"Riadót fúj" a német kormány - támadnak az oroszok?

Elárasztotta a lengyel sajtót a hír, miszerint a német kormány a háborús készülődésre emlékeztető törvényt terjeszt a parlament elé. Az orosz hadsereg ugyanis Lengyelországon keresztül érheti el Németországot. Állítólag más van a háttérben, de a lengyeleknek erre is van tippjük.

A német kormány azt fontolgatja, hogy élelmiszer és víz felhalmozására kéri a lakosságot egy esetleges katasztrófahelyzetre való felkészülés jegyében - idézte számos lengyel lap mellett a CNBC a Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung cikkét.

A német újság az úgynevezett "polgári védelmi koncepció" című kormány-előterjesztésről írt. Ez az anyag szerdán kerülhet a kabinet ülése elé. Ez az első civil védelmi tervezet a hidegháború vége óta, a kormány még 2012-ben adott megbízást a kidolgozására.

Spájzoljanak vasszert!

A terv szerint a német háztartásoktól elvárnák, hogy tartsanak otthon személyenként tíz napra elegendő élelmiszert és tíz liter ivóvizet, amely nagyjából öt napra lenne elég. Emellett készpénz- és energiaellátási tartalékról (valószínűleg elemlámpákról - a szerk.) is gondoskodniuk kellene.

A dokumentum értekezik a lakosság kapcsolatának erősítéséről, egy riasztórendszer kialakításáról, az épületek megerősítéséről és az egészségügyi ellátó rendszer felkészítéséről is. A hadsereg és a civilek kapcsolata a náci múlt miatt különösen érzékeny kérdés Németországban.

A sajtó csak találgatja, mi indíthatta a kormány háttérapparátusát a javaslat kezdeményezésére. A CNBC megemlíti, hogy a múlt hónapban két iszlám szélsőséges tinédzser hajtott végre terrortámadást az országban.

Pánikban a lengyelek

A lengyel média már vasárnap kiemelt helyen foglalkozott a német lapértesüléssel, amelyet átvett a PAP hírügynökség. A tekintélyes Gazeta Wyborcza mellett a Wprost, az Onet.pl. és más sajtóorgánumok is helyet adtak a hírnek. A találgatások is elindultak azzal kapcsolatban, mi lehet a háttérben.

Az első ötlet szerint esetleg a kalinyingrádi orosz enklávé és Lengyelország között kialakult feszültség lehet a háttérben. Mindkét fel megnehezítette az utóbbi hetekben a kishatár-forgalmat, pontosabban Varsó csak meghosszabbította a júliusi keresztény világtalálkozó idejére bevezetett biztonsági intézkedéseket. A lengyelek azért pánikolnak, mert egy Németország elleni orosz támadás előbb az ő országukat tarolná le.

A spájzban vannak a törökök

A másik tipp szerint belbiztonsági aggodalmak állhatnak a berlini kormány ülése elé kerülő előterjesztés mögött. Még a Stasinak sem sikerült az, ami a török titkosszolgálatoknak, az elhárító szervezetek tehetetlenek - írta német forrásokra hivatkozva Andrzej Kublik a lengyel Gazeta.pl-ben. (A Stasi a Német Demokratikus Köztársaság állambiztonsági minisztériuma volt, amelynek ügynökei mélyen beépültek a szocialista állam társadalmába - a szerk.)

A lengyel szerző a Welt am Sonntagban is megjelent információra utalt, amely szerint több száz olyan ügynök tevékenykedhet Németországban, akik az ottani török közösséget ellenőrzik. A lap egy biztonságpolitikával foglalkozó német politikusra hivatkozik, aki szerint a török állami hírszerzés (MIT) 800 tiszttel dolgozik Nyugat-Európában, ezek többsége Németországban tevékenykedik.

A polgárháború exportja?

Emellett a hírek szerint a török szolgálatoknak sikerült körülbelül hatezer informátort is beszerezniük. A német belbiztonsági szolgálat képtelen megbirkózni ezzel a helyzettel. Ez az a hálózat, amelyet a lengyel publicista szerint még a kelet-német Stasinak sem sikerült kiépítenie a hidegháború idején

A német szakértők emellett felhívják a figyelmet arra is, hogy a török társadalom megosztottsága átszűrődik a németországi török közösségre is. Ez azzal a veszélyhellyel a török politikai harcok átterjedhetnek német területre, amivel nehezen tudná felvenni a harcot az ország titkosszolgálata, illetve rendőrsége.

Napi

elelmiszer-1-820x461.jpg
 
Canadabol majd minden lagerben van kepviselet , vagy megbizott emberek.
Akik Canadaba akarnak kivandorolni ,hozzajuk kerulnek a papirok es kuldik tovabb Canadaba es a canadai kovetsegre.
Ok nezik at a papirokat , ok intezik a canadai orvosit ha elfogadjak oket es ok kozlik az utazas idopontjat is.
Miden orszagban van tobb canadai orvos aki csinalja a canadai orvosi vizsgalatokat es o donti el , johet vagy nem egeszsegugyileg.

MAs orvosi vizsgalatot nem fogad el Canada , legyen az nemet magyar ,vagy olasz vagy torok ,gorog orvos barmilyen nemzetisegu.

Canada egy befogado orszag, es nagyon profi modon van megoldva minden bevandorlasi lehetoseg, legyen az menekult , vagy dolgozni akaro kivandorlo vagy tanulni szeretne kint rengeteg fele modon lehet Canadaba jonni.
Az erkezes is meg van szervezve hany ember megy ide vagy oda , hany lakas kell, vagy azonali nyelviskola stb.
 
Canadabol majd minden lagerben van kepviselet , vagy megbizott emberek.
Akik Canadaba akarnak kivandorolni ,hozzajuk kerulnek a papirok es kuldik tovabb Canadaba es a canadai kovetsegre.

