Munka

Zsolti08

Kitiltott (BANned)
Szia, új vagyok itt. 26 éves, perfekt, felsőfokú angollal, hostes múlttal, Idegenforgalmi sulival, közgazdász diplomával. Nem tudom hogy lehet fotót feltölteni ide. Valaki segítsen kijutni, mert amennyit itt dolgozok, azért filléreket keresek, kint ennyi munkáért, szorgalomért normális fizetést kapnék. Jelenleg vállalkozó vagyok, két zöldségest üzemeltetek, éjszaka nagybani, 30 kg-s krumplis zsákok cipelése, almás rekeszek, ládák emelgetése, szóval kemény meló. Nem félek semmilyen melótól közgazdász létemre! Hova fordulhatok. Előre is hála nektek!!!

Hi!

A bevandorlasi topic tobb 100 beirasat tudom ajanlani vissza keresesre!
A megoldas ott leledzik...

Udv
 
Segítséget kérnék kint élő magyaroktól.

Tudom, hogy mindenkinek megvan a maga megszokott élete, de talán ha egy-két percet rám tudna szánni az idejéből, az én életem is megváltozhatna csak olyannyira, hogy a "magyar mély gödörből" legalább derékig kievickéljek. 35 év feletti pár vagyunk két gyermekkel. A párom az usa-ban élt, de sajnos hazajött, és mikor a vízumért próbálkoztunk csúnyán elutasítottak. Ezért Kanadát tűztük ki úticélul. Én röplabda játékos vagyok, a párom röplabda edző. Ezen kívűl több szakmával is rendelkezünk. Ha valaki tudna munkát ajánlani nekünk, azért nagyon hálás lennék. Azt olvastam, és hallottam is, hogy a külföldön élő magyarok nem segítőkészek, magyar társaikkal. Talán a többség tényleg így tesz, de bízom benne hogy akad még olyan magyar Kanadában, aki a jobbját nyújtja honfitársának. Köszönöm hogy elolvastátok, és megkérek mindenkit aki tud, segítsen.
 

xinof

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Tudom, hogy mindenkinek megvan a maga megszokott élete, de talán ha egy-két percet rám tudna szánni az idejéből, az én életem is megváltozhatna csak olyannyira, hogy a "magyar mély gödörből" legalább derékig kievickéljek. 35 év feletti pár vagyunk két gyermekkel. A párom az usa-ban élt, de sajnos hazajött, és mikor a vízumért próbálkoztunk csúnyán elutasítottak. Ezért Kanadát tűztük ki úticélul. Én röplabda játékos vagyok, a párom röplabda edző. Ezen kívűl több szakmával is rendelkezünk. Ha valaki tudna munkát ajánlani nekünk, azért nagyon hálás lennék. Azt olvastam, és hallottam is, hogy a külföldön élő magyarok nem segítőkészek, magyar társaikkal. Talán a többség tényleg így tesz, de bízom benne hogy akad még olyan magyar Kanadában, aki a jobbját nyújtja honfitársának. Köszönöm hogy elolvastátok, és megkérek mindenkit aki tud, segítsen.

1/ Canada eppen ugyan ugy elfogja utasitani !
A rendszer ugyanaz , ha Amerikaban nemkivanatos szemely /tultartozkodas miatt kideportalva / akkor a Canada sem engedi be , leven egy potencialis illegalis !

2/ a canadai magyar azt gondolom joggal kerulne el az ilyen es effele honmagyarokat
nagy mereszseg kell es megnagyobb megvastagodott bor a pofan,
hogy ugy kerjen valaki ,hogy kozben ocsarolja akithez fordul !!!
 
Nem tudom, ki vagy, de visszavehetnél az ocsmány beszédedből. Én nem leírom a kint élő magyarokat, csak sajnos mindenhol ezt tapasztalom, és hallom is. A páromat pedig nem kiutasították, ugyanis egyetemen volt kint legálisan. De nem fogok olyan embernek magyarázkodni aki, gondolkodás nélkül ráförmed a másikra. Tipikus... mentalitás.
 

