Csúnyán leszavazták a kerítésünket, lehet bontani és jól be is olvastak

Nem kell az EU-nak Orbán milliárdokból felépített határzára. Leszavazták a GYODÁT a miniszterelnökkel együtt. Ausztria még abba is beleegyezik, hogy Magyarország simán átengedje az országon a menekülteket, ha kerítés nélkül nem tudja a határait ellenőrizni. A kormányfő eddig úgy érezhette, nyerésben van a bevándorlásügyeknek köszönhetően, de tévedett. A bírókat, a rendőröket, az ügyészeket, a honvédeket hívhatja haza. Ja, és a kerítést lehet bontani.


Orbán Viktornak csütörtök hajnalig minden oka megvolt arra, hogy nyeregben érezze magát. Mióta elkezdett mindent uralni a menekültügy, a belpolitikát tekintve tarolt a Fidesz. Magyarország külkapcsolatait és nemzetközi helyzetét nézve azonban már nem volt ilyen egyértelmű a kép, de már itt is voltak biztató jelek. Az éjszakai uniós csúcs azonban egy dologra félreérthetetlenül rávilágított: Európa nem kér Orbán kerítéséből.

Az EU inkább azt mondja, ha csak a kerítéssel tudjuk a menekülteket feltartóztatni, akkor inkább engedjük át őket Ausztriába és Németországba. Ezzel a jó tanáccsal Magyarország megússza azt, hogy teljesen körbebástyázza magát szögesdróttal, ugyanakkor a délkeleti végeken már meglévő fizikai határzár súlyos és drága mementóként nehezedhet a további kormányzásra és a Der Spiegel által már csak „Kerítéskirály”-nak becézett Orbánra. Valóban ebből a vetületből a miniszterelnököt jól csőbe húzták a tanácsadói.

A politika világában igazából egyetlen hasonlóan karakteres politikai álláspont emelkedett ki: a német kancellár Angela Merkelé. Az Orbán–Merkel-párosítás a nyugati sajtóban még úgy is tényezővé tette a magyar kormányfőt, hogy a kommentárok a Gonosz szerepét osztották rá a Jóval szemben. Orbán úgy állította be magát, mint aki egyedül védelmezi Európa határait, és aki egyedüliként képviseli a realitást a menekültkérdésről szóló naiv európai párbeszédben.

Holott valójában úgy tűnik, csak egy dolog volt fontos: az, hogy a menekülteket ne toloncolják vissza a dublini egyezmény értelmében Magyarországra. Az érdekelte a kormányt a legkevésbé, hogy regisztrálatlanul mennek az újonnan érkezők Németország irányába. Nem hagyta magát befolyásolni attól a kritikától sem, miszerint Magyarország embertelenül bánik a menekültekkel, és a beszólásokat legfeljebb kikérte magának hűséges külügyminiszterén keresztül.

A legfontosabb, miként szerda éjjel Orbán Viktor csalódottan magyarázta, nem ment keresztül: mégpedig az, hogy a görög határokat közös, nemzetállamok felajánlásaiból feltöltött erők védjék. Ehelyett az eredeti bizottsági javaslat ment át: a frontországokban (Görögország, Olaszország) november közepéig olyan hotspotokat alakítanak ki, amelyek elvégzik az ujjlenyomat-felvételt és regisztrációt. Ez Orbánnak annyiban kedvező, hogy Magyarország, ha minden igaz, nem lett frontország, hanem az EU ténylegesen megpróbálja Olaszországban és Görögországban elvégeztetni a munkát – amihez minden támogatást megadnak. Kiderült ugyanakkor, hogy az EU nem tart igényt Orbán kerítésére: az osztrák kancellár kerek perec megmondta, ha csak kerítéssel tudjuk a menekülteket megállítani, akkor inkább engedjük át őket – megfelelve egyébként az ENSZ menekültügyi konvenciójának, amely a menedékkérők előtt nyitva tartja a határokat, és egyedileg kell elbírálni az ügyeiket.