Ez így rendben is van, nincs mit kommentálni. DE mi a helyzet Európában...Merkel a menekültek megmentőjeként akar tetszelegni, mindenkinek menedéket, jobb életet ígér, tehát minden migráns hozzá igyekszik.
A németországoz vezető úton levő országokban sehol nem kérnek menekültstátuszt, még ujjlenyomatot sem akarnak adni, hogy esetleg ellenőrizni lehessen, hogy kicsodák. A sablonszöveg, hogy németországban vannak a rokonaik és hozzájuk mennek. A németek pedig a válogatás után azokat akik nem felelnek meg nekik deportálni akarják a környező országokba...persze ezt nem akarja senki sem a migráns, sem a környező országok. Csak gondolj bele az a migráns aki egyszer már megkóstolta a német vagy svéd életszinvonalat és segélyeket az szó nélkül beleegyezik, hogy Bulgáriába, vagy Romániába toloncolják?
 
Utoljára módosítva:
Nagyon sok fele megoldas van .Pl a Yugo balhenal 5000embert soron kivul befogadott Canada azzal a feltetellel hogy ha vege a balhenak haza mennek, nem lett nekik beigerve hogy menekult statuszt kapnak es letelepedhetnek.
A menekult ugy az titkos szolgalatok megallapodasa a kormanyok megbizasabol soha nem fog kiderulni , kit miert hogy stb. ami tmar a mediaba olvasol azok lehet csak arnyvonalakat felteteleznek. Az is lehet megallapodtak haboru vegeig oltalmat kernek de ok haza akarnak menni. Ezek csak sokkal kesobb fognak kiderulni.

En mar leirtam egyszer nagy hiba a tajekoztatas hianya. Akar 12 pontba vagy 20 ba, de le kell irni ,hogy tudjak az orszag ahova igyekeznek tobbsegeben katolikus, el kell fogadjak, Nincs tobbnejuseg, nem elfogadott, a nok egyelo jogokkal birnak, Nem verhetik oket se a gyerekeket, nem adhatjak el mert borton jar erte, a saria nem torvenyes europaba.stb
tudod hogy ez semmibe nem kerulne egyszer kellene leforditani angolra es valameyik arab nyelvre ahonan a legtobben jonnek es mindenki kezebe nyomni mindenhova kiplakatolni. pl a keritesre 5 meterenkent. Vagy az elelmiszer csomag melle betenni, Elhiszed nekem, fogalmuk nincs a menekulteknek mit mondanak a tv be mert nem ertenek egy kukot sem.
MI mikor kimentunk mi is csak egymasra voltunk utalva a magyarok mert hiaba gagyarasztunk par szot a tv bol egy kukot nem ertettunk , hogy mik az uj torvenyek , miert van a komandosok a lagerbe.
Az egesz menekult ugyben az informaio hiany a legnagyobb hiba.
A torok gorog lagerekbe kellene europai orszagokbol menni es szorni ki a ismeretoket az elvarasokat. stb
 
Ez így rendben is van, nincs mit kommentálni. DE mi a helyzet Európában...Merkel a menekültek megmentőjeként akar tetszelegni, mindenkinek menedéket, jobb életet ígér, tehát minden migráns hozzá igyekszik.
A németországoz vezető úton levő országokban sehol nem kérnek menekültstátuszt, még ujjlenyomatot sem akarnak adni, hogy esetleg ellenőrizni lehessen, hogy kicsodák. A sablonszöveg, hogy németországban vannak a rokonaik és hozzájuk mennek. A németek pedig a válogatás után azokat akik nem felelnek meg nekik deportálni akarják a környező országokba...persze ezt nem akarja senki sem a migráns, sem a környező országok. Csak gondolj bele az a migráns aki egyszer már megkóstolta a német vagy svéd életszinvonalat és segélyeket az szó nélkül beleegyezik, hogy Bulgáriába, vagy Romániába toloncolják?
A kitoloncolas nem kivansag musor. Rendorseg vagy imigration karhatalom vegzi, es nem kerdezik meg a delikvens akar e hazamenni.
elkapjak beultetik a meseautoba es a sitten kivarja meg van repulo vagy vonat vagy valami szallitasi megoldas megbilincselve a repulon atto fug hany ilyen van akar tobb kiserovel a leszallasnal atadjak az ottani hatosagoknak.
Sajnalom hogy az a par tagunk akik ezt vegig jartak a sajat borukon nem irnak pedig tobben is vannak akik igy mentek haza kitoloncolassal.
 
Tényleg nem érted?
Az EU szabályai, a sengeni megállapodás kötelezi Magyarországot arra, hogy senkit se engedjünk be érvényes beutazó vízum nélkül az EU területére.
Egyetlen lehetőség van arra, hogy mégis bejöjjön valaki papírok és beutazási engedély nélkül. Odamegy a legális határátkelőhöz, és menedéket kér. Ott elbírálják, van-e esélye menekült státuszra, és ha igen, akkor beengedik, befogadóállomásra küldik, amíg elbírálják a kérelmét. Jelenleg 15-30 embert engednek így be naponta.
Sajnos egyszerre sokan jönnek, és sorba kell állni. A családokat, gyerekeseket így is előre veszik.



Törökországban már nincs ilyen veszélyben. Akik idejönnek, azok Törökországból jönnek. Szíriával nincs közös határa az EU-nak.



Te magyarázol butaságokat, Ernoe, mert nem ismered az EU-s szabályokat, de ezek szerint még a német törvényeket se. Mi az, hogy a papírok nem mérvadóak nektek? Akkor miért követelitek, hogy regisztráljuk a papírok nélkül érkező menedékkérőket? Miért követelitek, hogy mi folytassuk le a menedékkérelmi eljárást, ha nálunk léptek be az EU-ba? Még hogy nektek a papírok nem számítanak! Eriggy má Ernő!

Kedves Jászladány, hát nem látod, hogy reménytelen? Szerintem szövegértési nehézségekről lehet szó, mert annyira egyszerűen és érthetően fogalmaztál, hogy a tíz évesek számára biztos nem lenne gond felfogni, hogy mit olvasnak. Igaz, belátom, a fiatal agy könnyebben működik, mint az öreg. Talán a korral lehet gond, de ez csak távdiagnózis. :dr_31:
 
És nem a töröknek kellett volna "védelmi pénzt" fizetni, (amit pofátlanul 10 milliárdra emelt 3 milliárd Euróról, így zsarolva az EU-t, végtelenül megalázó módon), hanem abból a pénzből az ENSZ-en keresztül a török menekülttáborokat kellett volna támogatni!!! És nem Erdogán zsebébe dugdosni a kenőpénzt.