hetenyid

Új tag
Looking for thesis consultant

Udvozletem Mindenkinek,

Jelenleg Franciaorszagban elo Magyarkent a mesterszakos diplomamunkamhoz keresek konzulenst. Ehhez csatolnam az alabbi levelet, hasonlo ahhoz amit cegeknek is kuldok - arra gondolvan, hogy esetleg itt valaki pont olyan pozicioban van hogy kolcsonosen hasznos egyuttmukodes johessen letre. En kutatasi alapot kapok a diplomamhoz, a ceg pedig egy szamara relevans kutatasi eredmenyt kap cserebe.
Mivel gyerekkoromat kulfoldon tobb orszagban is toltottem, angolul, franciaul tokeletesen beszelek (angolul bilingual szinten, franciaul professional proficiency szinten), Juniusban diplomazom mindket mesterszakos kepzesemrol (egy "tavolrol" vegzett de rendes, budapesti, BMEs, Muszaki Menedzser/Termekfejlesztes szak; es egy francia, Montpellier-i Marketingdontesek es -kutatas mesterszak).
Kanadat valsztottam diplomazas utan celomul, ott szeretnek majd letelepedni - NEM munkat keresek most, nem terhelnek senkit azzal, munkabol igyekszem majd talalni megfelelot a 'hagyomanyos' csatornakon - de ceges konzulenst 'hagyomanyosan' nagyon nehez ugy talalni.

Koszonom melyen es nagyon, elore is, mindenkinek. Aki relevansnak erzi a temat, annak azt, hogy visszajelez - a tobbieknek pedig ha tovabbitjak egy temakorben illetekes ismerosnek.
Amennyiben valaki volna olyan kivetelesen kedves, es Allando tag jogaval elve kulon temat nyitna ennek (erre nekem nincs lehetosegem, ezert posztolok itt), azt mindenkeppen kulon megkoszonnem es meghalalnam.
A level az alabbiakban talahato.

Udvozlettel,
Hetenyi Denes


Dear Future Thesis Consultant,


I am looking for a professional working at a company designing its own products. This person would act as a consultant for my thesis, with the company being the host for the thesis - in return, both of them would benefit from my thesis’ findings.
The ideal company is one that is innovative and dynamic.
I am a graduating Masters student in Engineering Management, specialized on product development & management, and this is my thesis year. The thesis topic can be absolutely and flexibly adjusted to your needs, staying within the limits of my formation (design, design management, product management, product development - maybe including sustainability or Design for X).
To have on initial idea, with my thesis professor we decided on ‘Advantages of sustainable product redesign’. This covers the design of a (virtual) sustainable product concept (that is based on a current product or current new development), and also the full analysis and testing of it (with Q methodology and Conjoint analysis)

With a great thesis opportunity, I could deliver pertinent, high-quality work for you
I am bilingual in English and fluent in French. Also, office locations and mobility are not an issue at all for me.
Should you be interested in the topic's details, I am more than ready to send you the research plan - on the other hand, should you or your company have a thesis topic in mind, I am very eager to get to know it in detail. Naturally, a detailed resume and the official university letter would be both delivered to you with my first email.
In both cases, I am looking forward to discuss details.
Thank you for your time and attention.

Best Regards,
Denes Hetenyi
@: [email protected]
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Így lehet teljesen ingyen nyelvet tanulni külföldön


Szerző: hvg.hu


<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http://hvg.hu/karrier/20121122_Igy_lehet_ingyen_nyelvet_tanulni_kulfoldo&send=false&layout=button_count&width=115&show_faces=false&action=recommend&colorscheme=light&font&height=21" scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border-style: none; overflow: hidden; position: absolute; top: 9px; right: 0px; width: 135px; height: 21px;"></iframe>
A Fiatalok Lendületben nevű uniós program résztvevői zsebpénzt, ellátást és nyelvtudást kapnak önkéntes munkájukért cserébe - hangzott el a Kossuth Rádióban.
A Fiatalok Lendületben program több országba is közvetít önkénteseket, akár egy évre is - hangzott el a Kossuth Rádióban. Az uniós finanszírozású program keretein belül az önkéntes munkáért étel, szállás és zsebpénz is jár.
Például az egyetem után, de még az első munkahely előtt, vagy a felsőoktatási tanulmányok megkezdését megelőzően bárki nekiindulhat külföldi munkatapasztalatra szert tenni, akár komolyabb nyelvtudás nélkül is. A jelentkezéshez nem kell diploma és szaktudás sem, mindenki pályázhat, aki más kultúrkörnyezetben is kipróbálná magát.

