ellenére tegye fel a kezét, aki beszállna egy körre!


hull.jpg

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

nice up wrote on Csizmók Erika's profile.
sziasztok keresem a pioneer pre-intermediate 3 module tesztet és a megoldó kulcsot ha valaki feltudja tőlteni azt megköszönöm
Sziasztok! Most regisztráltam az oldalra. Segítenétek hogy tudok könyveket letölteni?
goyo wrote on zolipost's profile.
Szia, fura helyre irtál :)

A Cool Edit Pro 7 éves progi. Az utódja az Adobe Audition.

Adobe Audition letöltés

Cool Edit Pro letöltés
Sziasztok! Cool edit pro 2.1 zeneszerkesztő program kellene. Ki tud ebben segíteni? Köszönöm előre is: zoli
Szia! Keresem a következő társasjáték képeit. Headu: egyszer volt, hol nem volt, történetmesélős társasjáték. köszönöm

Statisztikák

Témák
36,406
Üzenet
4,390,427
Tagok
590,376
Legújabb tagunk
kismoricz
Oldal tetejére