Az ENSZ dolga lett volna a pénz eljuttatása, elosztása, a menekült táborok segélyezése és felügyelete! De semmit sem hallunk most az ENSZ-ről, kivéve az emberjogi biztosságát, aminek a főnöke egy szaúdi sejk (ami szintén abszurd), aki semmi mást nem tesz, csak beszólogat az EU-nak, miközben az ő országa, Szaúd Arábia egy árva menekültet se fogad be!
Az ENSZ-en keresztül kellett volna támogatni a török menekült táborok lakóit, nem pedig Erdogánnak pitizni, és a törököt helyzetbe hozni!

A lélekvesztőket pedig az első pillanattól kezdve vissza kellett volna fordítani Törökországba. A török part és a három görög sziget között, ahova a migrik átcsónakáztak, egy 6 km széles tengerszakasz van. Átlátnak egymáshoz. Oda kellett volna küldeni Frontex hajókat, és középen visszafordítani az összes gumicsónakot Törökországba! Ott semmiféle veszély nem fenyegette őket!
És értésükre adni, hogy EU-ba szóló menekültkérelmeket kizárólag Törökországban, a menekülttáborokban lehet beadni, az ott felállított hivatalokban, vagy a konzulátusokon. Világosan mindenki tudomására kellett volna hozni, hogy illegálisan senki sem juthat be az EU-ba! Nemhogy még biztatni őket, hogy jöjjenek tengeren, árkon-bokron át, mert nincs felső határ!

Így lehetett volna megmenteni sok emberéletet, akik a tengerbe fulladtak, így lehetett volna kizárni az embercsempészeket, megkímélni a migránsokat a vándorlás viszontagságaitól, és csak azoknak menedéket adni, akik valóban rászorulnak! Mert így az igazi veszélyeztettettek, a nők és a gyerekek, a családok el sem jutottak ide.

Merkel rettenetesen elcseszte! És most már fogalmam sincs, hogyan lehet helyrehozni. Amit a bajor pénzügyminiszter mond, hogy mindenkit haza akarnak paterolni, az megint ugyanilyen nonszensz. Képtelenség! A kvótázás ugyanolyan elvetélt ötlet. Ezek emberek, nem lehet őket ide-oda pakolászni, mint valami csomagokat! Miféle humánum ez???
És milyen üzenet ez azoknak, akik most indulnának útnak? Lehet jönni, van hely, majd szétosztunk titeket! Még többen vergődjenek el ide, még többen fulladjanak meg, még többet kaszáljanak az embercsempészek? Mert a kvóta csak erre jó!

Ezek a migránsok most már ott fognak maradni németben, és még jön utánuk a többi! Mert a világon semmi változás sem történt tavaly óta azon kívül, hogy a balkáni országok magukra hagyatva kínlódnak az áradattal, ami így lassabban ugyan, de biztosan elözönli Németországot.
Ez engem egyáltalán nem zavar, csak azt nem értem, miért nem csinálja ezt Merkel humánusan, betartva az EU szabályait, és követve a hivatalos eljárást, éppen a menekültek érdekében, akiken állítólag segíteni akar.
Ez az én véleményem.

Ban Ki-moon országa 6 darab szíriai menekültet fogadott be! Ban-Ki-moon Magyarországgal van elfoglalva, miközben Jemenben proxi-háború folyik francia, brit, olasz, amerikai, szaudi, katari támogatással. Szétrombolták Jement 7000 halott, köztük 1000 gyermek, az ország teljes lakossága éhhalál küszöbén.

Undorító!

Eközben az olasz hadihajók azzal foglalkoznak a jemeni "munkájuk" mellett, hogy Líbia partjaitól szállítják át Európába az afrikaiakat. Jemenben nyugodtan lehet gyilkolászni, de Líbia partjain kitenni az onnan az ISIS által a lélekvesztőkre pakolt szerencsétleneket - azt nem lehet, mert tiltják a nemzetközi egyezmények. :rolleyes2:

jemeni_siitak.jpg
 
Mondd csak! Miért nem olvasod el legalább azt, amit Melitta írt, hogy miként mennek Kanadába, miként fogadják őket és ott hogy kell nekik viselkedni, hogy maradhassanak. Elolvastad? Ott nincs ám ficki-ficki, meg 86 ember széttaposása egy üdülőhelyen!

Melitta hozzászólásait sem érted meg? :o

Kanada légvonalban 6700 km-re van Sziriátol és közte van az Atlanti oceán, Kanadában partraszállni egészen más lenne mind a szemmel láthato tulso partrol jönni egy gumicsonakkal. A magyarok sem vizummal szaladtak 56-ban Ausztriába.
-
urn-newsml-dpa-com-20090101-151002-99-07425-large-4-3.jpg

-
A fentröl lefelé valo beszédmod: "hogy kell nekik viselkedni, hogy maradhassanak", ami utálatossá teszi veled a kommunikátiot.
-
Senki sem propagálja, hogy meneküljenek az emberek, jöjjenek minden elökészület nélkül
de nem várhatsz el formalitást tragikus körülmények közül menekültektöl.
-
Németországban nemcsak Sziriai menekültek üllnek a börtönben hanem EU állampolgárok is mert a törvényeink mindenkire egyformán érvényesek. Nem tetszik nekem a nationál-sovinista hangnem amit használsz.
-
A Nizzai ámokfutásnak semmi köze a Magyarországon áthaladt menekültekhez, még a Szilveszteri molesztálásoknak sem amit te "fiki-fiki nek" nevezel.
-
 
Tessék, megvan a közös nevezőnk ! Menjenek a német buszok egyenesen a Görögországba és mindenki tapsikol, ódákat zeng Merkel mamáról. Csak a szelektálás után már ne akarja a koloncot más nyakába varrni.