Az érettségit követően nyelvtanulásnak, egyetem után pedig első munkatapasztalatnak, vagy éppen kalandnak tekinthető program résztvevőinek az útiköltségét is állják. Az önkéntesek az Európai Unióhoz való csatlakozásra váró országokba és a tengerentúlra is utazhatnak.

A program egyik különlegessége, hogy az önkéntes sosincs egyedül, hanem több uniós fiatallal is együtt dolgozik.


 

Bandikaaaa

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Januárban fejezem be közgazdász MSC képzésemet. Komolyan elgondolkodtam külföldi munkavállaláson és eddig Kanada tűnik a legszimpatikusabbnak. 2 diplomával (marketing, menedzsment), jó angol tudással van esély szakmába vágó állást találni?
A szakmai előremenetel / gyakorlat a legfontosabb szempont.

Előre is köszönöm a válaszokat! :)
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Itt jelentkezhet mosogatni havi négyszázezerért

Mosogatót keres II. Erzsébet brit királynő. Évi 14 ezer 200 font (havi 415 ezer forint) fizetést ajánl.


A legfrissebb hírekért, kommentekért, fotókért és részletekért csatlakozzon és olvassa azatv.hu Facebook oldalát, ahol a csatornával kapcsolatos háttérinformációkhoz is hozzájuthat! A legfrissebb videókért pedig ne mulassza el meglátogatni és feliratkozni a folyamatosan frissülő YouTube csatornánkra!

A munkaidő heti 40 óra. A királyi honlapon közzétett állásajánlatban szerepel, hogy a jelentkezőnek nem csupán a királynő edényszennyesével kell számolnia, hanem a család más tagjainak mosatlan evőeszközeivel is, továbbá, hogy alapvetően a konyhai személyzet kötelekében kell dolgoznia. A kikötések szerint a mosogatóaspiránsnak pontosnak, megbízhatónak, csapatmunkára képesnek, rugalmasnak és készségesnek kell lennie. Mindemellett kívánatos a kellő tapasztalat hasonló munkakörben.

A hirdetés tudatja, hogy a jelöltnek alapvetően a Buckingham palotában kell suvickolnia az edényeket és evőeszközöket, ám örömmel kell utaznia más királyi rezidenciákra Nagy-Britanniában, és számolni azzal, hogy évente három hónapot távol kell töltenie Londontól. Mindezen túl hétvégén is boldogan kell dolgoznia. A jelentkezési határidő január 15. - adta hírül a brit Metro újság.

MTI




 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Súlyos milliókat követelnek a külföldre közvetített magyar munkavállalóktól

Magyar közvetítővel dolgozó svéd munkaerő-kölcsönző cég tévesztett meg számos magyar dolgozót azzal, hogy az ígéretek ellenére elmulasztották utánuk befizetni az adót és a társadalombiztosítást - állította az atv.hu-nak több érintett is. Van, akitől 21 millió forintnak megfelelő összeget követel a svéd állam, másnak pedig egy orvosi ellátás után érkezett tízmilliós számla. Információink szerint az ügyben a magyar adóhatóság is eljár a svédek kérésére. Közben a felfüggesztett munkaerő-kölcsönző folytatja a tevékenységét, ezúttal mérnököket és egészségügyi dolgozókat közvetít a skandináv országba.


Ferenc hét éve került ki Svédországba hegesztőként. Egy vasipari vállalkozásnál dolgozott, de nem közvetlenül foglalkoztatták, hanem egy kinti munkaerő-kölcsönző cégen keresztül. "2004 óta működik náluk ez a szisztéma, kölcsönadják a lakatosokat, hegesztőket, esztergályosokat. Kimegy az ember, aláíratnak vele egy svéd nyelvű szerződést, és már dolgozhat is. Nekünk azt mondták, hogy ne aggódjunk, be leszünk jelentve. Igaz, hogy offshore cégekhez, de az adót és a biztosítást fizetik helyettünk" - mondta el az atv.hu-nak a magyar férfi, aki üzemvezetőként több honfitársának is segített elhelyezkedni a cégnél, ahol jelenleg 30 magyar dolgozik.

