Csúnyán leszavazták a kerítésünket, lehet bontani és jól be is olvastak

Nem kell az EU-nak Orbán milliárdokból felépített határzára. Leszavazták a GYODÁT a miniszterelnökkel együtt. Ausztria még abba is beleegyezik, hogy Magyarország simán átengedje az országon a menekülteket, ha kerítés nélkül nem tudja a határait ellenőrizni. A kormányfő eddig úgy érezhette, nyerésben van a bevándorlásügyeknek köszönhetően, de tévedett. A bírókat, a rendőröket, az ügyészeket, a honvédeket hívhatja haza. Ja, és a kerítést lehet bontani.


Orbán Viktornak csütörtök hajnalig minden oka megvolt arra, hogy nyeregben érezze magát. Mióta elkezdett mindent uralni a menekültügy, a belpolitikát tekintve tarolt a Fidesz. Magyarország külkapcsolatait és nemzetközi helyzetét nézve azonban már nem volt ilyen egyértelmű a kép, de már itt is voltak biztató jelek. Az éjszakai uniós csúcs azonban egy dologra félreérthetetlenül rávilágított: Európa nem kér Orbán kerítéséből.

Az EU inkább azt mondja, ha csak a kerítéssel tudjuk a menekülteket feltartóztatni, akkor inkább engedjük át őket Ausztriába és Németországba. Ezzel a jó tanáccsal Magyarország megússza azt, hogy teljesen körbebástyázza magát szögesdróttal, ugyanakkor a délkeleti végeken már meglévő fizikai határzár súlyos és drága mementóként nehezedhet a további kormányzásra és a Der Spiegel által már csak „Kerítéskirály”-nak becézett Orbánra. Valóban ebből a vetületből a miniszterelnököt jól csőbe húzták a tanácsadói.

A politika világában igazából egyetlen hasonlóan karakteres politikai álláspont emelkedett ki: a német kancellár Angela Merkelé. Az Orbán–Merkel-párosítás a nyugati sajtóban még úgy is tényezővé tette a magyar kormányfőt, hogy a kommentárok a Gonosz szerepét osztották rá a Jóval szemben. Orbán úgy állította be magát, mint aki egyedül védelmezi Európa határait, és aki egyedüliként képviseli a realitást a menekültkérdésről szóló naiv európai párbeszédben.

Holott valójában úgy tűnik, csak egy dolog volt fontos: az, hogy a menekülteket ne toloncolják vissza a dublini egyezmény értelmében Magyarországra. Az érdekelte a kormányt a legkevésbé, hogy regisztrálatlanul mennek az újonnan érkezők Németország irányába. Nem hagyta magát befolyásolni attól a kritikától sem, miszerint Magyarország embertelenül bánik a menekültekkel, és a beszólásokat legfeljebb kikérte magának hűséges külügyminiszterén keresztül.

A legfontosabb, miként szerda éjjel Orbán Viktor csalódottan magyarázta, nem ment keresztül: mégpedig az, hogy a görög határokat közös, nemzetállamok felajánlásaiból feltöltött erők védjék. Ehelyett az eredeti bizottsági javaslat ment át: a frontországokban (Görögország, Olaszország) november közepéig olyan hotspotokat alakítanak ki, amelyek elvégzik az ujjlenyomat-felvételt és regisztrációt. Ez Orbánnak annyiban kedvező, hogy Magyarország, ha minden igaz, nem lett frontország, hanem az EU ténylegesen megpróbálja Olaszországban és Görögországban elvégeztetni a munkát – amihez minden támogatást megadnak. Kiderült ugyanakkor, hogy az EU nem tart igényt Orbán kerítésére: az osztrák kancellár kerek perec megmondta, ha csak kerítéssel tudjuk a menekülteket megállítani, akkor inkább engedjük át őket – megfelelve egyébként az ENSZ menekültügyi konvenciójának, amely a menedékkérők előtt nyitva tartja a határokat, és egyedileg kell elbírálni az ügyeiket.

