Szkeptikusok (kételkedők) topikja 2.

T

Targenor

Vendég
Ernő csúcs fazon :)

Attól függ, mit értessz ezalatt.:mrgreen::D

Nálunk béka desszert (mi más) meg francia krémes, meg málna-torta a repertoár.

BÉKAAAAAAAA???????????? :confused::shock::?

Ki is volt a jó?

Ez komoly kérdés volt?:mrgreen:

Gyümölcstortára én is benevezek így virtuálisan!

Ez nem verseny, nem kell nevezni.;):D

Sangvia!

Tetszik az aláírásod!:D

Na, tényleg megyek, különben kikapok.:D
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Erről jut eszembe, egyszer (a Balaton környékén egy nyaralás alkalmával) egy rendkívül érdekes pókhálót láttunk...
Egy SZABÁLYOS PIRAMIS, benne egy SZABÁLYOS GÖMBBEL!
Hú, az szép lehetett! Milyen pók készít ilyen mesterművet? Mifelénk van egy különleges pók, darázspók, valami csoda, amilyen hátót készít, de az csak síkban alkot. Hú, ez a piramiisos gömbös nagyon különleges!
Szia Cathy ! Álomlány ;). Jó dolog lököttnek lenni .:-D
Általában jó. :) Akkor jó, ha képesek vagyunk rá!
Cathy szia köszönöm én jól vagyok. Te viszont elég fáradtnak tünsz.:( Ugye pihenel egy kicsitkiss
Azért most már 11-ig fenn maradok. Nem szeretek felriadni álmomból. Majd holnap kipihenem magam végre.
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
A mai mese:

Sok sok évvel ezelőtt, amikor a világ még fiatal volt, egy dakota sámán felment a nagy hegyre, ahol látomása támadt. A látomásban Iktomi, a nagy ámító és bölcs tanító egy pók alakjában jelent meg előtte.
Iktomi, mint pók, a dakota sámánok szent nyelvén beszélt hozzá. Miközben beszélt, fogta az öreg sámán fűzfa-koszorúját, melyen levelek, lószőr, gyöngy és egyéb áldozati tárgyak voltak, és elkezdett benne hálót fonni. Közben arról mesélt, hogy az élet ciklusokból áll. Gyermekként kezdjük az életet, majd felnövünk, és végül megöregszünk. Akkor aztán másoknak kell rólunk gondoskodni, mintha megint csak gyermekek lennénk. Ezzel bezárul a kör.
- Az élet minden percében - mondta Iktomi, miközben tovább fonta a hálót - különféle kényszerítő erők hatnak ránk, jók is, rosszak is. Ha a jó hatásokat követjük, akkor jó útra térünk, ha a rosszakra, akkor rossz útra.
Majd így folytatta:
-Sokféle kényszerítő erő és sokféle út van, melyek segítenek az embernek megtalálni a harmóniát, megtalálni a nagy szellemet, és megismerni a nagy szellem csodálatos tanításait.
Miközben a pók beszélt, egyre csak szőtte a hálót, kívülről indulva a közepe felé. Mikor pedig befejezte a beszédet, odaadta a hálót a dakota öregnek, és azt mondta:
-Nézd csak, a háló tökéletes kört alkot, de a közepén lyuk van.
Majd azt mondta:
-A háló segít neked, és a tieidnek, hogy elérhessétek a céljaitokat, és hogy hasznát vehessétek gondolataitoknak, álmaitoknak és látomásaitoknak. Ha hisztek a nagy szellemben, akkor a jó gondolatok fennakadnak a hálón, a rosszak pedig átmennek a lyukon.
A dakota sámán elmondta látomását a népének, és ők tovább adták, így most már a Sziuk is használják az álomfogó hálót. Hálóhelyük fölé függesztik, hogy megszűrje álmaikat, látomásaikat. A háló kifogja álmaikból a jó dolgokat, amit azután magukkal visznek az ébrenlétbe, az ördög azonban átbújik a háló közepén a lyukon, és nem zavarja többé álmaikat.
Úgy tartják, hogy az álomcsapda a jövő végzetét ejti csapdába.
 

Radványa

Állandó Tag
Állandó Tag
Jó éjt és szép napot holnapra!

Én is kezdek álmosodni és éhes vagyok!! Megyek a fogyi topikba, ilyenkor mit kell csinálni? Inni??
 