A valóság teljesen más. Németország a piszkos munkát az európát védő határmenti országokkal végezteti el. Például Merkel erőszakkal akarná betelepítenia környező országokba a számára fesleges migránsokat, de miért nem akarja ezeket az általad említett Dubajba telepíteni. Én elhiszem, hogy Te azt szeretnéd, hogy a burkini kötelező legyen németországban, de nem biztos, hogy mindenki azt szeretné.
-
A nyugati világ nem tehet arrol, hogy Mo. van közelebb a Balkánhoz, Közel-Kelethez, krizis területekhez. Az Olaszok, Spanyolok, Görögök, Franciák... helyzete sokkal nehezebb...
-
Mo. 25 éven keresztelül kaszirozta a határvédelemhez kapott segitséget az EU-tol, most, hogy a helyzet kiélesedett hirtelen felakarja mondani a szolidaritást.
-
Ez olyan mind amikor egy biztosito szorgalmasan kaszirozza a biztositási járulékot de egy fellépö kár esetén nem hajlando fizetni.
-
Ha Europa idöben egységesen, szolidárisan reagált volna akkor megsem kottyant volna annak az egy millio Sziriai menekültnek az ellátása, megsporolhattátok volna a keritést, nem járattátok volna le magatokat a világ elött. Ez érvényes a többi volt kommunista országra is dehát rosz nevelést nehéz levetközni.
-
Senki sem akar eröszakkal betelepiteni hozzátok senkit, ez ellentmondana a célnak, ülldözötteket nem dob az ember oroszlánok elé. A kamerahölgy, az idegengyülöletnek lovagkereszttel valo dotálása, az olimpiai közvetités, a madárilyesztökkel diszitett kerités... ota tisztában van a világ azzal, hogy a menekültek nem lennének nálatok emberszámba véve.
-
Nem tudom minek forszirozzátok a népszavazást, az összes humanista organizátio megvétozná a menekülteknek a kiszolgáltatását egy keleteuropai országba. Már betöröket sem toloncolnak vissza No.-bol Mo.-ra ha fellebbez az EU-nál, humanitárius okok miatt.
-
Én elhiszem, hogy Te azt szeretnéd, hogy a burkini kötelező legyen németországban, de nem biztos, hogy mindenki azt szeretné.
-
Németországban már a 80-as évektöl létezik egy un. "Vermummungs-verbot", a képen nem iszlámistákat látsz. Senki sem mehet egy bukosisakkal egy bankba pénzt felemelni, vagy tüntetni ....
-
14457457.jpg

-
A menekültek többsége azért jön ide mert itt megvan a lehetösége szabadon dönteni arrol, hogy milyen ruhába bujjon.
Ne vedd el töllük az önállo döntést, hol a különbbség közted és a volt környezetük között?
-

-
Különösen a fürdruhánál lennék ovatos a helyedben, örüljünk neki hogy a nök legalább eljutnak a strandra és résztvehetnek az eddig férfiaknak kisajátitott szorakozásban.
-
Egy neopren-ruhát nem lehet megkülönböztetni egy burkinitöl.
-
topelement.jpg

-
Gondolod ha Szent Bernadett bikinibe járt volna napozni akkor anyi tisztelöje lenne a keresztény egyházon belül? Jézus loghat egy tangaslip-ben a kereszten az apáca csak posztoba-csavarva járhat? :)
-
2488_89387-a2-d000018296a2950ab5857.jpg

-
Hagy emlékeztesselek arra, hogy egy politikusotok nemrég egy ilyen szüznek "ajándékozta" az országotokat, alig 50 évvel ezelött a katholikus szerzetesek / apácák éjjel-nappal burkát hordtak, a magyar férfiak nem mertek arra gondolni, hogy egy már "megérintett" nö lesz a feleségük, a nök trükkökkel vérezték össze a nászágyat mert az anyos elsö dolga az volt, hogy kereste a foltot a lepedön.... :)
-
 
Utoljára módosítva:
-

Mo. 25 éven keresztelül kaszirozta a határvédelemhez kapott segitséget az EU-tol, most, hogy a helyzet kiélesedett hirtelen felakarja mondani a szolidaritást.

Senki sem akar eröszakkal betelepiteni hozzátok senkit, ez ellentmondana a célnak, ülldözötteket nem dob az ember oroszlánok elé. A kamerahölgy, az idegengyülöletnek lovagkereszttel valo dotálása, az olimpiai közvetités, a madárilyesztökkel diszitett kerités... ota tisztában van a világ azzal, hogy a menekültek nem lennének nálatok emberszámba véve.

Tényleg, mintha párhuzamos világokban élnénk.
Szerinted senki nem akar Magyarországra deportálni migránsokat.....a valóság az, hogy csak idén augusztus 15-éig 19542 esetben kérték uniós tagállamok nálunk regisztrált migránsok visszavételét, főleg Németország, Ausztria, Franciaország és az Egyesült Királyság. Ezek azonban Görögországon át jöttek az Unióba úgyhogy vitázni kell velük, hogy vigyék őket máshova.

A határőrizettel kapcsolatban .... mintha mindenki a magyar példát másolná, csak nem kerítést, hanem szárnyas kaput vagy egyéb fantázianevet használnak. Azt is megértem, hogy rettegtek egy ilyen népszavazástól, mi lesz ha a többi országban is követelni kezdik, hogy dönthessenek a saját sorsukrol.

Mindenesetre Merkel mehetne egy továbbképző kurzusra Trudeau -hoz, és megtanulhatná hogyan szelektálhat migránsokat a menekülttáborokban, nem tenné ki őket "hétpróbának" aki túléli beadhatja a kérelmét.
 
Utoljára módosítva:
Kanada légvonalban 6700 km-re van Sziriátol és közte van az Atlanti oceán, Kanadában partraszállni egészen más lenne mind a szemmel láthato tulso partrol jönni egy gumicsonakkal.

Most ezzel komolyan azt akarod mondani Ernoe, hogy a török és görög part közötti utat, mivel az csak 6 kilométer hadd tegyék meg csónakon, és hadd jöjjenek be az EU-ba illegálisan?
Figyelmeztetlek, hogy rengetegen megfulladtak ezen a 6 km-es szakaszon is, többek között az általad emlegetett kisfiú is itt fulladt meg. Annak ellenére, hogy át lehet látni a másik partra.

A Líbia és az olasz part közötti 300 km-es tengeri utat is hadd tegyék meg gumicsónakon???
Mi a csodáról beszélsz?