A kerítés jelentéktelenné válása mellett Orbán szempontjából eltörpül minden. Az is, hogy az EU nem kíméli magát, és euró-százmilliókat fizetve a gócpontok közelében igyekszik megoldani a problémát, és segíteni a menekülteken – ahogy egyébként Orbán is javasolta. Nem esett szó Oroszországról, amelynek a szerepvállalására Orbán külön kitért. (Arról viszont igen, hogy rendezni kell a viszonyokat Szíriában, de például Franciaország szerint nem – az oroszok által támogatott – Aszaddal). Az európai kvótarendszert, amelyet Magyarország nem szavazott meg, de a róla szóló határozatot végrehajtja, gyakorlatilag minden további nélkül véglegesítették. Az Orbán által vizionált világkvóta nem lesz, de nagyon sok ország nemcsak pénzt ajánl fel, hanem Ausztráliától Brazílián át Kanadáig és az USA-ig befogad menekülteket is.

Az uniós csúcs elhallgattatta – legalább erre az estére – a V4-eket (amelyek közül Lengyelország nem csatlakozott az Orbán vezette alkalmi koalícióhoz). Brüsszel tulajdonképpen kétséget sem hagyott afelől, hogy a V4-ek tiltakozása, vagy épp Horst Seehofer bajor miniszterelnök Orbán melletti, néhány órával korábbi kiállása nem európai szint – és hogy az árnyékbokszuk valójában a hazai ringközönségnek szól. Ami délután Orbán részéről még nagy mondásnak tűnt, a merkeli menekültpolitika morális imperializmusként való megbélyegzése, éjszakára nevetség tárgyává változott az uniós közös nyilatkozatot látva. Európa kinyilvánította, a „jogi és fizikai határzár” nem konform, egységes menekültügyi eljárások kellenek.

Orbán különutas erődemonstrációját nem csak Brüsszel hárította el, végeredményében a román, a szerb és a horvát kapcsolataink is megsínylik.

Vadász Gábor

orbán-brüsszel-1.jpg
 
Sok stiklit meg mutyit lehet Orbán számlájára írni, de legalább nem hazaáruló, mint Merkel. Ennek köszönhető, hogy a Fidesz e pillanatban is 50 %-os támogatottság felett van. Pedig hidd el, mi ezekről sokkal többet tudunk, mint ti, sőt, a bőrünkön tapasztaljuk.
Érdekes, hogy ti távolról mégis jobban utáljátok, mint mi, akik az "uralma" alatt élünk.
De kíváncsi lennék arra, hogy ti kire szavaznátok, ha most választások lennének?

Mi az, hogy hazaárulo? Már megint kommunista és nationálszocialista vokabulárt használsz.

Hidd el, ha Merkel törvényt sértett volna már régen lecsapott volna rá a törvèny keze. Nállunk nem az elnök mondja meg mi a jog. Ez talán Mo-ra tipikus, ott iparkodik az elnök tetszés szerint különleges állapotot kihirdetni, magàt teljhatalmuvá tenni.

En nem utalom az Orbánt, az emotio lenne, én rationàlisan itélem meg öt, veszélyesnek tartom.

A Kanzlerint a parlament (Bundestag) válassza meg, nem Lipcsei demonstrálok, ök talán csa a nép egy részét teszik ki de nem a "Volk" maga, az egy Anmasung, egy orjási beképzeltség lenne. A szövetsègi választások még messze vannak.
 
mig a keletiek a saját izolatiojukon dolgoznak, a menekültek diszkriminatioját hasznàljàk fel a felelösség alol valo kibuváshoz.

Jól van, Ernoe, fő az optimizmus!
De még mindig nem mondtad, milyen menekültekre gondolsz. Akik héten betörtek hozzánk, azok Indiából, Pakisztánból és Nepálból érkeztek. Neked már az egész világ menekült?
 