Radványa

Állandó Tag
Állandó Tag
Cathy köszönöm ezt a szép és bölcs mesét . Ma nagy ajándékot kaptam többször is. Nagyon hálás vagyok érte .

Radványa csak ne egyél :D márha fogyizol :D
Azt sajnos nem tudok.. mert ha éhes vagyok... akkor enni kell.. különben morcos leszek.. egyébként nem eszek sokat, csak sokszor keveset... hiányzik is a délutáni nassi,, mire hazajövünk már éhes vagyok, na meg szomjas. mert a vizet ugye nem nagyon szeretem, csak már a szomjan halás küszöbén.. a tea meg hamar elfogy.. de ma is ráfanyalodtam a vizre...
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Sziasztok!

Mire mindenkinek válaszolok csörög a vekker :mrgreen:(pedíg még az ufóst is el kellene olvasnom, az Ernő helyett most van más :mrgreen:)

Sziasztok, szép estét minden családtagnak és barátnak!

Ezt nagyra becsüljük! Az, hogy esetleg "szamárságot" írnál...: Mindenki ír néha szamárságot.;) (Mert esteleg, nem jól fejezi ki, amit mondani akar, vagy félreérti a többieket, esteleg már olyannyira fáradt, hogy nem forog rendesen az agya.;))
Elmondok most neked/nektek egy friss hírt: Az a rokonom, akit mondtam a multkor, hogy műtöttek (a bár összevarrták volna a száját) és, hogy úgy néz ki, nagy a baj...
Tegnap megtudtuk, hogy ELTŰNTEK a daganatok a testéből! (MŰTÉT NÉLKÜL!)
Tudni kell, hogy ő egy NEM EZÓS beállítottságú ember... De onnantól, hogy megmondták neki: "Nagy a valószínűsége, hogy áttételes is" minden este segítséget kért, és jópáran küldtek neki energiát... ez kb 1 hónapja volt...

Ez elvileg mindenkiben benne van, csak nem mindenki vállalta be hogy ezzel foglalkozik a jelen életében, így szunnyad. (Ez az én véleményem)

Az Apukámról több,mint harminc évvel ezelőtt "lemondtak" az orvosok. Daganat volt a veséjében. A dokija elutazott szabira,és meghagyta,a helyettesének és a nővéreknek,hogy bármit kér enni,mindent kaphat,stb,minket pedíg felkészített a legrosszabbakra.Rendezzük a dolgokat,mert csak hetek vannak vissza.Ott álltunk némán testvérek,és nyeltük a könnyeinket. Az "Öreg Harcos" nem hagyta magát és én segítettem neki: még 25 évet élt,ami a dokik szerint lehetetlen. (A csoda bennünk van,csak észre kell venni)
A fáradságtól (?:mrgreen:) én is szoktam hülyeségeket írni.
Sirkánka! Kérlek küldj nekem gyümitortát, ha a jók jót érdemelnek! :)

Nyisd ki az ablakot,küldöm!:-D
Szia!kiss
Akkor van még egy szabad estéd!
Akkor mi is várhatjuk?:D
Milyen gyümölcs?
Rendesek... ez nézőpont kérdése...:rolleyes: Van itt a CH-n pár ember, akinek (rólam legalábbis) más a véleménye...:rolleyes::mrgreen:
Én is ezt kérdeztem, remélem kapunk választ, nem szeretem, ha nem tudok valamiről...:p:D
:lol: Nekünk puncstortánk van itthon, igaz nem mi készítettük, de nagyon finom.

Igen van egy kis csend,de néha nem is árt:-D

Őszibarackból készül a torta,és rizsből.Majdnem olyan,mint a rizsfelfújt,csak ez "át van írva" apró emberekre.Így egészségesebb.
A puncstortát a férjem szereti,azt csak neki szoktam csinálni.A fiam meg folyton krumplis és töpörtyűs pogácsát rendel,a vőm pizzát,a lányom tejfölös csirkét,a középső unoka spenótot,a legnagyobb pedíg "ide minden ehetőt".:mrgreen: (szóval,ha van valahol "gyerekmentes" övezetben szoba kiadó,szóljatok)
Szia Anna!
Az nem véletlen, hogy itt vagy. Keresel valamit: pozitív jövőképet.
Ha a körülményeidet szeretnéd megváltoztatni, nem kell mást tenned, mint megváltoztatnod a gondolataidat. ( Ezt valakitől olvastam, de már nem emlékszem kitől.)
Hát rajta!