A kerítés jelentéktelenné válása mellett Orbán szempontjából eltörpül minden. Az is, hogy az EU nem kíméli magát, és euró-százmilliókat fizetve a gócpontok közelében igyekszik megoldani a problémát, és segíteni a menekülteken – ahogy egyébként Orbán is javasolta. Nem esett szó Oroszországról, amelynek a szerepvállalására Orbán külön kitért. (Arról viszont igen, hogy rendezni kell a viszonyokat Szíriában, de például Franciaország szerint nem – az oroszok által támogatott – Aszaddal). Az európai kvótarendszert, amelyet Magyarország nem szavazott meg, de a róla szóló határozatot végrehajtja, gyakorlatilag minden további nélkül véglegesítették. Az Orbán által vizionált világkvóta nem lesz, de nagyon sok ország nemcsak pénzt ajánl fel, hanem Ausztráliától Brazílián át Kanadáig és az USA-ig befogad menekülteket is.

Az uniós csúcs elhallgattatta – legalább erre az estére – a V4-eket (amelyek közül Lengyelország nem csatlakozott az Orbán vezette alkalmi koalícióhoz). Brüsszel tulajdonképpen kétséget sem hagyott afelől, hogy a V4-ek tiltakozása, vagy épp Horst Seehofer bajor miniszterelnök Orbán melletti, néhány órával korábbi kiállása nem európai szint – és hogy az árnyékbokszuk valójában a hazai ringközönségnek szól. Ami délután Orbán részéről még nagy mondásnak tűnt, a merkeli menekültpolitika morális imperializmusként való megbélyegzése, éjszakára nevetség tárgyává változott az uniós közös nyilatkozatot látva. Európa kinyilvánította, a „jogi és fizikai határzár” nem konform, egységes menekültügyi eljárások kellenek.

Orbán különutas erődemonstrációját nem csak Brüsszel hárította el, végeredményében a román, a szerb és a horvát kapcsolataink is megsínylik.

Vadász Gábor

orbán-brüsszel-1.jpg
 
, a végvári vitézek egyetlen eredménye,
Kedves Ernő!
Ez a hozzászólásod most egy nagy pofon azoknak akik az életüket áldozták fel az általuk védett terület, vár védelmében. Gondolod hogy Szulejmán amikor 1566-ban elindult hódítani akkor Szigetvárt akarta elfoglalni? A védőknek mekkora esélyük volt ez ellen? Meg is adhatták volna magukat és akkor mehettek volna tovább a a támadók. de nem ŐK vállalták a biztos halált. Sokan értelmetlennek tartják de nem voltak abban a helyzetben és korban.
Vagyis az ˝egyetlen eredmény˝ amiről írsz szerintem nem állja meg a helyét.
 
Szervusztok !
Már megint elmegy az irás másfelé ,már jol lenne ha egy moderátor beszolna ennek az Ernö nevü fizetett troll Magyar gyülölönek mert ez már nem más . Már hord mindenfélét ide mert nem tud argumentálni , hozza ide a KZ-et nem tudom milye3n alapon ! Attol meg kussol az kedves , hogy a legtöbb nácit Amerika mentette ki az igazság szolgáltatás alol meg most csinálnak egy Demjanuk nevü Káponak látvány pert és a 500 ezer Német tettest meg hagyták a mai napig békén !!! Ja ezt itt nem szabad megirni csak bennünket Magyarokat ocsárolni minden féle képpen , piszok fura lett ez az oldal . még emlékszem amikor nem is olyan régen Melitta kijellentette , hogy ez nem Politikai oldal , de már honapok óta nem megy más mind Hazák becsmérlése ! Aztán hogyan is van ez erre kérnék már magyarázatott , Németország ugye kerités nem állit mert " jó emberek" de szorgalmazza a Macedoniai kerités emelését , oszt senki nem szól a Feyman nevü szomszédra hogy náci mert keritést emel ?? Ja nekik szabad hiszen Demokratikus ország ! Fura most senki nem höbörög hogy a menekültek nem kapnak élelmet meg a szabad ég alatt alszanak Németországban , igaz az nem Magyarország !
Amugy meg miért nem höbörög az UNCHF meg az UN meg az EU hogy az arab "testvérországok" mint Szaud-Arábia nem fogad menekülteket? Ja Ö pénzeli az ISIS igaz az is elég segitség :rohog:
 
Utoljára módosítva:
Egy, kettö, hàrom. Enyien ugranak ha a moszkvai propaganda adonak (sputnik) egyoldalusàgot vetek a szemère, orcàtlansàgnak tartom, hogy tüntetöket kèpes No. Utcàira vezènyelni kamu jelentèsekkel ès ti hàrman vagytok a tàmogatoi.