Utoljára módosítva:
A Kanzlerint a parlament (Bundestag) válassza meg, nem Lipcsei demonstrálok, ök talán csa a nép egy részét teszik ki de nem a "Volk" maga, az egy Anmasung, egy orjási beképzeltség lenne. A szövetsègi választások még messze vannak.

A németek 80 %-át se nevezik még nálatok "Volk"-nak?
Mert annyian gondolják azt, hogy Merkel elvesztette a kontrollt a migrásnválság felett: magyarul: elhibázott a "menekült"-politikája:
http://europe.newsweek.com/80-percent-germans-think-merkel-lost-control-refugee-crisis-422945?rm=eu
 
Te minek neveznéd azt a vezetőt, akik lecseréli a saját országa lakosságát egy idegen népre?

Mi az, hogy "lecseréli"? Senki sem lett elküldve, ellekezöleg az ország lakoinak a száma gyarapodott. :(

A 600.000 magyar vendégmunkás miatt nem küldtünk 600.000 német állampolgárt Magyarisztánba.
Nem lett senki lecserélve. Néha ugy fogalmazol, hogy aggodni kezdek érted.
 
Mi az, hogy "lecseréli"? Senki sem lett elküldve, ellekezöleg az ország lakoinak a száma gyarapodott. :(

A 600.000 magyar vendégmunkás miatt nem küldtünk 600.000 német állampolgárt Magyarisztánba.
Nem lett senki lecserélve. Néha ugy fogalmazol, hogy aggodni kezdek érted.

Köszönöm az aggodalmadat. De ebben az esetben nem fogalmaztam, hanem számoltam. A német lakosság születési rátája 1,3 gyermek/nő, a hozzátok most bevándorolt muszlimoknál 8 gyermek/nő.
A német lakosság átlagéletkora 46 év. A bevándorlóké 22 év.
Németország lakosságának gyarapodása a bevándorlásnak köszönhető, és az ott élő muszlim családok magas születési számának. Ők valóban szaporodnak, a németek viszont fogynak.
Ha Te is matekozol egy kicsit hamar rájössz, hogy a német lakosság mindössze pár évtizeden belül kisebbségbe kerül az országban. Ráadásul többségük nyugdíjas korú lesz.
Ha egy csökkenő számú, elöregedő népességhez behívunk egy fiatal, négyszer szaporább idegen népcsoportot, az szerinted mi, ha nem lakosságcsere?
 
Merkel ès vele együtt a szabad világ, azon van, hogy az embereknek, ne kelljen (hangsulyozom: kelljen) elhagyniuk a hazàjukat, ne váljanak menekülté, az otthontalanok pedig olyan gyorsan ahogy csak lehet, segitséget tudjanak kapni, lehetöleg a hazàjuk közelèben, ne legyenek kiszolgáltatva embercsempészeknek, ne kelljen nekik többezer kilomètert gyalogolniuk, veszélyeknek, nélkülözéseknek kitéve magukat, könyörögniük elemi emberi jogokért szolidaritást megtagado nationális államokban.
-
Merkel fàradhatatlanul dolgozik ezen, folytat tárgyalásokat még olyanokkal is akikhez a legszivesebben nem közeledne, a nyugati orszàgok orjási összegekkel támogatjàk a fenti cél megvalositàsàt, mig a keletiek a saját izolatiojukon dolgoznak, a menekültek diszkriminatioját hasznàljàk fel a felelösség alol valo kibuváshoz.

Pedig én is kíváncsi voltam a válaszra, de ez nem az, csak mellébeszélés.
Milyen felelősség? Talán a kelet-európaiak felelősek a menekülthullámért?
 
Kedves Jaszladany
Vedd vissz magad es itt ne hazarulozzal. Nem tetszik Merkel rendben, de jelenleg 80 millios nep vezetoje , eu legnagyobb gazdasagat es nem utolso sorban , ennyi negativ megnyilvanulas utan is komoly tamogatoja Magyarorszagnak.