Egyetértünk :-D
Sziasztok !

Sok mindenben . Talán barátságos fogadtatásban . Hogy nem rúgtok farba . Vigyázat futásra készen állok :D Azt mondták nekem többen is , hogy jöjjek lássak :D . Kicsit sokan vagytok :). Vidámak, érdekesek . Nem nagyon vágom az ezós témákat , de ezen változtatni fogok . Kicsit olyan mintha ismernélek titeket ez érdekes nekem .

Szia Sangvia!

Na itt aztán nem kell félned. Én speciel nem tudom a lábamat addíg a bizonyos pontig felemelni,és felőlem nyugodtan futhaszt, meg sem próbálkozom a követéssel.(Mindannyian ismerjük egymást)
Tudod, tanulj tinó, ökör lesz belőled. :D
Rossz a ragozás :mrgreen:
Sirkán. azt hiszem igen igazad van, már a túloldalon vagyok..
Ma két mentőt is láttam.. úgy elszorult a szivem, kértem, hogy időben érjen oda mindkettő a helyszinre...
Anyukám is otthon van, de azt mondja még gyenge... és nagy az ő batyuja is , nem tudja letenni ..csak őrlődik..
Nekünk nincs torta.. és szerintem nem is lesz,, viszont egész héten palacsintát sütöttöm..
Bennem is van olyankor egy szavak nélküli "ima",amiről tudom,hogy az "égig" száll.
Anyukád is felépül,mert még szükség van rá.Ha már nagyon öregek a szülök és nem tudnak már semmit sem megtenni maguk körül,akkor is jó,hogy még velünk vannak.Hiszen a csendes jelenlétük is egyfajta szeretetet sugároz.
Palacsinta majd a jövő héten, a saját befőzésű őszibarack lekvárral.Abból is lehet torta formát készíteni,ha egymásra teszed,és rétegenként kened.Lekvár és dió,a tetejét pedíg leönteni csokival.
Szerintem itt se nagyon vágja mindenki az ezos témákat, legfeljebb egy -egy témában jártasabb.. vagy már hallott egy-két dolgot.. vagy tapasztalt.. és néhányan pedig fülelünk és csodálkozunk. hogy mik vannak a nagyvilágban..:)

Nálam előbb voltak a tapasztalatok,aztán a kíváncsiság miatt az olvasás,mások meghallgatása.
Szia! Mindenkinek!

Szia "csendes" Rokon!
puncstorta.jpg
Szia!
Véleményem szerint a mi kis családunk senkivel sem barátságtalan OK NÉLKÜL.;)
Hogy itt mennyi lökött van egyrakáson? Rekorderek lettünk? Te vagy a hivatalos ember, aki hitelesíti, csak inkognítóban, nehogy csaljunk?:confused::D
Húúúúúúúúúú, ezt nagyon köszönjük, kaphatnánk egy oklevelet erről?:D
Tudodm, mostanában kicsit sokat akarok (koronát, mostmeg oklevelet...:oops:).
Ennek örülök, mármint, hogy belefogsz... Tudom, most még nem hiszel a dologban, de szerintem nem véletlen csöppentél ide.;)

:D
A Családtagok közül CSAK Anamaya, Sirkán, és Barbi találkoztak személyesen... ők is, csak 1 hete. Ennek ellenére, mind "ismerjük egymást", ha lehet ezt így mondani.
Mostanában csendesebb vagyok, nem tudom... lehet, hogy azért, mert érzem az őszt... és "takaréklángra" tettem magam?:confused: De lehet, hogy csak öregszem.:confused::(:rolleyes::mrgreen::lol:

Akivel barátságtalanok voltunk,az az okot magában keresse!
Itt a CH-n egy "lökött" sincs,csak "másképp" gondolkodó(?):mrgreen:
A Barbit valódi kőkorszak óta ismerem személyesen:-D
(Egyébként tényleg nincsenek véletlenek)
Sziasztok!
Máris jól érzem magam a fórumon.
Egy szép szó milyen sokat tehet!
Valóban a jók jót érdemelnek.Vajon meg is kapják?
Úgye ismeritek a tréfálkozó megjegyzést: Jót tettél?Úgy kellett neked!
Ennek ellenére bizakodom ...
A véletlenek ,a sors ,a tehetetlenségünk,mulasztásaink...s sorolhatnám a megnevezéseket ,amelyek irányítanak ...
Egy kicsit zagyvaság ,amit írtam?