A münchenbe jött magyar testvèrgyilkos esete nem ad okot nektek az àlltalànositàsra de a sputnik ujsàg fake-jèt (berlinben èlö 15 èves orosz lànyka nem mer spray nèlkül az utcàra menni ebbe a "jogtalansàgot vèdö" No. -ba...) ugy adjàtok tovàbb mind tènyjelentèst, charakterisztikus jellemzöje a menekülteknek.

Ami a KZ.-ört illeti, bizony nem ö felelös egyedül a többszàzezer magyar ember halàlàért. Csak nem àrtott megemlitenem a pert, rögtön kimutattàtok a fogatok fehérjét, egy majd 600 èvvel ezelötti törtènet jobban a sziveteken van mind egy amiröl a szüleiteket kèrdezhetnètek.

Kedves Gyula, probàlj beilleszkedni az orszàgba amiben èlsz, kitörni a gettobol, ami egy elvakult szélsöjobboldalit csinàlt belölled. Mond màr meg nekem hol van itt keritès?
 
Ez a mai hír idetartozik:

Ultimátumot kaptak a görögök az EU-tól

Három hónapot kapott Görögország az Európai Uniótól, hogy rendbe tegye az unió külső határvédelmét. Ha a felszólításnak nem tesznek eleget, kirakják őket a schengeni övezetből.

Ha valóban felfüggesztik Görögország sengeni tagságát, akkor a következő sengeni határ Magyarország. Ez pedig azt jelenti, hogy legalizálják a kerítésünket!!!!!!!

Szóval épp az ellenkezője történik annak, mint amiről a fenti cikk szól!
 
Ez a mai hír idetartozik:

Ultimátumot kaptak a görögök az EU-tól

Három hónapot kapott Görögország az Európai Uniótól, hogy rendbe tegye az unió külső határvédelmét. Ha a felszólításnak nem tesznek eleget, kirakják őket a schengeni övezetből.

Ha valóban felfüggesztik Görögország sengeni tagságát, akkor a következő sengeni határ Magyarország. Ez pedig azt jelenti, hogy legalizálják a kerítésünket!!!!!!!

Szóval épp az ellenkezője történik annak, mint amiről a fenti cikk szól!

Görögorszàgba màr 2011 ota nem küldenek vissza menekülteket. Magyarorszàgra sem.
 
A humanizmusnak elkötelezet orszàgok cèlja nem az, hogy csonakon èrkezöket visszataszigàljanak a tengerbe, hogy keritèst huzzanak az ehezök orra elè.
 
egy majd 600 èvvel ezelötti törtènet jobban a sziveteken van mind egy amiröl a szüleiteket kèrdezhetnètek.

legfőképpen azért , mert amennyiben nincs az a 600 évvel azelőtti esemény , akkor a Magyarország , mindenféleképpen regionális nagyhatalom, ami komoly kerékkötője lehetett volna mindenféle Német expanziónak, mint ahogy előtte volt is.

Nem beszélve arról ez most nem fog tetszeni , és nem is szép , de attól még tény, hogy nem történik meg a nagyarányú osztrákok által támogatott galíciai izraelita betelepítés az országba, és nem jön létre a magyar antiszemitizmus. Máris nem kéne mit kérdezgetnünk.
 
Utoljára módosítva:
Ausztria és Németország szeptember ota ideiglenesen határellenörzéseket folytat és ezt ujra meghosszabbitották május 13.-ig.
Hangsulyozom nincs szo végleges határzárrol csak ideiglenes ellenörzésekröl.