Miért nem ismered el, hogy emberségesebb és főleg a törvényes az lenne, ha ugyanúgy, mint a kanadaiak esetében, EU képviselet is lenne a menekült táborokban, ahol be lehetne adni a menedékkérelmet, és legálisan áthoznák őket az EU-ba. Ehelyett Te azt mondod, ugyan már, hisz azt a kis 6 meg 300 km-t meg tudják tenni a csónakon is? Mi vagy Te, embercsempész, hogy ezt a módszert propagálod? Mégis mi a problémád azzal, hogy a menekült táborokban lehessen beadni a menedékkérelmet, és ne vergődjenek el idáig illegálisan, életüket kockáztatva, egy csomó pénzt fizetve az embercsempészeknek, hogy aztán vagy maradhatnak, vagy nem?

Merkelnek nem a pénzt kellett volna dugdosni Erdogán zsebébe, hogy lője a szíriaiakat a határon, hanem arról tárgyalni, hogy EU képviseleteket állítanak fel a török menekült táborokban! Ha kanadai van ott, EU-s miért nem lehet?
Az angol is ugyanezt csinálta!
-
Senki sem propagálja, hogy meneküljenek az emberek, jöjjenek minden elökészület nélkül de nem várhatsz el formalitást tragikus körülmények közül menekültektöl.
-

Mégis milyen tragikus körülményekről beszélsz? Törökországról beszélünk, ott nincs semmiféle tragikus körülmény! Ott már biztonságban van, aki háborús övezetből jött, nyugodtan kivárhatná azt a pár hónapot a menekült táborban is, amíg elbírálják a kérelmét. Főleg, mivel sokuk már eleve évek óta él a táborban, vagy Törökországban biztonságban!
 
-
Mo. 25 éven keresztelül kaszirozta a határvédelemhez kapott segitséget az EU-tol, most, hogy a helyzet kiélesedett hirtelen felakarja mondani a szolidaritást.-

A határvédelemhez kapott pénzt nagyon is megszolgáljuk. Sőt, saját pénzünkön védjük a valagatokat, hogy ne kapjatok megint napi tízezres tömeget a nyakatokba.
Most mondta egy politikusotok, hogy ha idén 250 ezernél többen jönnek hozzátok, azt már nem bírjátok ellátni. Ha a török megindítja azt a sok milliót, akik náluk várakoznak, csak ránk számíthattok!
Idő kérdése, és német határőrök is itt fognak cirkálni a szerb határon!

Ha Europa idöben egységesen, szolidárisan reagált volna
akkor megsem kottyant volna annak az egy millio Sziriai menekültnek az ellátása, megsporolhattátok volna a keritést, nem járattátok volna le magatokat a világ elött. Ez érvényes a többi volt kommunista országra is dehát rosz nevelést nehéz levetközni.
-
Senki sem akar eröszakkal betelepiteni hozzátok senkit, ez ellentmondana a célnak, ülldözötteket nem dob az ember oroszlánok elé. A kamerahölgy, az idegengyülöletnek lovagkereszttel valo dotálása, az olimpiai közvetités, a madárilyesztökkel diszitett kerités... ota tisztában van a világ azzal, hogy a menekültek nem lennének nálatok emberszámba véve.

Ha Merkel betartotta volna az uniós szabályokat, és senkit se engedett volna be illegálisan az EU-ba, hanem ott, a török táborokban bírálta volna el, ki jöhet az EU-ba ki nem, akkor minden ország, és mi is, partnerek lettünk volna a legálisan EU-ba hozott menekültek befogadásában!

De ti nem ezt csináltátok! Hanem beengedtetek 2 millió embert minden ellenőrzés és papírok nélkül, nagyokos!!!
Aztán rájöttetek, hogy nem tudtok velük mit kezdeni, és most szét akarjátok őket osztani a többi államba! Azt se tudjátok róluk kicsodák, de osztogatnátok őket szét, és csodálkoztok, hogy a többi ország tiltakozik?
Arról nem is szólva, hogy maguk a migrik is tiltakoznak! Nem fogod fel, hogy nem akarnak más országba menni, csak németbe??? Miért akarod őket akaratuk ellenére idepakolni?

A menekültek többsége azért jön ide mert itt megvan a lehetösége szabadon dönteni arrol, hogy milyen ruhába bujjon.
Ne vedd el töllük az önállo döntést, hol a különbbség közted és a volt környezetük között?

Különösen a fürdruhánál lennék ovatos a helyedben, örüljünk neki hogy a nök legalább eljutnak a strandra és résztvehetnek az eddig férfiaknak kisajátitott szorakozásban.
-

Nem a francia fürdőzők tehetnek arról, hogy frászt kapnak egy burkini láttán.
Az apácák még sosem robbantották fel magukat a repülőtereken, és nem taroltak le senkit teherautóval.
Nem az a baj, hogy valaki ruhában fürdik. Nálunk is ruhában fürödnek a tradicionális cigányasszonyok a tófürdőkben. Legfeljebb a higiénia miatt helytelenítik az emberek, de nem szól rájuk senki.

A burka viselését viszont az emberek most már azonosítják a szélsőséges iszlámmal, és ez nem az ő hibájuk. Te sem örülnél, ha a szabad ruhaválasztás jogán SS legényeknek vagy Ku Klux Klánnak öltözött emberek grasszálnának az utcán. Ahogy ezek a ruhák félelmet és rossz asszociációt keltenek az emberekben, ugyanúgy a burka is. Ezt érték el a terroristák sajnos.
Néha próbálj megértő lenni a helyi lakossággal is, mert úgy tűnik, az ő jogaikat és sérelmeiket simán lesajnálod!
 
Utoljára módosítva:
Tényleg, mintha párhuzamos világokban élnénk.
Szerinted senki nem akar Magyarországra deportálni migránsokat.....a valóság az, hogy csak idén augusztus 15-éig 19542 esetben kérték uniós tagállamok nálunk regisztrált migránsok visszavételét, főleg Németország, Ausztria, Franciaország és az Egyesült Királyság. Ezek azonban Görögországon át jöttek az Unióba úgyhogy vitázni kell velük, hogy vigyék őket máshova.

A határőrizettel kapcsolatban .... mintha mindenki a magyar példát másolná, csak nem kerítést, hanem szárnyas kaput vagy egyéb fantázianevet használnak. Azt is megértem, hogy rettegtek egy ilyen népszavazástól, mi lesz ha a többi országban is követelni kezdik, hogy dönthessenek a saját sorsukrol.