Kemény munka, jó fizetés

A munka kemény volt, de jó volt a fizetés, óránként 100 svéd koronát (3500-3900 forint) kaptak. Havonta átlagban 280 órát teljesítettek, de volt olyan, amikor 340-et. "Egy erdő közepén van az üzem, a legközelebbi ház 5 kilométerre van. Ott senki nem foglalkozott azzal, hogy milyen jogai vannak a dolgozóknak, mi hétvégén is dolgoztunk, amiért semmilyen pótlékot nem kaptunk, mint ahogy a túlóráért sem" - mondta Ferenc. A legnagyobb problémát azonban nem ez jelentette a számukra, hanem az, hogy - mint kiderült - a munkaerő-kölcsönző cég sem az adót, sem a biztosítást nem fizette utánuk. Annak ellenére sem, hogy a dolgozók bruttó bére hozzájuk érkezett. Ez - a magyarok tudomása szerint - óránként 250 svéd korona volt, aminek kevesebb mint a felét kapták meg a melósok.

"Hiába kérdeztük rendszeresen, hogy mikor lesz már meg a svéd adószámunk, ami nélkül ott még egy telefont sem lehet venni, mindig azt mondták, ne aggódjunk, minden rendben van. Időnként hoztak bizonyos papírokat, amiket alá kellet írnunk, mondván, hogy a szerződésünk korrekcióra szorul. Persze nem értettük, de muszáj volt aláírni. Azt mondták, ha nem tesszük meg, akkor jönnek a lettek, a románok, meg a többi magyar és mehetünk haza. Csak később tudtuk meg, hogy a módosításokra azért lehetett szükség, mert munkaerő-kölcsönző cég perben áll a svéd államkincstárral a be nem fizetett adók miatt" - folytatta Ferenc.

Kiszámlázták a kezelést

Azt, hogy a társadalombiztosítást nem fizetik utánuk, onnan tudták meg, hogy amikor baleset érte őket, kiszámlázták nekik az orvosi költségeket, vagy azt mondták, kezeltessék magukat Magyarországon. "Én egy közlekedési baleset miatt kerültem kórházba, de két nap után mondták, hogy ki kell jönnöm. Ráadásul több mint ezer svéd koronát (350 ezer forintnak megfelelő összeget) kellett fizetnem az ellátásért. A legrosszabbul az a munkatársam járt, aki egy munkahelyi balesetben az egyik szemére megvakult, az ellátásért pedig 300 ezer koronát, mintegy 10 millió forintot számláztak ki neki" - sorolja az eseteket a volt üzemvezető.

Mint mondta, a biztosítékot az verte ki náluk, amikor a svéd adóhatóságtól megkapták a felszólítást, hogy fizessék be az elmaradt adót. "Az én esetemben ez 600 ezer svéd korona, vagyis 21 millió forintnak megfelelő összeg. Tudok olyanokról, akiket már a magyar adóhatóság is keres a svédek kérésére" - fogalmazott. Hozzátette: próbáltak a svéd hatóságokhoz, illetve a az ottani sajtóhoz is fordulni, de érdemben sehol nem foglalkoztak az ügyükkel.

Több száz munkavállalót közvetített

Az érintett munkaerő-kölcsönző cég honlapján az szerepel, hogy vállalkozói szövetkezetként működnek, vagyis mindenki vállalkozóként dolgozik kint, a bérét maga alkudja ki, ami után neki kell számláznia. Ferenc erre azt mondta, a honlapon rendszeresen változik az ismertető szöveg, nekik annak idején nem ezt mondták. Úgy tudja, hogy a cég mintegy 350 magyarnak adott kint munkát, és a történtek ellenére a mai napig toboroz munkaerőt Magyarországon - főként mérnököket, orvosokat és más egészségügyi dolgozókat. Az atv.hu hiába kereste a honlapon megadott telefonszámon a cég magyar összekötőjét, aki SMS-ünkre sem reagált, email-ünkre sem válaszolt. A férfi neve viszont felbukkant egy másik - szerkezetileg teljesen az előzővel azonos - honlapon, amelyen egy cég valóban azt reklámozza, hogy egészségügyi dolgozókat közvetít ki Svédországba.

