Felnőtt társasjátékok, ivós játékok

KTGABI

Állandó Tag
Állandó Tag
A Hedbanz nevű társasjátékot csak ajánlani tudom mindenkinek, nekem a felnőtt változat van meg, némelyik kártyát elég nehéz kitalálni, de egy idő után már rutinossá válik benne az ember :D
Plussz kártyákat honnan tudnék letölteni?
Előre is köszönöm a segítséget!

Szia nekem a gyerek van meg, ha a kártyákat feltennéd megköszönném. Üdv.
 

tyime

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Mi heti rendszerességgel játszunk és kb 50 társasjátékunk van.

A www.spieldesjahres.de és a http://www.spieletest.at oldalon szoktam böngészgetni. A német Év játéka játékokból kb 20 évre visszamenőleg mind megvan.

A kedvenceink az egyszerűbbek közül a Keltis, Qwirkle (idei év játéka), a komolyabbak közül a Cuba, Thurn und Taxis, Catan telepesei, Zug um zug, Funkenschlag.

Egy igazi kuriózum a Pandemie, mivel ez egy kooperatív játék. Egy világméretű járványt kell megfékezni.

Üdv!
 

tyime

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap próbáltuk ki a Puerto Rico-t. Nagyon jó stratégiai játék. Az új világban kell boldogulni, kukoricát, indigót, dohányt, kávét és cukrot termelni és ezekkel kereskedni. Van egy kártyás folytatása is a San Juan. A napokban tervezzük kipróbálni. Van esetleg valakinek tapasztalata róla?

Üdv!
 

hamster666

Állandó Tag
Állandó Tag
Én anno a boltban láttam egy maffiához kapcsolódó társasjátékot, de sajnos nem nagyon jut már eszembe a neve. Valakinek van valami infója ezzel a témával foglalkozó játékról?
 

morey

Állandó Tag
Állandó Tag
Identity Pszichológiai Társasjáték

Egy a maga nemében kuriózumnak mondható termék, az Identity pszichológiai önismereti társasjáték került a szerkesztőségünkbe. Kipróbáltuk, leteszteltük, nekünk tetszett.



A játék

A játék igényes, könnyen hordozható dobozban található, kinyitáskor az egyik fedélen találhatók a játék szabályai, a másik fedélen pedig a játék mezői találhatóak, ahol a bábukkal léphetünk. A doboz belsejében található a dobókocka, a bábuk (üveggomb), és a kártyák.

a22491e0e5c0b6676bf23c85f257f87223d12ce8_493x328_Q75.jpeg



A kártyák


A játékban 7 féle feladat kártya, és
A Bölcsesség kártyákon idézeteket találhatunk, segítségükkel feltárhatjuk, hogyan jelennek meg a bölcsességek életünkben.
A Lélekerő kártyák azokat a pozitív élményeket hívják elő, amikor továbbléptünk egy nehézségen.
Az Öröm kártyák sikereinket, boldog pillanatainkat tudatosítják bennünk.
A Teremtés kártyák mindig a jövőre irányulnak, jövőbeni feladatainkról, vágyainkról szólnak.
A Szeretet kártyák a szeretet-tisztelet témakörét járják körbe.
A Megoldás kártyák a ránk váró feladatokról szólnak.
A Visszajelzés kártya húzásakor valamelyik játékostársról lehet intuíció, vagy tapasztalat alapján pozitív visszajelzést adni, adott témában. 5 fajta úgynevezett szabálykártya van. A 7 féle húzható feladat kártya különböző témájú feladatok köré csoportosul, míg az 5 féle szabálykártyából 3-3 darabot kapunk a játék elején, ezeket felhasználva passzolhatunk, vagy módosíthatunk a játékmeneten.

A szabályok

A játék során a szerencse és saját szándékunk egyaránt befolyásolja, milyen kártyát húzunk. A kártyán lévő önismereti feladatokat el kell végenzni.

A játékban nagyon jól összeválogatott feladatok vannak. A játék keretét alkotó szabályok önismereti csoportokból lehetnek ismerősek: "Ne kritizáld a másikat. Hagyd hogy megnyíljon, ne tanácsokkal segítsd, inkább elfogadással. Stb."

A játék élménye

Kicsit gyanakodva, szkeptikusan álltunk hozzá de a játék már rövid idő után is komolyan elgondolkodtatta a résztevőket. Én például jobban megértettem a barátságunk hátterében meghúzódó hasonlóságainkat a "címer rajzolása" feladatban (célkitűzéseinket, mottónkat kellett lerajzolnunk, és mindannyiunk pajzsán elég hasonló motívumok jelentek meg). Nagyon fontos témákat jár körbe a játék: életcélokat, pozitív érzelmeket, leküzdendő hibáinkat, fejlődési lehetőségeinket, hogy mi köt össze bennünket szeretteinkel, merre fejlődhetünk, mik akadályoznak bennünket. A végén valahogy jobban kedveltük egymást, összehangolódtunk, miközben fontos dolgokról beszélgettünk 2 órán át. Eseménydús, mégis meditatív hangulata van a játéknak.