Ausztria felszólította pénteken Macedóniát, hogy készüljön fel a migránsok áradatának "teljes" megállítására Görögország felől, és arra figyelmeztetett, hogy hónapokon belül az osztrák hatóságok is ezt teszik majd a saját határaikon.

"Nagyon valószínű, hogy a következő hónapokban Ausztria eléri befogadóképességének maximumát, ezért meg kell állítania a migránsokat a határain. Tehát Macedóniának is fel kell készülnie arra, hogy ugyanezt megtegye a saját határain" - jelentette ki Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter szkopjei látogatásán a vesti.mk macedón hírportál beszámolója szerint. Hozzátette: az osztrák lépés hatással lesz Szlovénia, Horvátország, Szerbia és Macedónia további intézkedéseire is.

Az osztrák diplomácia vezetője kijelentette, országa hajlandó emberállománnyal és eszközökkel is támogatni Macedóniát, hogy az hatékonyabban tudja védeni határait az illegális bevándorlókkal szemben. Azt is leszögezte, hogy ha nagyszámú migránst kell Görögországban és Macedóniában tartani, akkor várhatóan új befogadóközpontokat is kell építeni, amiben Ausztria szintén tud segíteni.

Nikola Poposzki macedón külügyminiszter arról biztosította osztrák kollégáját, hogy Szkopje kész megtenni minden szükséges lépést a migránsválság kezelése érdekében. Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy Macedónia tranzitországnak számít, az intézkedéseket pedig a többi nyugat-balkáni tranzitországgal is összehangolják, a migránsok célja azonban Ausztria és Németország, valamint a többi nyugat-európai ország.

A macedón hadsereg hétfőn kezdte meg a Görögországgal közös határon épülő kerítés második sorának telepítését, hogy megfékezze az illegális határátlépéseket.
 
Én beszèlek mert a sengen egyezmènyt màr règen nem tartja be se Magyarorszàg se Görögorszâg. A Magyarok sem kaptak utimatumot, hogy vegyék vissza a menekülteket, mert az embertelensèg lenne velük szemben.

Teljesen másról beszéltem.
A cikk szerint Görögország ultimátumot kapott.
Ha a görögöket kizárják sengenből, a következő sengeni határ nálunk van.
Erről beszéltem. Ha határvédelem kell, a kerítés jogos.

Magyarország betartotta a sengeni egyezményt. Csak akkor engedtük tovább a migránsokat, amikor az EU letolt minket, amiért megállítottuk őket. Még azért is minket ítéltek el, mert nem engedtük, hogy Röszkénél erőszakkal betörjenek.
Most majd kíváncsi leszek, ha mi leszünk a sengeni határ, vajon megint azt mondja-e az osztrák, hogy ha csak kerítéssel tudjuk megállítani őket, akkor inkább engedjük tovább. Akkor majd tovább engedjük hozzátok.
A sengeni egyezményt nem mi szegtük meg, hanem azok az EU politikusok, akik azt követelték tőlünk, hogy engedjük tovább a migánsokat. Most nem nevesítek. Még akkor is ezt követelték, amikor már állt a kerítés. Csak akkor már nem törődtünk velük, és Orbán azt mondta, ha migránsokat akarnak, vigyék őket keresztül máshol. Mi nem utaztatjuk őket keresztül az országon.
 
Isten bizony, még a büdös életben nem szavaztam a narancssárgákra, de hogy a többséget meggyőzze az ellenzék, ahhoz azért több kell, mint amit most elővezetnek.
Egy példa: Közli a kormány, hogy egy százalákkal 17%-ra csökkenti a jövedelem adót. Erre az mszp Sajtótájékoztatót tart, mondván hogy a "fidesz nyomorgatja az embereket a hatalmas adóval" Erre a fidesz röhög a markába, és kiad egy nyilatkozatot, hogy az mszp idejében kétszer ennyi volt az adó. És máris a saját malmukra hajtották a vizet, mert a legtöbb ember nem gondolkodik tovább. A retorikán kellene változtatni, mert az nem program, hogy a fidesz lop. Valahogy mellé kellene mondani, hogy mit hogyan csinálnák, ha ők lennének kormányon?