A céggel kapcsolatban más károsultak is hasonló tapasztalatokról számoltak be, mint Ferenc. Katalint nehéz volt rávenni arra, hogy nyilatkozzon, azt mondta, volt férje még mindig kint dolgozik - feketén -, és ez az egyetlen jövedelmük. Szavaiból az is hamar kiderült, hogy bár elváltak, még mindig élettársi kapcsolatban élnek. "A válásra azért volt szükség, mert a svéd cég, ahol a férjem, pontosabban a volt férjem, dolgozik, nem fizetett utána semmi adót, és hallottuk, hogy a magyar adóhivatal ezt behajtja a kint dolgozó embereken" - mondta Katalin. Ezért papíron külön váltak, a férfit bejelentették egy elhagyatott helyen álló ingatlanba - ahová már érkezett is levél az adóhivataltól, a címzettet azonban nem találták meg.

Két férfi egy ágyban

"A férjem sok helyen dolgozott Svédben, volt olyan, hogy konténerben laktak a gyárudvaron és váltották egymást az ágyban: ő reggel 6-tól este 6-ig dolgozott, a váltótársa pedig este 6-tól reggel 6-ig" - idézte fel Katalin. Máskor egy kőbányában dolgozott a párja karbantartóként. Ott csak akkor fizettek neki, ha valamit ki kellett javítani. Így előfordult, hogy napokig nem dolgozott, máskor pedig 27 órán keresztül szolgálatban volt egyhuzamban. Most ott dolgozik, ahol előző interjúalanyunk, Ferenc volt az üzemvezető. "Ott lényegesen jobb körülmények vannak, de nem fordítanak semmilyen figyelmet a melósok egészségére, munkakörülményeire. Az ősszel rosszul lett a párom, vérzett az orra. Hazajött az orvoshoz és kiderült, hogy a vérében a megengedettnél 17-szerte nagyobb az ólom koncentráció. Az öccse is ott dolgozik, neki a keze tört el. Itthon kellett begipszeltetni, és azt mondták neki, örüljön, ha visszaveszik dolgozni" - folytatta Katalin.

Azt is elmondta, hogy minden hónapban be kell fizetniük 30 ezer forint közvetítési díjat azért, hogy a férje dolgozhasson. Ő úgy tudja, hogy a szóban forgó - fentebb már említett - közvetítő céget törölték a svéd cégek listájáról. "A melósokat egy másik, Szlovákiában bejegyzett kölcsönzőcég veszi át, és minden megy tovább" - jegyezte meg Katalin.

Futás a WC-re

"Ebben az évszázadban egy olyan iparilag fejlett, toleranciáról híres országban nem tudom, hogyan történhet meg ilyen dolog" - kezdi történetét Gábor, aki 2009-ben került Svédországba, szintén ugyanazon a munkaerő-kölcsönző cégen és magyar kapcsolattartón keresztül, ugyanahhoz a vasipari vállalathoz. "Egy férfi várt a repülőtéren, útközben egy gyorsétteremben aláírtuk a szerződést, amit nem értettem, mert svédül volt. Örültem, hogy lesz munkám, mert akkor már hónapok óta nem dolgoztam" - mondta.

A munka reggel 6-tól este 7-ig tartott, de gyakran 8-ig, 9-ig kellett dolgozni. Szombaton pedig délután 5-ig, vasárnap délután 3-ig. "Hihetetlen nagy volt a munkatempó, a hegesztés miatt olyan füst volt a műhelyben, hogy nem láttuk egymást. Futva kellett menni a wc-re, és a legalapvetőbb munkavédelmi előírásokat sem tartották be. A magyar rabszolgáknak köszönhetően nagyon jól ment a cégnek, a konkurensek közül három is tönkre ment, mert nem bírták az iramot. Egyébként dolgoztam Magyarországon is hasonló helyen, de az szanatóriumnak tűnt ehhez képest" - meséli Gábor, aki 500-600 ezer forintnak megfelelő összeget keresett havonta. Az adót és a biztosítást utána sem fizette be senki. Tőle 178 ezer svéd koronát (mintegy 6 millió forintot) követel a svéd állam - adatait azonban elírták a szerződésen, így nem találták meg a hivatalos szervek.

Semmilyen papír

Gábor is beszámolt arról, hogy azoknak, akiket baleset ért, inkább megvették a repülőjegyet Magyarországra, hogy otthon kezeltessék magukat. Ennek érdekében kötelező volt Magyarországon fizetniük az alap tb-járulékot.