Mindenesetre Merkel mehetne egy továbbképző kurzusra Trudeau -hoz, és megtanulhatná hogyan szelektálhat migránsokat a menekülttáborokban, nem tenné ki őket "hétpróbának" aki túléli beadhatja a kérelmét.
-
Megosztott demokratiában (parlamenti demokratia) nem szokás népszavazással eldönteni, hogy kinek ad az ország átmeneti ottartozkodási engedélyt. Vagy megkérdezett téged valaki amikor egy diplomatát akkreditált eddig a kormányod?
-
Nem számoltam össze de biztos vagyok benne, hogy magyarországon több diplomata, ujságiro, és külföldi kirendeltségi képviselö tartozkodik mind Sziriai menekült. A menekülteken valo segitség nem automatikusan letelepedési engedély.
-
Nem hizelgö egy állam számára ha a Dublini egyezményt azért emelik hatályon kivül mert az országban "embertelen bánásmod" vár a visszaküldöttekre. Létezik egy ilyen legmagasabb biroi itélet egy magyarországrol jött Afghán anya és három gyerekének az esete ota.
-
Görögországba a gazdasági krizis miatt létrejött körülmények miatt nem küldtek vissza menekülteket.
Egy blamage, hogy még Törökországba is lehetséges individuális vissza-küldés Mo.-ra nem.
-
Magyarország egyszerüen "nem akar muszlemokat" az országába ami függetlenül az adott helyzettöl egy diszkriminátio.
-
image-944444-breitwandaufmacher-loyz-944444.jpg

-
Magyarországnak semmi oka az aggodalomra mert az államilag propagált idegengyülölet olyan jol müködik, hogy egyetlen menekült nem fogja bevallani, hogy Mo.-on keresztül jött. :(
-
A határőrizettel kapcsolatban .... mintha mindenki a magyar példát másolná, csak nem kerítésnek, hanem szárnyas kaput vagy egyéb fantázianevet használnak. Azt is megértem, hogy rettegtek egy ilyen népszavazástól, mi lesz ha a többi országban is követelni kezdik, hogy dönthessenek a saját sorsukrol.
-
Már ne haragudj de én nem látom milyen két alternativa között tudnak dönteni a magyar választok? :(
 
Meddő vita helyett inkább azt áruld el Ernoe, mi a problémád azzal, amit én tartottam volna helyes eljárásnak a tömegek illegális beengedése, sőt behívása helyett.

1. EU képviseletek felállítása a török (jemeni, jordán, egyiptomi, stb.) menekült táborokban, ahol menedékkérelmet lehet benyújtani az EU-ba, és pozitív elbírálás esetén legálisan szállítani a menekülteket abba az EU államba, amelyik fogadja őket.
2. Menekültáborok ENSZ-en keresztüli finanszírozása a jobb állapotok elérésére, hogy kevesebben kényszerüljenek a táborokat elhagyni.
3. Az illegális migráció megakadályozása a csónakok visszafordításával Törökországba, hogy a menekültek legálisan adjanak be menekült kérelmet, és ne kockáztassák az életüket, és ne tömjék az embercsempészek zsebét.

Ezek közül melyik ponttal van problémád??

Ha így történt volna a menekültek befogadása, nyugodt lehetsz, hogy mi is részt vettünk volna benne. Magyarországon nincs semmiféle idegengyűlölet, se muszlim gyűlölet. Kérdezd meg erről az itt élő muszlimokat, és ne vádaskodj hamisan! Menj végig a Nagykörúton, vagy a Bajcsyn, és nem fogsz magyar szót hallani. Milyen idegengyűlöletről beszélsz?!
 
-
Már ne haragudj de én nem látom milyen két alternativa között tudnak dönteni a magyar választok? :(

Tájékozatlan vagy, mégis vádaskodsz.
A két alternatíva:
1. Brüsszel saját hatáskörében telepíthessen le Magyarországon idegen állampolgárságú embereket, azokat és annyit, amennyit ő akar.

2. Csak a magyar parlament jóváhagyásával telepíthessen le Brüsszel Magyarországra idegen állampolgárságú embereket.

Ebben dönt a népszavazás.
Tehát nem abban, amit Te állítasz, hogy fogadjon-e be Magyarország menekülteket vagy sem, hanem abban, hogy erről a magyar parlament dönthessen, és ne egy idegen, külföldi intézmény. A vallásnak ehhez semmi köze, azt csak Te kevered mindig ide.
 