Mint észre vettétek, hónapok óta nem szóltam hozzá semmihez, mert mindig ugyanazok, ugyan azt szajkózták: orbán hülye orbán lop, orbán korrupt orbánt utálja az egész világ....

Kedves Koroknay Béla! Hónapok óta ez az első olyan mondás amivel egyet értek és ami nem gyerekes.... ( ez nem dicséret!) Igenis az ellenzéknek alternatívát kell (lenne) szembe állítania a kormány dolgaival. Anélkül semmi nincs.
Az ellenzéknek bizonyítania kéne, hogy lop orbán, azt is hogy korrupt.... ha már ilyen nagy elánnal állítja az ellenzék.

De amíg ezek nincsenek bizonyítva addig minden épeszű ember úgy kezeli azokat az információkat amiket a köztudatba bedobnak, hogy nem érnek többet, mintha ezt egy "piaci kofa mondotta volna az ecserin"...Az a duma se jó, hogy ha megválasztatok.... akkor ....majd.... jól lecsukom a mostani kormány minden tagját....

Kérem! Mit kérem! Könyörgök Kedves Ellenzék nőjetek már fel és kezdjétek már el vezetni az embereket.... Persze ne azok akik eddig is mindent elcsesztek hanem átadni a stafétát azoknak akik vezetni tudnak és akarnak. És főleg akik úgy emberileg mint politikailag fedhetetlenek...

Kedveseim! Itt ez a pedagógus-buli. Ugyan mondjátok már meg, hogy ez mire jó? Az iskolák 4/3-da egyházi vagy alapítványi. A maradék ( a nagyon maradék ) azokkal a tanárokkal akik se az egyházi se az alapítványi iskolákba nem kellettek, maradtak az un. állami iskolákba. Ami szégyen, hogy ezek a "tanárok" még a felvételi-tudáspróbára se tudták felkészíteni a tanulóikat. Szinte minden államis' gyerek sikerélmény nélkül ment haza, mert nem sikerült nekik a tudáspróbájuk. Minden máshonnan érkező gyereknek igen. 70%-nak az átlaga 85% volt a többié nem értékelhető, hisz volt olyan eminens gyerek aki 10%-os tudáspróbát írt.

Itt se azt kellet volna tennetek Kedves ellenzék, hogy na azért buta az államis' gyerek mert hülye az orbán és ha több pénz adna a tanároknak orbán, akkor nem lennének felkészületlenek az innen érkező gyerekek....

Számomra az egyetlen alternatíva az lett volna, hogy leültök a tanárokkal beszélgetni, hogy na, kaptok egy tanévet, hogy összeszedjétek az IQ-tokat és ha a következő adag gyereket se tanítjátok meg a tananyagra akkor olyat teszünk, hogy összeroppan ez az elnéző orbán kormányostúl, mindenestűllll.

Emberek! Kedves Ellenzék! Egy egész évfolyamnyi gyereket tettek tönkre ezek a tanárok. Ezeknek a gyerekeknek már esélye sincs ezt helyre hozni. Rájuk csak az alsóbbrendű középszintű iskolák várnak. Hogy mennyi ez a gyerek? A felvételi - tudáspróbán részvettek 30%-a. Rengeteg.

Tudjátok mit? Ha már a gyerekeket se kímélitek, csak minél nagyobb legyen a hecckampány.... akkor én nem szavazok rátok..... Pedig ez volt az az eset amikor megfordíthattátok volna a politikai széljárást....
 
Mint észre vettétek, hónapok óta nem szóltam hozzá semmihez, mert mindig ugyanazok, ugyan azt szajkózták: orbán hülye orbán lop, orbán korrupt orbánt utálja az egész világ....