Kire szavaznak? a jelenlegi kinalatbol ?Bokros vagy Gyurcsany.
Bokros ert a penzugyhoz es a bejovo penzt nem hulyesegekre koltene el, hanem munkahelyeket teremtene. Nem kifele curikolna az eubol hanem a maradasra es az eu elmelyitesere torekeodne.
Gyurcsany elonye viszont a jo kapcsoltai , o az aki tud beruhazasokat lezongorazni , o vele szoba all az a nagy toke akik befekteteseket csinalnak, o vele szoba all usa es az eu minden vezetoje es meg sehol nem hordtak el ugy mint Orbant.
Ossze se lehet hasonlitani a Mongol juh tenyesztest elosegiteni es lehet birka pasztornak elszegodhetunk hozzajuk, az autogyar befektetessel stb. Izzig verig demokrata es nem fog soha se a nacikkal lepaktalni vagy kompromitalni a kormanyt es hasonlo ilyen nem szalonkepes emberekkel mint akik megtalahatok a szelsoseges oldalakon.

Nem fogja lejaratni se Bokros se Gyurcsany egy Homan szoborral az orszagot a nemzetkozi porondon. A tobbi ellenzeki part tul kicsi , hiaba vannak valoban jo politikusok benne.
 
Utoljára módosítva:
A németek 80 %-át se nevezik még nálatok "Volk"-nak?
Mert annyian gondolják azt, hogy Merkel elvesztette a kontrollt a migrásnválság felett: magyarul: elhibázott a "menekült"-politikája:
http://europe.newsweek.com/80-percent-germans-think-merkel-lost-control-refugee-crisis-422945?rm=eu

Kétségtelen, hogy nincs mindenki megelégedve a Kanzlerin munkájával, vannak akik ugy látják, hogy tul sokat mások szerint tul keveset tesz a menekültek ügyében. Ez összesen lehet 80%.

Az összes demokratikus párt egyetért abban, hogy a menekülteken segitenünk kell. Epp az elöbb jöttem haza, a városban tüntetés volt, zászlok, transparensek, egymàs melett pro és kontra. Mindenki békés volt. Sokan kérdezték a transparenseket tartokat: "miröl van szo" fantasztikus, hogy az emberek tulnyomo többsége, "vernünftig" nem örült. Ajànlom gyere el ide és csinàlj magad egy tesztet.

Mond a keritésetekkel az országotok hány százaléka ért egyett? Es ha olyan magas a keritést helyeslök száma akkor mitöl olyan magas? Mitöl az egyhuron pendülés? Mi történt Gaussal? :)
 
Köszönöm az aggodalmadat. De ebben az esetben nem fogalmaztam, hanem számoltam. A német lakosság születési rátája 1,3 gyermek/nő, a hozzátok most bevándorolt muszlimoknál 8 gyermek/nő.
A német lakosság átlagéletkora 46 év. A bevándorlóké 22 év.
Németország lakosságának gyarapodása a bevándorlásnak köszönhető, és az ott élő muszlim családok magas születési számának. Ők valóban szaporodnak, a németek viszont fogynak.
Ha Te is matekozol egy kicsit hamar rájössz, hogy a német lakosság mindössze pár évtizeden belül kisebbségbe kerül az országban. Ráadásul többségük nyugdíjas korú lesz.
Ha egy csökkenő számú, elöregedő népességhez behívunk egy fiatal, négyszer szaporább idegen népcsoportot, az szerinted mi, ha nem lakosságcsere?

Neked kell mathematikai analphabetizmust atesztalnom, azt irod: "a nemet lakosság mindössze pár évtizeden belül kisebbségbe kerül az országba" Mindenki aki Mo. ban él egy németországi lakos. Vagy nem?