üdvözlettel
Anna

Mi az,hogy:"ennek ellenére","mulasztásaink" "tehetetlenségünk",stb,.Nálad a farok csóválja a kutyát?:-D
Jelentem, én hajnali 2-kor keltem, vittük embert a Ferihegyire, ment haza (hazulról haza :cool:) Jóban rosszbant végigaludtam már, de most bírom, várom, hogy 11 legyen, elvileg akkor csörög, hogy hazaért. Azért az 5 órai kelés nem könnyű. Meg lehet szokni?
Kitartás,már csak fél óra :mrgreen: Meg lehet szokni,minden reggel akkor kelek.
Anna szia. :D

Targenor jó készítek oklevelet. Nem mondták, hogy itt lököttek is vannak :D de akkor gondolom én is beférek .

Ki mondta,hogy itt "lököttek" vannak?
Jé, régen egyszer nekem is volt egy macsekom, aki ette a nyers krumplit. :) Az egy nagyon okos macsek volt. A tiétek is intelligens?
Na ná,ránk hasonlít!:mrgreen:
Nállunk a Cérna Endre nevű macskánk volt a gomba bevizsgáló . Amelyiket bepuszilta az jó ehető gomba volt. Persze azért be is vizsgáltattuk de addigra csak a jókat vittük a patikushoz.
A miénk neve:Miki egér ( a nagy fülei miatt)
Köszönöm.. begyűjtöttem vagy 7-8 at és időnként cserélgetem..:)
van egy tyúk jellegűm is , de azt még nem raktam ki..lehet sorra kerül.. majd amikor buta tyúknak érzem magam..;)
Akkor azt sose kell kitenned :-D
Szia Anna! Bízz bennünk, mi képesek vagyunk megmagyarázni mindent, és mindennek az elenekzőjét is! :)
Egyetértek
Anna, én is így jöttem annak idején ide. Aztán itt szétlegóztak én meg összeraktam. Csak bátran.
Legózó lökött farkasokkal táncoló piramis pókháló király ---ezek vagyunk:-D
Felejtsd már el azt a bántást,hol van az már:-D (a nyúlbélatigrincs kimaradt a költői sorból)
Szia!kiss
A hajnali kelést NEM LEHET megszokni.
:confused:Egy macska, aki nyers krumplit eszik, nem lehet intelligens.:mrgreen:
:confused:
Naaaaaaa! Ne vezesd ennyire félre szegényt. Itt "NAGYON lököttek" vannak csak.;)::lol::mrgreen:
Ezt bizonyítja, hogy Ernoe sem merészkedik be ide.:D

:mrgreen:
Mi van ma?:confused: Az önbizalomhiány világnapja?:confused:

De igenis meg lehet szokni :-D
A macskek könyv nélkül is tudja,hogy a nyers krumli leve éhgyomorra csodát tesz.(Ugy,mint nálunk embereknél,csak nekünk el kellett olvasni előtte)
Az Ernő még az ufósból is elment,töröltette magát és a hozzászólásait,nem gondoltam volna,hogy ennyire nem "srapabíró":mrgreen:

Ja és ki az aki itt nem hisz magában?:-D
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Álomfogó: Mivel az álomfogó szimbolikus pókháló, nem lehet, hogy a póktól való "félelem", hozta elő belőled a rossz álmokat?

nem, a pókok nálam a fürdőben pl elférnek, hálóstul. Ráadásul a pókháló anyaga a legerősebb egy szempontból a világon, azóta se tudták újraalkotni.

Amúgy épp azért energetizáltuk újra, ha rossz csinálta, a rossz kikerüljön belőle.

Jé, régen egyszer nekem is volt egy macsekom, aki ette a nyers krumplit. :) Az egy nagyon okos macsek volt. A tiétek is intelligens?

topik logika: aki nyers krumplit eszik intelligens lesz? :D


mindenkinek köszi a tortán!

Sangvia: jól láttad, itt lököttek vannak. :)




Jó éjt és jó hétvégét mindenkinek, ha hétvégén már nem találkoznánk! kiss kiss kiss kiss
 
Oldal tetejére