Az ugyek nem mennek el a birosagig vagy ha el is mennek az itelet valamiert meg se kap kello nyilvanosagot.
Korupcio csak a legutobbi eset Eutol kaptak nem keves penzt a korupcio felszamolasara az is eltunt, most szamonkerik es megy a kodosites.
Nem olvastad annak a sok Brusszelbe vegzodo targyalasok iteleteket visszafizetesi , kartalanitasi penzekrol , azokrol a perekrol amit elvesztettek es fizetni kell. Nyugdijazasa a biroknak, a bortonben elve emberi alapkovetlemenyek be nem tartasa stb
Meszaros gaz szerelo hatalams milliardos megbiztasai a Tiborc ur kistafirozasa , a nemzeti trafikok eredeti tulajdnosok is pert nyertek.
a NO1 modszer es mindezt jonak latod......
A tobbszaz eves festmenyek hogy maradjunk a napi esemenyeknel is helyes az orszag vagyonat igy kezelni hogy egy sima poster is tobbe kerul mint ilyen festmenyek berlese. Ugyanakkor Peh urral a mit csinaltak a a Munkacsi kepnel ami szinten Brusszelbe fog landolni es nem csak az arat hanem a buntetest a karteritessel lesz megfejelve.
A tanarokrol aki ilyen vissza lepest tamogat az nem a gyerekek erdeket nezi. 16 ev a 18 rol hova vezet? 30 eve elek kint de nem tudom megmondani ,hogy milyen regen lehet a 8+4 a high school kotelezo, utana tanulhat szakmat vagy tovabb tanul. Mire eleg a 16 ev? oktatas a segedmunkara vagy napszamos munkara.
Mibol tanitsanak , Kiszel Tunde bugyijarol , e s verekedesrol. Dicseretes valasztas es ehhez tapsolni kene?
vAgy elhiszed, hogy a Fideszes sofor 160 milliot csak ugy kivag a mellenyzsebebol.
A korupciora hoztak olyan torvenyt hogy nem lehet elszamoltatni a csaladtagot baratot ismerost akik szazmilliokat adnak ugy mond "kolcsonoket".
A karakter gyilkolasok........mivel lehet ellensulyozni, csak a tenyekkel es te ezeket cafolod.
Rendben akkor varjuk a cafolatot.
 
Teljesen másról beszéltem.
A cikk szerint Görögország ultimátumot kapott.
Ha a görögöket kizárják sengenből, a következő sengeni határ nálunk van.
Erről beszéltem. Ha határvédelem kell, a kerítés jogos.

Magyarország betartotta a sengeni egyezményt. Csak akkor engedtük tovább a migránsokat, amikor az EU letolt minket, amiért megállítottuk őket. Még azért is minket ítéltek el, mert nem engedtük, hogy Röszkénél erőszakkal betörjenek.
Most majd kíváncsi leszek, ha mi leszünk a sengeni határ, vajon megint azt mondja-e az osztrák, hogy ha csak kerítéssel tudjuk megállítani őket, akkor inkább engedjük tovább. Akkor majd tovább engedjük hozzátok.
A sengeni egyezményt nem mi szegtük meg, hanem azok az EU politikusok, akik azt követelték tőlünk, hogy engedjük tovább a migánsokat. Most nem nevesítek. Még akkor is ezt követelték, amikor már állt a kerítés. Csak akkor már nem törődtünk velük, és Orbán azt mondta, ha migránsokat akarnak, vigyék őket keresztül máshol. Mi nem utaztatjuk őket keresztül az országon.

Kedves Jaszladàny

Magyarország nemzetközi jogokat sértett meg, ezt veti a szemükre a vilàg. (Röviden Genfi egyezmény)
Hogyan lett volna korrekt a schengeni konventio ügyében? Még most sem hajlando menekülteket visszavenni.

Ne álltazsd magadat.
 
Kedves Jaszladàny

Magyarország nemzetközi jogokat sértett meg, ezt veti a szemükre a vilàg. (Röviden Genfi egyezmény)
Hogyan lett volna korrekt a schengeni konventio ügyében? Még most sem hajlando menekülteket visszavenni.

Ne álltazsd magadat.

Mikor sértette meg a genfi konvenciót és mivel?
És milyen menekültekről beszélsz? Akiket most Merkel meg akar állíttatni a göröggel meg a macedónnal, és akiknek a megállítására most segítségül hívta a NATO-t?
 