Talán azt akarod mondani, hogy az ország lakoinak a száma visszamegy ha nem jönnek bevándorlok.
Tehát néhány év mulva szobrot kell állitanunk a mostani vezetö politikusnak. :)


Magyarországon ügye jobb a helyzet, a népszaporult negativ, a munkaképesek kivándorolnak, kilehet számolni ki kapcsolja le utolsoként a villanyt. :)
 
Kíváncsi leszek Merkel hol lesz pár hónap múlva, amikor a németek is szavazó úrnák elé járulnak. Egész Európa kezd eltolódni a szélső jobb felé a menekültek miatt, ha tetszik, ha nem. Ebben a dologban Orbán a lehető legjobban járt el! Akik eddig szidták, bírálták érdekes módon utánozni kezdték! Csak ott nem kerítés a hivatalos neve, hanem kapu (ja b@z+ 15km hosszú kapu!!!! és már építik az újabb "szárnyát". Ráadásul Görögország határán is épül a 2. sor!)
 
Kétségtelen, hogy nincs mindenki megelégedve a Kanzlerin munkájával, vannak akik ugy látják, hogy tul sokat mások szerint tul keveset tesz a menekültek ügyében. Ez összesen lehet 80%.

Az összes demokratikus párt egyetért abban, hogy a menekülteken segitenünk kell. Epp az elöbb jöttem haza, a városban tüntetés volt, zászlok, transparensek, egymàs melett pro és kontra. Mindenki békés volt. Sokan kérdezték a transparenseket tartokat: "miröl van szo" fantasztikus, hogy az emberek tulnyomo többsége, "vernünftig" nem örült. Ajànlom gyere el ide és csinàlj magad egy tesztet.

Mond a keritésetekkel az országotok hány százaléka ért egyett? Es ha olyan magas a keritést helyeslök száma akkor mitöl olyan magas? Mitöl az egyhuron pendülés? Mi történt Gaussal? :)

Én csak örülni tudok annak, hogy nálatok ekkora a nemzeti összhang, és minden német egyetért azzal, hogy jó ötlet, ha helyettük hamarosan egy idegen nép fog ott élni. Ez a ti dolgotok, úgyhogy ebbe mi nem is szólunk bele.

A kerítés meg a mi dolgunk, igen, nálunk a többség örül a kerítésnek, (kérdezd meg Rózát, aki a déli határ mentén lakik) és a többség örül annak, hogy a mi kormányunk a népességfogyást nem egy négyszeres szaporulatú idegen népcsoport betelepítésével akarja megoldani.
Ti azzal oldjátok meg, mi meg nem, és nem is kívánunk mást, csak hogy mindenki tartsa tiszteletben a másik döntését. Én sem bírálom a németeket, mert idegen népekkel és idegen kultúrával akarnak együtt élni, már ameddig egyáltalán lesz német nép, és Te se bírálj minket azért, mert mi meg nem.

A "menekültezést" pedig hagyjuk szerintem, mert már rég elismeri még Merkel is, hogy nem menekülthullámról van szó, hanem migrációról. Ha nem migráció lenne, nem akarná őket integrálni. A háborús menekültek ugyanis, a háborús helyzet elmúltával, haza szoktak menni. Őket nem kell integrálni, nem kell németre tanítani, nem kell németesíteni. Integrálni a bevándorlókat kell, akiket végleg le akarnak az országban telepíteni. Tehát Merkel végig hazudott nektek, mert menekültekről beszélt, miközben végig bevándorlókként kezelte ezt a tömeget, demográfiai fellendülést és adóbevételeket és nyugdíjjárulékot remélve tőlük. Ha menekülteknek tekintette volna őket, akkor csak menedéket adott volna nekik, amíg a szíriai válság elmúlik, és hazamehetnek. Csakhogy az is hazugság volt, hogy ez a tömeg szíriai menekült. Töredéke se szíriai! Átvernek titeket, Ernoe, de ez is a ti dolgotok!
 
Neked kell mathematikai analphabetizmust atesztalnom, azt irod: "a nemet lakosság mindössze pár évtizeden belül kisebbségbe kerül az országba" Mindenki aki Mo. ban él egy németországi lakos. Vagy nem?