Szerinte nagyon hatékonyan és kifinomultan tevékenykedett a magyar összekötővel dolgozó svéd munkaerő-kölcsönző. "Arra mindig ügyeltek, hogy ne maradjon nálunk semmilyen papír a munkaerő-kölcsönzőtől. Amikor pedig megbukott a cég, és jöttek a levelek a svéd adóhatóságtól, azokat a vasipari cég főnöke összeszedte, mondván, hogy a papírmunka az ő dolguk" - mondta. Megjegyezte, hogy neki egyszer kellett 2000 koronát fizetnie közvetítési díjként, mások viszont havi fixet fizetnek a magyar kapcsolattartónak, hogy maradhassanak Svédországban. Ez az összeg ezertől 3 ezer svéd koronáig terjedhet havonta. Ő is úgy tudja, vannak, akiket már a magyar adóhatóság is keres a svéd társszerv kérésére, hogy behajtsák rajtuk az elmaradt adót és járulékot.

Az ügyben megkerestük Nemzeti Adó és Vámhivatalt is, ahol azonban adótitokra hivatkozva még azt sem erősítették meg vagy cáfolták, hogy kaptak-e felkérést a svéd adóhatóságtól a kintlévőségek behajtására.

Sebestyén István
 

Laszlo85

Új tag
Üdvözlet mindenkinek,

Szeretnék egy kis segítséget kérni, Kingstonban, (ON) lakom, augusztusig van visitor vizám, 27 éves vagyok, jól beszélek angolul. Vendégségben vagyok, augusztusig eltartanak, viszont szeretnék itt maradni és legálisan munkát vállalni. Nincs keresetem, ezáltal pénzem sincs, se ügyvédre, se magamra, semmire. Villanyszerelő vagyok, de azt már megtudtam, hogy nem tudok elhelyezkedni, mert itt megyénként le kell vizsgázni.
Ha a munka megkívánja, kész vagyok elmenni akár Albertába is, bárhova, ahol tudnak adni munkavállalási vízumot.
Magyarországra nem szeretnék menni, februárban érkeztem ide, azelőtt egy évig próbálkoztam a fent említett EVS-el bekerülni egy projectbe, de hiába pályáztam tízessével, nem sikerült. Munka nincs otthon és igazából már helyem se nagyon van ahova mehetnék.
Szeretnék tájékoztatást kérni, hogy mik a lehetőségeim, hogyan tudnék legális úton itt maradni, nem kell menekült státusz, dolgozni szeretnék, nem púp lenni Kanada hátán.

A választ előre is köszönöm.
 

gabi19g

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdvözlet mindenkinek,

Szeretnék egy kis segítséget kérni, Kingstonban, (ON) lakom, augusztusig van visitor vizám, 27 éves vagyok, jól beszélek angolul. Vendégségben vagyok, augusztusig eltartanak, viszont szeretnék itt maradni és legálisan munkát vállalni. Nincs keresetem, ezáltal pénzem sincs, se ügyvédre, se magamra, semmire. Villanyszerelő vagyok, de azt már megtudtam, hogy nem tudok elhelyezkedni, mert itt megyénként le kell vizsgázni.
Ha a munka megkívánja, kész vagyok elmenni akár Albertába is, bárhova, ahol tudnak adni munkavállalási vízumot.
Magyarországra nem szeretnék menni, februárban érkeztem ide, azelőtt egy évig próbálkoztam a fent említett EVS-el bekerülni egy projectbe, de hiába pályáztam tízessével, nem sikerült. Munka nincs otthon és igazából már helyem se nagyon van ahova mehetnék.
Szeretnék tájékoztatást kérni, hogy mik a lehetőségeim, hogyan tudnék legális úton itt maradni, nem kell menekült státusz, dolgozni szeretnék, nem púp lenni Kanada hátán.

A választ előre is köszönöm.
Keress munkaadot, ha van aki alkalmazna, akkor tud neked kerni papirokat. Ehhez azert jo ha nalad van egy oneletrajz, elozo munkaadoktol ajanlolevel es erkolcsi bizonyitvany. A szakmabol raersz vizsgazni kesobb is, attol meg dolgozhatsz.
 
Oldal tetejére