Most ezzel komolyan azt akarod mondani Ernoe, hogy a török és görög part közötti utat, mivel az csak 6 kilométer hadd tegyék meg csónakon, és hadd jöjjenek be az EU-ba illegálisan?
-
Te hasonlitotad össze a szomszédos országba valo futást az oceánon valo átkeléssel. Ha Kanadába szállnának partra a Sziriai menekültek az egy egészen más dimenzio lenne mind amit a biztonságba kerülés megkiván.
-
Figyelmeztetlek, hogy rengetegen megfulladtak ezen a 6 km-es szakaszon is, többek között az általad emlegetett kisfiú is itt fulladt meg. Annak ellenére, hogy át lehet látni a másik partra.
-
Még szerencse, hogy Mo.-nak nincsenek tengerei, már látom a lelki szemeim elött ahogy rugdosnátok vissza a csonakokat az emberekkel a vizbe.
-
A Líbia és az olasz part közötti 300 km-es tengeri utat is hadd tegyék meg gumicsónakon???Mi a csodáról beszélsz?
-
Neked kéne elgondolkodni azon, hogy miért teszik ki magukat az emberek ilyen veszélynek?
-
Miért nem ismered el, hogy emberségesebb és főleg a törvényes az lenne, ha ugyanúgy, mint a kanadaiak esetében, EU képviselet is lenne a menekült táborokban, ahol be lehetne adni a menedékkérelmet, és legálisan áthoznák őket az EU-ba.
-
Hova hozzák át öket Europába amikor az összes volt kommunista állam megtagadja töllük a segitséget, bojkotáljátok a szolidaritást?
-
Hallottál már olyat, hogy egy magyar disszidens Budapesten az ENSZ-irodában beadta a kérelmét, hogy az élete veszélyeztetve van és utána szépen hazamegy, megvárja mig az öt befogado ország dönt a kérelme felett? ;)
-
Ezt még egy Snowden sem tudta megcsinálni pedig az Amerikaiaik legerek. Mindszenthy vagy 20 évet élt az Amerikai követségen, miböl gondolod, hogy a többi diktátor kevésbé szemfüles mind a Kádár rendszer volt?
-
Ehelyett Te azt mondod, ugyan már, hisz azt a kis 6 meg 300 km-t meg tudják tenni a csónakon is? Mi vagy Te, embercsempész, hogy ezt a módszert propagálod?
-
Hát ezen csak nevetni tudok, ilyen tanácsokat nem adtam neked soha. :)
En csak arra utaltam, hogy kisebb távolságot másképp tesz meg az ember ha kergetik mind egy földkörüli utat.
-
Továbbá a Kanadába menök menekültböl lett kivándorlok, mig aki Europába jönnek kezdetben alig tudják kivárni, hogy visszatérjenek a szülöhazájukba.
-
Mégis mi a problémád azzal, hogy a menekült táborokban lehessen beadni a menedékkérelmet, és ne vergődjenek el idáig illegálisan, életüket kockáztatva, egy csomó pénzt fizetve az embercsempészeknek, hogy aztán vagy maradhatnak, vagy nem?
-
En nem vagyok semmi ellen ami megmenti az emberek életét, dehát vannak dolgok amiket csak személyesen lehet elintézni, nem elég hozzá egy felhatalmazás.
-
A legközelebbi követség meg ügye Ankarában van, a kérvény bedolgozása pedig hosszu idöt vesz igénybe.
Ha ma beadsz Sziriában egy kérvényt akkor 18 év mulva rádkerül a sor, kapsz egy meghivot. :)
-
Csodálom, hogy ezt te nem látod, a Röszkei Magyar hatoságok naponta csak 15 személy adatainak a felvételére képesek.
Nem éppen Sztahanovista tempo. ;)
-
Merkelnek nem a pénzt kellett volna dugdosni Erdogán zsebébe, hogy lője a szíriaiakat a határon, hanem arról tárgyalni, hogy EU képviseleteket állítanak fel a török menekült táborokban!
-
Van nekünk elég problémánk az Erdogánnal de azért arra nagyon ügyel Europa, hogy a menekülteknek adott pénz valoban az ö megsegitésükre legyen felhasználva.
-
Hogy ki kire lö Sziria északi részeén azt jobban tudják az Amerikaiak, az Oroszok... mind a Németek, mi nem voltunk ott az Iraki háborukban. Mi csak követelni tudjuk, hogy jöjjön létre egy nemzetközi ellenörzés amelyik megállapitja kik van valojában a Törökországi merényletek mögött? Talán eljutott hozzátok is, hogy az elmult fél évben többszáz álldozata volt ilyen robbantásoknak. A pucs is többszáz ember életébe került.
-
Mégis milyen tragikus körülményekről beszélsz? Törökországról beszélünk, ott nincs semmiféle tragikus körülmény! Ott már biztonságban van, aki háborús övezetből jött, nyugodtan kivárhatná azt a pár hónapot a menekült táborban is, amíg elbírálják a kérelmét. Főleg, mivel sokuk már eleve évek óta él a táborban, vagy Törökországban biztonságban!
-
Látom nem követted az eseményeket. Az emberek akkor indultak meg Europa felé amikor a Török táborokban a menekültek ellátása fedezetlen lett.
 
Meddő vita helyett inkább azt áruld el Ernoe, mi a problémád azzal, amit én tartottam volna helyes eljárásnak a tömegek illegális beengedése, sőt behívása helyett.

1. EU képviseletek felállítása a török (jemeni, jordán, egyiptomi, stb.) menekült táborokban, ahol menedékkérelmet lehet benyújtani az EU-ba, és pozitív elbírálás esetén legálisan szállítani a menekülteket abba az EU államba, amelyik fogadja őket.
2. Menekültáborok ENSZ-en keresztüli finanszírozása a jobb állapotok elérésére, hogy kevesebben kényszerüljenek a táborokat elhagyni.
3. Az illegális migráció megakadályozása a csónakok visszafordításával Törökországba, hogy a menekültek legálisan adjanak be menekült kérelmet, és ne kockáztassák az életüket, és ne tömjék az embercsempészek zsebét.

Ezek közül melyik ponttal van problémád??

Ha így történt volna a menekültek befogadása, nyugodt lehetsz, hogy mi is részt vettünk volna benne. Magyarországon nincs semmiféle idegengyűlölet, se muszlim gyűlölet. Kérdezd meg erről az itt élő muszlimokat, és ne vádaskodj hamisan! Menj végig a Nagykörúton, vagy a Bajcsyn, és nem fogsz magyar szót hallani. Milyen idegengyűlöletről beszélsz?!

Kedves Jászladány
-
Ez csak a te fantáziádban születhet meg. Hogyan kivánsz egy lélekvesztöt, tulterhelt gumicsonakot a Görög partokon visszaforditani, hogy most pedig mars-mars evezzetek vissza? :(
-
A háborukra az a jellemzö, hogy a lakoság helyzete egy bizonyos állapot után rapid (gyorsan) romlik. A menekültek elöször az országon belül huzodnak az egyik helyröl a másikra mig végül külföldön keresnek menedéket.... Tulajdonképpen ezt már ezerszer leirtam.
-
Csinálj egy fejszámolást: ha a magyar kormány nem képes több személy adatát felvenni naponta mind 15, akkor mit gondolsz meddig fog tartani mig egy millio ember neve és születési adata fellesz véve? Kereken 183 évet kell várnia az utolso menekültnek.
-
Csakhát nem egy millio emberröl van szo hanem még többröl, a Törököknél 3 millio Sziriai vár arra, hogy vége legyen a harcoknak. Nem beszélve arrol, hogy a magyar hivatalok jobban vannak felszerelve mind az UNCHR, azoknak van más feladata is.
-
Szobahozod az ENSZ-et, na igen összesen 65 millio menekült kering a világban. Világos, hogy a mi tornácaink elött történö események jobban érintenek bennünket. Mi lenne ha a magyar kormány (de itt apellálok a többi volt Ostblock tagra, az Oroszokra is...) kivenné magát a terhek hordásábol, nemcsak izolálással foglalkozna, neheziti a menekültek helyzetét, kergeti öket embercsempészek kezére.
-
Menj végig a Nagykörúton, vagy a Bajcsyn, és nem fogsz magyar szót hallani. Milyen idegengyűlöletről beszélsz?!
-
Valoszinü arabot sem. Ezzel párhuzamosan menj el a világ akár melyik csücskére, ött zümmögnek a magyarok mindenüt. Es ez igy van jol.
-
Örülök neki, hogy az utolso hozzászolásaidban lemondtál a menekültek diszkriminálásárol. Maradjunk továbbrais a tárgyilagosságnál. :cool:
 
-
Még szerencse, hogy Mo.-nak nincsenek tengerei, már látom a lelki szemeim elött ahogy rugdosnátok vissza a csonakokat az emberekkel a vizbe.