Nem. Ha azokra célzol, akik Németországban dolgoznak, azok nem akarnak németesedni, azok csak pénzt keresni mennek oda, nem telepednek le ott végleg. De ha mégis le akartak, azt hiszem, hamarosan meggondolják magukat. Ők nem egy kalifátusban szerettek volna élni sztem.
Amúgy pedig nyugodtan küldjétek őket vissza. Nekünk se jönnek rosszul az orvosok, ápolók, informatikusok, nektek pedig már úgyis ott vannak a muszlim agysebészek és atomfizikusok.

Talán azt akarod mondani, hogy az ország lakoinak a száma visszamegy ha nem jönnek bevándorlok.
Tehát néhány év mulva szobrot kell állitanunk a mostani vezetö politikusnak. :)

Hát az lehet, hogy szobrot állítanának nekik, de a muszlimoknál tiltott az emberábrázolás, ha jól tudom.
De Merkelből biztos iszlám szentet csinálnak :D

Magyarországon ügye jobb a helyzet, a népszaporult negativ, a munkaképesek kivándorolnak, kilehet számolni ki kapcsolja le utolsoként a villanyt. :)

Csökken a népesség nálunk is, éppen ezért örülünk, hogy nem jön a nyakunkra egy szapora idegen nép, hogy kiszüljön innen minket. Ötmillió magyar él a határainkon túl, mi majd közülük hívunk ide, ha nagyon kell a népességpótlás.
 
Én csak örülni tudok annak, hogy nálatok ekkora a nemzeti összhang, és minden német egyetért azzal, hogy jó ötlet, ha helyettük hamarosan egy idegen nép fog ott élni. Ez a ti dolgotok, úgyhogy ebbe mi nem is szólunk bele.

A kerítés meg a mi dolgunk, igen, nálunk a többség örül a kerítésnek, (kérdezd meg Rózát, aki a déli határ mentén lakik) és a többség örül annak, hogy a mi kormányunk a népességfogyást nem egy négyszeres szaporulatú idegen népcsoport betelepítésével akarja megoldani.
Ti azzal oldjátok meg, mi meg nem, és nem is kívánunk mást, csak hogy mindenki tartsa tiszteletben a másik döntését. Én sem bírálom a németeket, mert idegen népekkel és idegen kultúrával akarnak együtt élni, már ameddig egyáltalán lesz német nép, és Te se bírálj minket azért, mert mi meg nem.

A "menekültezést" pedig hagyjuk szerintem, mert már rég elismeri még Merkel is, hogy nem menekülthullámról van szó, hanem migrációról. Ha nem migráció lenne, nem akarná őket integrálni. A háborús menekültek ugyanis, a háborús helyzet elmúltával, haza szoktak menni. Őket nem kell integrálni, nem kell németre tanítani, nem kell németesíteni. Integrálni a bevándorlókat kell, akiket végleg le akarnak az országban telepíteni. Tehát Merkel végig hazudott nektek, mert menekültekről beszélt, miközben végig bevándorlókként kezelte ezt a tömeget, demográfiai fellendülést és adóbevételeket és nyugdíjjárulékot remélve tőlük. Ha menekülteknek tekintette volna őket, akkor csak menedéket adott volna nekik, amíg a szíriai válság elmúlik, és hazamehetnek. Csakhogy az is hazugság volt, hogy ez a tömeg szíriai menekült. Töredéke se szíriai! Átvernek titeket, Ernoe, de ez is a ti dolgotok!

Komolyan mondom, hogy undorizo a nationalimusod. Szegény Kanada, szegény Németország, hogy a sok magyarországrol jött odatojja a tojását. :):)

Legyél már tapintattal ránk külföldön élökre, mi nem gondoljuk, hogy megfertöznénk ennek az országnak a genettikai állagát. :(


.
 
Komolyan mondom, hogy undorizo a nationalimusod. Szegény Kanada, szegény Németország, hogy a sok magyarországrol jött odatojja a tojását. :):)

Legyél már tapintattal ránk külföldön élökre, mi nem gondoljuk, hogy megfertöznénk ennek az országnak a genettikai állagát. :(
.