Az ugyek nem mennek el a birosagig vagy ha el is mennek az itelet valamiert meg se kap kello nyilvanosagot.
Korupcio csak a legutobbi eset Eutol kaptak nem keves penzt a korupcio felszamolasara az is eltunt, most szamonkerik es megy a kodosites.
Nem olvastad annak a sok Brusszelbe vegzodo targyalasok iteleteket visszafizetesi , kartalanitasi penzekrol , azokrol a perekrol amit elvesztettek es fizetni kell. Nyugdijazasa a biroknak, a bortonben elve emberi alapkovetlemenyek be nem tartasa stb
Meszaros gaz szerelo hatalams milliardos megbiztasai a Tiborc ur kistafirozasa , a nemzeti trafikok eredeti tulajdnosok is pert nyertek.
a NO1 modszer es mindezt jonak latod......
A tobbszaz eves festmenyek hogy maradjunk a napi esemenyeknel is helyes az orszag vagyonat igy kezelni hogy egy sima poster is tobbe kerul mint ilyen festmenyek berlese. Ugyanakkor Peh urral a mit csinaltak a a Munkacsi kepnel ami szinten Brusszelbe fog landolni es nem csak az arat hanem a buntetest a karteritessel lesz megfejelve.
A tanarokrol aki ilyen vissza lepest tamogat az nem a gyerekek erdeket nezi. 16 ev a 18 rol hova vezet? 30 eve elek kint de nem tudom megmondani ,hogy milyen regen lehet a 8+4 a high school kotelezo, utana tanulhat szakmat vagy tovabb tanul. Mire eleg a 16 ev? oktatas a segedmunkara vagy napszamos munkara.
Mibol tanitsanak , Kiszel Tunde bugyijarol , e s verekedesrol. Dicseretes valasztas es ehhez tapsolni kene?
vAgy elhiszed, hogy a Fideszes sofor 160 milliot csak ugy kivag a mellenyzsebebol.
A korupciora hoztak olyan torvenyt hogy nem lehet elszamoltatni a csaladtagot baratot ismerost akik szazmilliokat adnak ugy mond "kolcsonoket".
A karakter gyilkolasok........mivel lehet ellensulyozni, csak a tenyekkel es te ezeket cafolod.
Rendben akkor varjuk a cafolatot.

Sok stiklit meg mutyit lehet Orbán számlájára írni, de legalább nem hazaáruló, mint Merkel. Ennek köszönhető, hogy a Fidesz e pillanatban is 50 %-os támogatottság felett van. Pedig hidd el, mi ezekről sokkal többet tudunk, mint ti, sőt, a bőrünkön tapasztaljuk.
Érdekes, hogy ti távolról mégis jobban utáljátok, mint mi, akik az "uralma" alatt élünk.
De kíváncsi lennék arra, hogy ti kire szavaznátok, ha most választások lennének?
 
Mikor sértette meg a genfi konvenciót és mivel?
És milyen menekültekről beszélsz? Akiket most Merkel meg akar állíttatni a göröggel meg a macedónnal, és akiknek a megállítására most segítségül hívta a NATO-t?

Merkel ès vele együtt a szabad világ, azon van, hogy az embereknek, ne kelljen (hangsulyozom: kelljen) elhagyniuk a hazàjukat, ne váljanak menekülté, az otthontalanok pedig olyan gyorsan ahogy csak lehet, segitséget tudjanak kapni, lehetöleg a hazàjuk közelèben, ne legyenek kiszolgáltatva embercsempészeknek, ne kelljen nekik többezer kilomètert gyalogolniuk, veszélyeknek, nélkülözéseknek kitéve magukat, könyörögniük elemi emberi jogokért szolidaritást megtagado nationális államokban.
-
Merkel fàradhatatlanul dolgozik ezen, folytat tárgyalásokat még olyanokkal is akikhez a legszivesebben nem közeledne, a nyugati orszàgok orjási összegekkel támogatjàk a fenti cél megvalositàsàt, mig a keletiek a saját izolatiojukon dolgoznak, a menekültek diszkriminatioját hasznàljàk fel a felelösség alol valo kibuváshoz.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,162
Üzenet
4,809,893
Tagok
616,180
Legújabb tagunk
Foamedr
Oldal tetejére