Kezeltesd magad Ernoe!
Nálad a gyűlölet már olyan szintre jutott, hogy nem tudod, mit beszélsz.
Felnőtt ember létedre nem fogod fel, hogy ha nem akadályozod meg az illegális tengeri átkelést, emberek ezrei fognak vízbe fulladni továbbra is? És Te nevezed magad humanistának?

Nem fogod fel, hogy Törökországból semmi elől se menekülnek? Nem fogod fel, hogy ott biztonságban vannak, de ha Te azt üzened nekik, hogy lehet jönni, akkor csónakokba szállnak az életüket kockáztatva?
Minden vízbefúlt ember élete Merkel politikáját vádolja!

-
Neked kéne elgondolkodni azon, hogy miért teszik ki magukat az emberek ilyen veszélynek?


Azért banyek, mert ti beígértétek nekik a Kánaánt!!!

De nem fogod fel, hogy a török parton már nincs semmiféle veszélyben! Csak Te vizionálsz oda bombázásokat!

Hallottál már olyat, hogy egy magyar disszidens Budapesten az ENSZ-irodában beadta a kérelmét, hogy az élete veszélyeztetve van és utána szépen hazamegy, megvárja mig az öt befogado ország dönt a kérelme felett? ;)

Miért lenne az élete veszélyeztetve Törökországban?


En csak arra utaltam, hogy kisebb távolságot másképp tesz meg az ember ha kergetik mind egy földkörüli utat.

Ki kergeti őket Törökországban, Görögországban, Macedóniában, stb?

A legközelebbi követség meg ügye Ankarában van, a kérvény bedolgozása pedig hosszu idöt vesz igénybe.
Ha ma beadsz Sziriában egy kérvényt akkor 18 év mulva rádkerül a sor, kapsz egy meghivot. :) .

Ha Kanada tud képviselet üzemeltetni a menekült táborokban, és az angoloknak is, a németeknek miért nem lehet???
Nem Szíriáról beszéltem, hanem Törökországról.

Csodálom, hogy ezt te nem látod, a Röszkei Magyar hatoságok naponta csak 15 személy adatainak a felvételére képesek.
Nem éppen Sztahanovista tempo. ;)

Az, hogy mennyi és milyen vizsgálaton kell keresztülmennie egy menedékkérőnek, nem mi határozzuk meg, erre EU-s szabályok vannak.
Ha lassúnak találjátok az eljárást, miért nem szállítjátok a migriket buszokkal egyenesen magatokhoz? Ezt a kérdést már többen is feltették neked, de még egyszer sem válaszoltál rá, csak köpködsz ide.
-
Van nekünk elég problémánk az Erdogánnal de azért arra nagyon ügyel Europa, hogy a menekülteknek adott pénz valoban az ö megsegitésükre legyen felhasználva.


Forrás? Te mindent elhiszel?
És az ENSZ minek van?

Hogy ki kire lö Sziria északi részeén azt jobban tudják az Amerikaiak, az Oroszok...


Ne beszélj félre, a török azóta löveti a szíriai menekülteket a határon, mióta Merkel odament egyezkedni vele.

Látom nem követted az eseményeket. Az emberek akkor indultak meg Europa felé amikor a Török táborokban a menekültek ellátása fedezetlen lett.

Ezt honnan veszed?
Már csak azért is, mivel tetemes részük nem is a török menekült táborokból jött, hanem Afganisztánból, Irakból, Pakisztánból, stb.
 
Kedves Jászladány
-
Ez csak a te fantáziádban születhet meg. Hogyan kivánsz egy lélekvesztöt, tulterhelt gumicsonakot a Görög partokon visszaforditani, hogy most pedig mars-mars evezzetek vissza? :(

6 km a távolság. Középről még 3 km-t kell evezniük görögbe is meg vissza törökbe is. Mitől embertelenebb vissza evezni 3km-t, mint tovább görögbe? Miért, mi bajuk lesz, ha visszafordítják őket törökbe?
Ha nem küldöd az első csónakokat vissza, jön a többi százezer is ugyanígy, és fulladnak bele sorba a vízbe. Erre kell gondolni, a többire, aki utánuk jön, ha látják, hogy az első csónakot beengedték görögbe. Mit nem lehet ezen felfogni? Most meg akarod őket menteni, vagy nem? Nem értem, miféle humanizmus a tiéd, ha elnézed, hogy jönnek ezrével, mert látják, hogy lehet, és fulladnak meg sorban!
Áruld már el, miért kellene csónakokkal jönniük, ha a menedékkérelmet beadhatják törökben is???

A háborukra az a jellemzö, hogy a lakoság helyzete egy bizonyos állapot után rapid (gyorsan) romlik. A menekültek elöször az országon belül huzodnak az egyik helyröl a másikra mig végül külföldön keresnek menedéket.... Tulajdonképpen ezt már ezerszer leirtam.

Én meg már ezerszer leírtam, hogy Törökországban nincs háború!!!

Örülök neki, hogy az utolso hozzászolásaidban lemondtál a menekültek diszkriminálásárol.

A legrosszabb a veled való társalgásban, hogy folyton hamisan vádaskodsz!
Légyszíves idézd ide, hogy hol, melyik hsz-emben diszkrimináltam a menekülteket!!!
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,804,331
Tagok
615,828
Legújabb tagunk
Adrienn 77
Oldal tetejére