Kinek ajánljuk a játékot?


A játékot 2-6 fő 13 év feletti személy játszhatja, vagyis párok, baráti társaság, család, ismerősök, vagy éppen ismerkedők. A játék megfelelő bizalom esetén csapatépítő tréningeknél is jó eszköz lehet, önismereti csoportokba nagyszerűen beilleszthető. Pedagógusoknak, fiatalokkal dolgzók számára instant önismereti játéklehetőség, elég a dobozból elővenni mehet is a másik jobb megismerése, egymásrahangolódás.

Baráti társaságoknak nagyon jó időtöltés, akár nyáron a vízparton, és méginkább télen a sötét és hideg elől a meleg szobába menekülve. Ideális karácsonyi ajándék.



11912e64b8ec3a1d87211e0e684541c1d636ba55_490x321_Q75.jpeg
 

morey

Állandó Tag
Állandó Tag
Beugró társasjáték

Könyv címe: Beugró
Kiadás dátuma: 2009
Formátum: jpg

A tévében évek óta nagy sikerrel futó Beugró feladatai, pontos játék leírásai, kipróbált és új szituációi most társasjátékban összerendezve várják, hogy házibulik, céges összejövetelek, vagy egyszerűen csak vidám családi esték főszereplőjévé tegyenek bárkit, megnevettetve a társaságot.

A játékokkal 6 féle népszerű, a műsorból jól ismert feladattípus játszható, különböző izgalmas, pörgős szabályok szerint.
Felkészültél? Minek?
Jó rögtönzést!

- Tábla
- Játékszabály
- 2db ördög-angyal kártya
- 4db 1-2-3-4 kártya
- 40db zsebszöveg kártya
- 50db váltóláz kártya

A játékhoz még hozzátartozik:
- 4db bábu
- 1 csengő
- 1 dobókocka

A képek mérete változó
 
T

tendra20

Vendég
Transzformáció társasjáték

Sziasztok!

Én is keresem a Transzformáció társasjátékot. Sajnos már nem lehet kapni sehol. :( Nagyon jó lenne, ha valaki beszkennelné, mert iszonyú jó játék és egyszerűen házilag is el lehetne készíteni.

Előre is köszönöm annak, aki rászánja az idejét! :)

A Harry Potter Cluedo esetleg érdekel valakit? Mert nagyon jó szkenjeim vannak belőle. ;)
 

Orsolya Hurta

Állandó Tag
Állandó Tag
Partyjátékok közül jó szívvel ajánlom: Bohnanza - Babszüret, Aranyásók, Vigyázz6!, Nincs kegyelem, Kuhhandel. Ezek mind kártyajátékok. Kicsit kevésebb alkohol mennyiség esetén a kártyajátékok közül még szuper jó a Kutschfahrt zum Teufelsburg, a lapok angol és német nyelvű felirattal vannak ellátva, de szabály elérhető a neten magyarul! A Kac Kac Kukac is nagyon jó, dobókockás lapkagyűjtögetős. Ha nem gond hogy "absztrakt" a játék, akkor Qwirkle, most jött ki belőle a dobókockás változat Qwirkle Cubes néven. Családi játékok közül a legnépszerűbbek a Catan telepesei és a Carcassonne, de a lelkes játékosoknak kár lenne kihagyniuk a Santa Cruz-t, A Space Mission-t, a Draco-t (Mount Drago). Ami még mindenféleképpen mehet a partyjáték kategóriába, az a Schmidt Spiele játékgyártó teljes Easy Play nevet viselő sorozata, ezek közül is nagy kedvenc: Tiki Topple, Top & Down, Big Points!
 

duplaeva

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Ha valaki ismeri a hancúr párbaj játékot leírhatná, hogy a játéktáblán a különböző ábrák milyen feladatokat rejtenek. pl. ámor stb.

Köszönöm!
 

Monamano

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Nincs meg véletlenül valakinek az EGO nevű társasjáték?
Nagyon hálás lennék, ha valaki fel tudná tenni!

Köszönettel: Monamano
 

spinnny

Állandó Tag
Állandó Tag
hálás köszönet az activity 18 feltöltéséért!! :) esetleg a tábla megtalálható valahol? előre is köszönöm!
 
Oldal tetejére