Mindig másról beszélsz, mint én Ernoe, de már megszoktam. Senki sem fertőz senkinek semmiét, mert ez a bevándorló tömeg nem fog keveredni veletek. A magyarok bárhová mentek a világon, beilleszkedtek abba az adott kultúrába. Ez a bevándorló tömeg viszont egy önálló országot fog létrehozni, önálló kultúrával a ti országotok helyén. Ezt nem én mondom, ezt ők maguk mondják, csak ti nem vagytok hajlandók meghallani.
De ez engem nem túlzottan izgat, nem az én országomat vágják gallyra. Ti meg annak adjátok oda az országotokat, akinek akarjátok. Vagy nem bánjátok, a csoda tudja. Egy biztos, ilyet még egyetlen ország sem csinált a világtörténelemben, amit ti. Beengedni egy több milliós idegen országfoglaló népet, és még tapsolni is neki. Tudod, azért a nacionalizmus és a haza eladása között vannak fokozatok. Merkelt helyezd el rajta.
Amúgy mehettek a virágokkal a banhófra, mert idén akár több millióan is érkeznek hozzátok. A többieket meg Merkel fogja nektek szállítani 500 ezres turnusokban. Én csak örülök annak, hogy ti ennek örültök.
 
Utoljára módosítva:
Tüzérséggel lövik Törökországból a kurdok szíriai állásait
Tüzérségi támadást intézett a török hadsereg a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíriai kurd fegyveres szervezet aleppói állásai ellen.

A szíriai kurdok állásai elleni török ágyúzásról szóló hírt az YPG Twitter-oldalán, illetve az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű szíriai emigráns szervezet is megerősítette.

A PYD közlése szerint a tüzérségi támadás a kurdok aleppói enklávéját, Afrint, és az utóbbi napokban elfoglalt Mannag település melletti légi támaszpontot érte.

A légi támaszpontot és egy szomszédos várost szerdán foglalták vissza iszlamistáktól szíriai kurd lázadók arab felkelőcsoportok támogatásával. Az iszlamisták 2013-ban foglalták el a térséget a kormányerőktől. Aleppóban ez volt az utolsó katonai bázis, amely még az iszlamisták kezén volt. A Reuters hírügynökség közlése szerint egy török kormányzati forrás is megerősítette a tüzérségi támadást a kurd állások ellen, ugyanakkor nem közölte az ágyúzás okát és kiterjedését.

Ahmet Davutoglu török miniszterelnök szombaton, csupán néhány órával a tüzérségi támadás előtt arra figyelmeztetett, hogy Törökország "ha kell", katonailag fog fellépni a Demokratikus Unió Pártja ellen, amelyet terrorista szervezetnek tart.

Megfigyelők szerint az amerikai és orosz támogatással is bíró YPG fegyveresei az Iszlám Állam elleni harc egyik leghatékonyabb erejének számítanak, és a mannagi légi támaszpont elleni támadásig semlegesek maradtak a Bassár el-Aszad kormányának hadserege és az ellenzéki fegyveresek közötti konfliktusban. A légitámaszpont elleni támadással feltételezhető, hogy az YPG az aleppói harcok zűrzavarát kihasználva akarja kiterjeszteni az általa ellenőrzött területet. Ankara azonban nem nézi jó szemmel a kurdok katonai sikereit Irakban és Szíriában, mert attól tart, hogy határai mentén egy egységes kurd nemzet jöhet létre, amelyet nemzetbiztonsági kockázatnak tart különösen annak fényében, hogy délkeleti tartományaiban rengeteg kurd nemzetiségű lakos él.
 
Tüzérséggel lövik Törökországból a kurdok szíriai állásait

A török első perctől az Iszlám Állam oldalán állt. És vele egyezkedik Merkel, tőle várja a migránsválság megoldását. Miért nem mindjárt az Iszlám Állammal ül le tárgyalni. Nagy részük már úgyis ott van helyben, el se kell utazni hozzájuk keletre.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,805,535
Tagok
615,888
Legújabb tagunk
Jeromenague
Oldal tetejére